Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Hyundai Ioniq (H, PHEV, BEV)

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • milan84
    komentoval k 's odpoveď
    nastavil som si teplotu a tusim 2.st ventilacie. na zaciatok som si pustil vyhrev sedacky a volantu kym sa trochu zohrial vzduch. takto som siel 30km trasu po BA. nemal som zap. driver only, fukalo vsade.

  • hudino
    komentoval k 's odpoveď
    milan84 a teda ako si nastavil to kurenie, nechal na auto cely cas?, alebo si zapol A/C, a tych 0,6 kW ti bralo pri only driver mode?

  • milan84
    komentoval k 's odpoveď
    Na dva dni u mna zaparkoval Ioniq 2017, idem robit dalsie z mojich videi.
    Dnes som s nim pojazdil v BA. Vonku +4, hmla. Okrem prvotneho nabehu 3kW spiraly to cele zmenezovalo tepelne cerpadlo pri nastaveni na 21,5. Odber 500-600W a vysledna spotreba 11,2. Parada auto a Ioniq bez TC nebrat !

  • SKolja
    komentoval k 's odpoveď
    Tak po par dnoch pozorovania s teplomerom pichnutym vo vyduchu kurenia mozem potvrdit ze po prepnuti na tepelne cerpadlo fuka do do kabiny vzduch s pozadovanou teplotou ktora svieti na ovladaci klimatizacie (kolise to zhruba +- 1,5C) a pocit chladu je naozaj iba moj pocit.

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Ako hovorim, na vacsinu aut davaju automaticky 5 rokov gratis zaruku. To ze je v cenniku uvedena standardna 2 roky je fakt, ale uz to nie je realita. Je to podobne ako s akciovymi cenami Korejcov. Uz v cenniku je hned napisana “zlava”, aj ked by mohli rovno znizit cennikovu cenu, lebo tu zlavu davaju kazdemu. Ale neurobia to, aby sa zakaznik citil lepsie, ze dostava zlavu. Takisto aj 5 rocnu zaruku davaju v BMW uz teraz asi kazdemu, len nech moze zakaznik odist spokojny ako dobre vyjednal, spolu so servisnym balikom. Posledne BMW co malo 2-rocnu zaruku fix, kde sa za kazdy rok muselo tvrdo priplacat bola 5er serie F, aj to neviem ci nahodou nie len do faceliftu. Pred tym dokonca ani ta rozsirena zaruka nebola, len servisne balicky.

    A neviem aky si mal servisny balicek, ja som mal Inklusiv Plus a mal som kazdorocnu prehliadku gratis, ziadne 3 navstevy za 5 rokov. A nikdy som neplatil nic ani sa mi nikdy nikto nesnazil nic extra predat. Vzdy umyte auto zvnutra zvonka, doplnena voda v ostrekovacoch, vycistena klima, vymenene stierace a este aj pneumatiky som mal zboku nalestene/nastriekane ze vyzerali ako nove. K tomu povinna kava pocas odovzdavania auta a odvoz na miesto bydliska/prace a nasledne vyzdvihnutie na mieste urcenia a odvoz do servisu pre auto. Kazdy rok. Ale tak predajcovia su rozni, este ze mame konkurenciu a moznost vyberu

    Je fajn, ze hovoris, co je v katalogu, ale treba riesit to, co je v skutocnom svete. Lebo na weboch a reklamach viacerych vyrobcov EV bola este donedavna aj dotacia 8000€, ktora zmizla za par minut. A oni ju propagovali este par mesiacov po aj ked vedeli, ze uz nie je. Napriklad Hyundai a Renault. Aktualny stav je taky, ze ked prides do BMW a zoberies auto, mas 5 rocnu zaruku bez priplacania vratane servisneho balicku.

    A to je to jedine co zakaznika zaujima. S cim odide. Nie to, co je napisane dakde v katalogu, ktory otvori raz v zivote.
    Naposledy upravené Wilo; 30-10-2020, 17:25.

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Wilo takže mi napíšeš, že nie je pravda a v texte potvrdíš, že mám pravdu

    dokonale poznám BMW záruky a dávajú 2 roky, ďalšie treba priplácať, takže základná je 2 roky, ten prehľad je napísaný aká je základná záruka v cene auta, keby sme išli do príplatkovej, tak môže mať každé auto 5 ročnú, lebo sú aj externé poisťovne, kde si môžeš záruku zaplatiť aj na také značky, kde to výrobca neponúka

    taktiež poznám BMW servis bezplatný, nakoniec pri 5 bezplatnom ročnom servise sú to 3 prehliadky, pričom pri každej sa snažia naúčtovať tú ich 96€ hodinovú sadzbu za niečo navyše, čo som im musel zakaždým zatrhnúť

