Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Model 3 vs 3 deti

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • rusnackor
    Junior Member
    • Aug 2023
    • 3

    Model 3 vs 3 deti

    Ahojte.

    Nedavno sa nam narodilo 3tie detatko a aj z toho dovodu potrebujeme nove auto (to ktore aktualne mame uz ma svoje roky).

    Nepacia sa mi SUV ani VANy ani nic podobne. Rad by som standardne auto, resp. kombik. Ked som si pozrel ponuku novych vozidiel, takych kde sa daju dat dozadu 2 sedacky a medzi ne podsedak, tak som si povedal, ze za tu cenu uz kludne mozem mat aj Teslu. A casto ma to vyjde lacnejsie.

    Lenze, nepoznam nikoho kto by mal Teslu a taktiez Tesla nema predajne, takze nemozem zobrat deti a sedacky a ist na predajnu vyskusat ako sa tam pomestime.

    Deti mame vekovo: 6r., 3r. a 0r.
    Cize setup sedaciek by bol:
    0r. - Velka sedacka do isofixu s nohou, ktora sa otaca do protismeru jazdy
    3r. - "advanced podsedak", to jest stredna sedacka ktora ma chrbotvu opierku, ale pas uz nema vlastny, pouziva sa ten z auta.
    6r. - idealne tiez advanced podsedak, ale pochybujem ze je 5 miestne auto kde by sa vosiel k tym dvom, takze skor asi len obycajny podsedak bez chrbtovej casti (vahu aj vysku uz na to ma).

    Chcel by som sa vas tu teda spytat, ci je tu niekto, kto ma Teslu model 3 (ten sa mi najviac paci) a v nom 3 deti. Mate niekto s tymto skusenosti? alebo ste niekedy v svojom Model 3 viezli 3 deti, napriklad kamosov svojich deti a pod. Hlavne take dlhsie trasy, 2/2,5h. Je mi jasne ze do cca 30km to je uplne v pohode zvladnutelne.

    Za odpovede vopred dakujem.
  • dango
    Moderator
    Gold Member
    • Nov 2014
    • 698
    •   

    #2
    Skus sa poobzerat po autach, co maju na sedacke spolujazdca isofix. Potom zena (ak nema obrovsky zadok) moze sediet vzadu, co urcite ocenia najmladsie deti

    Komentár


    • PistaTT
      PistaTT komentoval
      Upraviť komentár
      Súhlas. Tri detské sedačky (aj keby jedno z toho bol len podsedak) dozadu v Tesle Model 3 skôr nevojdu. Vyskúšať to môžeš len u niekoho ochotného z komunity, tak možno ak napíšeš tvoju lokalitu, tak sa tu niekto ochotný nájde. Ak by si chcel skúsiť Kia EV6 a si z okolia BA/TT, môžeš skúsiť u mňa (ak nemajú v blízkych Kia showroomoch vystavený kus alebo predvádzačku).

    • rusnackor
      rusnackor komentoval
      Upraviť komentár
      Pravdu povediac som nevedel ze su aj take co maju na sedadle spolujazdca ISOFIX. Dakujem ze info.

    • juris
      juris komentoval
      Upraviť komentár
      3 sedacky sa dozadu do TM3 urcite nezmestia, mam odskusane dve isofix a k tomu pasaziera medzi nimi a aj stihla zena sa tam zmestila iba na pol zadku, opriet sa normalne nemohla a ta jazda bola utrpenie.

      Obavam sa ze pri troch detoch budes musiet skocit pri SUV...
      Naposledy upravené juris; 22-08-2023, 20:32.

    • dango
      dango komentoval
      Upraviť komentár
      ID.3 ma vpredu isofix (a teda pravdepodobne aj ostatne ID, ci aj Enyaq netusim). O inych autach (elektricke alebo spalovacie) s isofixom vpredu neviem

    • MasterBlaster
      MasterBlaster komentoval
      Upraviť komentár
      Viem ze autor prispevku nechce SUV/CUV, ale moja zena (s nie zrovna malym z...) ma na EV6 odskusane z posledneho dlheho tripu 2h sedenie v strede medzi detmi v konfiguracii podsedak (8r) a "advanced podsedak" (5r) a zmestila sa celkom ok. A podla recenzii ako napr. https://babydrive.com.au/reviews/ele...6-gt-line-rwd/ je mozne dozadu vtesnat aj 3 sedacky...
  • rusnackor
    Junior Member
    • Aug 2023
    • 3

    #3
    Som z Spiša, ale ak by bol niekto ochotny ukazat mi svoju Teslu model 3 (alo PistaTT pise), tak vsetko na ose LM - KE je pre mna v dosahu

