Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Magna Energia

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • dango
    Moderator
    Gold Member
    • Nov 2014
    • 698
    •   

    #61
    Navrat pouzivania VB cely den je asi aj zrkadlom ich opat priaznivej financnej situacie:

    Komentár

    • dango
      Moderator
      Gold Member
      • Nov 2014
      • 698
      •   

      #62
      Magna pozmenila produkt zdielanej VB s rodinou na "ZDIEĽANIE ELEKTRINY​"

      MAGNA ENERGIA spúšťa ZDIEĽANIE ELEKTRINY. Vďaka nej môžu odberatelia s fotovoltikou pomôcť svojim blízkym, nová služba bude dostupná aj pre firmy.



      MAGNA ENERGIA rozširuje paletu služieb pre zákazníkov, ktorí sú nielen odberateľmi, ale aj malými výrobcami elektriny. Ide napríklad o domácnosti či podniky vybavené fotovoltickými panelmi.

      K dynamickým tarifám a virtuálnej batérii známej pod názvom Požičovňa, pribudne od 1. októbra 2023 aj produkt ZDIEĽANIE ELEKTRINY. Vďaka nej bude môcť zákazník MAGNY poskytnúť ním vyrobenú elektrinu inému odberateľovi, ktorý je tiež klientom MAGNA ENERGIA. Napríklad, mladá rodina sa môže rozhodnúť, že elektrinu zo svojej fotovoltiky, ktorú nedokáže spotrebovať, si nebude odkladať v Požičovni, ale poskytne ju svojim rodičom. Tým im zníži výdavky na chod domácnosti. Prípadne, firma, ktorá disponuje fotovoltickými panelmi na svojich skladových priestoroch a cez víkend nemá ich výrobu ako využiť, svoje prebytky odovzdá podniku, ktorý má nonstop prevádzku.

      Pri príprave ZDIEĽANIA ELEKTRINY sme vychádzali z konkrétnych požiadaviek našich klientov a z reálnych životných situácií, ktoré riešili,“ približuje Martin Ondko. Presun vyrobených prebytkov elektriny preto bude možný nielen medzi rodinnými príslušníkmi, využiť ho budú môcť všetci, ktorí sa na tom dokážu dohodnúť. A to vrátane firiem. „Do podmienok, na akých sa dohodnú, MAGNA nezasahuje,“ hovorí Martin Ondko.

      Pre využitie ZDIEĽANIA ELEKTRINY nemusí odberateľ vstupovať do energetického spoločenstva podľa Zákona o energetike a ani ho vytvárať. Potrebné je splniť tieto podmienky:
      • výrobné odovzdávacie miesto(a) a odberné miesta zdieľajúce vyrobenú elektrinu musia byť v bilančnej skupine MAGNA ENERGIA, t.j. ich dodávateľom je MAGNA,
      • všetky odberné miesta musia byť vybavené meraním IMS (tzv. inteligentný elektromer), so záznamom priebehu spotreby,
      • výrobca elektriny a zdieľaný odberateľ musia vzájomne uzatvoriť a predložiť spoločnosti MAGNA ENERGIA „Dohodu o prenechaní prebytkov elektriny“, ktorej vzor MAGNA poskytne na požiadanie,
      • poplatok za službu je len na strane výrobcu, ktorý poskytuje elektrinu iným odberateľom a to vo výške 3 eurá mesačne za každé odberné miesto využívajúce túto službu.

      Vyhodnotenie výroby a spotreby prebieha v 15 minútových intervaloch. Platí pri tom, že prioritne sa vyrobená elektrina spotrebuje v odbernom mieste výrobcu (napríklad rodinnom dome s fotovoltikou). Do zdieľaného odberného miesta (napríklad domácnosti rodičov) smeruje až prebytok výroby. Ak je zdieľaných odberných miest viac (napríklad elektrinu posielam aj súrodencom), rozdelí sa im tento prebytok rovným dielom.

