Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

VW ID.4

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • macherko
    Junior Member
    • Apr 2023
    • 10

    Akosi sa dostal k softu 3.2 ? Mne v Galimexe len slubuju
    Naposledy upravené macherko; 26-06-2023, 07:51.

    Komentár


    • curgali
      curgali komentoval
      Upraviť komentár
      Objednaj sa v DS Car v DS a oni ti ju nainstaluju...alebo skus obvolat ine servisne strediska VW...ci to robia a kedy maju volny termin...
  • curgali
    Member
    • Jul 2014
    • 310
    •   

    VW ID 4 vs. Tesla model Y:
    VW ID 4: lepší a pohodlnejší podvozok, lepšie a kvalitnejšie spracovaná karoséria s výborným odhlučnením. Auto je tiché aj pri 130-tke, neskutočný tempomat, kde vám auto povie, že pred vami je znížená rýchlosť a začne ju upravovat na predpísaný limit...pred zákrutou vám napíše, že je pred vami zákruta a samé od seba vám zníži rýchlost na bezpečný prejazd a potom vám opať zvýši na povôdnú rýchlosť..V Tesle na takéto niečo zabudnite..Tesla prečíta značku napr. 50 ...a veselo si ide dalej 90.. musíte si to ručne vždy nastavovat na volante, ak chcete dodržovať rýchlostné limity...Používanie tej dotykovej klučky je pohodlnejšie a komfortnejšie ako tie vysuvné v Tesle. Interier a vyplne dverí posobia prémiovejšie. Zatváranie dverí je tichsie a tuhšie..Tie bezrámové v Tesle dosť plieskaju. VW má najostrejší a najlepší raid/ otáčanie vozidla/ čo som doteraz mal auta. Otočím sa aj na malej ceste na 1..šup...
    Tesla model Y: ma tvrdší podvozok, je cítiť každú nerovnosť na ceste a citiť to je aj na volante. VW má asi lepšie oddelené riadenie od podvozka. Tesla má lepšie zrýchlenie. Keď vám auto zastane na križovatke bud vplyvom silnejsej rekuperácie alebo vplyvom zapnutého tempomatu za autom pred vami, tak sa plynule rozbehne bez hlukovej reakcie. VW tam má zvlášne zariadenie na zastavenie auta, ktoré cukne a je ho aj dost počuť. Tesla má lepši odpor vzduchu a asi vplyvom toho ma pri 130-tke az o 4 kWh menšiu spotrebu a tým pádom vačší dojazd. Do 100-vky je spotreba rovnaká. Tesla má lepšie audio a video. To je fakt niečo..Ked si pustím film z youtube, tak sa citim ako v kine.Ten basak musí byt strašne veľky... auto .má spotify, OTA aktualizácie a celkovo úžasný infotaiment. Tesla vám presne naplánuje cestu aj s presným výpočtom percent baterky v cieli / VW v 3.2 to má už tiež, ale ten výpočet nie je tak presný..dal som si skušobne trasu pri 100 % nej baterke a ukázalo mi dojazd po dialnici 430 km...čo je totálna blbosť a nemožné pri predpísanej rýchlosti. Tesla má svoju sieť Supercharger kde sú ceny polovičné oproti Ionity a nepotrebujem žiadniu kartu a aplikaciu. Tesla aplikacia v telefone je fantastická. Ja si môžem cez ňu nielenže pozrieť čo sa deje okolo auta vďaka Sentry mode, ale si možem otvárat kufor predný a zadný dokonca aj zatvárať. Tesla má camp mode, dog mode a iné výboné vymoženosti...Nepotrebujem žiadne kľuče...stačí mať telefon u seba a auto odomyká a zamyká samo...vačší priestor na batožinu
    Kedže mám zatiaľ obe auta, tak na vydialenosti do 400 km použivam VW, je lepší na kazdodenné používanie a pohodlnu jazdu a na dlhé vzdialenosti Teslu na rýchlejšie a lacnejšie cestovanie s kvalitným audio a video posluchom a presným výpočtom dojazdu na ktorý sa dá spolahnúť.

    Ak by som to mal zhrnúť, tak ideálne auto pre mňa by bolo asi takéto: Vzhlad Tesla model Y...karoséria a podvozok vyrobená vo VW...batéria,motory, pohon, Supercharger, hardver a softver Tesla...ale tempomat rozhodne od VW..
    Naposledy upravené curgali; 26-06-2023, 17:56.

