Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Letne pneumatiky specialne pre EV

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • PistaTT
    Member
    • Jun 2022
    • 136
    •   

    Letne pneumatiky specialne pre EV

    Postupne sa nam rozsiruje ponuka roznych modelov pneumatik vyvinutych pre EV (vyssi hmotnostny index, nizsi valivy odpor, nizsi hluk... aspon tak pravi marketing)
    Pri zimnych som toto neriesil ale teraz planujem vymenit povodne KUMHO Ecsta PS71 EV (ktore vcelku milo prekvapili) za novu sadu...

    Myslite, ze dava zmysel ist do EV pneumatik? nemam spekulovat a proste len zopakovat KUMHO, ci naopak skusit najst nieco este o kusok lepsie?

    Michelin Pilot Sport EV, Pirelli P Zero E, Hankook Ventus SI evo3 EV EO - vyzera, ze vobec neponukaju rozmer 235/55R19 (hladal som priamo na strankach vyrobcov, nie u predajcov u nas)

    takze pre EV6 mi ako alternativa ku Kumho vychadza zo speci EV pneumatik prakticky len Pirelli Powergy...
    Ani tie Kumho a ani tieto Pirelli som nevidel v porovnavacich testoch typu Adac, AutoBild a pod... tazko ich teda vzajomen porovnavat a uz vobec nie voci "non-EV" modelom...

    ​Pripadne, ci vobec nema velky zmysel riesit speci EV modely a skusit overenu klasiku typu Michelin Pilot Sport 4 SUV, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5/6 alebo Dunlop Sport Maxx RT2
    Naposledy upravené PistaTT; 15-05-2024, 14:13.
  • PistaTT
    Member
    • Jun 2022
    • 136
    •   

    #2
    A ešte dodám, že u mňa sú prioritou na prvom mieste jazdné vlastnosti na vode a suchu, až potom vplyv na spotrebu a životnosť ma až tak netrápi.
    Naposledy upravené PistaTT; 15-05-2024, 13:53.

    Komentár

    • Wilo
      Member
      • May 2019
      • 339
      •      

      #3
      Ten hluk je realne nizsi, ja mam EV gumy aj letne aj zimne, obe su vystlane nejakym absorbcnym “molitanom” / penou, a je to skutocne pocut. Najma pri nizsich rychlostiach do 100kmh, potom uz zacne pracovat aj aerodynamika a vietor a benefit sa vytraca. Na leto Michelin Pilot Sport EV (R20) a zimne Hankook iCept ION-X EV (R20). Micheliny maju tu penu tak 2x tucnejsiu do vsetkych stran. K spotrebe sa velmi vyjadrit neviem, to budu nizke jednotky % a pokial nerobis nejaky vytrvalostny 5000km maraton tak to je nepostrehnutelne. Tie Micheliny su jedny z naj gum co som kedy mal. Maju uz tradicne velmi vysoku odolnost na opotrebenie, oproti makkym Pirellkam alebo GoodYearom das s prehladom o polovicu vyssi najazd, aj ked to nepatri k tvojim kriteriam. Aj vytlky a jamy zvladaju statocne (narozdiel od krehkych GY) a tiez uz konecne nie su take nedotacave ako stare PS2/3. Na suchu su porovnatelne s Pirelli, brzdia neskutocne a v dazdi patria k topke. Ak hladas vykonovu gumu bez kompromisov tak inde ako Michelin alebo Pirelli (s EV verziou nemam skusenost, len klasika PZero) by som ani nepozeral, nic lepsie realne nekupis. Jedine ak by ta dusila cena, prip. specificky rozmer.

      Komentár


      • SKolja
        SKolja komentoval
        Upraviť komentár
        Tiez sa prihovaram za Micheliny (Aj ked momentalne mam obute fabricke Continental EcoContact 6). Je to jedina pneu firma ktora garantuje 10 rocne pouzivanie pneumatik (po 5 rokoch sa kazdy rok doporucuje prehliadka). Potvrdzujem naozaj dlhu zivotnost a nizke opotrebovavanie, pouzivam ich na mojich inych autach ako letne/zimne dlhodobo. Parametrami su medzi spickou a zivotnost hlavne pri EV je celkom dobry rozhodujuci faktor.
        P.S.: pokial ale chce niekto chodit z EV na okruhy alebo v kuse jazdit zatacky na limite, tak potom su lepsie ine znacky, ale v takom pripade treba pocitat z vymenou minimalne kazde 2 sezony.
        https://middle-east.michelin.com/en/...pilot-sport-ev

      • PistaTT
        PistaTT komentoval
        Upraviť komentár
        SKolja ja som zvyknuty na zivotnost na urovni jeden a pol sezony pri najazde okolo 40 tisic km (za letnu sezonu zvyknem spravit 25+ tisic km, niekedy aj 35k).
        Conti mi zvykli miznut pred ocami a vyhadzoval som ich ani nie po 30 tisicoch (gumy, ktore som si nevyberal, dodane s novym autom). so Superbom som mal rekord s Pirelli P7, ktore vydrzali vyse 60 tisic km a jazdili vcelku dobre...
        S EV6 vydrzali letne KUMHO dve sezony, no auto bolo dokopy 4 mesiace v servise, takze najazdene mam na nich len cca 45 tisic km a maju este cca 3 mm dezenu. No na vode uz je to slabota a tym padom sa rozkukavam po nahrade... najneskor pred dovolenkovou sezonou by som mal rad na aute novu sadu.

