Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Aupark BA

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Teq
    Teq
    Member
    • Nov 2017
    • 240
    •   

    #91
    Tak dnes som tu bol, kedze Type 1 wallboxy odpojilli som si zobral kabel a obe 230V zasuvky su mrtve...tak som domov po filme doplachtil na 3%

    Komentár

    • Komat44
      Member
      • Jan 2018
      • 87

      #92
      Update- Povodne wb typ1 sa budu dat “riesit” po 25.11., dam vediet. Tesla wb2 nasledne..

      Komentár

      • TM3Perf
        Member
        • Jun 2015
        • 83

        #93
        Priatelia s Auparkom strašná skúsenosť. 5x, slovom päť krát som upozorňoval na informáciách, že wallboxy nefungujú. Zakaždým tie isté. Zakaždým tá istá odpoveď. Vraj tam majú elektrikára a nemajú ako preveriť, či nabíjačky fungujú, len tak, že elektrikár vidí zelené svetlo, tak si myslí že je všetko OK. Chcel som spísať sťažnosť ale nemali tam na to formulár. A najlepší fór, vraj mám ísť nabíjať na Supercharger. Jednoducho, Aupark je v tomto 10 rokov za opicami. Amaterizmus najhrubšieho zrna. Dá sa to nejako priamo riešiť s Teslou, nech im dá poriadne po prstoch keď to dostali zdarma?

        Komentár


        • Teq
          Teq komentoval
          Upraviť komentár
          nejdu im ani 230V zasuvky, tie tiez nema pan elektrikar ako odskusat?

        • 1fisker
          1fisker komentoval
          Upraviť komentár
          Tesla wallboxy nikto nevie opravovať. Ak sú v záruke, Tesla ich vymení za nové. Inak šup s nimi do elektroodpadu. Nech žije elektromobilita a ekológia!

        • Jiri GrandPa
          Jiri GrandPa komentoval
          Upraviť komentár
          Čo to trepeš.

        • Wilo
          Wilo komentoval
          Upraviť komentár
          TM3Perf kludni hormon tie wallboxy su uz pred smrtou a ide sa to kompletne menit. Chapem ze si rozhyckany starostlivostou o zakaznika ale nemozes realne ocakavat ze sa bude niekto venovat wallboxom ktore su uz skoro vyhodene a planuje sa tam kompletna prerabka. Ani ty by si si doma neopravoval pokazeny wallbox ak by si mal uz objednany a na ceste novy. Skoda casu a namahy. Ja som vcera v Auparku nabil bez problemov a rovnako aj GLC a Ioniq ktore stali vedla mna takze minimalne 3 boxy slapali.

          Ak si nespokojny mozes ist svoju nespokojnost ukazat zmenou nakupneho centra a nabijat do Eurovei. Jaj pardon tam je az jedna nabijacka aj to spoplatnena a aktualne s nefunkcnym AC

        • TM3Perf
          TM3Perf komentoval
          Upraviť komentár
          Wilo neviem, či je to tým, že v podstate žijem v Nemecku, ale som zvyknutý na iný prístup ako ten, ktorý majú zamestnanci Auparku. A hlavne keď sa prsia tým, že "sme štvorhviezdičkové nákupné centrum, ktoré má v "pravidlách" pod číslom 149, nabíjanie Vašich elektromobilov". Keby som za ten mesiac a pol aspoň ray dostal odpoveď, že ok, nabíjačky sa idú meniť a nevieme kedy, tak nepoviem ani slovo. Keď ale štvrtý krát po sebe spomeniem na informáciách, že tie nabíjačky dole v garážach nefungujú a štvrtý krát po sebe na mňa pozerajú ako by som im niečo rozprával po latinsky, tak to trošku zamrzí. Kľudný som bol prvý, druhý a aj tretí krát.

          Btw. čo keby som si kúpil Teslu práve kôli Destination Charging-u. Tiež mi povieš, že som si mal kúpiť Leafa?

        • Wilo
          Wilo komentoval
          Upraviť komentár
          Ja nabijam v Auparku kazdy druhy den a vzdy som za posledny rok nabil. Nenabil som jedine vtedy ked boli vsetky obsadene. Dnes tiez ficali vsetky 4. A rovnako aj vcera. Aj v pondelok. Tak neviem kde je chyba. Raz za cas sa stane ze box spadne. Zapichnes kabel auto ho najde a nahle zhasne. Vtedy staci pockat 5-10 minut kym sa znova nastartuje a nasledne fici. To zial nie je chyba Auparku ale Tesly ze ma taky firmware aky ma a mrzne im to. To nech si daju do poriadku oni. Niekedy sa treba presvedcit ci nie je chyba aj na druhej strane kabla Rovnako aj najcastejsi problem tychto boxov - zlomeny kabel. To je tiez na triko Tesly. Ked davaju na trh produkt ma byt urobeny poriadne. Ked je odflaknuty ma sa urobit zvolavacka a napravit chybu. Doteraz sa take nestalo a Tesla serie vsetkym majitelom Tesla wallboxov na hlavu. To tiez nie je chyba Auparku a nevidim dovod preco by mal Aupark hasit lajdactvo Tesly. Tesla o tom vie a nic s tym nerobi. Raz tie boxy uz menili.
          Naposledy upravené Wilo; 07-11-2019, 15:34.