    Komentár


    • patapuf
      patapuf komentoval
      Upraviť komentár
      U Tesla3 na to môžete rovno zabudnúť. Vzadu ledva tak traja dospelí (netvrdím, že nevojdú, ale komfort je tým pádom úplne stratený), pravdepodobne ani TeslaY. maximálne tak TeslaX, ale to si tiež nie som istý. Ak sa teda bavíme aj o nejakom tom komforte. Aj Škodovica Kodiaq má problém s tromi pasažiermi vzadu v usporiadaní detská sedačka, pasažier, detský podsedák tak, aby sa odviezli všetci traja úplne v pohode na dlhšiu trasu (možno ak by stredný pasažier mal tak do 70kg). Ešte šťastie, že ten Kodiaq mal 7 miest. Decko v podsedáku muselo do tretieho radu sedadiel. Záleží na tom, či chcete elektromobil, alebo môže byť aj hybrid či spaľovák. V tomto boli výborné Renaulty Espace. Ale to je už VAN, čiže mimo Váš výber. Prípadne niečo ako Citroen Berlingo či Renault Kangoo. Ale to sú zase v podstate malé dodávky. Osobne si myslím, že na tri sedačky vzadu vo Vašom usporiadaní, sa ťažko bude hľadať auto s karosériou hatchback, kombi, sedan, či limuzína. Keďže nechcete SUV ani VAN. Ja by som jednoznačne šiel do SUV. Je to dostatočne priestranné, super prehľad o okolí auta, a v pípade, že tam budem voziť vlastnú rodinu, je to jednoznačná voľba, keďže je to aj relatívne bezpečné. Navyše je v tom super benefit, že pri manipulácii s detskými sedačkami je to určite komfortnejšie, pretože sú sedadlá vyššie, človek nemusí byť skrčený. Ale to je len môj názor. Navyše manipulácia či obratnosť v doprave nie je o nič horšia ako s kombíkom.

    • tommik
      tommik komentoval
      Upraviť komentár
      patapuf Na začiatku príspevku ako náročné je v SUV previezť vzadu 3 osoby a na záver, že v prípade rusnackor by si zvolil SUV. Tak ako teda

      Ja nerozumiem tej chimére, že v SUV je vždy zaručene viac miesta na šírku ako v bežnom aute. SUV je len zdvihnutý HTB alebo kombík. No a ak by do TM3 bolo možné vopchať dozadu 3 detské sedačky, MPV a VANy by úplne stratili zmysel.
      V takomto prípade ak to musí byť silou mocou EV tak by som skúsil ID. Buzz, "osobné dodávky" od Stelantisu/Toyoty, prípadne TMX 6-seater. Za mňa výber dostatočný. No a samozrejme sa zmieriť s tým, že s 5 člennou rodinou na krku nebudem mať diaľničný dojazd 400km.

    • rusnackor
      rusnackor komentoval
      Upraviť komentár
      A co Model Y? 🙃 sme predsa na Tesla fore 😉
  • patapuf
    Member
    • Jun 2016
    • 35

    #4
    tommik Hneď vysvetlím. To, že niektoré SUV majú problém s tromi sedadlami v súvislosti s tými detskými sedačkami som myslel tak, že zadávateľ témy nechce SUV a VAN, riešil Teslu3. Ale aj keď je Kodiaq väčší od Tesly3, má stále problém s miestom. Nie pri sedení troch ľudí, ale pri tých sedačkách už áno. A to, že by som volil SUV je len moje uvažovanie, za mňa osobne. Čiže nie, že na jeho mieste by som volil SUV. Ale za mňa som to písal. Na jeho mieste by to mohol byť asi ten ID.Buzz, ale to je VAN a to on nechce. Ono, tie SUV nie sú pre mňa osobne dobré len do tej šírky, ale aj miestom nad hlavou, na nohy, ako na predných, tak na zadných sedadlách, navyše nemám stále pocit, ako by som ri.ou leštil asfalt. Proste neznášam ten pocit sedieť takmer na zemi. Čo do celkovej veľkosti by som bral Sportage, CR-V a z elektromobilov EV5 (ak by mal v interiéri miesta aspoň ako Sportage), Q8 e-Tron, a im podobné. Ale keďže sme na fóre o Teslách, tak za istých okolností a s prižmúrenými očami aj TeslaY.

    Komentár

    • milan84
      Senior Member
      • Jun 2015
      • 862
      •   

      #5
      Pre autora prispevku: v TM3 zabudni. Tie mega sedacky s nohou su tak masivne, ze vedla s nikto ani trochu komfortne nesadne. A tym, ze su tak velke a otacaju sa, tak aj kopanie do operadla bude velky problem.
      Riesim dlhodobo problem s umiestnenim troch sedaciek vzadu. Maju s tym problem aj vacsie auta, aj SUVčka. Naposledy to bolo relativne v pohode pri teste ID.BUZZ, kde tu sirku proste citit. Z tych cenovo prijatelnejsich by som sa zameral na 7miestnu Toyotu Proace verso, ktora je u dilera v BA skladom za vyrazne nizsiu cenu.
      Dojazdom nic moc, ale priestor mas vyrieseny. Ak by si na to bol zvedavy napis, dam ti blizie info a mozes si ist pozriet/vyskusat.

      Komentár

      Pracuje...
      X