Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Prihlásenie TM3 na Slovensku (po objednávke cez SK konfigurátor)

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Savi
    Gold Member
    • Dec 2019
    • 141
    • peter68691
    •   

    Prihlásenie TM3 na Slovensku (po objednávke cez SK konfigurátor)

    Po uhradení faktúry za TM3 vám Tesla pošle CoC (Certificate of Conformity), s ktorým môžete začať proces prihlasovania vozidla.
    1. Okresný úrad: Uznanie typového schválenia (pre vydanie veľkého TP)
      1. Budete potrebovať CoC a faktúru (zatiaľ stačia vytlačiť tie, ktoré vám tesla pošle emailom)
      2. Stiahnite si a vyplňte Návrh na jednotlivé uznanie typového schválenia EÚ jednotlivo dovezeného vozidla z https://www.minv.sk/?vzory-ziadosti-cestna-doprava
      3. Na okresnom úrade si kúpte 100€ kolok (ID kolku v systéme eKolok je 6508) alebo 300€ kolok pre zrýchlené konanie do 5 pracovných dní (ID kolku 6509).
      4. Na odbore cestnej dopravy podajte návrh, priložte faktúru, CoC a kolok. Povedia vám, čo ešte budete potrebovať doložiť.
      5. Lehota 30 dní začína plynúť dňom podania návrhu, takže ho choďte podať hneď ako vám Tesla pošle CoC.
    2. Zelené značky (voliteľné)
      1. Keď už budete v klientskom centre, podajte si rovno žiadosť o zelené značky na polícii.
      2. Kolok sa platí 33€ za dvojicu tabuliek. EČV prideľuje náhodne počítač, no aspoň približne si môžete pozrieť posledne videné značky na https://ecv.stofi.sk/strana/el
      3. Ak by ste chceli značku na želanie (napr. BT-TESLA), tak vás to vyjde 331€.
      4. Zelené značky sa objednávajú na rodné číslo alebo na IČO, podľa toho, kto bude držiteľ.
      5. Zelené značky budú vydané o dva pracovné dni ale v pohode vás na polícii počkajú kým nebudete mať vydaný technický preukaz.
      6. Zatiaľ však neexistujú žiadne výhody pre autá so zelenými značkami, takže je to čisto estetická záležitosť na podporu elektromobility.
      7. Biele značky môžete kedykoľvek v budúcnosti vymeniť za zelené za 33€.
    3. Úradný preklad faktúry
      1. Anglickú faktúru si dajte preložiť u ktoréhokoľvek úradného prekladateľa, napr. http://www.uradnypreklad.com/anglictina/
      2. Bežná cena úradného prekladu je 20€ za A4. Faktúra je akurát jedna A4.
    4. Prevozné značky
      1. Budete ich potrebovať na prevoz auta z miesta zloženia z kamióna na Kontrolu originality a potom na miesto, kde budete auto parkovať kým nedostanete značky.
      2. Môžete si ich zapožičať od firiem, napr. https://prevozky.sk alebo https://www.prevozneznacky.sk za 10€/deň.
      3. Zapožičať si ich môžete aj z Okresného úradu, no tu stoja 66€ a čaká sa na ne 2-3 dni, nemáte k nim PZP a na primontovanie prevoziek budete potrebovať 2x rámik na dvojriadkové značky (kľudne požičiam v BA).
    5. Poistenie
      1. V deň prevzatia TM3 na Slovensku potrebujete mať platnú poistku, minimálne PZP.
      2. Ak použijete prevozné značky zapožičané od nejakej spoločnosti, PZP často býva súčasťou ich služby.
      3. Ak nechcete nič nechať na náhodu, odporúčam si dohodnúť aj PZP aj havarijné poistenie (Kasko) tak, aby bolo platné odo dňa prevzatia na Slovensku.
      4. Ja som si dal spraviť cenovú ponuku hneď ako som mal VIN, v deň pred dodaním auta som dostal návrh poistnej zmluvy so ačiatkom poistenia v deň prevziatia, vytlačil som si zelenú kartu a poistné som uhradil priamo na mieste hneď po prevzatí auta.
    6. Kontrola originality (KO)
      1. Ak viete dátum a čas odovzdania auta, môžete si dohodnúť na ten istý deň aj KO, no nechajte si aj rezervu ak by kamión meškal alebo ak by dlhšie trvalo odovzdávanie auta. KO v BA napr. http://www.cmcontrol.sk
      2. KO zvykne trvať cca do hodiny.
      3. Na KO potrebujú CoC a faktúru, niekedy aj úradný preklad faktúry.
      4. Mňa sa na KO spýtali, ktorý údaj majú zapísať ako najväčší výkon motora. Zvykne sa zapisovať maximálny hodinový výkon z CoC. Pre TM3 SR+ je to 44kW.
      5. Počas KO vám dajú 2 nálepky na okná a potom nálepku na každý kus karosérie. Môžete ich dať dole hneď po KO, keďže ich už nikdy nikto nebude pozerať. (Ja som dal tie z okien hneď dole, tie ostatné však idú veľmi ťažko.)
    7. iDovoz.sk
      1. Na stránke https://idovoz.sk vložíte vaše VIN a následne zaplatíte “recyklačný poplatok” 24€.
      2. Potvrdenie si vytlačte
    8. Okresný úrad: doplnenie príloh
      1. Na Okresný úrad odbor cestnej dopravy zaneste potvrdenie z KO, preloženú faktúru, potvrdenie z iDovoz a prípadne fotku ťažného zariadenia.
      2. Počkajte pár dní, kým vám zavolajú, že máte pripravený veľký technický preukaz.
    9. DPH
      1. Ak ste auto kupovali ako fyzická osoba, potrebujete podať Daňové priznanie k DPH z dovozu (do 7 dní od zaslania faktúry) s preloženou kópiu faktúry a požiadať o potvrdenie (3 eur kolok): DPHv18 - Daňové priznanie k dani z pridanej hodnoty (platné od 1.1.2018)
      2. Ak ste auto kupovali ako firma platiteľ DPH, tak podávate elektronicky cez všeobecné podanie pre finančnú správu akurát oznámenie (Sprava daní - Daň z pridanej hodnoty - oznámenie) o tom, že ste doviezli so SR motorové vozidlo, ktoré ešte nebolo nikdy evidované a bude evidované v SR. Treba tam uviesť typ vozidla a VIN. Podanie aj potvrdenie si vytlačte.
    10. Podložky pod EČV
      1. TM3 bude mať namontované držiaky a na nich holandské podložky pod EČV (ŠPZ), no keďže slovenské tabuľky s EČV sú o niečo väčšie ako holandské, odporúčam vám kúpiť si nové podložky pod EČV.
      2. K výmene podložiek budete potrebovať krížový skrutkovač.
    11. Dopravný inšpektorát (polícia)
      1. S veľkým TP, potvrdením o poistení a s potvrdením o DPH choďte na políciu, kde vám povedia ktoré kolky ešte potrebujete (33€ + 33€) a následne vám vydajú biele tabuľky s EČV (ŠPZ), resp. tie zelené ak ste o ne požiadali.
    (Tento článok je súčasť série článkov o Objednaní, dodaní a zapísaní TM3 cez slovenský konfigurátor. Odkazy na ostatné články nádejte na https://teslaclub.sk/forum/tesla-mot...-konfigurátor )
    Naposledy upravené Savi; 17-06-2020, 19:33.
  • Vladimír Oboňa
    Junior Member
    • Nov 2019
    • 18

