Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Objednanie Model Y

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • Jiri GrandPa
    komentoval k 's odpoveď
    Ak chces auto zaciatkom leta tak by som objednal uz teraz. Ak nebudes moct auto prevziat, proste im povies, ze chces dodavku neskor. Ja som tak tiez posuval prevzatie o 3 mesaice.

  • Zeeci
    odpovedal
    RWD by mala byt aktualne CATL z Ciny. Nevies ako sa vyvijala cena od zaciatku 2022 ? Ja som este neobjednal lebo realne mi auto staci na zaciatok leta. Ked by prislo skor nemam ho ist ako prevziat lebo budem mimo SR. Len ci nejpojde cena hore aj ked som pocul ze uz teraz je vysoka.

    Pridajte komentár:


  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    To zas netvrdim, aj ja som objednal jednu RWD pre manzelku namiesto Citigo, ktora to bude pouzivat tiez v rezime vyhradne domaceho nabijania kratkych tras a tam sa doplatok neoplati. Ani tie zimy nie su v mestach take tuhe aby bol sneh viac ako par dni v roku ak vobec a vyuzil sa AWD.
    Takze je to asi naozaj o tom, ako casto clovek robi dialkove trasy s nabijanim (a vyuzije dlhsi dojazd a rychlejsie nabijanie).
    Bohuzial u Tesly sa ani nevie pri objednani, co tvrdia aj predajci v Tesle, s akou baterkou pride, ci to bude LFP alebo uz s manganom alebo Blade od CATL, takze tazko uplne presne odhadnut pre a proti.

  • Zeeci
    odpovedal
    Ten dojazd som cital ze ked sa baterka nenabija na 100% tak BSM nevie dobre pocitat. LFP je nachylne na zimu co by mal riesit termo manazment. Otazka ci to riesi. Ja by som nabijal hlavne doma cize budem aj tak na 11kW ale jasne. Niekde na vylete potesi kratsia zastavka. Skor sa ale asi oplati priplatit za baterku NMC811 a tych cca 20kW kapacity navyse…

    Pridajte komentár:


  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Baterka v LR uz nie je NCA Panasonic ale LG NMC811, takze degradacia ako vidame na americkych trojkach, nehrozi. Zrovna tento tyzden sa objavilo v SK skupine par uzivatelov stazujucich sa na maly dojazd lfp baterky (aj 20% pokles dojazdu za par desiatok tisic km) a Tesla aj jednemu ide menit, s tymi LFP vstupili do jamy levovej na zaciatku, mozno je to uz teraz na novych lepsie.
    Tiez netreba zabudat na rychlosti nabijania, co je dolezite pre dialkove cestovanie a tam LFP velmi straca. Takze Long Range neznamena len vacsiu kapacitu ale vyrazne vyssie rychlosti nabijania (vyrazne vyssie aj nad pomer kapacit baterii).

  • Zeeci
    odpovedal
    Tak to vyzera iba na tie hmlovky. Baterka by mala byt blbovzdorna a s odstupom casu sa vyrovna dojazdom baterky v LR ktora rychlejsie zdegraduje. Pomer cena/vykon myslim ze OK pokial ozeliem 4x4 a vykon. Relevantne dovody doplacat 8tis za LR nenachadzam.

    Pridajte komentár:


  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Hlavny rozdiel je velkost a typ baterky a chybajuci predny motor ale podla aktualneho konfiguratora to vyzera, ze interier je uz rovnaky (aj pri zakladnom Y uvadzaju premium audio ako aj vyhrievane zadne sedacky), nie ako to bolo u modelu 3 (bez vyhrevu vzadu, bez premium audia - repro a zosik).

  • Zeeci
    odpovedal
    Ahojte Teslaci. Viete niekto rozdiel vo vybave medzi MY RWD a LR ? Zatial som zistil ze RWD nema hmlovky a repro vzadu.

    Pridajte komentár:


  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    1500€ bolo kedysi bohuzial. Nepoznam nikoho, komu sa podarilo teraz v dobach Tradisa vyzdvihnut v Tilburgu ( o Viedni alebo inej predajni to je uplne nemozne). Tradisa si vybavila monopol a patricne na tom ryzuje. Skus si precitat podmienky Tesly, pise sa tam, ze moze byt aj iny dopravca, ale musia ho schvalit ci ako to tam maju. Proste vydieranie. Nauctuju Document fee, pritom Ti nedaju dokumenty na prihlasenie ale musis cez urad ziadat TP a navyse nauctuju nezmyselnu dopravu (ktoru maju do predajni v cene auta).

  • cyber_yan
    komentoval k 's odpoveď
    V predajniach sa da auto vyzdvihnut iba ak bolo objednane cez konfigurator danej krajiny.

  • Milo
    odpovedal
    Ahojte objednal som v 8/2022 Model Y cez SK konfigurátor, teraz mi prišiel email od deliveryemea@tesla.com, pričom ma kontaktujú za účelom potvrdenia fakturačných údajov a popisujú proces doručenia. Ohľadne doručenia je tam uvedené: "Dodávky v Estónsku, Litve, Lotyšsku a na Slovensku sa začnú iba prostredníctvom prepravcu schváleného spoločnosťou Tesla. Použitím nášho schváleného prepravcu Tradisa Automotive GmbH ......".
    Chcem sa spýtať či nemáte skúsenosť či sa dá vyzdvihnúť auto priamo v Tilburgu príp. v kamennej predajni napr. Prahe resp. Rakúsku? Pokiaľ si pamätám tak cena prepravy cez Tradisu je cca 1500 EUR a nie sú s tým dobré skúsenosti (poškodenia auta, krátky čas na prehliadku auta a pod.)

    Pridajte komentár:


  • cyber_yan
    komentoval k 's odpoveď
    Pisal som ti spravu

  • Miro Pallo
    odpovedal
    Chalani máte niekto v Senci alebo okolí model y? Potreboval by som školenie.

    Pridajte komentár:


  • Jiri GrandPa
    komentoval k 's odpoveď
    Nenabil.

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    Jiri GrandPa Nestresuj. Ta hlaska "cakam na vykon" pokial viem je u nich resp. ABB v preklade kecam s autom akym vykonom budeme nabijat a po chvili sa spusti nabijanie. Ci chces povedat ze si sa nenabil? Alebo si nepockal? SCH nema ziadny displej tak nepise nic, nonteslak si moze len domyslat co sa deje.
Pracuje...
X