Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Objednanie Model Y

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • Jiri GrandPa
    komentoval k 's odpoveď
    EV_Future - zaspal si dobu. Toto platilo pred 1-2 rokmi. Dnes uz nikto (rozumny) za plnu cenu s DPH od Tesly auta nekupuje. Vid Mirov prispevok o Chorvatsku, to iste uz urobia aj Slovinci a Rakusania. No ale ked si niekto proste kupi cez web stranku pre "Slovensko", co je nakup v Holandsku, tak nech plati.
    Tesla ma Slovensko v pazi, na tom sa zatial stale nic nezmenilo.

  • EV_Future
    komentoval k 's odpoveď
    cio ak kupujes v zahranici nove auto (alebo s najazdom nizsim ako 6000 km), tak mas povinnost zaplatit DPH v state, v ktorom ho prihlasujes, teda na Slovensku. Preto sa v zahranici nakupuju nove auta bez DPH. Predajcovia si vacsinou popytaju nejaku zabezpeku na DPH, ktoru ti vratia, ked im posles potvrdenie od danoveho uradu, ze si riadne zaplatil DPH v krajine prihlasenia. Tesla ale ziadne zabezpeky neriesi, rovno jej musis zaplatit cenu aj s DPH, a potom treba komplikovane riesit vratenie oenazi od zahranicnych danovakov, co trva dlhe mesiace.

  • Jiri GrandPa
    komentoval k 's odpoveď
    patapuf - tiez som to tak videl, ale ta konkurencia je len na papieri a este len sa uci co to znamena vyrobit dobre elektroauto (nie ze by nevedeli vyrobit dobre auto, tu sa zasa Tesla ma co ucit).
    Veci ako nezmyselne chladenie baterie aj v zime (Hyundai, Kia), nefunkcne casovanie nabijania (VW) a neuveritelna realna spotreba (nie ta na papieri), velmi casto nefunkcne Ionity (na SK neexistujuce) ma velice rychlo vyliecili.
    Tak pokorne cakam kedy sa Tesla spamata a spravi servis na Slovensku. Lebo bez toho uz ani od Tesly nic nekupim.

  • cio
    komentoval k 's odpoveď
    Vozidlo kúpite s DPH tej danej krajiny, zaplatíte a tým je vec vybavená
    Tak isto ako horalku

  • nemo
    komentoval k 's odpoveď
    Sorry, uz som to dlhsie nesledoval. Slovenska fyzicka osoba nakupuje nove auto v zahranici (v ramci EU) bez DPH a pred prihlasenim auta do evidenice zaplati na danovom urade slovensku DPH a s potvrdenim o zaplateni auto prihlasi. Zmenilo sa na tomto nieco?

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    cio Maďarsko som tam nedával, kedže tam hrozia kurzové výkyvy ale ty si chcel objednávať (alebo objednával) tam, hoď sem pre porovnanie cenu akú Ti ponúkajú, nech porovnáme aj ostatní

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    áno, je to nezvyčajná otázka po tom všetkom, čo tu niekoľko rokov riešime objednávanie zo zahraničia

  • cio
    komentoval k 's odpoveď
    wau

  • cio
    komentoval k 's odpoveď
    asrock tú otázku snáď nemyslíš vážne ?

  • Miroslav Rojko
    odpovedal
    Veľké porovnanie cien všetkých modelov v EUR-ových krajinách, kde nám Slovákom dávajú možnosť kúpiť:
    Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	Snímka obrazovky 2023-02-05 o 17.30.56.png
Videní:	1303
Veľkosť:70,8 KB
ID:	89511
    Pripojené súbory

    Pridajte komentár:


  • EV_Future
    komentoval k 's odpoveď
    asrock v Europe je v mnohych krajinach stale k dispozicii kopa skladoviek a k tomu vela lodi z Ciny na ceste, takze tu je celkom ina situacia ako v USA, kde uz prakticky inventare ani neexistuju a nabaluju sa im objednavky z dovodu stedrych dotacii na EV. Tu v Europe naopak klesla v tomto roku suma dotacii v Nemecku, co bude asi trochu brzdit dopyt, aj ked nedavne znizenie cien to viac nez vykompenzovalo. Ale pohlad na dostupne skladove vozidla dava tusit, ze zvysovanie cien, aspon v kratkodobom horizonte, asi nepripada do uvahy.

    A este pre patapuf : vela stastia u konkurencie, snad sa dockas auta aspon v roku 2024

  • patapuf
    komentoval k 's odpoveď
    Pri zadávaní objednávky Vám tam nedali nejaký termín, kedy Vám bude dodané auto? Či tak to nefunguje? To také praktiky majú aj iné automobilky? Či len Tesla? No, čím ďalej tým viac v mojich očiach Tesla klesá čo sa úrovne týka. Osobne by som sa pri takomto správaní na celé ich auto vys.al a šiel by som ku konkurencii. Našťastie už je z čoho vyberať. A že toho nie je málo.

  • asrock
    komentoval k 's odpoveď
    Ahoj, bez DPH dajú aj fyzickej osobe alebo len firme. Auto chcem súkromne.

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Tých faktorov je viac, USA nestíha Y vyrábať a preto zvýšili ceny a nechcú importovať Šanghaj a Berlín.

    Šanghaj a Berlín nemajú až také čakacie doby a Šanghaj je zatiaľ najväčšia fabrika (kapacitou výroby) a Berlín sa rozbieha, takže neustále navyšuje počty, preto si nemyslím, že v Európe dôjde k zdraženiu.

    A ešte moja osobná skúsenosť - doteraz nemám dodanú Y objednanú v marci 2022 pred zdražením, po zdražení uprednostňujú objednávky s vyššou cenou a na uzatvorené kašlú.
    Vôbec tam nejde o poradie, len a len o čo najdrahšiu predajnú cenu, takže netreba dúfať, že budete mať autá pred zdražením dodané skorej ako Tí, čo objednávali za vyššie ceny po zdražení, pekne Vás nechajú čakať aj donekonečna - dokedy budú ľudia objednávať za drahšie. A ak ich budete chcieť, budete nútení meniť konfiguráciu a dávať príplatky za drahé farby, kolesá, atď, čo Teslu nestojí nič ale Vás tisíce navyše. Hrúbka príplatkových lakov (napr. Blue Deep Metalic je menšia ako základnej bezpríplatkovej farby) - osobne som si dal merať.

  • Miroslav Rojko
    odpovedal
    Chorvátsky konfigurátor

    Dávam do pozornosti ceny Tesly Y Long Range v Chorvátsku. Do Zágrebu je rovnako ďaleko ako do Ljublany (kde sa chodilo po trojky) a cena je o 2600€ bez dane nižšia oproti Rakúsku. Ja som si tento týždeň proces objednania zabsolvoval - nazval by som ho ako najjednoduchší a najrýchlejší zatiaľ (keď porovnám objednávanie cez SK,DE,AT,HR konfigurátor.

    Ceny - na Long Range najlepšie v Európe vďaka 25% DPH v Chorvátsku

    Jednanie - okamžité odpovede od ochotnej a príjemnej predajkyne

    Skúsenosť s exportom - po otvorení EÚ pre nich sú nadšení a radi predajú bez DPH Slovákom

    Prevozné značky - 100m od Tesla predajne je evidencia vozidiel, kde mi predajkyňa Tesly zistila prevozky stoja 60€ značka a 60€ poistenie k nej, takže človek môže mať krátkodobú prevozku za cenu štyroch dní požičania maďarských jednodenných prevoziek a vozí sa dokedy nedostane slovenské.

    Pridajte komentár:

Pracuje...
X