        • Komat44
          Komat44 komentoval
          Upraviť komentár
          TM3Perf len taka otazka zo zaujmu- komu si to hovoril o tych nabijackach? Lebo ak tym studentkam na infopulte pri hlavnom vchode, potom chapem tvoju frustraciu, ale tie nevedia poriadne vysvetlit kde je najblizsie wc, takze ak si na nich spustil otazky na temu wallboxov tak to rovno si ich mohol poziadat o tlmocenie zo svahilstiny a vysledok by bol rovnaky. Bohuzial to je fakt, tie babenky tam su proste take... A este jedna otazka- nesli ti naozaj rozbehat tie tesla wb pri vychode z podzemnej garaze smerom na sad janka krala? Nebol si nahodou cca v strede podzemnej garaze na tych schneider typ2 bielych wb?

        • TM3Perf
          TM3Perf komentoval
          Upraviť komentár
          Wilo Ak by Aupark vybudoval nabíjacie stanice z vlastných zdrojov, nepoviem ani slovo. Ak by mal Aupark snahu riešiť situáciu s nabíjacími stanicami, ktoré dostal zadarmo, nepoviem ani slovo. Lenže ani jedna situácia sa nezhoduje s realitou. Tu nejde o to, že tie stanice nefungujú, lebo Tesla. Tie stanice nefungujú lebo Aupark na to serie. Ak by som prevádzkoval hotel a vypadne mi jedna stanica z troch, neexistuje že hneď nevolám do Tesly a nechcem riešenie. Inak, všimol som si, že asi nemáš Teslu, lebo nabíjanie na verejných Destination Chargeroch fungovalo aj mne. Nefungovali len tie pre Teslu.

          Komat44 A to je bohužiaľ ten problém. Vlastne nieje. Nieje problémom, že tie baby sú nekompetentné, veď nikto nevie všetko. Mňa serie, že aj keď s tým nevedia nič spraviť hneď, vyserú sa na to aj do budúcna. A ako som spomínal, nabíjačky Tesla určené pre všetky E-vozidlá fungujú, teda aspoň mne fungovali. Nefungujú len tie, vyhradené pre Teslu. A ako potom ja ako majiteľ Tesly vyzerám? Ako idiot, keď nabíjam na nabíjačke pre všetkých miesto toho aby som použil tú, ktorá je len pre moje auto, ale tá nefunguje.

          Napísal som na Francúzku správu týchto obchodných centier, tak dúfam že sa budú unúvať aspoň odpovedať.

          Ešte raz, nemám nič proti tomu keď niekto niečo nevie, niečo nefunguje alebo je niečo zle. Ale vyslovene ma na Slovensku vytáča, že keď sa na to poukáže tak sa s tým aj tak nič nerobí. To je možno na Slovensku ten hlavný problém.

        • Jiri GrandPa
          Jiri GrandPa komentoval
          Upraviť komentár
          TM3Perf - keby si si precital zopar stranok spat tak by si zistil, ze Aupark o tom vie a zmeny su "im lauf". To, ze Aupark dostal od Tesly wall boxy je sice pekne, ale tie investicie na vybudovanie pripojnych miest urcite mnohonasobne prekrocili cenu tych boxov.
          A okrem toho neviem komu pomoze na nich hadzat spinu (az do Francuzka) ked je to sluzba ktoru poskytuju zadarmo. Ktore ine OC toto poskytuje v takom rozsahu?
          Neviem, ale keby som bol ja sefom Auparku a dostaval by som takuto nasratu spatnu vazbu pravidelne (ano, ciastocne si za to mozu sami ze reaguju dost neskoro) tak zrusim cele nabijanie zadarmo.
          Lebo co je zadarmo, toho si ludia nevazia.

        • Wilo
          Wilo komentoval
          Upraviť komentár
          Moja rec. Mozme byt radi ze aspon cosi mame. Tiez by som osobne pri akychkolvek naznakoch hejtu boxy zrusil a je pokoj. Nevazite si dovi. Postoj Auparku je stale obdivuhodny ze aj napriek staznostiam a neustalemu rieseniu problemov maju motivaciu ist dalej a komplet celu EV infrastrukturu prekopat a rozsirit. To co sa tam buduje nema na SK obdobu a ukaz mi jedno jedine miesto na SK kde bude pokope tolko nabijacich bodov ako v BA Auparku. Nenajdes. Ani od Tesly alebo ZSE ktorych sa to priamo tyka a zivia sa tym. Pre Aupark je to extra sluzba ktoru poskytovat nemusia a predsa to robia. A robia to nadstandardne.

        • Komat44
          Komat44 komentoval
          Upraviť komentár
          TM3Perf no poviem ti len jednu vec- ak sa to dostane od tvojich slavnych francuzov naspat na operations AP Ba, a to este sa cestou znasobi v prahe, tak si to pekne do... lebo ako pisal jirko, mozno staci su precitat zopar tyzdnov debaty dozadu a pochopil by si co vsetko sa tam riesi, meni, opravuje a upravuje. A ked sa do toho francuzi resp praha zacne angazovat, uvidime vsetci ako sme tu ze o co vsetko sme dosli a dojdeme. A ver mi ze prva vec co davno uz francuzi zrusit chceli a nepodarilo sa im to iba vdaka zanieteniu resp az fanatizmu par ludi z SK vedenia AP, bude bezplatne nabijanie na akychkolvek wb, tesla ci universal. A potom presne taki ako ty budu najviac skakat ze ten “prasivny ap este aj na tomto ide zarabat”. Fakt dik ze vsetkych a hlavne za tych par fanatikov z ap ba..

