Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Komerčné nabíjanie v ČR (ČEZ)

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Dus
    Dus
    Member
    • Sep 2020
    • 84
    •   

    Komerčné nabíjanie v ČR (ČEZ)

    Povinnosti ma zaviedli na celý tento týždeň do Česka do oblastí mimo ich šiestich superchargerov, tak som sa musel prvý raz poohliadnuť po nejakej komerčnej sieti. Nakoniec som si zvolil ČEZ. Pokrytú majú slušne celú ČR, viď. https://www.futurego.cz/cs/mapa-dobijecich-stanic
    Nechcelo sa mi objednávať RFID kartu, tak často ich nebudem používať. Prednedávnom spustili vlastnú appku FUTUR/E/GO a zároveň prestali podporovať Polyfazer. Registrácia v appke je jednoduchá, stačí zadať základné údaje a kreditku, následne si stiahne a vráti 1Kč kvôli overeniu. Dá sa používať aj bez registrácie, ale je to úplne iracionálne, lebo vtedy sú vyššie sadzby a zadávať kreditku pri stojane je naozaj nepohodlné.
    ČEZ používa nabíjačky ABB so všetkými svojimi neduhmi, t.j. kábel CCS na ľavej strane, kábel CHAdeMO na pravej strane stojanu. AC má len konektor spredu, treba použiť vlastný kábel. Zvykol som si už, že ak niekto nabíja AC alebo CHAdeMO s portom na prednej maske, zásadne sa postaví naľavo od stojanu natruc teslákom, aby im CCS kábel nedočiahol, ak musia zacúvať napravo od stojanu.
    Po cca troch nabíjaniach som sa naučil, že najprv treba v appke spustiť nabíjanie a až potom pripojiť kábel, inak zahlási, že port je obsadený. Vtedy treba položiť niekam mobil, odpojiť kábel (ak treba aj CCS adapter, radšej dvoma rukami), zdvihnúť mobil, spustiť nabíjanie, pripojiť kábel. Človek je z tesláckych nabíjačiek zhýčkaný, že pripojím kábel a viac sa nestarám. Myslím, že na komforte v appke by ešte mohli popracovať. Správny postup som v nej nakoniec našiel, viď priložený screen dump, avšak malé biele písmená na dosť svetlom pozadí som bez okuliarov nevedel prečítať.
    Celý postup potom je:
    1. Spustiť appku a odskenovať ňou QR kód na stojane
    2. Vybrať v appke požadovaný port
    3. Swipnúť Start charging
    4. Keď zasvieti v appke modrá obrazovka, pripojiť kábel
    Ceny majú (zatiaľ) AC @ 8Kč/kWh a DC @ 13Kč/kWh (registrovaný zákazník, s DPH 21%). Majú aj sadzbu HPC @ 18Kč/kWh, čo je nad 100kW, mňa sa však asi nikdy nebude týkať. Na svojej 4 roky starej TMS viem nabíjať na SC nad 100kW asi tak prvých 5-10 minút, potom výkon poklesne pod 100kW.

    Kým sa nezavedú nejaké univerzálne formy platby plošne na všetkých komerčných nabíjačkách, tak takéto appky pre jednotlivé siete mi pripadajú ako schodné riešenie. Mám v mobile aj Polyfazer Direct a eCharge, ale nikdy som ich nepoužil.


    Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	20220907_071510000_iOS.png
Videní:	519
Veľkosť:88,8 KB
ID:	86876
  • jaron
    Member
    • May 2019
    • 94

    #2
    Aplikacia je dobra ale karta je karta.2x sa mi nepodarilo v husto zastavanej oblasti stareho mesta v Ceskom Tesine (naposledy minuly vikend)nabit lebo….Ked tam pride cudzinec musi si pustit mobilne data co by nebol problem ved mame rooming ale neviem preco nam tam aj mne aj manzelke naskoci iba 3G siet a odozva je straaaaašneee pomala a ani raz sa mi nepodarilo nabijacku spustit,Doposial som to vzdy asi po 10minutach dllllhhheeeeho nacitavania vzdal.Dalsie 2 DC nabijacky CEZ su v Trinci a s tymi nieje nikdy problem..

    Komentár


    • tommik
      tommik komentoval
      Upraviť komentár
      A nebude to tým, že Českým Tešínom prechádza hranica s PL a mobil sa niekedy nevie rozhodnúť, či bude v PL a Českom roamingu?
      Svojho času som mal obdobný problém rozchodiť nabku na hraničnom prechode Letenye-Goričan

    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      Dnes som mal pri McD na Jičínskej v Ml. Boleslavi tiež problémy. Nabíjanie sa mi podarilo spustiť na tretí pokus, displej nabíjačky vždy hlásil nejaký communication error. Vždy som musel odpojiť kábel, spustiť nabíjanie v appke, pripojiť kábel a čakať, či sa rozpliká port. Pri pravidelnom nabíjaní sa asi naozaj oplatí objednať RFID, prvá je zdarma, každá ďalšia 200 Kč.
  • jaron
    Member
    • May 2019
    • 94

    #3
    tommik..veru neviem ale aj to je mozne aj ked si myslim ze 4g by malo byt ci sa rozhodne mobil ako sa rozhodne,ani v PL ani v CZ niesu 100 rokov za opicami tak nevidim dovod preco by tam nemal byt 4g signal.Ale radsej pouzivam k aktivacii kartu ,je to istejsie..
    Ale ak tam este niekedy pojdem nabijat tak skusim rucnu volbu vyberu siete,mozno to bude neozaj lepsie.,

    A inak aj DC pri kauflande Trinec je tiez takmer na PL hraniciach,mozno 300-500m vzdusnou ciarou a bez komplikaci vzdy,ale je to oblast zo zastavbou rodinnych domov ,ziadne vysoke historicke budovy natlacene jedna vedla druhej ako v Ceskom Tesine.
    Naposledy upravené jaron; 08-09-2022, 22:56.

    Komentár

    • jaron
      Member
      • May 2019
      • 94

      #4
      Nedavno som bol v CZ a v spominanom Českom Tesine islo spustit nabijanie bez komlikacii mobilom a na prvy šup..žiadny problem ani s mobilnou sietou ani s nabijackou.

      Komentár

      Pracuje...
      X