      V praxi môže dôjsť aj k situácii, kedy zdieľaní odberatelia nedokážu všetku „prijatú“ elektrinu minúť (napríklad rodičia sú na dovolenke a majú minimálnu spotrebu). Ani vtedy nemusí prebytočná elektrina výrobcovi prepadnúť. Ak má aktivovanú Požičovňu elektriny, prebytky si od neho požičia MAGNA a vráti ich vtedy, keď to zákazník potrebuje (napríklad po západe slnka, keď fotovoltika nevyrába). Platí pri tom, že Požičovňa sa dá zriadiť iba u zákazníka, ktorý elektrinu vyrába, u tých, ktorí ju od neho čerpajú, to možné nie je.

      Vďaka ZDIEĽANIU ELEKTRINY môžu naši zákazníci nielen využiť svoju fotovoltiku naplno, ale aj pomôcť tým, na ktorých im záleží. Preto považujeme tento produkt nielen za užitočný, ale aj etický,“ dodáva Martin Ondko.






      Pockajme na cenotvorbu, ale myslim si teda, ze podla 15min intervalov budu odberatelovi uctovat len distribucne poplatky a zbytok asi podla zvoleneho 4tarifu. D tarify budu asi vylucnene. Alebo Miroslav Rojko mas k tomu viac info? Zdielana pozicovna zda sa, ze bola vyhodnejsia

      Komentár

      • Miroslav Rojko
        Senior Member
        • Nov 2016
        • 1316
        •   

        #63
        Myslím, že to je obmena služby, ktorú už robia, tak ako si môžeme zdielať medzi svojimi odbernými miestami elektrinu z požičovne, tak sa môže podľa tejto správy zdielať medzi miestami napísanými na iných ľudí, samozrejme musia mať všetci IMS a je tam podľa toho textu obmedzenie aj časové, zdielať v presnom 15-minútovom intervale.

        Teda nebude sa jednať o zdielanie vyrobenej elektriny vo virtuálnej batérii ale zdielanie akoby just-in-time, fve vyrába, podelí sa s ostatnými a ak ostatní v tom čase nevyužijú, nemajú spotrebu, skočí výrobcovi do virtuálnej batérie ("Požičovne").

        Aspoň ja to chápem tak

        Uvažujem, že môže to byť výhodné ak má niekto firmu a nie je vtedy doma, zdielať si výrobu so svojou firmou, kde elektrinu bez FVE minie alebo ako píšu rodičom atď. Akurát že Tí rodičia, to bude menej výhodné, lebo domácnosti majú spotrebu ráno/večer, firmy cez pracovný čas a teda časová výroba viac prelína firemnú spotrebu ako spotrebu domácnosti.
        [priezvisko]@me.com

        Komentár


        • dango
          dango komentoval
          Upraviť komentár
          Tak isto to chapem aj ja. Predosla veriza zdielania nemala vplyv na aktualnu vyrobu a vsetko slo z vyrobcovej virtualky. Pretoze inak, ak zdielani odberatelia ostanu na 4tarife, asi az take terno to nebude.... Pockajme si na viac info...

        • Jiri GrandPa
          Jiri GrandPa komentoval
          Upraviť komentár
          Toto môže použiť len človek, ktorý ma tak malu spotrebu v zime, že nikdy nevyužije to, čo natlačil do VB. Inak jediný zmysel vidím v tom, že Magna zarobí 2x3€ mesačne.
      • Martin Ondko
        Junior Member
        • Oct 2023
        • 2

        #64
        Workshopy Magna energia k FTV, Požičovni, zdieľanie v svojich i cudzích OM. Uz 17.1. Prešov, 18.9. Košice, 25.10. Trnava...