        • Jiri GrandPa
          Jiri GrandPa komentoval
          Upraviť komentár
          Komat44 - please, povedz fanatikom z AP ze komunita si vazi ich prinosu k rozvoju elektromobility. Nech sa nedaju vyviest z rovnovahy. Ci uz bude nabijanie zadarmo alebo nie, podstatne je, ze tam tam moznost v masovom meritku je.
      • TM3Perf
        Member
        • Jun 2015
        • 83

        #94
        Odpoveď z Auparku:


        Dobrý deň p.Lisý,

        Ďakujeme za Váš podnet zo dňa 7 Novembra 2019, týkajúci sa elektro nabíjacích staníc nachádzajúcich sa v priestoroch garáže nákupného centra Aupark.

        Veľmi nás mrzia nepríjemnosti, s ktorými ste sa stretli v priestoroch nášho nákupného centra. Vážime si Váš názor a pre pohodlie Vás a aj ostatných zákazníkov, ktorí navštevujú nákupné centrum sa snažíme vyhovieť Vašim návrhom a pripomienkam.

        Radi by sme Vás informovali, že spomínané nefunkčné nabíjacie stanice boli odstránené a vo veľmi krátkom čase pristúpime k obmene všetkých Tesla Destination nabíjačiek, ktoré budú vymenené za spoľahlivejšie typy nabíjačiek.

        Zároveň by sme sa chceli ospravedlniť za neadekvátnu reakciu zamestnanca infopultu a za nedostatočne vynaložené úsilie pre zaistenie Vašej spokojnosti. Zabezpečíme, aby všetci zamestnanci servisných oddelení a organizácií v Auparku, ktorí sú v styku s našimi zákazníkmi, dostali opätovné školenie riešenia situácií a komunikácie so zákazníkmi.

        Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť a veríme, že aj napriek tejto nepríjemnej skúsenosti zostanete naďalej verným zákazníkom nášho nákupného centra.

        S pozdravom

        Manažment centra //// Aupark Bratislava
        AUPARK


        Ja som teda s odpoveďou spokojný, lebo vidím, že aspoň niekto má záujem niečo s týmto stavom urobiť.

        Inak, asi som už vyrástol z názoru "budme radi, že je to aspoň zadarmo" a preferujem skôr nejakú kvalitu služieb. Prečo sa však nedá niečo "zadarmo" robiť aj dobre? Každopádne som Aupark nezatratil, a verím, že to smeruje k svetlejšiemu zajtrajšku.

        Komentár


        • Wilo
          Wilo komentoval
          Upraviť komentár
          Ale tu nikto nepovedal "budme radi, ze je to aspon zadarmo". Ja som povedal ze budme radi ze mame aspon NIECO. Kazda nabijacka sa pocita. Tiez som zastanca myslienky ze veci zadarmo nie su spravna cesta. Veci zadarmo si ludia nevazia a nevedia sa k nim spravat. A radsej si zaplatim za istotu nabitia ako mat nieco gratis s neistotou. Ale Aupark doteraz razil politiku sluzby zadarmo (co je mimochodom slachetne) tak budme radi ze tam mame aspon nejake nabijacky. Nie preto ze su zadarmo ale preto ze vobec su. Daju sa samozrejme robit veci aj zadarmo aj dobre ale to uz potrebujes dobreho sponzora a velmi silnu vieru a motivaciu v elektromobilitu Aupark BA ma oboje a jedina chyba bola ta ze spolahol na Tesla boxy ktore dostali bezplatne. Ale bolo to v zaciatkoch a vtedy sa este o nejakych problemoch s kablom nevedelo. Tie boxy samo o sebe nie su zle a keby ten kabel Tesla urobila poctivo - mal by si tam riesenie ake ziadas. Aj zadarmo aj poctive Ale toto naozaj nie je chyba len Auparku a nezasluzia si niest celu vinu za tento stav. Su tiez len obetou lajdactva tretej strany.

        • TM3Perf
          TM3Perf komentoval
          Upraviť komentár
          Wilo Oukej, ale ako to ja môžem vedieť, že Aupark na tom nenesie vinu, keď ich prístup voči mne bol do teraz taký aký bol. Možno sa naozaj Aupark snažil/snaží túto situáciu riešiť, ale mali by aspoň túto informáciu posunúť na všetkých, ktorí prichádzajú do styku so zákazníkmi. Inak to dopadne takto. Každopádne, teraz vidím, že prístup Auparku, aspoň podľa toho čo mi odpísali na mail, je v poriadku, len zlyhala niekde komunikácia.

        • Wilo
          Wilo komentoval
          Upraviť komentár
          Ano, tie baby na recepcii su trosku jednoduchsie vacsinou na mobile a nejavia velky zaujem cokolvek vediet alebo riesit. Ale to byva zial bezne na recepciach vsetkych centier. Za tu mzdu co dostavaju by sme chceli asi prilis vela od nich
      • 1fisker
        Senior Member
        • Aug 2014
        • 1542
        •   

        #95
        Aupark v BA bol vždy silným majákom elektromobility, ak som potreboval, nabil som sa. Vďaka za to.
        Toto sa však nedá povedať o žilinskom Auparku, kde sú nové TDC a fungujú ako sa im chce podľa nálady. Ovšem tam je iný majiteľ.

        Komentár

        • Wilo
          Member
          • May 2019
          • 337
          •      

          #96
          Montuju tu dalsiu velku skrinu tak snad nebudem prilis smely ked poviem ze do Vianoc tu pribudnu dalsie DC alebo AC boxy Ale vzhladom na fakt ze je rovnako velka ako tie pri tych 150kW nabijackach tak to
          bude asi dalsie DC.

          Komentár

          • jux
            jux
            Senior Member
            • Apr 2015
            • 1378
            •      

            #97
            V auparku BA odmontovali aj posledne 4 Tesla wallboxy. Zavreli poslednu ulicku, kde su nabijacky, dali tam stoly, zrejme chystaju stavnostne otvorenie novych nabijaciek.

