Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Kam až budú rásť akcie Tesly, alebo kam klesnú?

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    Takze asi maju vsetci nastaveny predaj pri 1200,- a zakazdym co to tam pride budu predavat

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Presne tak. A tiež si treba uvedomiť, že v Amerike moc neplatí systém našich ľudí a ak by Kimbalovi dokázali insider dealing (t.j. že mu brat pošepkal "predaj dnes, lebo zajtra vytrúbim na Twitteri, že idem predať 20M ks a určite padnú"), tak skončí v base ako mnohí pre ním.
    A je samozrejme pravda, že takéto veľké objemy sa nepredávajú cez burzu, to by kurz padol podstatne viac. Avšak samotná informácia, že sa bude predávať takýto objem od CEO na burzový kurz zatlačí.

  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    Tiež to beriem ako veľmi dobrý ťah, veď na to sú tie akcie, aby sa to kúpilo za málo a predalo za veľa. Nemôžeme mu to vyčítať, veď aj my keby sme mali také akcie by sme to predali (či už tak, alebo onak). Aj Kimbal to spravil tak ako mal. Veď sú to akcionári ako my, tiež som mohol predať pri 1230,- ale čakám do februára a verím, že vtedy to bude zase toľko a bude to bez dane.

    A ten tah s tym, ze zaplati dan bol naozaj genialny, lebo tym asi naveky vsetkych umlci.

  • jeeff
    komentoval k 's odpoveď
    Jozefr nie je to ako pises. On nemusel akcie predat, prave naopak, mal moznost kupit akcie (mal opciu) za tusim 6.50 USD, pricom tato ponuka expiruje v auguste 2022. Keby ich nekupil, prepadnu mu. Nemal ale dostatocny cash na ich kupu. Zaroven cena akcii prudko narastla, cize aj danova povinnost by bola vyssia. Pre neho je strategicke drzat cenu nizsie, pretoze aj dane z predaja budu nizsie. Elon nie je sprosty, on dobre vie co robi, my mozeme len spekulovat. Ak spravne chapem analytiku, ktora sa crta, tak po skonceni tohto celeho bude mat viac akcii ako mal na zaciatku (pretoze ma moznost kupit viac akcii ako realne predal). Zaroven danova povinnost bude sialena, ocakava sa, ze bude mat najvacsie danove priznanie individualnej osoby v celej historii, cim chce ukazat zdvihnuty ukazovat vsetkym co rozpravaju o zdaneni bohatych. Je to cele ekonomika a politika.

  • Jozefr
    komentoval k 's odpoveď
    No sice to spravil genialne ale je to z jeho strany trocha aj svinstvo, pretoze on mal akcie ktorym koncila platnost a tie musel predat alebo by prepadli.
    Sice je pravda ze predal ovela viac ako len to. A druha vec neviem ci ste si vsimli ale tyzden predtym stihol jeho brat Kimbal predat akcie za 100mil$ v cene cca 1220-1230. Dobry timing cista nahoda, nie ?

  • jeeff
    komentoval k 's odpoveď
    Tu je dolezity este jeden fakt, standardne sa taketo velke predaje akcii realizuju na vedlajsom trhu s nejakou bankou s vopred dohodnutou cenou a proviziou. Vysledok je, ze akcie skoncia v rukach niekolkych vacsich investicnych spolocnosti. Tie samozrejme ale Elon nema rad. Predaj ako to realizuje (kontrolovane v malych davkach) umoznuje akcie predat velkemu mnozstvu skor mensich akcionarov, kde je predpoklad, ze nebudu mat velku poziciu na hlasovani a/alebo nebudu hlasovat proti Elonovim navrhom.

  • Dus
    odpovedal
    Tieto dva články sú hodné pozornosti, hoci patria skôr pod tému Elon Musk ako sem:
    https://www.teslarati.com/tesla-tsla...k-maximum-tax/
    https://www.teslarati.com/tesla-elon...-govt-inquiry/

    V každom prípade to podľa mňa urobil geniálne. Cena vystrelila až iracionálne vysoko, veď hodnoty okolo $1200 odhadovali aj najoptimistickejší analytici (Tesla bulls) v horizonte 12-tich mesiacov. A ona sem vystrelila už teraz, takže bolo od Elona racionálne urobiť niečo, čo by ju utlmilo. Robil tak aj v minulosti. Lebo lepšie pre nás (myslím tým TSLA longs), ak TSLA zažije menšiu korekciu teraz ako väčšiu neskôr, čo by nevyhnutne prišlo. Súčasne elegantne, spôsobom jeho vlastným, zalepil trochu ústa týpkom ako Bernie Sanders, čo dokola rapocú, že miliardári ako Elon Musk neplatia férové dane. Teraz zaplatí 15 mld. USD, čo bude aj asi najvyššie daňové priznanie jednotlivca v histórii U.S. IRS, a môže sa začať pýtať, čo s týmto štedrým príjmom federálna vláda demokratov urobí, okrem toho, že mu vyplatí jeho štedrý senátorský plat. A tretí benefit z transakcie bude, že bude mať z čoho zaplatiť tie dane, ktoré by aj tak musel zaplatiť kvôli realizácii stock options.

