Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Kam až budú rásť akcie Tesly, alebo kam klesnú?

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    Catchcash Tu nejde o hotovost pod vankusom, ale Bezos mozno ma za tych 113mld v podiele amazou adm. budov, skladov, pozemkov, nakl. aut, lietadiel, dodavok + hotovost a sukrmne majetky ... nezatazenych uverom a Elon ma toho asi len 26mld a nie 200. Podla Forbes

  • Catchcash
    komentoval k 's odpoveď
    @Marcel Pavlik to bolo myslene obrazne Asi by sa mu to pod ten vankus nezmestilo

  • Marcel Pavlík
    komentoval k 's odpoveď
    Catchcash - hotovosť už nič neznamená. zrušením "zlatého štandartu", prípadne bankovky, ktorá mala votkaný platinový "drôtik" v hodnote nominálu je to iba papier. draho vyrábaný a nekrytý. niekto starý si môže spomenúť, ako na štátovkách po druhej mene čsr bol natlačený text - kryté prácou ľudu!

  • Catchcash
    komentoval k 's odpoveď
    Taur nechcem tu spochybnovat co bolo povedane ale ber to tak ze ani Bezos nema vsetko pod vankusom v hotovosti

  • dango
    odpovedal
    Budúcnosť nezmeníte, ale byť na ňu pripravený vám môže dodať sebaistotu

    Pridajte komentár:


  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    Dus carovne slovicku tu zrejme bude to "ciste imanie", podobne ako pise Wilo aj Forbes zrejme beru realnu hodnotu. Pochybujem zeby niekto dnes zaplatil za Teslu vahou zlata v hodnote 800mld. Dnes ma Tesla imaginarnu hodnotu 800mld o tyzden to moze byt 100mld ak sa prednu ciselka na burze lebo vyplava na povrch nejaky blablagate. Podobne ako u inych hlavne techno/inet firiem. Ak sa vezme hmatatelne imanie Tesly oproti dlhom/uverom, tak to az taka slava nebude. Zatial sa vezie na vlne euforie no ci to nieje obor na hlinenych nohach ukaze cas. Ide postupne do predajnych cisel ked uz bude predavat aj normalnym zakaznikom nielen fanusikom znacky, normalny ludia Tesle nebudu tolerovat tie excesy.

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Cele tieto rebricky fiktivneho bohatstva realne nic o bohatstve nevypovedaju a je to len teoreticka hodnota majetku, ktoru je teoreticky niekto ochotny zaplatit v urcitej situacii na trhu. Historia uz vela krat ukazala, ze staci jedna svetova udalost a hodnota firmy vie raketovo spadnut na minimum, alebo naopak raketovo vystrelit do vysin. Realne bohatstvo je to, ked si zmyslite kupit nieco za 5 miliard USD a realne tych 5 miliard vylozite na stol kedy potrebujete. Nieze sa musite natahovat s bankou ci vam uvolni uver lebo mate vysoky obrat, s regulatorom ci schvali predaj a kupu vasho podielu jednemu zaujemcovi, aby sa nenarusila hospodarska sutaz, nedajboze aby ste o takej transakcii este nahodou nehodili tweet, a x dalsich patalii co sprevadzaju hodnotu podielu vo firme. K comu to je dobre?

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Včera bola trhová hodnota Tesly 773 mld. USD a Elon vlastní cca 20% akcií. Takže aj bez započítania SpaceX a iných neobchodovaných firiem, ktorých hodnota sa odhaduje ťažšie, je číslo 24,6 mld. pekná haluz. Zrejme je to starý údaj.

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    No neviem ci v bloomberg pocitaju fiktivny majetok, ale vo forbes rebricku (pisu ze ciste imanie) je Elon na 31. mieste s 24,6mld. Bezos je tam 1. s 113mld. Komu ma clovek verit?

  • Dus
    odpovedal
    Elon Musk Surpasses Jeff Bezos to Become World’s Richest Person
    https://www.bloomberg.com/news/artic...richest-person

    Niekedy sa finančne oplatí byť optimistom :-)
    Cez víkend som si nebol istý, či v pondelok ostaneme nad $700. A dnes sme už nad $800.
    Elonovi samozrejme srdečne gratulujem. Zarobil si to vlastnou hlavou a nepotreboval pritom ísť na hranu antitrustových alebo iných zákonov. Na rozdiel od mnohých technologických miliardárov.

    Pridajte komentár:


  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Ja som optimista a verím, že vrchol tak skoro nebude :-) A aj keby práve bol, kupoval som pri kurze, že TSLA môže teraz dosť dlho padať, aby som sa dostal do straty.
    Podľa mňa porovnávať tulipánovú horúčku so súčasnou možno trochu prestrelenou cenou TSLA nie je celkom fér. Neviem si predstaviť, aký pokrok v botanike či inom odvetví by mohol ospravedlniť hodnotu jednej cibuľky na úrovni domu v Amsterdame. Viem si však prestaviť technologický vývoj, ktorý by súčasnú hodnotu TSLA podporil, prípadne by ju mohol ukázať ako podhodnotenú.

  • Dus
    komentoval k 's odpoveď
    Sám som zvedavý, ako sa bude v pondelok obchodovať. Tie čísla sa dajú interpretovať rôzne, od medvedieho pesimizmu (missed forecast) až po býčí optimizmus (met forecast of 500,000 deliveries even as the COVID-19 pandemic upended the economy). Tých 180,570 vozidiel za Q4 sa má chápať konzervatívne, napr. 2.10.2020 zverejnili za Q3 139,300 deliveries, finálne číslo v kvartálnych výsledkoch bolo 139,593. Možno vo finálnych výsledkoch za Q4 500,000 prekročia. Pre racionálne uvažujúceho investora by takéto odchýlky nemali hrať žiadnu rolu.

  • jeeff
    komentoval k 's odpoveď
    To pri TSLA nikdy nie je iste, pretoze na Bloombergu uz boli clanky s titulkom ala Tesla nesplnila plan dodat 500k aut a podobne...

  • Miroslav Rojko
    odpovedal
    Kedy bude vrchol ? Tak skoro asi nie, keď vidíme, čo si predstavovali tradičné automobilky pod konkurenciou Tesle. Taycan má lepšie zrýchlenie, eTron je prepracovanejší - luxusnejší, všetky autá majú niečo lepšie, len nevedia urobiť to jedno, čo by tie lepšie vlastnosti skĺbilo dohromady.

    Na druhú stranu, terajšie ceny akcií sú hodnota, ktorú by mali keď Elonovi vyjdú všetky sľuby, čo sa môže aj nemusí stať.

    Tento film som pozeral, keď bol Bitcoin na 20000 USD alebo ETH na 1400 USD. Bitcoin je po dvoch rokoch na 30000USD, medzitým bol na 6000USD, ETH je na 750USD, medzitým bolo aj na 80USD. Takže TSLA je už tulipán aleb nie je ? Odporúčam pozrieť.
    V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta …

    Pridajte komentár:


  • head
    komentoval k 's odpoveď
    Ak sa nevies sam rozhodnut ci sa ti to oplati, alebo nie, tak urcite nekupuj.
Pracuje...
X