            Komentár


            • milan84
              milan84 komentoval
              Upraviť komentár
              myslim ze dnes alebo zajtra tam ma byt ZSE akcia.

            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              Su nejake informacie kedy realne maju byt tie nabijacky spustene? A kedy tam pribudne nejake AC riesenie pre tych co sa neponahlaju?

            • milan84
              milan84 komentoval
              Upraviť komentár
              nie som si isty, ci na toto pozna niekto odpoved. Toto je akcia zse, viem, ze wallbox veci a este dalsie typy nabijania sa stale doriesuju. Aspon teda taka je info, co som pocul naposledy.
          • Hati
            Member
            • Jan 2016
            • 77
            •      

            #98
            Slávnostné otváranie nových nabíjačiek

            Komentár


            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              Dobre tam vidim peugeot e208?

            • leo
              leo komentoval
              Upraviť komentár
              Asi tam bola celkom príjemná atmosféra, v garáži plnej spaľovákov (okrem tých pár EV) :-)
          • TM3Perf
            Member
            • Jun 2015
            • 83

            #99
            Vítam aktivitu ZSE, ale pre aupark by bolo lepšie (aspoň z môjho pohľadu) 10-15 wallboxov (kľudne neTesla), zdarma, ako platené rýchlonabíjačky od ZSE. Ja keď idem s mojou drahou do Auparku a dám nabíjať na wallboxe, viem že sa nemám kam ponáhľať a zákonite tam nechám (moja drahá samozrejme teda) oveľa viac peňazí ako keby som mal stáť pol hodinu na rýchlonabíjačke. To ani obed nestihnem. Nedáva mi to ekonomický zmysel.

            Komentár


            • Teq
              Teq komentoval
              Upraviť komentár
              mne vcera prisla notifikacia z nexcharge (virta) na aupark, a bude to ta nova HPC stanica.
              https://goelectricstations.com/map-c...2445,17.109235
              22 kW AC 47 centov za kWh, no nekup to (nekupim)
              135 kW DC 79 centov za kWh, co je pri dalnicnom temple klude aj 15 eur na 100 km
              Naposledy upravené Teq; 26-11-2019, 14:06.

            • TM3Perf
              TM3Perf komentoval
              Upraviť komentár
              Nieje to len roaming? ZSE má úplne iné (normálne) ceny.

            • hudino
              hudino komentoval
              Upraviť komentár
              TM3Perf no pri tych cenach nabijania aj tak na te obed neostane

            • TM3Perf
              TM3Perf komentoval
              Upraviť komentár
              hudino No ak si niekto vážne myslí, že niekto bude nabíjať za 79c/kWh tak sa podľa mňa mýli. Na 135kW nabíjačke tam budú naskakovať cifry tak rýchlo ako keď tankujem do Touarega. 50€ nabitie baterky? To môžem ísť spaľovákom, to sa viac oplatí...

            • 1fisker
              1fisker komentoval
              Upraviť komentár
              Príbeh o tom ako zabiť elektromobily?

            • curgali
              curgali komentoval
              Upraviť komentár
              Takýto nabíjací hub mal stáť ako prvý niekde pri Žiline alebo Rimavskej Sobote. Tam kde to najviac treba...A čo sa týka cien, tak sa spolieham na konkurenciu, hlavne zahraničnú, ktorá by to dokázala umravniť...
              Naposledy upravené curgali; 26-11-2019, 15:06.

            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              Asi nema velky zmysel hadzat sem ceny ktore si uctuje siet Nextcharge ked sa jedna o poskytovatela ZSE ku ktoremu mame vsetci/vacsina z nas karticku a nabijanie nas vyjde podstatne lacnejsie Zatial tu nikto nic nezabija. Zabijaju to aktualne taketo vseliake appky ktore mali povodne zjednodusit ludom zivot aby nemusel mat milion karticiek a skoncilo to tak ze si uctuju za tento “komfort” neskutocne peniaze.

            • Teq
              Teq komentoval
              Upraviť komentár
              Wilo v rausku to je zvycajne polovica alebo aj menej...preto ma to trochu poburilo.
              Vie niekto ci sa prida ZSE do plugsurfing? Tych 35 RFID karticiek mat je fakt uz traposina

            • hudino
              hudino komentoval
              Upraviť komentár
              presne, tento rok som pisal 2x na ZSE a 2x na GW. Dostal som 4 odpovede ze do konca roka pribudnu nabijacky aj od ZV na vychod. A nic, a urcite nepribudnu. Namiesto toho vznika HUB na nezmyselnom mieste. To je tu v SR fakt ako u j......, v CR maju nabijaci HUB kde?, ano presne v strede na dialnici medzi Brnom a Prahou. U nas sa da do BA a este k tomu do obchodneho centra... proste ach...

            • Jiri GrandPa
              Jiri GrandPa komentoval
              Upraviť komentár
              Tak toto nie je nabijanie pre Bratislavcanov. A s tou demontazou free AC boxov to zabili uplne. Ale OK, nemohli to dotovat donekonecna. Ale nejako sa mi vytraca zmysel chodenia do Auparku ked mam Avion a Euroveu ovela blizsie...

