Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Kam až budú rásť akcie Tesly, alebo kam klesnú?

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • ivan32
    komentoval k 's odpoveď
    Vraj preto že Rivian sa nechal počuť že pôjde na burzu a bude to veľký konkurent. Ber to že je práve akcia v samoške tak šup šup nakupovať. Za pár dní to máš späť a plus niečo navyše.

  • 1fisker
    odpovedal
    Akosi nám to padá, vieme dôvod?

    Pridajte komentár:


  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Jasne, ze nie je problem ukryt vacsie bohatstvo. Nas narodny hrdina Kajetan by mohol davat prednasky 😂😂😂

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    Dus Nemyslim zeby bol problem ukryt velke bohatstvo. Neboj sa ti co navrhli a nechali prijat tie opatrenia to spravili tak, aby v tom mohli chodit. Podobne ako okazalo a velkohubo prijmu a presadia mocnosti odzbrojovanie zastaralych zbrani, ktore su uz prekonane a uz im ich netreba, lebo maju uz nieco lepsie/ucinnejsie. Tym oslabia len tych co tie modrnejsie nemaju.

    A co sa uzivania si zivota, co si mozes uzit viac s 20mld ako s 1mld? A v krcme mne by stacilo ked sa kamaratom pochvalim s jednou mld, nemusia vediat ze ich mam 300.

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Taur Pochybujem, že okrem pár narkobarónov a diktátorov chýba v rebríčku veľa osôb, ktoré by tam podľa skutočného bohatstva patrili. V dnešnej dobe, hlavne po roku 2009, kedy bolo švajčiarske bankové tajomstvo výrazne prelomené, a následne prijali v USA FATCA a v iných krajinách rôzne dohody o oznamovacích povinnostiach, je ukrývanie veľkého bohatstva problém. Hoci sa to stále dá v pochybných krajinách, ktoré z toho žijú. Navyše, načo je niekomu bohatstvo, ktoré si nemôže naplno užívať alebo sa ním pochváliť v krčme pred kamarátmi :-)

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    Ved hej, z cudzieho krv netecie. Ale keby som mal ja tollko zbytocnych penazi tiez by som charitoval, svojim sposobom.
    Dedic je tiez dobry job. Keby sa niektore majetky nedrolili dedicstvom+rozvodmi, tak by rebrik inak vyzeral a Elon by tusim musel nielen Bezosa preskocit.
    Ale myslim ze ti naozaj najbohatsi v rebrickoch ani niesu. Svoje majetky maju tak diverzifikovane a anonymne vlastnene ze verejnost o nich netusi ...

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    MacKenzie Scott je asi jediná osoba v rebríčku, ktorá ako zdroj bohatstva nemá uvedené ani podnikanie, ani dedičstvo, ale manželstvo a následný rozvod s inou osobou v rebríčku :-)
    Pre úplnosť treba dodať, že nadobudnutý majetok intenzívne rozdáva na filantropiu. Za minulý rok to malo byť 6 mld. USD.

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Ja si vzdy polku nakupeneho ulozim do HW penazenky ako dochodok, druhu polku otacam na burze. Aj ked teraz to ide tak prudko hore, ze je niekedy problem drzat krok a musim ordery na buy/sell menit skoro denne. Ale oplati sa vyuzivat spicky na predaj a korekcie na nakup, mnozi sa to potom rychlejsie ako len drzanim

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Ani teraz nepredávam, mám to sporenie na dôchodok.

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Drahe? Na jar stal 5-6k €. V lete 9-10k. Teraz je na 33-34k. Ja si 600% vynos uzivam bez pocitu viny. Ale kazdemu podla chuti

  • waldok
    komentoval k 's odpoveď
    Miroslav rojko, hlavne že si nepredal! :-)

  • Miroslav Rojko
    komentoval k 's odpoveď
    Ja som počas jari a leta nenakúpil a nebanujem. Bolo to drahe.

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    BTC sa na 50tis nezastavi, pojde este dalej kto pocas jari a leta nenakupil, urobil chybu.

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    Dus njn. manzelka je dream job

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Forbes WORLD’S BILLIONAIRES LIST 2020 obsahuje stav z 18.3.2020:
    https://www.forbes.com/billionaires/

    Odvtedy Elon Musk trošku zbohatol (plus cca 150 mld. USD).
    Z účtovného hľadiska:
    net worth = assets - liabilities
    čisté imanie = aktíva - záväzky
    Skôr by sa mal používať termín vlastné imanie, aspoň tak sa vypĺňa súvaha na formulári schválenom MF SR. Avšak nie som účtovník a vo finesoch sa nevyznám.
    Elon nevlastní továreň vo Fremonte alebo v Shanghai, ich hodnota je zohľadnená v cene jeho akcií. Podobne Bezos nevlastní sklady Amazonu.
    Ak by sme mali byť dôslední, SpaceX nie je verejne obchodovaná spoločnosť a jej hodnota pre potrebu rebríčka sa len odhaduje. A keby Bezosa pri najdrahšom rozvode v histórii Mackenzie neošklbala o 36 mld. USD, musel by Elon na čelné miesto rebríčka ešte pár mesiacov čakať.
Pracuje...
X