Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Aupark BA

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • Jiri GrandPa
    komentoval k 's odpoveď
    Mám tuto nabijacku doma a minuly vikend som konečne opravil kábel keď mi nabíjačka začala blbnuť a “nevidela” auto.
    Keď som to otvoril bol som v šoku. Ten kábel je úplne zle urobený. Stred je ok, tam sú silové 6 mm2 vodiče (zem dokonca zdvojená). Potom sú tam 4 signalove vodiče 1 mm2 ale okrem pripojenia termistoru, čo sa nachádza v konektore, ktorý má krutenu dvojlinku v strede, všetky ostatne (PP, CP, 12 V pre bezdrôtové otváranie nabijacich dvierok) sú umiestnené a prilepene po obvode (!!) kábla. U mna doma pri skutočne slušnom zaobchádzaní odišiel po 18 mesiacoch tak, že tie vodiče sú prerušené na niekoľkých miestach takze som ich nemohol ďalej pouzivat. Našťastie tam bol jeden náhradný takze mám CP a PP ale termistor som odstavil a nemôžem otvárať dvierka tlacitkom.
    Čiže v podstate je neopraviteľný a vobec ma neprekvapuje, že to museli všetko pomeniť. Budú každý rok.
    Zamýšľal som sa nad tým prečo to odišlo a myslim, pri tom smejdovom kabli, že je to práve kvôli tomu, že sa to motá okolo nabíjačky. Ja som doma robil 3.5 otáčky o priemere asi 1m. Keďže tie signalove vodiče sú na povrchu, tak sa proste potrhajú tým mechanickým namáhaním.

    Takze nemotajte veľmi tesne, radšej to položiť voľne alebo urobiť veľký kruh.
    Naposledy upravené Jiri GrandPa; 13-11-2018, 17:12.

  • Ioniq
    komentoval k 's odpoveď
    Bubon neviem... co mam na zahrade samonavijaci bubon na hadicu tak ten mi zakazdym vydrzi cca 2 roky a ked skonci zaruka treba kupit novy. Ale je pravda, ze je vystaveny vonkajsiemu pocasiu. Druha vec je, ze tu ide 32A a neviem co by to urobilo s navinutym kablom, aby sa to moc nehrialo. Neviem ci tu nedaval Jiri GrandPa zabery z termokamery, aky je zeravy navinuty kabel by museli asi ludia komplet vyrolovat a to sa nikomu nebude chciet, ked im je vela zavesit kabel na stojan

  • ICE666SVK
    komentoval k 's odpoveď
    Nevyriesili by to nejake samonavijacie bubny, aby to hned navinulo a nevalalo sa to tam. Je sice pravda, ze ked to dotycny on/ona slahne o zem, tak sa to moze poskodit.

  • jux
    komentoval k 's odpoveď
    Ja sa uz ani nejedujem, nema to vyznam, len vzdy natiahnem rukavice a vsetky kable pekne upracem. Ludia tam maju elektrinu zadarmo a nevazia si to.

  • Ioniq
    odpovedal
    Dnes rano tu boli nejaki technici a mali hromadu krabic. Vyzera to, ze jeden wallbox bol urcite vymeneny, je nalesteny novucicky ostatne zostali asi stare lebo su osuchane, ale nabijacie kable vyzeraju byt vymenene na vsetkych. Aj koncovky aj kable su nalestene a bez viditelnych skrabancov. Podla toho usudzujem, ze doterajsie dlhotrvajuce problemy mali asi hardwarovy povod a snad to uz pojde spolahlivo.

    Aj ked podla toho ako sa ludia k tomu spravaju si nie som isty trvacnostou. Slecna co tam nabija takmer denne v doobednych hodinach na tmavo-sedom Leaf2 vzdy kabel odpoji a slahne ho kde jej pride. Vcera ho len hodila na zem, cez 3 miesta (parkovala na druhom zlava a pouzila wallbox 4. zlava) ani sa neunuvala dat ho do drziaka. Raz som ju uz v minulosti upozornoval, zjavne potrebuje vychovnu po papuli alebo ulomit stierac. Vcera som bol zial prilis daleko a len z dialky som ju videl

    Pridajte komentár:


  • jux
    komentoval k 's odpoveď
    ICE666SVK 15 metrov od wallboxov je rampa, tam je.