            • TM3Perf
              TM3Perf komentoval
              Upraviť komentár
              Jiri GrandPa Akože "dotovať"? Veď to je úplne najprimitívnejší ekonomický model. Nechám majiteľov elektroáut nabíjať zdarma a oni mi tu nechajú peniaze za služby a tovar. Alebo je Aupark naozaj tak blbý, že si myslí, že majitelia vozov za milióny korún prídu do auparku nabiť a budú sedieť a čakať v sade Janka Kráľa kým sa auto nenabije? Na Slovensku je stále našej mentalite pozostatok komunizmu, keď si všetci myslíme, že každý chce niečo ukradnúť zadarmo. V Nemecku, kde pracujem, majú v mojom okolí asi 3 predajne s potravinami DC nabíjačky. Zdarma. Dlhodobo. A nikto sa nad tým nepozastavuje.

            • cio
              cio komentoval
              Upraviť komentár
              HPC nabíjačka v AUPARKU nie je najšťastnejšie miesto, ale asi zohľadňovali blízkosť vysokovýkonného TR a existujúcej infraštruktúry.
              Viem že väčšina sa na problém pozerá očami BA, ale ja tak isto môžem napísať že na čo mi je HPC na Budči, keď my so ZV na nej nikdy nenabíjame, takto nejde uvažovať.
              Súhlasím že z dlhodobého hľadiska musia byť HPC hlavne na diaľničných ťahoch na pumpách.Je odveci sa motať po meste len kôli nabíjaniu, ale na začiatok sa to bude musieť stráviť.
              Z dlhodobého hľadiska je riešením hlavne IONITY a podobné projekty, kde je v pozadí dostatok prostriedkov na výstavbu a teda aj na upgrade TR.
              Samozrejme je choré že TESLA to ešte nepochopila a neotvorila svoje superchargers aj pre iné autá. Štia proti vetru, elektromobilita už je otvorená záležitosť a nástojenie TESLA na monopole v oblasti nabíjania je chorý. Do konca roka 2020 bude v EÚ sieť supercharger zanedbateľná oproti ostatným, bohiažiaľ
              Naposledy upravené cio; 01-12-2019, 12:59.
          • milan84
            Senior Member
            • Jun 2015
            • 853
            •   

            ano, aupark to dotoval. Ludia, ved si prejdite historiu tejto debaty. Cele dni tam cucaju rovnake auta s rovnakymi SPZ. Myslite, ze tam biela tesla X pride rano o osmej zaparkovat a nakupuje 8h? A pocas zvysnych dni v tyzdni znova?
            Ked je nieco platene, bude to musiet fungovat. Tym, ze je tam zmeska dodavatelov, bude to vyhodne ako pre Aupark tak pre klientov aby si vybrali co a ako chcu nabijat.
            Nazory, ze to ma byt stale zadarmo je scestne. To by rovno mohli k nakupu nad 100e davat bandasku s palivom podla vlastneho vyberu nie?
            Slovaci veci zneuzivaju a zial je to nasa mentalita. Co myslite, preco kaufland aj Lidl maju vseho vsudy dve nabijacky v celej krajine a v Rakusku pomaly pred kazdym lidlom?

            Komentár


            • TM3Perf
              TM3Perf komentoval
              Upraviť komentár
              Lebo sme Slováci, ktorí sme schopní ukradnúť aj pantofle mŕtvemu z truhly....
          • Wilo
            Member
            • May 2019
            • 337
            •      

            Ale ano zneuziva sa to. Konkretny pripad mozem uviest starsieho pana na zelenom Mini Countryman PHEV ci ako sa to vola. Pride, vystupi, vyzlecie sako, zapichne sa, sadne spat dnu, vytiahne notebook a pracuje. A takto tam sedi 2-3 hodiny. Potom sa zbali a odide. Na druhy den repete. Podla mna ani nevie ako vyzera Aupark zvnutra. Vacsinou chodi poobede medzi 13-16:00. Nekomentujem.

            Komentár


            • milan84
              milan84 komentoval
              Upraviť komentár
              a vynasob si to napr. x10. Zistis, ze na konci mesiaca slusna suma za elektrinu a ani cent v nakupnom centre.
              Podla mna tu jednoznacne dobieha Slovakov povaha. Vyhadzujeme odpad za dedinu, nedodrziavame absolutne ziadne predpisy, neakceptujeme ludmi zvolenych reprezentantov a ani verejne zlozky policiu atd.

            • ToMiLeaf
              ToMiLeaf komentoval
              Upraviť komentár
              Mohli by zaviesť niečo na štýl AT čerpačiek, kde je trebárs spoplatnené wecko ale v tej cene máš následne zľavu na nákup. Otázka je, v ktorých prevádzkach by sa to dalo uplatniť...
              Každopádne stále platí, čo je zadarmo je (u nás) zneužívané a plytvá sa tým. Jediná cesta je teda všetko riadne spoplatniť a bude kľud.

            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              Ja by som tam normalne hodil AC boxy 15-20c/kWh identifikacia cez parkovaci listok a platba cez parkomat spolu s parkovnym. Na informaciach by bolo mozne nabijaciu cast vynulovat po predlozeni pokladnicneho dokladu za nejaku minimalne stanovenu utratu. Napriklad 20€. Vybavene.

            • Samuel.Rendko
              Samuel.Rendko komentoval
              Upraviť komentár
              Wilo - to by bolo zase byrokracie a vyčkávania na informáciach ... Radšej aplikáciu cez ktorú by si načítal účtenku z obchodu

            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              To ano ale kodovanie appky nie je zrovna zadarmo a neviem ci Aupark az take vydavky planuje jedine integrovat do ich aktualnej aplikacie mozno

            • TM3Perf
              TM3Perf komentoval
              Upraviť komentár
              Ja tomu snáď ani nechcem uveriť? Niekto si kúpi drahé auto, pracuje evidentne v IT čiže zarobí na slovenské pomery asi dobre ale napriek tomu je ochotný zabiť 3 hodiny vlastného života len preto aby mal zdarma nabíjanie a ušetril tak 1,5€ (Countryman ma 10kWh baterku)? Veď to je normálne perverzné...