        Michelin Pilot Sport EV nevyrabaju v potrebnom rozmere. Mohol by som ist do Pilot Sport 4 SUV alebo inych vyssie uvedenych moznosti, z ktorych EV specialy su len Kumho a Pirelli Powergy.

      • Wilo
        Wilo komentoval
        Upraviť komentár
        Pri tej Powergy by som sa mozno trosku bal. Zjavne to maju zaclenene do kategorie pneu s nizkym valivym odporom. Po skusenostiach s modelom Michelin Energy Saver by som do takej gumy nikdy nesiel, to nedrzalo ani na suchu ani na mokre 🙈 ale mozno je Pirella lepsia, nemam skusenost. Pirelli P Zero E nemaju v tvojom rozmere? To je guma vyslovne pre vysokovykonne EV.

      • Wilo
        Wilo komentoval
        Upraviť komentár
        Ou nemaju, akurat som to spatne cital. Mozno by som sa na to vyprdol a isiel do klasickej P Zero alebo Pilot Sport 4. To su stale gumy pre tazke vykonne SUV so zosilnenou bocnicou, vykonov sklamany nebudes. A tych par decibelov ozelies.

      • PistaTT
        PistaTT komentoval
        Upraviť komentár
        pomaly sa zacinam priklanat ku Goodyear Eagle F1Asymmetric 6 (B/A/A 69 dB) alebo Michelin Pilot Sport 4 SUV (C/A/B 72 dB) (Pilot Sport 5 nerobia s vyssimi zatazovymi indexami)
        obe vyzeraju byt dost dobre co sa tyka jazdnych vlastnosti podla tohto testu:
        https://www.autobild.de/produkttests...-25696593.html
        Naposledy upravené PistaTT; 15-05-2024, 16:33.

      • Wilo
        Wilo komentoval
        Upraviť komentár
        Ja mam s GY F1 velmi zle skusenosti… uplne vsetky mi odisli do 6 mesiacov po trafeni malych vymolov v ramci BA. Najprv prava predna. Urobila sa velka hrca, ktora po cca 40km rupla. Kupil som novu. Potom rovnaky scenar s lavou prednou. To uz som kupil na prednu napravu Micheliny, a tu dobru GY som si nechal ako rezervu. Po par mesiacoch mi odisli aj zadne gumy jedna po druhej. Na ziadnych inych sa mi to nikdy nestalo. Netusim, ci to bola daka vadna seria, na BMW forach som nasiel vtedy viacero podobnych skusenosti, odvtedy im neverim a davam ruky od GY prec. Snad budes mat viac stastia ako ja 🙈

      • PistaTT
        PistaTT komentoval
        Upraviť komentár
        uvidime co bude dostupne v rozumnom case a ci to schavli Arval... GY som mal kedysi zimne a boli velmi dobre.. kolega mal na Octavke RS GY F1 a nestazoval si, ani nemal problem s defektami a to tam boli vcelku uzke profily (cca 225/40 alebo 225/35)... ale to uz bolo dost davno...
        Naposledy upravené PistaTT; 16-05-2024, 07:31.

      • PistaTT
        PistaTT komentoval
        Upraviť komentár
        tomuto nerozumiem. Michelin na svojich oficialnych strankach neuvadza pre Pilot Sport EV rozmer, ktory potrebujem...
        https://www.michelin.sk/auto/tyres/m...sport-ev#sizes

        ale niekolko eshopov taky rozmer ponuka:
        https://www.pneumatiky.sk/pneumatiky...5-r19-105w-xl/
        https://www.pneucom.sk/michelin/letn...35-55-r19-105w
        https://www.pneueshop.sk/pneumatiky/...5-55-r19-105-w

        musim to preverit s Arvalom a nejakym ich partnerskym pneuservisom...
    • PVi1
      Junior Member
      • May 2024
      • 1

      #4
      Ahojte,

      ja som po 2 tyzdnoch vyberania isiel do Hankook iON EVO , typove oznacenie IK01. Bral som rozmer 245/45 r19 102y

      Michelin Pilot Sport EV ma podla recenzii neoslovili, je to stara guma.

      Tieto hankooky mali ako jedine vyborne hodnotenie brzdnej drahy na suchu, mokru, nizky valivy odpor a nizku hlucnost. Testoval ich pred rokom autobild a porovnava s MIchelin PS3 OE,PS4.

      Ku kvalite...su made in hungary. V jednej pneu ta akusticka pena nebola uplne spojena do kruhu, ostala tam asi 1cm medzera. Sirka pneu mohla byt tak 13cm. Ostatne boli OK. Vyska vzorku 6.7mm

      Su tiche, spotreba v porovnani so zimnymi nokianmi wr snowproof p nizsia o 5-7% pri 130km/h.

      Ked je chladnejsie tak sa na nich cez noc spravi ploska aj pri 3.2bar a cistit ju prvy kilometer. Ale to iste robia aj GY F1 gen5. Avsak zimne nokiany to nerobili.



      Komentár

      Pracuje...
      X