Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Objednanie Model Y

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • nemo
    komentoval k 's odpoveď
    Samozrejme ze bez overeneho VAT ID ziadna firma nevystavi fakturu s 0% DPH. Taky dotaz bol uplne zbytocny.

  • asrock
    komentoval k 's odpoveď
    EU nariadenia ich moc netrápia , bez DPH to nedajú, no nič kúpim si BMW

    thank you for taking an interest in our vehicles. I'd be happy to help.

    So, in case of a personal purchase of the vehicle, we are not able to issue an invoice without VAT. In this case, you pay the full amount of Croatian price (with VAT) and export the car into your country. After making registration there and paying VAT in Slovakia, you would need to provide to us a proof of paid VAT in Slovakia and then you get the refund of our VAT paid here.

    If you have any questions, feel free to reach out.

    Best regards

    Lea Staničić

    Senior Tesla Advisor

    Tesla Hrvatska d.o.o.

    Mob: 098/9475-348

  • cio
    komentoval k 's odpoveď
    Taur rozumiem. Samozrejme musí sa zaplatiť DPH v tuzemsku a ten nákup vozidla bez DPH v zahraničí nie je žadny med. Zahraničný predajca nemá žiadnu chuť faktúrovať bez DPH nepodnikateľovi bez registrácie na DPH.
    Človek - zákazník (občan SR) musí veľmi túžiť vlastniť nové vozidlo TESLA, aby sa na toto dal.
    Naposledy upravené cio; 14-02-2023, 19:07.

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    cio Nemozu byt vsetci podnikatelia. Ani vsetkym podnikatelom sa neoplati byt platcom DPH. Niekedy sa viac oplati kupit auto sukromne a uctovat cestaky ako kupovat do majetku firmy, odpisovat a viest suvisiacu evidenciu ...

  • cio
    komentoval k 's odpoveď
    Áno to je aj môj prípad. Záloha prepadne. TESLA v tomto ohľade neberie na zákazníkov žiadne ohľady - čistý asperger
    Na veľa vecí je ten Elonov syndróm fajn, ale občas je to aj pekne psycho. Jemu sú ľudia (zákazníci) a ich starosti úplne ukradnutí

  • cio
    komentoval k 's odpoveď
    Až teraz som pochopil že vy chcete kupovať autá ako obyčajné osoby. To by ma ani vo sne nenapadlo, ale chápem že existujú aj také prípady.
    Do takej debaty nemám chuť zasahovať, mňa sa to netýka.

  • cio
    komentoval k 's odpoveď
    Miroslav Rojko ja v HU plánujem iba servis. Nie kúpu vozidla

  • cio
    komentoval k 's odpoveď
    Fíha, skutočne je tu povinnosť zaplatiť DPH v cieľovej krajine
    https://www.financnasprava.sk/sk/obc...avneho-prostri

    pardon, dovoz vozidla ako fyzická osoba som nikdy neskúmal, ani vo sne ma nenadlo že existuje takáto stupidná a absurdná povinnosť aj pre obyčajných ľudí

  • nemo
    komentoval k 's odpoveď
    Samozrejme ze to co pise Miroslav Rojko je spravne a niektore Tesla pobocky by si to mali nastudovat. Ja som rozpisoval ako by sa malo postupovat v pripade, ked predajca nechce vystavit fakturu s 0% DPH. Tu na fore to niektori (asi pred 2 rokmi) absolvovali a diskutovali sme, od koho ma po zaplateni rakuskej aj slovenskej DPH a prihlaseni auta zakaznik ziadat vratenie rakuskej DPH. Ludia tu pisali ze ma ziadat od rakuskeho danoveho uradu. Ja som pisal, ze od rakuskej Tesly, ktora ma spravit opravne (dodatocne) priznanie a nasledne zakaznikovi DPH vratit. Nakoniec zakaznik sem na forum napisal, ze dostal vratenu DPH - od rakuskej Tesly. Takze tento sposob je funkcny ale komplikovany a neodporucany. Vhodny iba v pripade ak uz je vsetko rozbehnute, neoplati sa objednavku stornovat a treba to nejako dokoncit.

    Ja osobne by som auto kupoval v Chorvatsku, jedine ak by vystavili fakturu s 0% DPH pripadne by DPH riesili ako zabezpeku.