            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              Prekvapuje ta to? Odniekal to prislovie “Za 5 korun aj do kolena vrtat” muselo vzist

            • milan84
              milan84 komentoval
              Upraviť komentár
              TM3Perf a presne pre taketo pripady maju slovaci taku povest aku maju, preto mame vsetko znicene a nemozu byt zadarmo nabijacky beznou sucastou obchodov.A v takychto pripadoch sa nemozno odvolavat na staru generaciu, ktora bude nahradena. Mladi su ku tomu vsetkemu este aj arogantni
          • Hati
            Member
            • Jan 2016
            • 77
            •      

            Nerozumiem preco su tie AC wallboxy capnute hned vedla ultranabijacky, takto sa na dvoch nabijackach moze nabijat vzdy len jedno auto . A pomale AC nabijanie bude blokovat niekoho kto sa ponahla. Podla mna mali ist samostatne, tam kde boli tesla HPWC.

            Komentár


            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              Preco iba jedno? Ved sa medzi kazde stlpy zmestia minimalne 2 auta nie?

              A su uz nejake info o tom AC nabijani? Ide to tiez cez ZSE ci komu to patri?

            • Teq
              Teq komentoval
              Upraviť komentár
              patri to ZSE, pozri si ich mapku.
              https://zsedrive.sk/en/map
              19centov za kWh

            • jux
              jux komentoval
              Upraviť komentár
              Takze zrejme era bezplatneho AC nabijania v Auparku BA skoncila, Urcite by tam ZSE nedavalo plateny wallbox ak by Aupark mal vratit bezplatne nabijanie.

            • Teq
              Teq komentoval
              Upraviť komentár
              jux tak tak, skoncila. A dostat sa ku nabijacke pri lidli a kauflande je tiez casto krat problem, ked tam nabijaju velkobaterkace a caka sa v rade
              esteze mam doma kde nabijat..

            • Hati
              Hati komentoval
              Upraviť komentár
              ZSE ma pausalne nabijanie za 9EUR na AC (Program Partner), to je podla mna zadarmo. To je taka cena ze ju platim aj ked to nepouzivam (nabijam doma).

            • cio
              cio komentoval
              Upraviť komentár
              Ja to tvrdím dlhšie že Musí vzniknúť rozdiel medzi HPC nabíjaním a destinantion chargingom AC.
              Úplný koniec lacného AC nabíjania to nebude, skôr si myslím že sa to pretransformuje na to že na parkoviskách konečne začnú vznikať AC stojany vo väčšom merítku, ktoré budú prevádzkovať bežní dodávatelia nabíjania ako sú ZSE, GREENWAY atď... ni s bežnou ale nejakou výhodnejšou tarifou, tak aby zvýhodnili lokalitu.
              Majitelia obchodov a shoppingov nemajú čo prevádzkovať nabíjačky. Na nabíjanie zadarmo zabudnite .. to je somarina, jedine ak to bude v cene parkovného, ktoré bude drahé ako sviňa.
              Uvedomte si, že ak je dačo zadarmo, nebude z toho biznis, a ak z niečoho nie je biznis, tak to zanikne. VŽDY !
          • Komat44
            Member
            • Jan 2018
            • 87

            To AC nabijanie sa este bude doriesovat, ale clovek ktory to cele ma na starosti za AP je mimo SK na par dni. Dosla medizcasom poziadavka zo zahranicnej centraly na reviziu vsetkych nakladov spojenych s nabijanim, vyzera to zatial naozaj na stopku aj AC nabijania zdarma. TM3Perf okrem toho ze si sa parkrat uz stihol pochvalit ze si majitelom “milionoveho auta”, a ze si ajtacik v nemecku, zaroven presne ako som predpokladal najviac vyskakujes ked sa neplatene AC zo strany AP zrusi. Predstav si ze v AP su dostatocne fundovani ludia na to aby nepotrebovali elonomicke rady od tebe podobnych it-ckarov o vyhodnosti nechat AC nabijanie zdarma ked ty a tvoja zena tam minate obrovske sumy. Takze tebe podobni budu mat teraz zo strany AP moznost uz len bezplatneho joggingu ked pojdes preparkovat zo superchargeru do garaze medzi platenim prveho a druheho 300 euroveho nakupu ktory tam urcite kazdy krat urobite. Aha ozaj, zabudol som, tvoje milionove auto nema supercharger free of charge, mozno si si mal priplatit na dvojmilionovy model X! A mozno je vhodny cas nakydat na AP znova vo francuzsku popr. rovno u trumpa ze nech majitelom “milionovych” aut zacnu platit napr. krokovne? Ale samozrejme iba im, plebs na leafoch, ioniqoch, souloch atd. nech je mimo tychto planov!
            milan84 Wilo emocie bokom uz teraz, ano mate pravdu, takych podobnych a la dalsi itckar na mini cooper je niekolko, ale to bola vzdy akceptovatelna prevadzkova strata relativne zanedbatelna resp. sa dala “schovat” do lokalneho SK budgetu. Bohuzial vyzera to ze uz sa dat nebude.
            jux Jiri GrandPa etc.. Btw realne hrozi ze sucastou inventury pozadovanej z centraly budu aj povodne planovane vyradene wb tesla a dokonca aj stare typ1, to sa momentalne doriesuje, behom par dni bude jasnejsie..