        Komentár

        • Martin Ondko
          Junior Member
          • Oct 2023
          • 2

          #65

          Menu
          MenuDOMÁCNOSTI> Elektrina>> Sadzby elektriny>> Variabilná tarifikácia>> Cenník>> Formulár na zmenu dodávateľa>> Často kladené otázky>> Obchodné podmienky> Plyn>> Sadzby plynu>> Cenník>> Formulár na zmenu dodávateľa>> Často kladené otázky> Energetické Služby>> Požičovňa elektriny>> Vykurovanie>> Chladenie>> Energetické poradenstvo> Energetické služby>> Vykurovanie>> Chladenie>> Osvetlenie>> Energetický audit>> Energetické poradenstvo>> Elektrina a plyn pre firmy, podnikateľov i verejnú správu>> Distribúcia>> Elektrina>> Variabilná tarifikácia pre firmy>> Obchodné podmienky>> Cenník>> Plyn>> Teplo> Verejné obstarávanie>> Verejné obstarávanie>> Dôležité linky pre firmy a verejnú správuKONTAKTY> Kontakty> Kontaktný formulár> Elektronické služby> Webový portál a mobilná aplikáciaFACEBOOKIMS
          • Rýchly kontakt
          • Zákaznícka zóna
          • Prečo MAGNA
          Domov
          Poradíme vám, ako využiť svoju fotovoltiku naplno


          MAGNA ENERGIA štartuje budúci týždeň seriál workshopov a diskusií, na ktorých odberateľom poradíme, ako si znížiť účty za energie. Stretnutia v regiónoch sú určené predovšetkým pre tie domácnosti a firmy, ktoré disponujú vlastnou výrobou elektriny, najčastejšie z fotovoltických panelov. „Správna kombinácia fotovoltiky s dynamickými tarifami či Požičovňou elektriny dokáže odberateľom zásadne znížiť výdavky na energie“, približuje Hoang Nguyen Khac.

          Špecifikom fotovoltiky totiž je, že za slnečného dňa môže vyrobiť viac elektriny, než vie v danej chvíli odberateľ spotrebovať. Mal by preto prijať opatrenia, aby mu žiadna vyrobená elektrina „neprepadla“. Môže ju uložiť do batérií, ale aj požičať Magne s tým, že ju vrátime, keď to zákazník potrebuje. Ďalšou možnosťou je od 1. októbra Zdieľanie elektriny. V rámci nej môže náš klient prebytočnú elektrinu z fotovoltiky odovzdať inému odberateľovi, napríklad rodičom či súrodencom. Obdobnú možnosť sme spustili aj pre firemných zákazníkov.

          Ak k tomu pripočítame aj dynamické tarify, ktoré zohľadňujú rozdiely v cenách elektriny v špičke a mimo nej, naši zákazníci majú k dispozícii mnoho nástrojov, vďaka ktorým dokážu významne ušetriť. Nie každý však má všetky potrebné vedomosti, ako s týmito nástrojmi pracovať. Preto ich domácnostiam, firmám i samosprávam priblížime prostredníctvom série regionálnych workshopov a diskusných fór. Zúčastniť sa ich môžu nielen naši klienti, ale každý, koho zaujíma, ako s energiami hospodáriť čo najefektívnejšie. Na týchto stretnutiach budeme zbierať aj nápady a návrhy, ako rozšíriť naše služby tak, aby boli pre zákazníkov ešte výhodnejšie,“ hovorí Martin Ondko.

          Workshopy sú zadarmo, ak sa ich chcete zúčastniť aj vy, stačí sa registrovať na tomto linku.

          Aktuálne sú k dispozícii tieto miesta a termíny:

          Prešov
          Kedy: 17.10.2023
          Kde: Hotel Villa Plaza, Kutuzovova 4 Prešov
          Čas: 14:30 – 18:00

          Košice
          Kedy: 18.10.2023
          Kde: Congress Hotel Centrum, Južná trieda 2/A Košice, Konferečná Sála Einstein I.
          Čas: 14:30 – 18:00

          Komentár

          • dango
            Moderator
            Gold Member
            • Nov 2014
            • 698
            •   

            #66
            Ceny regulovaneho aj neregulovanych tarifov (4T) ostali pre rok 2024 rovnake, vratane distribucnych poplatkov

            Komentár

            Pracuje...
            X