    Pripomínam, že moja favoritka Cathy Wood trvá na svojom targete $3000.

    Pridajte komentár:


  • jeeff
    komentoval k 's odpoveď
    Elon uz nejake akcie predal medzi pondelkom a stredou, vid analyza:

    https://teslamotorsclub.com/tmc/posts/6111412/

    alebo mierne povrchnejsi clanok (zalozeny len na prvom SEC fillingu):

    https://www.teslarati.com/tesla-elon...-twitter-poll/

    Este nie je uplne jasne, ci su to vsetky akcie, alebo bude este predavat, zdroja sa zatial rozchadzaju (na zverejnenie S4 formu su 2 dni, takze zatial nemusia byt zverejnene vsetky). Predat by mal 22.4M akcii, podla aktualnych formov je to 2-4M akcii aj ked media uz sa tvaria, ze vsetko predal (co realne moze ukludnit trh). Zatial sa nevie kolko predal v utorok/stredu.

  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    Wilo tento krat si pockam, vo february to bude rok co mam tieto akcie. Mal som davku z januara, ale tu som uz predal. Kupujem cez banku a oni mi BTC kupovat nedovolia, tak su aj ine veci.

    Vyzera to ale, ze dnes sa to spamatuje.

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Klud, cim nizsie to pojde, tym viacej dovodov prikupit dalsie akcie. Vzdorovat a vydrzat.

    Maly tip, co mne pomaha pri BTC - ked mas pocit, ze ta to zacina pohlcovat, nepozeraj 2 tyzdne na cisla. Normalne vypni widget a dovi. Po 2 tyzdnoch ma zatial vzdy cakalo len prijemne prekvapenie. Bud som zistil, ze moje portfolio sa zdvojnasobili, alebo som zistil, ze je vyborny cas na dalsie dokupenie 🙈 win - win

  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    jeeff nechap ma zle, ja som bol odjagziva "shorter", vzdy som chcel kupit dole a o mesiac predat hore. Toto cakanie rok, dva, tri nie je pre mna. Nie je to panika, ale tak si ja predstavujem investovanie. Ber si priklad z Tesly ako takej, minuly rok v november bola pod 400 usd, keby clovek kupil a predal na vrchole o 4 mesiace neskvor za 880 tak by mal zisk. Potom to padlo na 580 usd a clovek by zas kupil a predal teraz pri 1200. Tymto sposobom by sice platil dane z obidvoch transkacii, ale zisk by tam bol dobry. Keby vsak kupil minuly rok pri tych 400 a cakal tak by mu to trvalo dlhsie aby to zarobil.

  • jeeff
    komentoval k 's odpoveď
    JozkoPucik naco s tym spekulujes, takto platis zbytocne dan. Drz tie akcie aspon rok aby si nemusel platit dane. Vcera bol vysoky objem predaja, predpoklada sa, ze to uz Elon predal.

    Dovod celej tej ankety bol v tom, ze v auguste 22 ma Elon danovu povinnost na akcie co dostal, musel to spravit, inak by nemal z coho dan zaplatit (cca 14 miliard USD). Takto mu este nieco zostane, takze moze zalozit TITS University, nieco naliat do Boring Company/SpaceX atd. Ved to je pomerne normalne, ze velky drzitelia akcie sem tam predaju.

    Presne kvoli takym panikariacim ludom ako si ty potom akcie padaju.

    ps: odporucam si precitat analyzu https://teslamotorsclub.com/tmc/posts/6107624/
    Naposledy upravené jeeff; 10-11-2021, 08:34.

  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    No ku koncu to uz je dumping.... A toto je otazne, ze ked som teda kupoval na zaciatku roka za 770,- a 650,- ze ci radsej nepredat kym je to aspon takto? Vyzera to tak, ze sa to vrati na tie moje cisla

  • mozeg
    komentoval k 's odpoveď
    Prikoupime...

  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    Ja nepanikarim, ale mnohy iny asi hej! Tak cloveka to akurat mrzi ze uz to mohol predat a zarobit to co o 3 mesiace.
Pracuje...
X