Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Kam až budú rásť akcie Tesly, alebo kam klesnú?

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • dango
    komentoval k 's odpoveď
    A potom si clovek povie: naco som do riti cakal a nekupil skor. A ak kupim este teraz, bude to stale dobry kauf?

  • Dus
    odpovedal
    Počty vyrobených a dodaných vozidiel za Q4/2020 a tým aj za celý 2020 sú vonku:
    https://ir.tesla.com/press-release/t...ion-deliveries

    2020
    Production Deliveries
    Model S/X 54,805 57,039
    Model 3/Y 454,932 442,511
    Total 509,737 499,550
    Tipujem, že v pondelok ostaneme nad $700 :-)

    Pridajte komentár:


  • ivan32
    komentoval k 's odpoveď
    Vydávajú nové akcie na trh za 5 miliárd$ ale netráp sa je to len 1%-né nariedenie akcii a za pár dní je to späť. Boli by blbý keby to za tieto ceny neurobili a popravde čakal som aspoň 10 miliárd.

  • 1fisker
    odpovedal
    Neviete prečo TSLA padá? Bola nejaká negatívna správa? Niečo mi ušlo?

    Pridajte komentár:


  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Poobede bolo uz -24% ale to je akurat kratkodoba korekcia, viac netrpezlivych ludi dalo “SELL” pre tych co drzia dlhodobo je to dobra sprava, pride doba na dalsie dokupenie. Osobne by som uvital pad na 5000€ ale tak hlboko neviem ci to pojde. Ja vzdy 2/3 drzim a s 1/3 obchodujem. V noci som cast tej tretiny predal za 15k, dnes na obed som zas dokupil za 11.7k, peniaze zadarmo 🤷‍♂️

  • hudino
    komentoval k 's odpoveď
    Ale to neni pravda, nadhodnocovanie a podhodnocovanie zlata a striebra sa deje od čias Ríma... a to sa nebavime o analogii v rozmezi +-10% .. takze tento argument je nezmysel.

    ale ja viem ze tu je teslaclub a tema akcie Tesly...

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Ako ďalší argument by som uviedol, že na rozdiel napr. od zlata, ktoré je stáročiami overené ako bezpečný prístav na uchovanie hodnoty, bitcoin zatiaľ takouto históriou nedisponuje. Vedel by som uviesť aj iné argumenty, ale mojim cieľom nebolo nikoho presviedčať. Kto je fanúšikom bitcoinu, nech investuje a môže rozprávkovo zbohatnúť.
    BTW, dnes ráno svietil na bitcoine pokles nejakých 10%. To by sa zlatu či dobrej nehnuteľnosti nestalo (snáď s výnimkou prípadu, že by v susedstve práve povolili výstavbu skládky či chemičky).

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Rozmyslam, ci hlasatelia nestability BTC maju aj nejaky iny argument ako nakup pocas peaku 12/2017. Doteraz som nic ine necital, a ak to ma byt jediny argument proti tejto “cenine” tak to vobec nie je zle. Pri ostatnych “uchovavacoch” hodnoty byva ten zoznam negativ a rizik zakazdym minimalne na tucet riadkov

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Ja som nijako nechválil súčasnú menovú politiku Fedu, Eurosystému či iných centrálnych bánk. Len som tvrdil, že bitcoin nie je stabilná mena. Ak by som napr. v 12/2017 všetok majetok uložil do bitcoinov ako stabilnej meny a napr. v 12/2018 by som nimi nutne potreboval niečo zaplatiť, asi by som zaplakal. So všetkými ostatnými tvojimi tvrdeniami plne súhlasím.

    Toto je ale Teslaclub, tak sa držme témy :-)

  • hudino
    komentoval k 's odpoveď
    Dus, takze podla teba si za tu istu jednotku Eura kupis to iste ako pred 5 rokmi?, nizka inflacia?, neriad sa prosim ta publikovanymi číslami..
    Ja som narazal na aktualny problem s vytvaranim rychlych penazi..., ked uz aj FED kupuje dlhopisy sukromnych firiem. Co nikdy predtym nerobil. Je to problem.

    Peniaze dokazat znehodnotit je velmi jednoduche, a staty to robia, lebo je to easy, a robia to vsetci = takze musis aj ty.

    Narazal som nato ze Bitcoin nemas ako ziskat bez dodania hodnoty (energie) ktoru on stoji...

    Proste sucasne peniaze (vsetky meny) podla mna do buducna nie su vhodny nastroj na uchovanie hodnoty.
    Naposledy upravené hudino; 25-11-2020, 12:59.

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Bitcoin je tak stabilný ako TSLA. Stabilne sa po pár rokoch násobí.

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Podla tej definicie je BTC potom to najlepsie na trhu ja som kupoval bitcoiny este za 600€, teraz je za 16.262€. Kazdy rok mi to slusne podrastlo, a este aj ked som zaciatkom roka dokupoval za cca 3900€, stale je to zhodnotenie sialene. Mozem si teraz kupit za to dva Modely X ale naco? BTC zatial dlhodobo len rastol a doteraz nesklamal Ani tych 16k€ nie je este konecna. Mozno nie tento rok, ale vyckaj

  • Dus
    odpovedal
    Bitcoin pre mňa rozhodne nie je stabilná mena, je to vysoko špekulatívny inštrument. Jeho hodnota je založená len na viere, že bude i naďalej rásť, ničím iným. Hodnota TSLA je založená okrem viery v budúci rast aj na technologickom know-how, patentoch, silnom brande, motivovaných a talentovaných zamestnancoch, fabrikách, vysoko lojálnej báze zákazníkov, charizmatickom lídrovi a vizionárovi (snáď má zodpovedných pilotov a leteckých mechanikov :-)), atď.
    Stabilná mena je taká, u ktorej si za jednu jednotku kúpim s veľkou istotou dnes, o rok aj o 5 rokov v zásade to isté (+/- nejaká nízka inflácia/deflácia).

    Pridajte komentár:


  • hudino
    komentoval k 's odpoveď
    presne tak.... TSLA som preto ponechal aj ked pri skoku cca 800 na 1100 (pred splitom) som som stratil lebo som podlahol tlaku zarobit...

    avsak BITCOIN som neodhadol, pricom to je teraz jedina stabilna mena ktora nedevalvuje rychlymi peniazmi....

  • head
    komentoval k 's odpoveď
    Netreba nikomu verit, ale radsej sa riadit vlastnym rozumom .
Pracuje...
X