    Komentár


    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      Moj Model 3 cita na normalnej ceste znacky a upravuje podla nich rychlost. ROvnako ako moje stare Sko co ma este kaemru od MobileEye. Ta cita znacky aj na dialnici. Tebe to tak nerobi?

    • curgali
      curgali komentoval
      Upraviť komentár
      Nie..poradili mi starí ostrielani Teslisti že podržat dlhšie pačku...ale nepomohlo..

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Samozrejme že číta Tesla ale v režime autopilot (dvakrát stlačiť páčku) a nie v režime adaptívny tempomat bez vedenia v pruhoch (raz stlačiť páčku). Evidentne VW to robí pri obyčajnom adaptívnom tempomate bez vedenia v pruhoch. Podržanie páčky tiež upraví rýchlosť aj pri adaptívnom aj autopilotovi. Ja na niektoré veci (shortcut-y) prichádzam aj rok a pol potom ako som nasadol do Tesly, príde do toho aj curgali.

    • Sany
      Sany komentoval
      Upraviť komentár
      To citanie znaciek som po chvile vypol lebo medzi BA a TT sa mi nechce ist 110 a ked si to aj zmenim na 120 tak pri dalsej znacke sa to vrati spat na 110. Ale velka vyhoda toho VW tempomatu je ked je v dedine 90 stupnova zakratu tak spomaly napr na 30 a po zakrute vrati spat... to funguje fakt dobre

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      samozrejme aj Tesla spomaľuje podľa zákrut na primeranú rýchlosť vo väčšine prípadov, aj pred kruhovými
  • 1romeo1
    Member
    • May 2021
    • 48
    •   

    čaute. chcem si aktivovať účet a aj nechať odoslať kartu od We Charge by Elli, ale je tam len štát Nemecko. Ako sa to dá zmeniť na Slovensko? Nerád by som bol, aby mi karta prišla niekde do nemecka a nie na Slovensko. Objednávali ste to už niekto? Inak na Ionity treba na spustenie fyzicky kartu, alebo sa to dá aj nejako cez aplikáciu? mám sw 3.2. Vopred vdaka za rady.

    Komentár


    • dango
      dango komentoval
      Upraviť komentár
      tak mimo otazku... ozaj ti treba tu predrazenu we charge ? hyundai/kia maju priaznivejsie ceny (aj ked tiez riadne drahe)

    • tommik
      tommik komentoval
      Upraviť komentár
      Hlavne keď budeš s H/K robiť zmluvu tak do nej nezabudni uviesť VIN z ID4

    • 1romeo1
      1romeo1 komentoval
      Upraviť komentár
      dango chcem to ako zicher ak by ZSE zblbla a ako i prosimťa vybavím hyundai/kia kartu, ked nemám tieto autá???

    • 1romeo1
      1romeo1 komentoval
      Upraviť komentár
      tommik môžeš byť konkrétnejší? Nerozumiem ti.Je vlastne možnosť sa dostať k H/K krte ked nemám ani jedno z týchto aut?

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Ku karte sa dostanes jednoducho, uz som to tu pisal, najdi si nejake VIN Hyundai elektromobilu ci uz v inzeratoch alebo niekde na ulici pod sklom a mas. tommik dobre radi

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Miroslav Rojko A to majitelovi toho Hynud nebude vadit ze ma niekto na jeho auto kartu? Co ak uz ma on vybavenu? Moze byt viac kariet na jedno vin? S nezaplatenym uctom budu nahanat majitela toho vin? ...

    • PistaTT
      PistaTT komentoval
      Upraviť komentár
      Idealne je asi dohodnut sa s niekym, kto tu sluzbu nevyuziva a ani nechce a pritom ma EV/PHEV Hyundai, napr. aj stary Ioniq (povedzme aj hybrid, berie to VINko aj z nich). Kontrola VIN je hned prvym krokom pri registracii a niekolko platnych VIN cisel som nasiel v priebehu par minut na bazosi...
      https://chargemyhyundai.com/web/hyun...board/register

      Asi by to slo aj na hulvata s VINkom auta z inzeratu, no taketo konanie je v rozpore s podmienkami sluzby a v pripade problemov (napr. ze si to auto niekto kupi a chcel by si aktivovat sluzbu ale VIN uz bude obsadene) asi budes tahat za kratsi koniec.
      Naposledy upravené PistaTT; 03-07-2023, 17:43.

