Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Objednanie Model Y

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • Miroslav Rojko
    odpovedal
    Inak je zaujimavé, ze podla nemeckeho konfiguratora je cakanie na zakladny Model 3 s 18” kolesami (ci uz SR+ alebo LR)- August 2022 ale Model Y je dostupny hned - Februar 2022. Pritom po zdrazeni 3 uz je rozdiel medzi LR veriami 3 a Y len 5000€. Obe auta sa vozia z Ciny rovnakymi prepravnymi casmi.

    Pocuvame od vacsiny odbornikov ako bude Y v Europe uspesny, lebo Europa je na kombiky a SUV ale zda sa, ze uspesny je viac sportovy sedan - aj po tolkych rokoch nie je trh nasyteny a cakacka je 7 mesiacov. Este bude zaujimave, s akymi cenami pride berlinska fabrika, aby celu svoju produkciu aj umiestnila na trhu.

    Dalsou vyhodou sportoveho sedanu je, ze je jedinecny medzi ostatnymi vyrobcami EV, kdezto SUV ma v ponuke kazdy relevantny vyrobca a teda tam hra rolu aj faktor domestikovanej znacky, na ktoru su zakaznici v tom ktorom state zvyknuti.

    Uputali ma tie cakacie doby, pricom napr. Y uz chodi s najnovsim updatom (Ryzen) a 3 este nie, dalsie plus pre Y. Este to bude zaujimave, ale vidim tam mierne obavy, ci sa naplnia tie predpovede o uspechy Y v Europe, podla mna to bude vlaznejsie.

    Pridajte komentár:


  • fcela
    komentoval k 's odpoveď
    V US chodia s celorocnymi z fabriky, na webe je kopec foto ohladom toho.

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Nie je to len Tesla Y, vsetky auta chodia s letnymi gumami ak sa neobjedna nieco ine. Preto ma tak zaujalo, ze si pisal o celorocnych pneu od Tesly, co nespominal nikto iny predtym. Ale prekvapenie sa nekonalo.

  • fcela
    komentoval k 's odpoveď
    Takze Tesla Y stale chodi na letnych gumach z fabriky aj v teraz v zime :-D. Takze riesenim je prezutie v servise oproti, alebo objednavka priamo od Tesly za 3K Eur.
    Naposledy upravené fcela; 20-01-2022, 14:43.

  • LacoJ
    komentoval k 's odpoveď
    ja som kupoval v septembri.

  • fcela
    komentoval k 's odpoveď
    Dakujem za info ohladom letnych gum. Prave preto sa dotazujem na akych gumach dosla niekomu v poslednej dobe Y-ka, kedze na webe su rozne informacie. Kupoval niekto teraz?

  • LacoJ
    komentoval k 's odpoveď
    Ja som dostal TMY na letných hankook. Asi cez zimné obdobie dodávajú na celoročných.

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Este ma zaujima, Y sa dodava s All-Season celorocnymi pneumatikami z fabriky ? Bol som v tom, ze je na letnych Michelin a priamo z Tesly sa daju kupit zimne Pirelli Sottozero 3 ako zimne obutie. Ponukli Ti mimo konfiguratora nejake celorocne pneu ?

  • fcela
    komentoval k 's odpoveď
    Miroslav Rojko prave preto chcem custom disky aj pneu, mam uz vybrate konkretne, dokonca TUV homologizovane, overene ze pasuju. Aktualne teda potrebujem vediet ci all season (celorocky) z fabriky, 19'' Gemini maju M+S oznacenie, resp. "alpsky symbol", vid.: https://www.oponeo.sk/blog/pneumatiky-m-s

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Y ma velmi vyberave disky, je problem najst pneu, resp. ani nie su nejake M+S, ktore by boli sirsie ako rafik. Originalny rafik je sirsi ako pneu, preto Ti odporucam najprv oslovit priamo majitelov. Dokonca postovali fotky originalneho zimneho obutia na Y original z Tesly, kde tiez bol tento problem.

  • fcela
    odpovedal
    Prosim vie sa niekto vyjadrit kto v poslednej dobe kupoval Y s akymi all-season kolesami sa dodava priamo z fabriky?
    Na webe som nasiel viacero modelov, konkretne:
    Continental ProContact RX
    Goodyear Eagle Touring

    Prosim vie to niekto potvrdit?
    Su tieto "celorocky" oznacene M+S (t.j. vhodne aj na zimu?).
    Neriesim teraz ze to nie je idealna volba, jasne ze nie je.
    Chcem si kupit nasledne ine kolesa aj pneu, len mi nedava zmysel kupovat Gemini wheels z fabriky all-season a k tomu dalsie Geminy (bez puklic) so zimnymi pneu co ponuka vyrobca (+3000 E).

    Ide mi o legislativu, kde v niektorych krajinach (AT) su explicitne vyzadovane prave gumy s oznacenim M+S (resp. s "vlockou").

    Dakujem pekne.


    Pridajte komentár:


  • fcela
    komentoval k 's odpoveď
    Rychlym prepoctom mi to vychadza okolo 2000 lacnejsie, ale v podstate mas pravdu, Y je lacnejsia v Rakusku ako v Nemecku.
    Ja som sa spoliehal na tabulku uvedenu vyssie.

  • Miroslav Rojko
    odpovedal
    Len tak som si pozeral ceny Tesly Y v Rakúsku a na rozdiel od Tesly 3 je Y v Rakúsku lacnejší ako v Nemecku. Je to pravda, dobre počítam ?

    Podľa mojich výpočtov by mala byť z Rakúska kúpená Y o 2500€ lacnejšia ako z Nemecka. Pri Model 3 je to opačne.

    Pridajte komentár:


  • fcela
    odpovedal
    Takze auto objednane (Model Y LR 2022), dakujem matchke za radu, aj som komunikoval so slecnou jmerl@tesla.com.
    Aktualne riesim viacere ponuky poistenia na SK (Allianz, UNIQA). Preverujem aj moznost priamo "cez" Teslu: https://insuremytesla.qover.com/.
    Ma s tym niekto skusenosti? Uvidim ci sa vobec ozvu, isiel som cez AT kedze som to tam kupoval.

    Kazdopadne aktualizaciu pre dalsich potencialnych kupcov.
    Vzhladom na chyry ohladom aktualizacie konfiguracie modelu Y, konretne: https://tff-forum.de/t/model-3-model...ils/100784/641
    mam od predajcu potvrdene minimalne ze moja Y bude mat:

    - AMD ryzen infotainment
    - 15 LiOn battery
    - new audio system – better one
    - laminated glasses front + back
    - higher range – because of better battery (82/79 kWh Y5LD LG Chem) - https://teslamotorsclub.com/tmc/threads/model-y-european-certification-documents-technical-data.236588/

    Dalsie "features" ako napr.:
    - interior cabin radar
    - new connectivity card
    - superhorn (3v1)
    - interior infrared camera
    ...

    tvrdila ze vraj nie.
    Kazdopadne uvidime, mne to nenahli a kludne suspendnem objednavku az na druhy kvartal.
    Ked som sa pytal na moznost vybavit zakazku z Berlina, potvrdila ze najskor pojdu model Y Performance, takze by som cakal asi velmi dlho..
    Naposledy upravené fcela; 18-01-2022, 12:35.

    Pridajte komentár:


  • matchke
    komentoval k 's odpoveď
    ak chces kupovat v AT na pravnicku osobu tak do VAT cisla daj ATU12345678. Ked to potvrdis ozvu sa ti a zmenite to potom na realne VAT cislo. Blizsie info posli sukromnu spravu.
Pracuje...
X