  • ICE666SVK
    komentoval k 's odpoveď
    Cize Aupark BA tam nema ziadne informacie, co robit, koho kontaktovat v pripade poruchy, alebo blokovania spalovacim autom? Je to tak aj inde v OC ci na nabojackach, ze chyba nejaky kontakt na spravcu ci servis?

  • Jiri GrandPa
    komentoval k 's odpoveď
    Hm, vidis to ma nenapadlo. Clovek sa furt uci. V zaruke to uz nebolo. Podarilo sa mi tie konektory vypreparovat (odvrtal som co bolo v dutinke) a naletujem tam tie vodice. Ked najdem to miesto tak ti dam vediet. Je to fakt velmi cudne ze sa ten tenky vodic prerusil lebo ohybanie toho kabla je minimalne.
    Naposledy upravené Jiri GrandPa; 06-09-2018, 10:19.

  • jux
    komentoval k 's odpoveď
    Jirko, nemal si HPWC este v zaruke?
    Ja by som sa ako prve rozparal ten kabel na mieste, kde si identifikoval prerusenie - velmi by ma zaujimalo, ako sa v takom masivnom kabli mohla jedna zila prerusit. Jedinu moznost vidim - vyrobnu vadu.
    Potom by som sa snazil opravit to miesto poruchy. Ked by bola poskodena len jedna zila, malo by sa to dat celkom pekne urobit - mozno z toho vyslo len mierne zhrubnutie a ztuhnutie kabla na tom mieste. Dnes je k dispozicii kopa opravnych materialov.

  • Ioniq
    komentoval k 's odpoveď
    Skusal som vyberat, trosku silnejsie (aj ked opatrne) viac zatlacit atd. Nabuduce skusim pohybat.

  • Jiri GrandPa
    komentoval k 's odpoveď
    Poviem ti asi aka,mal som to iste na mojom ze auto neregistrovalo zasunuty kabel - naruseny CP vodic. Zacalo to tak, ze obcas to neslo, potom som zistil, ze to miesto (nahodou) je zhruba pol metra od konektoru a pohybanim s kablom sa to chytilo, no ale samozrejme za dalsie 3 mesiace to odislo uplne. Skus nabuduce pohybat s kablom. Problem je v tom, ze jedine na Tesle vidis, ze sa CP signal chytil (okolie konektora v aute zasvieti na modro). Skusil som rozobrat konektor, reku skratim kabel o pol metra, Ha - to ti je vyplnene nejakou gumou (cele vnutro) ktora je tam vtlacena pod tlakom, vyplneny kazdy milimeter s tym svinstvom. Ale islo to postupne, pomalicky, vyrypat, piny samozrejme krimpovane, no pakaren. Este furt to mam na stole.
    Nechapem, ako sa moze v takom silnom kabli prerusit 0.5 mm2 vodic ale je to tak.
    Jedine riesenie je vymenit cely kabel...
    Este jedna vec - na wall boxe samozrejme v tomto pripade stale svieti jedno zelene svetielko.
    Naposledy upravené Jiri GrandPa; 06-09-2018, 09:02.

  • jux
    komentoval k 's odpoveď
    Ioniq To by bolo na basu, keby niekto chcel otvarat cudzie wallboxy... mohlo by sa na to aplikovat ustanovenie o poskodzovani vseobecne prospesneho zariadenia - tak ako pre telekomunikacne zariadenia - tusim, ze nedavno chlapik dostal niekolko rokov natvrdo, ze sa vlamal do racku vysielaca a uhradol odtial baterie...

  • Ioniq
    komentoval k 's odpoveď
    Presne tak som resetoval bude nejaka zlozitejsia zavada.

  • Jiri GrandPa
    komentoval k 's odpoveď
    Aj keby si mal sroubovak tak to neotvoris. Pouzivaju tam specialny Torx s pinom v strede. Dodavaju ho s wall boxom.
    A ako pise jux - uplny restart je ak stlacis Reset a drzis dokial nezacne blikat (cca tych 5 sekund). Potom uvolnis.

  • Ioniq
    komentoval k 's odpoveď
    Myslim, ze nikto nebude po Auparku behat so srobovakom a rozoberat wallbox A aj tak pisu, ze musi byt vypnuty inac sa zmena nastaveni neprejavi. A majitelia ZOE a Mercedesov uz o tom zjavne vedia, lebo sa vzdy nabijaju na Tesla Only
Pracuje...
X