            Komentár


            • Teq
              Teq komentoval
              Upraviť komentár
              Ak by ste predavali tie type1 schneideri daj vediet, stale sa nabijam len z 9A portable EVSE a velmi by sa zisiel

            • Samuel.Rendko
              Samuel.Rendko komentoval
              Upraviť komentár
              Osobne mi bude zdarma AC nabijanie chybat. Prave kvoli tomu som preferoval Aupark oproti inym nakupnym centram v BA. Teraz uz v podstate nemam dovod tam chodit na nakupy, nakolko nabjat za peniaze sa mozem napriklad aj v Boroch, ktore mam blizsie. Nahodou to bola vyborna konkurencna vyhoda Auparku. Samozrejme vzdy sa najdu ludia, ktori to budu zneuzivat, no tomu vsak nezabranime. Netvrdim, ze by malo byt nabijanie vsade a navzdy zadarmo, no svojim sposobom to u mna straca zmysel behat na elektromobile, ak mate platit nemale peniaze za nabijanie. Podotykam, ze som velky fanusik elektromobility.

            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              Komat44 dik za info. V zasade sa da len suhlasit. Nabijanie gratis bol pekny bonus ale kazdemu muselo byt jasne ze je to dlhodobo neudrzatelne. Najma v SK podmienkach. Staci sa pozriet do susednej Viedne a tam je spoplatnene takmer vsetko. Btw na margo ceny auta - kolenovrtaci sa najdu aj v kempe >150tis€. A prave Vieden je skvely priklad. Staci sa prejst po okruhu okolo 1. Bezirku kde su Smatrics nabijacky pri Burger Kingoch a Mekacoch. Ak najdete volne AC tak je to oslava. Skoro vsade zaparkovane TMX 100/P100 a napichnute cely den. Zjavne si nastavia najnizsi mozny vykon nabijania a kempuju tam. S velkym pausalom ich AC nabijanie vyjde lacnejsie ako platit parkovanie v garazi v centre tak to nechaju cely den pri Burger Kingu a do centra idu kolobezkou. Ak maju ten najvyssi pausal tak to je 1c/min co je 60c/hod parkovania. V garazi zaplati 4€+. Neviem ci maju parkovne ako ZSE a GW ale ak by mali 3€ ako my tak stale setria. A ak nemaju tak tazka pohoda. Leafa tam takto nenajdes. V 99% pripadoch to su TMX. Takze Slovaci v zasade splnaju stredoeuropsku normu nastavenu nasim zapadnym susedom

            • Jiri GrandPa
              Jiri GrandPa komentoval
              Upraviť komentár
              Sak ta krv sa v ramci monarchie dostatocne premiesala . Ale u nas to komunisti este trochu "vylepsili" lebo u nas (aj CZ) hanba nefackuje takmer nikdy...

            • mozeg
              mozeg komentoval
              Upraviť komentár
              Tiez som uprednostnoval Aupark na nakupy, kedze sa tam clovek pohodlne nabil. Ale ak spravne chapem su tam ZSE wallboxy a v ramci programu za 9€ mesacne su 3hodiny nepretrziteho AC nabijania v cene. To mne osobne bohate postacuje- nasosne pri 2hodinovych nakupoch 14kwh a ficim spat.

            • TM3Perf
              TM3Perf komentoval
              Upraviť komentár
              Komat44 chápem, že som ti asi stúpil na otlak ale jeden z nás zrejme nepochopil zmysel Tesla Destination programu. A mám obavu že ja to niesom. A že obhajuješ postoj "máte to zdarma tak držte hubu" tiež hovorí za veľa. A predstav si, dnes a aj včera som bol v Auparku. A nabíjal som na platenom ZSE. Vidím, že slovenské ego presahuje ekonomický záujem, ale hold, na Slovensku je to tak.

            • Komat44
              Komat44 komentoval
              Upraviť komentár
              TM3Perf nejdem vobec sa pustat do nejakych debat ci hadok s tebou. Mam jedinu prosbu- precitaj si aspon tu debatu spatne na temu AP Ba. A potom snad pochopis co vsetko sa tam dialo, ako sa problemy idemtifikovali a rieslili a riesia, a tiez ake su plany dalsieho rozvoja. Poniektori EV nadsenci dokonca zaraduju AP medzi ´priekopnikov’ nabijania EV na Slovensku. A ked si to naozaj prejdes, tak snad pochopis ze AP naozaj nema ziadne “ego nad ek. zaujmom”. Keby nejaky mali, tak to daju napr na eurovea styl- jedna nabijacka zse a este aj zasuvky blokneme. Hold tamojsi majitelia tie svoje ekonomicke zaujmy tvrdo sleduju..

            • TM3Perf
              TM3Perf komentoval
              Upraviť komentár
              Komat44 JA, kedže som do problematiky nevidel a na infopulte som dostal informácie ďalej, riešil som to tak ako som to riešil. Po komunikácii s vedením Auparku uznávam, že situácia sa riešila z ich strany. AVŠAK problém nastal v komunikácii medzi zákazníkom a Auparkom. A kedže za túto bol zodpovedný infopult a následne údržba, padá to ia ich hlavu. Ja si niesom vedomý, že by som spravil niečo zle. Objavil som problém, nahlasoval na infopulte a keď som videl, že to nikam nevedie tak som to posunul ďalej. Bolo niečo zle na tomto postupe? Nemyslím si. To že sa tu vy schovávate za "nemôžem dať viac info ale budete sa tešiť" je váš problém. Pre mňa bola relevantná info z infopultu.
          • Juro
            Administrator
            Gold Member
            • Mar 2014
            • 2208
            • juraj1702
            •   