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Miroslav Rojko nie je pravda. Neviem ako VW ale pri BMW vies mat az 6 rocnu zaruku. Standardna zaruka je 2 roky, ale da sa rozsirit az na 6 rokov, a to za chodu pokial ti nevyprsala povodna zaruka. To je po 23 mesiacoch si ju vies kludne predlzit o dalsi rok, dva, tri... vela skladoviek sa uz automaticky predava s 5 rocnou zarukou gratis. Ten 6. rok je trosku zlozitejsi, a chce to vyjednat, ale maju taku moznost. Plus sa k tomu celemu da predplatit samozrejme servis inklusiv, ktory byva tiez casto gratis od predajcu ako bonus. Najcastejsie to byva na 3-5 rokov, ale da sa predplatit az na 10 rokov, v baliku Plus zahrna aj vymenu drahsich veci ako napriklad spojka.

    Predlzena zaruka je vsak podmienena povinnou navstevou autorizovanych servisov BMW na garancky. Ktore su gratis (resp predplatene), ale je to v podmienkach.

  • milan84
    komentoval k 's odpoveď
    nissan ma odjakziva deklarovanu 8r/160000 pri bateriach 30kWh a novsich/vacsich.
    Neverim, ze ten nissan kde to niekto zistoval vedel o co sa jedna. Ked som sa pytal na akukolvek zarucnu vec v nissane ja, nikto netusil a vsetci museli zistovat.

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Teq - len aby to tak bolo

    tiež som mal takého Leafa ako ty, 30kWh verziu, bol som v tom že je 8 ročná záruka na batériu a keď som ho predal, nový kupec si to bol zisťovať a volal mi, že mu v servise našli podľa VIN, že je len 5 ročná

    na druhom Leafe mi po roku a pol zrušili bezplatné aktualizácie máp (naprv mi svietilo že mám, potom zrazu nie)

    tak ak predpokladáš 8 ročnú záruku podľa toho čo písali v cenníku, môže ale nemusí to byť pravda

    na celé auto máš len trojročnú, reagoval som na základnú záruku ako písal Roman-BA (že po dvoch rokoch či má chodiť), preto môj vyšší príspevok sa týkal základnej záruky na celé vozidlo, potom sú tam nejaké konkrétnosti ako batéria alebo motor, ktoré majú dlhšiu
    Naposledy upravené Miroslav Rojko; 30-10-2020, 11:39.

  • Teq
    komentoval k 's odpoveď
    ja mam zaruku na 8 rokov od kupy auta, cize do 2025

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    záruka pri Hyundai je 5 rokov na celé auto, takže oplatí sa chodiť aj po dvoch rokoch

    Nissan má tri roky, ale zas pre nízku cenu sa ani potom neoplatí chodiť inde

    Škoda Citigo má 5 rokov záruku na celé vozidlo

    najhoršie je na tom prémiové BMW alebo nemecký VW, tam dávajú len 2 roky na celé auto

  • Roman-ba
    komentoval k 's odpoveď
    Práve preto chcem najbližšie skúsiť Hyundai v Malackách alebo Nových Zámkoch, tam sa nehrajú na "prvého majiteľa". Ešte je otázne dokedy má význam chodiť na garančke (hlavne kvôli batérií) keďže moje auto už dva roky malo..

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    a to máš kontroly po 30000 km, nie 15000 ako hyundai ale nie všetci máme drahé, servisy skúšajú, len nie všetci sa dajú

    ja vždy kážem len to čo je povinné aby robili a platím v Hyundai normálne

    keď porovnám Nissan Žilina (lebo kto chodí napr. do BA, má pomaly raz také ceny na servis) a Hyundai AutoPola, tak pri 15000 km nájazde ročne to je skoro rovnako (Nissan má okolo 70 ročne a Hyundai má skákano nepárny rok 55€, párny 95€ aj s kontrolou karosérie), inak je to pri ročnom nájazde 30000 km, vtedy je Nissan vďaka dlhšiemu intervalu na tom na polovici

  • Priusák
    komentoval k 's odpoveď
    Nerozumiem tomu chaosu ohľadom cien a vecí, ktoré sa majú na danej garančke skontrolovať/vymeniť.
    To akože Hjundé nemá nič na tento spôsob?:
    https://www.toyota-zilina.sk/file/ed..._model2017.pdf
    https://www.ppcteam.sk/file/edee/dea...model_2017.pdf

    Takto si to porovnám krížom cez Slovensko a viem kam mám ísť

  • Teq
    komentoval k 's odpoveď
    drahe mate tie priehladky veru, mne kontrola po 3 rokov v nissane v ziline, s tym ze mi aj opravoali hadicku do ostrekovaca a dezinfikovali klimu vysla na 60-70 eur tusim, presne si to uz nepamatam.
Pracuje...
X