Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Kam až budú rásť akcie Tesly, alebo kam klesnú?

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • Jozefr
    komentoval k 's odpoveď
    Presne to je na tom super tych 100t aut je menej podstatnych ako ten efekt ktory spustia. Vsetky ostatne pozicovne budu oproti Hertzu vyzerat ako spolocnosti minuleho storocia. Dufam len, ze Tesla bude schopna dodat tie auta. Kusok mam obavy uz teraz nestihali snad to daju. Predpokladam ze tam uz zohra svoju ulohu aj Texas myslim, ze to niekde aj pisali. Len pri Texase sa hovorilo len o Model Y.

  • jeeff
    komentoval k 's odpoveď
    Je to viacero okolonosti naraz - jednak po financnych vysledkoch zo stvrtka velke bankove domy pocas vikendu ponavysovali cenu TSLA na sumy typu 1100, 1200 usd a jednak ten Hertz.

    Pri nom je podstatne to, ze je prvy ktory naskocil do vlaku. Taketo velke pozicovna maju presne spocitane naklady, tu je jasne, ze si spocitali TCO pre TM3 a vyslo im to pozitivne. Ocakava sa, ze to moze spustit lavinu podobnych nakupov od dalsich pozicovni (cena akcii reprezentuje BUDUCU hodnotu firmy, nie aktualnu). Ak Hertz pre business model vyslo, ze je efektivnejsie mat elektromobil ako ICE, je to proste velka vec. Naviac pozicovne robia obnovu vozoveho parku kazde 3-4 roky. A co je dolezite spomenut, prakticky nedostali na tie auta zlavu, co je v tomto biznise nevidane, zvycajne taketo nakupy dostanu vyraznu zlavu priamo od VW a podobnych, kde vyrobca ma radovo par percentny zisk na aute. Tu Tesla predala s trhovou cenou, cize zisk je radovo 25-30% na jednom aute.

    Elon vcera potvrdil, ze to bude dokonca fungovat tak, ze prides do Hertz s tvojou Tesla kartou (alebo potencionalne appkou), auto si otvoris a hned budes mat aj svoj kompletny profil (cize sedacku, radio, klimu...).

    Tiez je potrebne uvazovat o sekundarnom efekte, zrazu tu je 100.000 aut v pozicovni, s ktorymi mozu jazdit bezny ludia. Kto sa raz zviezol v Tesle vie co to znamena, proste sa toho pocitu nevies zbavit a ihned zacnes o kupe rozmyslat.

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    No, začítam sa v tom strácať. Skrachovaná požičovňa Hertz objedná 100 tis. ks TM3 v celkovej hodnote 4.3 mld. USD, a trhová kapitalizácia TSLA poskočí za jeden jediný deň o 116 mld. USD. Nieže by mi to nevyhovovalo, ale je to zvláštne...

  • Jozefr
    komentoval k 's odpoveď
    Nakoniec $1,045.02
    Neviem ci niekto sleduje Galiho z Hyperchange, nieco od neho a tejto cene:
    https://www.youtube.com/watch?v=tivXzIm9mb0
    Naposledy upravené Jozefr; 25-10-2021, 22:04.

  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    No, asi idem Konfigurovat ten moj Model Y

  • Catchcash
    komentoval k 's odpoveď
    teraz pozeram a skoro mi oci vypadli...975

  • Jozefr
    odpovedal
    Vyzera, ze bude novy all time high dneska. Mozno za tym bude objednavka 100 000 aut od Hertzu:
    https://electrek.co/2021/10/25/hertz...purchase-ever/

    Pridajte komentár:


  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    Ano, trvalo to dlhých 8 mesiacov čo som bol v strate, ale prežil som to Keďže som nakupoval za nemalú sumu tak áno, teraz, je to celkom fajn ak to pojde dalej zarobim na ten Model Y

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Dnešný closing je $909.68, čo je ďalší ATH closing a iba pár centov pod $910, čo bol dnešný nový ATH.
    Gratulujem JozkoPucik k slušnému výnosu. Ak nakupoval pri $800, dnes by mal nerealizovaný zisk $110 na akciu, t.j. 13.75%. Lepšie ako nula celá nula nič na termiňáku :-)
    Teším sa na nábeh výroby v Giga Berlin a Giga Texas.

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    ATH z januára prekonané, dnešné ATH je zatiaľ na úrovni $903.32.
    Verím, že do konca tradingu padne aj toto.

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Dnešný closing (21.10.2021) je $894, čo je nový ATH closing price.
    V priebehu dňa bol vrchol na $900, len 40 centov pod celkovým ATH. Ďalšia méta $1000...

  • jeeff
    komentoval k 's odpoveď
    Cena rastie kvoli ocakavanym financnym vysledkom tusim vo stvrtok, po vysledkoch (aj ked su dobre) statisticky vzdy dojde k poklesu o 1,5-2%, takze aj terajsi rast moze byt tym sposobeny a nasledne poklesne. Pre nas co drzime akcie dlhodobo to je nepodstatne ;-)

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Po dnešnom closing price 870.11 USD sa nápad kupovať pri 800 USD nejaví až tak zle :-)
    Dlho som sem neprispieval, okrem iného ma niekto upozornil, že Papafox komentuje TSLA na TMC denne a výrazne kompetentnejšie ako ja. (napr. dnešný komentár k včerajšiemu trading day: https://teslamotorsclub.com/tmc/thre...68293/page-177).
    Napriek tomu si dovolím upozorniť, že ATH je zatiaľ $900.40 (25.1.2021), ATH closing je $883.09 (26.1.2021), a najlepšie časy vraj ešte len prídu.

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Páni kľud, žiadna panika, dôverujte odborníkom. Tí majú určite pravdu (ibaže by nemali :-))

    Date Brokerage Action Rating Price Target
    4/9/2021 Wedbush Reiterated Rating Buy $1,000.00
    4/28/2021 Morgan Stanley Boost Price Target Overweight $900.00
    5/3/2021 Goldman Sachs Boost Price Target Buy $860.00

    A môj favorit ARK:

    ARK’s 2025 price target for Tesla is $3,000. ARK’s bear and bull case suggest that Tesla could be worth roughly $1,500 and $4,000 per share, respectively.

  • jeeff
    komentoval k 's odpoveď
    To hej, preco kupujes ked to rastie? Kupuj naopak, ked to klesa, len tam musis nejako odhadnut, kedy pokles konci, kludne cakanim, kym to zacne stupat. Ale osobne by som sa neobaval a ak nepotrebujes isto nepredaval, ono to tam znova dostupa.
Pracuje...
X