    • dango
      dango komentoval
      Upraviť komentár
      1romeo1 zaregistrujes na hociktory VIN z H/K. Je to bez dalsieho overovania. Ja som registroval KiaCharge na benzinovu Ceedku. Program bez pausalu a zajtra budem nabijat za jednorazovy poplatok 0.49e , 0e za energiu. Obcas sa daju najst aj take chutovky (pripadne 50kW v Nitre aj bez startovacieho poplatku)

    • PistaTT
      PistaTT komentoval
      Upraviť komentár
      JP Auto mi už ukazuje spoplatnené cez Kia Charge a Hyundai mi VIN ICE áut už nebralo, phev ioniq však áno.
      Naposledy upravené PistaTT; 03-07-2023, 20:58.

    • dango
      dango komentoval
      Upraviť komentár
      Ej pravdu mas s tou Nitrou. A s tym VINkom - tak to som este dobre stihol

    • ICE666SVK
      ICE666SVK komentoval
      Upraviť komentár
      Ked uz tu riesite tieto karty ci uz KIA charge alebo We Charge a ako je to ked majitel preda auto? A kupy ine, ale aj od ineho vyrobcu? Moze nabijat aj tak? Nieje to v rozpore s podmienkami sluzby?
  • PistaTT
    Member
    • Jun 2022
    • 132
    •   

    tak Kia Charge vo VOP v bode 5.6 uvadza, ze nabijacie sluzby je mozne vyuzivat len na nabijanie vozidla Kia v ramci registracie uvedenim VINka uvedeneho vozidla.
    Ako ne-pravnik tomu rozumie tak, ze ak by som nabijal svojou kartou nejaky iny elektromobil, tak uz tym porusujem VOP (aj ked na to asi nemaju velmi ako prist).
    Z toho co je tam uvedene, tak by som po predaji auta, mal prestat sluzbu pouzivat, pripadne mohol aj registraicu zrusit, lebo sluzbu uz neviem prakticky vyuzivat v sulade s VOP.

    Ak by som vsak ku svojmu uctu spravil registraciu na cudzie VINko, tak na to asi prist mozu.
    Je otazkou, ci by pri inej registracii inym pouzivatelom system takuto registraciu sprocesoval. neskusal som to.

    Komentár


    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Treba splasit VIN vozidla z vrakoviska. Tam uz asi nehrozi, ze bude nejaky buduci majitel dake stare Ioniqy28 a Souly by sa uz kde-tu mohli objavit. Skor si potom treba dat pozoro na objem kW. Natlacit do stareho Ioniqu 50-60kWh by mohlo byt podozrive, bohvie ci tam je nejaky stupen kontroly. Predpokladam, ze skor asi nie, ale jeden nikdy nevie…

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Ak sa preda auto, tak predpokladam ze novy majitel tiez bude chciet vyuzivat kartu, takze ja kupovat jazdene Hyu/Kia, tak si k nemu tu kartu pytam, alebo si budem narokovat novu registraciu na to VIN.

      milan84 Namet na video ako to funguje s kartickami u jednotlivych koncernov. registracie, preregistracie pri zmene majitela auta, duplicitne registracie .... karticike

    • 1romeo1
      1romeo1 komentoval
      Upraviť komentár
      Taur Milan robí iba s GW kartami :-)

    • milan84
      milan84 komentoval
      Upraviť komentár
      1romeo1 a na taku blbost si ako prisiel prosim ta? pol roka som ich nemal vo videu. Ale toto leto to zmenim, aby to bolo vyvazene.

    • 1romeo1
      1romeo1 komentoval
      Upraviť komentár
      milan84 ooooooo, tak to sa teším. Inak musím ti povedať, že to GW má niečo do seba, asi ich postupne začnem mať rád, polovičný paušál je polovičný paušál na leto s tým sa blysli. :-)

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      a keby si vedel, že minulé, č predminulé leto mali ten MAX paušál dva celé mesiace a zostatok kedného mesiaca od aktivácie ZDARMA, to by sa u Teba blysli ešte viac

    • 1romeo1
      1romeo1 komentoval
      Upraviť komentár
      Miroslav Rojko zadarmo asi ťažko, jediné čo mali je presunutie neprečerpaných kWh do dalších mesiacov. A ja nepotrebujem MAX a hlavne na leto nie, ked neviem čo s elektrinou zo slnka, Dnes je zamračené a valí mi to 5-7kW. Prezmenu mi nejde v VW aplikácii prepnúť na nižší výkon. Už mi pekne lezú na nervy VW.