  • asrock
    komentoval k 's odpoveď
    Páni vďaka za reakcie ,
    nemo tvoj postup je správny ale zároveň platí čo napísal Rojko citujem "Upozornenie pre vsetkych : NEKUPUJTE NOVE AUTO S DPH, VO VACSINE PRIPADOV O NU PRIDETE

    ina vec je, ked Vam na dph daju zabezpeku a vratia az ked prihlasite auto ale to prebieha tak, ze daju samostatnu fakturu na zabezpeku, nesmie byt vystavena prvotna faktura na auto s dph, prvotna faktura musi mat 0% sadzbu DPH, resp. napisany dovod oslobodenia "

    Dnes nie je možné bez porušenia nariadenia EU vystaviť faktúru s DPH na vývoz nového vozidla do inej členskej krajiny . Takže každý musí dostať faktúru bez DPH.
    Iná otázka je ako sa dohodneme na zábezpeke DPH. Ak máte skúsenosť ako postupovať v Chorvátsku , tak to tu ešte napíšte.
    Určite to ocenia viacerí záujemcovia.
    Dík Rojko,že máš trpezlivosť ale komunita sa možno aj kvôli tebe rozrastie a potom bude konečne Tesla ja na SK možno.

  • Miroslav Rojko
    odpovedal
    Asi bude častá otázka nás, čo sme Tesle naleteli (áno naleteli) a čo s tým urobiť.

    Mám objednávku cez slovenský SK konfigurátor a zaplatenú zálohu 250€. Dá sa objednávka presunúť do inej krajiny, kde je teraz Tesla lacnejšia ?

    Nie, nedá. Snažil som sa to vydiskutovať s viacerými obchodníkmi aj v Holandsku (ktoré sa stará o SK konfigurátor) aj v Chorvátsku alebo Rakúsku. Raz urobená objednávka cez konfigurátor jednej krajiny sa nedá zmeniť na inú. Na internete sa dajú nájsť prípady, kedy sa ľudia cez pol sveta sťahovali a Tesla im objednávku nezmenila, záloha prepadla a museli dokonca znova sa na začiatok čakania postaviť novou objednávkou v novej krajine (napr. Ind čakal na Model 3 18 mesiacov, doštudoval v Dillí a natrvalo sa presťahoval do UK za prácou - nemožný presun auta aj kvôli normám aj zákonom, clám, nepovolili a musel znova objednávať). Nenašiel som jedinú zmienku, že by to niekomu urobili.

    Takže s 250€ sa môžeme rozlúčiť a nechali sme sa nachytať. Tesla dopredu vedela, že nám autá nedodá (som o tom už presvedčený na základe indícií a minulosti - vždy boli autá cez SK konfigurátor predražené) a bude zlacnenie a len vyčkávali až dodajú čo najviac drahých áut za pôvodné ceny z apríla 2022 a 13.januára zlacneli, nakoľko objednávok bolo len na mesiac dopredu. Aj podľa toho ako sa správajú pri objednávaní a termíny v konfigurátoroch sú "veľmi orientačné", nedá sa veriť ničomu a len na základe skúseností ľudí, čo už objednali, odhadnúť približný termín dodávok.

    Aj keď autá cez SK konfigurátor zlacneli tiež (Y RWD o 2000€ bez dane), stále sú drahšie ako inde v zmysle dlhodobého pravidla. Dokonca to predražuje nespoľahlivá a drahá povinná doprava cez firmu Tradisa, ktoré účtuje za zhodenie auta v Bratislave bez možnosti riešenia vád a nedorobkov 1300€.

    Rozdiel oproti objednaniu napríklad voči najlacnejšiemu HR je bez dane 3782€ (teda možno o stovku menej ak rátame dopravu a zahraničné prevozky do Zágrebu). Čo robiť ? Pre stratených 250€ nezaplatiť tisíce naviac za Y RWD - to je jasné a objednávku zrušiť. Pri Y AWD LR je to už trocha iné, tam je rozdiel napríklad oproti AT konfigurátoru menší - 1000€ a pri menšom rozdiele môže hrať rolu aj faktor čakania. Veľa ľudí kupuje cez AT a ešte si aj platí "pomoc pri kúpe", takže ak záleží na čase, pri Y AWD LR by som asi váhal a nerušil - ale to už je na ochote človeka, či má na čom jazdiť a teší sa na prvú Teslu a už mu je to jedno - aj tak dá menej, s akou cenou súhlasil pri objednaní.

    V niektorých krajinách sú už Y RWD v základných konfiguráciách s časom dodania nie Február - Marec ale Máj - Jún, takže znovaobjednanie bude znamenať posunutie čakania.