            Pôvodne zverejnené od Samuel.Rendko Pozrieť príspevky
            Osobne mi bude zdarma AC nabijanie chybat. Prave kvoli tomu som preferoval Aupark oproti inym nakupnym centram v BA. Teraz uz v podstate nemam dovod tam chodit na nakupy, nakolko nabjat za peniaze sa mozem napriklad aj v Boroch, ktore mam blizsie. Nahodou to bola vyborna konkurencna vyhoda Auparku.
            V Auparku pribudne skoro aj plno AC nabíjačiek zadarmo (zo začiatku) od nového prevádzkovateľa.
            Ako zdieľať odkazy na príspevky, Ako pridať obrázok, Ochranná fólia Xpel Ultimate
            Moje príspevky sú mojim duševným vlastníctvom chránené autorskými právami a NESMÚ byť použité/citované mimo teslaclub.sk bez môjho súhlasu.

            Komentár


            • Komat44
              Komat44 komentoval
              Upraviť komentár
              Ano takto nejako sa to bude riesit, v kooperacii s providerom. Presne ako pises Juro, teraz je na rokovaniach kolko to zdarma bude a kto to “zdarma” zaplati. U ficovych zdarma vlakoch je to jasne tam sa skladame vsetci, tu to bude len v kombinacii AP/provider 😉
          • Wilo
            Member
            • May 2019
            • 337
            •      

            Aupark aktualne bez prudu uplne vypnuty. Ani tam nechodte totalny chaos. Uz prislo na zle predtuchy vsetkych pesimistov a odporcov. Postavili sa nove ZSE nabijacky a nastal Blackout

            Komentár


            • jux
              jux komentoval
              Upraviť komentár
              Funguje, na teslackych prave nabija 6 tesiel.

            • Joe79
              Joe79 komentoval
              Upraviť komentár
              Ale no, bomba bola nahlasena...

            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              Mne povedal spravca ze nejde elektrina. A takisto som videl elektrikarsku dodavku ako sa ju udrzbar vo veste snazil dostat k servisnemu vchodu a cez okienko na seba kricali ze je odpalena trafo stanica.

            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              jux bud maju SC zvlast pripojku alebo to za tu hodinu a pol uz opravili

            • Samuel.Rendko
              Samuel.Rendko komentoval
              Upraviť komentár
              nebolo to kvoli nahlasenej bombe ?

            • jux
              jux komentoval
              Upraviť komentár
              Vsetko je z jedneho trafaku, no ked vypinali kvoli bombe, tak mohli vypnut len budovu, SC vonku mohli nechat zapnuty.

            • milan84
              milan84 komentoval
              Upraviť komentár
              offtopic teoreticka otazka: preco by v pripade bomby vypinali elektrinu? nejak nechapem

            • jux
              jux komentoval
              Upraviť komentár
              Ked bola u kolegov v budove nahlasena bomba, vypli elektrinu, zrejme je to standardny postup.

            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              A ked vypnu trafo stanicu tak preco ju rovnako ako ju vypli nevedia aj zapnut? Preco na to potrebuju volat externych elektrikarov? To je nejaky postup prikazany legislativou ze to musi nahodit specialista pripadne je na to nejaky zlozity postup?

              A dalsia vec - ak tam bola naozaj hlasena bomba preco nechavali ludi ist az ku vchodu garaze kde vznikal chaos a neotacali ich uz hned na kruhaci? Ak by tam bomba naozaj bola asi by som nechcel v case vybuchu sa zrovna otacat pred vjazdom do garaze. Absolutne nezvladnute zo strany Auparku aj Policie. Zakon urcite stanovuje minimalny evakuacny okruh v takychto pripadoch a policajti pripadne technicki pracovnici Auparku mali auta odklanat uz hore na moste a na kruhaci pri OMV. Zas raz odborne zvladnuta situacia

            • hudino
              hudino komentoval
              Upraviť komentár
              milan84 aj podla mna je lepsie radsej otvorit okna

            • jux
              jux komentoval
              Upraviť komentár
              https://www.aktuality.sk/clanok/7461...kupnom-centre/

            • Komat44
              Komat44 komentoval
              Upraviť komentár
              Wilo ako presne by si si predstavoval ze zamestnanec sukromnej spolocnosti bude riadit dopravu na verejnej komunikacii, obzvlast v podobnych extremnych pripadoch ked si policajti udeluju vynimky a defacto mozu robit co chcu? Keby povedali komukolvek na okoli ze maju skakat po hlave a odrazat sa usami tak to musia civili robit 😜

            • Wilo
              Wilo komentoval
              Upraviť komentár
              Komat44 v zasade jednoducho - dvaja mimoni zoberu tie kovove zabrany co mali polozene pri nabijackach ked ich prerabali, jednu zabranu polozia k novej odbocke co obchadza kruhac a druhu na vyjazd z kruhacu. Vzdy len v pruhu do Auparku. Vybavene. Tak nejak by som to robil ja. A uplne najviac by to mali robit policajti. Vysadit 2 policajtov vo veste s loparmi a odklanat dopravu. Ako sorry ale ich ulohou je chranit obyvatelstvo. Ak by v Auparku naozaj bola bomba a ruplo by to tak by zasypalo vsetkych tych co sa snazili dostat dnu lebo ich nikto neodklonil.

            • Komat44
              Komat44 komentoval
              Upraviť komentár
              Wilo ano jasne mas pravdu ale tak by to robil normalny clovek, len si to bohuzial presne popisal tu to riesili policajti a mimoni 😜
          Pracuje...
          X