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      1romeo1 bola to letná akcia 2021, dva mesiace bez poplatku všetky ich paušály s predplatenými minutami https://sk.gwtest.ninja/blog-section...neho-poplatku/ a potom na jeseň dávali niekoľko dní bezplatného nabíjania - akcia 10 rokov založenia GW a podľa počtu rokov, čo bol človek zákazník, toľko dní nabíjal zadarmo

    • 1romeo1
      1romeo1 komentoval
      Upraviť komentár
      Miroslav Rojko auto mi prišlo koncom novembra, takže 2021 leto pasé pre mňa, no a čo to leto 2022??? Vtedy som nabíjal zadarmo na Lidl.
  • juris
    Member
    • Dec 2015
    • 42

    Tak som po dlhom zvazovani medzi TMY a ID4 1st Max z dovozu kupil nakoniec tu ID4. Zatial velka spokojnost - podvozok, odhlucenie, kvalita spracovania super. Oproti predoslej TM3 a aj Hyundai Kona ocenujem ako je v aute ticho a ze nic nepipa stale.
    S autom som bol vcera v servise v Galante kedze mali normhodinu polovicnu oproti servisom v BA. Komplet servis po 2 rokoch - 150eur s DPH, k tomu zvolavacka na update sw 3.2 takze aj nahradne vozidlo bolo zdarma.

    Komentár


    • Andischo
      Andischo komentoval
      Upraviť komentár
      Ja som v Galante kupil ID.4, ale servis robim v BA. Za 2. rocnu som dal skoro 300 s DPH. To je sakra rozdiel, dik za tip, budem chodit do GA.

    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      čo tam vlastne robia na 2-ročnej? peľový filter som si vymenil sám
  • 1fisker
    Senior Member
    • Aug 2014
    • 1543
    •   

    Neviem co sa mi dnes stalo, nejde mi online zobrazovanie stavu nabitia v aplikácii. Akoby aplikácia nebola prepojená s mobilom. Auto vyzerá byť online, ale nie je dostatočný signál. V aute sa mi zobrazuje táto hláška​

    Komentár


    • juris
      juris komentoval
      Upraviť komentár
      A online mod ti ide? Ja som hned po kupe auta musel riesit ze nesiel online mod a trebalo vytiahnut jednu poistku z poistkovej skrine aby sa vyresetoval modem. Tato tvoja chyba vyzera podobne, tiez som nemal signal.

      Ja som od vtedy uz problem nemal ale uz mam sw 3.2 a mam pocit ze je o dost lepsi.

    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      neviem ktorá poistka to je, je to v online mode, ale neukazuje žiadny signál

    • juris
      juris komentoval
      Upraviť komentár
      Tu je video s navodom. Mne to pomoholo, daj vediet ci aj tebe. https://youtu.be/aggF-6XbMTc

    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      problém vyriešený, samé od seba to po pár dňoch nabehlo
  • rapid
    Member
    • Aug 2022
    • 35

    Tak uz som aj ja na ID SW v3.2, v porsche na Vajnorskej to trvalo tyzden, bez nahradneho auta, nic. sadne do auta a vybehla na mna dalsia aktualizacia - cize ani robota nedotiahnuta do konca. samozrejme vsetko nastavene cez obd11 v tahu a adapter neviem najst. takze zase ma zacina nasierat asistent udrziavania jazdnych pruhov, ktory sa neda natrvalo vypnut.

    Vie niekto ako trvale vypnem hlasku ktora ma pri kazdom prihlaseni vyzyva aby som zapol batterycare?

    Komentár


    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      to batterycare je fakt otravné.............inak by ma zaujímalo kde presne sa zobrazuje, že je to verzia 3.2

    • rapid
      rapid komentoval
      Upraviť komentár
      zobrazuje sa to v settingoch, alebo poposlednom mini update mas aj v menu ikonu a ta je len na zobrazenie verzie sw.

    • 1romeo1
      1romeo1 komentoval
      Upraviť komentár
      nedá sa to vypnúť! Takto budú otravovať šoférov, aby jazdili na max 80% na beterke! A čo ti tam robili týžden? To máš asi jedno z áut čo je problematické nahrávania sw. Aké je to presne auto a aký dátum výroby? Baterky máš v poriadku?

    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      verziu som pozeral na 2 miestach, ale číslo 3.2 tam nikde nebolo

    • rapid
      rapid komentoval
      Upraviť komentár
      1romeo1 auto mam 06/2022 bol tam sw 3.0, takze tam nemal byt problem. Baterky neviem, ja som sa votrel do tejto servisnej akcie nasilne, aj ked sa ma pytal ci som bol osloveny vw. Baterie pozru asi az pri prvej servisnej prehliadke.