    A ešte jedna rada - je možnosť ponechať si aj jednu objednávku a urobiť druhú. Založte si nové Tesla konto na iný mail a objednajte na ten. Autá sa dajú aj raz posunúť, napríklad aj cez tlačidlo "Edit design" som si posunul udávaný termín o tri mesiace a to som len potvrdil rovnakú konfiguráciu ale už mi SK konfigurátor bral ako keby som objednla od teraz (čakám až naprogramujú parkovacie senzory). Tiež pri výzve na odber (keď idú prideliť VIN), je otázka ohľadom súhlasu s krátkodobou nedostupnosťou parkovacích senzorov, kto ju neakceptuje, VIN mu nepridelí a dodanie sa odkladá. Čo ak pri týchto cenách bude áut zasa nedostatok a čakanie dlhé a človek môže previesť objednávku na nejakého čakateľa, ktorý mu zálohu nahradí ? Veď môže byť za tri mesiace vyššie ceny vo všetkých konfigurátoroch (ale čakateľom ostáva cena najnižšia akú mali). Jediné riziko je, že keď opakovane neprevezmete auto, môžu Vám na nejaký čas zablokovať objednávanie - vo Vašom konte. Ale veď vy si môžete vytvoriť druhé .

    Takže okamžitým zrušením človek príde o zálohu ale môže objednávku ponechať a vyčkávať ...

    Pridajte komentár:


  • Milo
    komentoval k 's odpoveď
    Mám otázky ak som objednal Teslu Y standard range cez SK konfigurátor (nemám VIN, ani faktúru, len som zaplatil zálohu 250 EUR) a teraz chcem zmeniť na Teslu Y long range ale cez Chorvátsku (chorvátsky konfigurátor):
    - dá so to zmeniť tak aby som neprišiel o zálohu?
    - alebo len urobím novú objednávku cez Chorvátsku (chorvátsky konfigurátor)?
    - čo s pôvodnou objednávkou cez SK konfigurátor, dá sa stornovať a ako?

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Chalani, to naozaj necitate starsie prispevky ? Vsetko tu bolo rozoberane podrobne a piste tu o tom ako auto kupit s dph ineho statu.
    nemo Ked kupis napriklad s chorvatskou DPH, tak Tesla ju odvedie v priznani statu a kvoli nerozumnemu Janovi zo Slovenska nebude robit pre celu chorvatsku Teslu opravne priznanie DPH aby mu mohla vratit. Nove auta sa kupuju bez DPH. Je mala sanca pytat dph od statu, kde obchodnik dan odviedol ale to nie je pri autach, tam napisu ze obchodnik zle vystavil fakturu.

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    cio to je velmi zla rada a takto prisli ludia o peniaze. Ked je fyzicka osoba, podla platnych EU aj slovenskych zakonov predajca musi tiez auto predat bez dph a aj sukromna osoba plati dan tu. Ak raz fakturuju s DPH, nechcu dph vracat a clovek junzaplati 2x. Preto sa auta daju kupit len v niektorych zastupeniach Tesly, kde maju schopnych predajcov a takto si vydiskutuju fakturaciu na ustredi a potom daju zakaznikom.

    Upozornenie pre vsetkych : NEKUPUJTE NOVE AUTO S DPH, VO VACSINE PRIPADOV O NU PRIDETE

    ina vec je, ked Vam na dph daju zabezpeku a vratia az ked prihlasite auto ale to prebieha tak, ze daju samostatnu fakturu na zabezpeku, nesmie byt vystavena prvotna faktura na auto s dph, prvotna faktura musi mat 0% sadzbu DPH, resp. napisany dovod oslobodenia

    Taktiez nemas pravdu s chorvatskou dph, zakaznik aj fo vzdy plati pri spravnom predaji len slovensku 20% a teda aj pre fo zalezi, kde je cena bez dane najmensia, nie cena s danou.

  • cio
    komentoval k 's odpoveď
    Miroslav Rojko Kto je podnikateľ, tak má auto bez DPH, účtovníčka vie čo treba.

    Kto nie je podnikateľ, platca DPH, nech pekne radšej zaplatí DPH v krajine kde auto kúpi a tým je vec hotová.
    Rozdiel v sadzbe DPH Hrvatska vs Slovensko vo výške 5% podľa mňa, za tie patálie nestojí

    Ja mám vozidlá objednané v Chorvátsku (nie v Maďarsku) a detaily riešim s pani Lea Stanicic lstanicic@tesla.com
    Riešime overenie EÚ VIES VAT, aby nám vozidlá ako export mohla predať bez DPH a podstúpime samozdanenie v SR.
    Naposledy upravené cio; 09-02-2023, 23:05.
Pracuje...
X