    • juris
      juris komentoval
      Upraviť komentár
      @1fisker
      na sw 3.2 je zvolavacia akcia na ktoru sa objednas u svojho dealera. Cez OTA sa to neda ziskat a je to pomerne cerstva vec takze ak si nemal zvolavacku v poslednych tyzdnoch/mesiacoch tak na 100% nemas ani 3.2.

      @rapid
      To ze ti nedali nahradne vozidlo musi byt chybou/neschopnostou dealera. Ja mam vozidlo kupovane v DE a moj dealer preveril a potvrdil ze sa da vybavit nahradne vozidlo na ucet Volkswagenu.
      Naposledy upravené juris; 10-08-2023, 17:34.

    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      veď ja som bol na aktualizácii, povedali mi, že mi tam dali soft 3.2, len neviem nájsť to číslo kde to je
  • Sany
    Junior Member
    • Oct 2021
    • 7

    Ahoje uz niekomu kontrolovali bateriove moduly? Som objednany na Vajnorskej 09/2024 a tam by kontrola trvala tyzden, alebo teraz mi ponukli pri 2rocnom servise v Galante ze to vedia skontrolovat software-ovo. Nemate skusenosti ze co je lepsie?

    Komentár


    • nick81
      nick81 komentoval
      Upraviť komentár
      To ma zaujíma. Čo znamená kontrola modulov - vizuálne otvoria aku? Dole je dosť veľký buffer. Ak by si mal aj taký vadný článok ako ja, tak pri MEB to nezistíš (v lete duplom). SW, aby to nebolo len tak, že ti prečítajú len SOH z BMS.

      Je to drahé?

    • Sany
      Sany komentoval
      Upraviť komentár
      Je to zadarmo vramci zvolavacky. Predpokladam ze ta tyzdnova kontrola na Vajnorskej bude podstatne lepsie, kedze budu baterku vyberat a budem mat aj podstatne viac kilmetrov najazdenych buduci rok. A v pripade ze by mi vymenili cely modul tak by to bolo lepsie.
      Naposledy upravené Sany; 16-08-2023, 08:09.

    • Peter A
      Peter A komentoval
      Upraviť komentár
      Moje informacie su ze je zvolavacka na poskodeny modul trakcnej baterie, na zaciatku museli vzdy rozobrat bateriu a zmerat kazdy clanok aby vedeli zistit ktory je vadny. Dnes uz dokazu robit diagnostiku bez demontazi.Ak zistia vadu potom nasleduje ta oprava ktora trva tyzden.Ja som bol objednany na Vajnorsku na 9/2023 a vcera mi volali ze nemaju pristroj - nastroj na balancovanie clankov( je bez terminu dodania) tak mi termin zrusili. Skor je zarazajuce ze doteraz tie opravy robili bez balancovania po vymene modulu, ako moze potvrdit aj nick81 aj v jeho pripade (KIA)nebalancovali po vymene modulu. Ako by netusili ze nerovnake napatie clankov bude mat vplyv na ich namahanie, oni sa sice po case zacnu zrovnavat ale co to urobi zo zivotnostou je otazne.
      Naposledy upravené Peter A; 16-08-2023, 08:47.

    • nick81
      nick81 komentoval
      Upraviť komentár
      Peter A Super, že takáto zvolávačka vôbec je. Už ste mali zistený niekto vadný článok?

    • Sany
      Sany komentoval
      Upraviť komentár
      z tohto mi vyplyva ze je lepsie urobit iba diagnostiku teraz a nasledne vymenu modulu.

    • Andischo
      Andischo komentoval
      Upraviť komentár
      Ja uz mam vymeneny 1 modul. Robili mi to v DS. V BA to vie tusim len Porsche a na terniny sa caka tyzdne.

    • Sany
      Sany komentoval
      Upraviť komentár
      Ako ti robili diagnostiku baterky?

    • Andischo
      Andischo komentoval
      Upraviť komentár
      To bola normalne oficialna zvolavacka. Ako zistili, ktory modul vymenit netusim. Ale myslim si, ze uz dopredu vedeli, ktory modul sa bude menit. Auto odosiela data, tak pocitam ze vedia.
  • macherko
    Junior Member
    • Apr 2023
    • 10

    Ja som sa objednal v BB menia 2.moduly zatial som ale bez auta

    Komentár

    Pracuje...
    X