    #2
    Pekná práca - Dík

    Komentár

    • 4Balint
      Junior Member
      • Jun 2020
      • 4

      #3
      Velka vdaka!

      Komentár

      • nemo
        Senior Member
        • Oct 2015
        • 562
        •   

        #4
        Biela karticka z poistovne uz je zrusena. https://www.poistenie.sk/blog/mate-v-aute-zelenu-kartu/

        Komentár


        • Savi
          Savi komentoval
          Upraviť komentár
          Tou bielou kartou som myslel to, že poisťovňa mi poslale to isté potvrdenie 2x. Jedno malo zelené pozadie, druhé biele, asi aby sa to lepšie tlačilo. V každom prípade som radšej zmienku o bielej karte zmazal, nech nedochádza k nedorozumeniam. Vďaka za upresnenie.

        • SKolja
          SKolja komentoval
          Upraviť komentár
          Slovenska biela karta je zrusena ale zaroven na konci tohto roku Europska zelena karta zmeni farbu na bielu. Asi preto Ti poslali rovno uz aj bielu. Len aby to nedopadlo tak ze na SK bude treba nosit zelenu a v zahranici bielu ;-)
      • 4Balint
        Junior Member
        • Jun 2020
        • 4

        #5
        DPH je 7 dni od obdrzania faktury od Tesli?

        Komentár


        • Savi
          Savi komentoval
          Upraviť komentár
          Áno, pre fyzické osoby nepodnikateľov treba daňové priznanie podať do 7 dní od nadobudnutia dopravného prostriedku.

        • 4Balint
          4Balint komentoval
          Upraviť komentár
          Nadobudnutie dopravneho prostiredku je obdrzanie faktury a nie realne nadobunutie (vyzdvihnutie od tradisi)?

        • nemo
          nemo komentoval
          Upraviť komentár
          Podla mna pre fyzicku osobu sa nadobudnutie povazuje za dodanie v Tilburgu.


          Podanie daňového priznania a zaplatenie dane


          Ak občan ako súkromná osoba nadobudne nový dopravný prostriedok, má tieto povinnosti:

          lehote do 7 dní od kúpy (nadobudnutia) nového dopravného prostriedku podať daňové priznanie k dani z pridanej hodnoty daňovému úradu, v pôsobnosti ktorého má fyzická osoba trvalý pobyt (fyzická osoba nie je povinná sa zaregistrovať za platiteľa DPH, iba podať daňové priznanie). Zároveň je táto osoba povinná k daňovému priznaniu priložiť aj úradne overenú kópiu dokladu o kúpe nového dopravného prostriedku,
          zaplatiť daň z pridanej hodnoty v lehote na podanie daňového priznania bezhotovostným prevodom peňažných prostriedkov na osobný účet daňového subjektu, ktorý je vedený v Štátnej pokladnici (kód banky /8180) a ktorý mu pridelí (oznámi) daňový úrad vrátane predčíslia označujúceho druh dane (pre DPH platí predčíslie 500240-) a s variabilným symbolom na identifikáciu platby, ktorý je v tvare 1100+číselné označenie mesiaca, v ktorom vznikla daňová povinnosť, +rok, v ktorom vznikla daňová povinnosť,
          podať žiadosť o vydanie potvrdenia o zaplatení dane, ktorá podlieha správnemu poplatku vo výške 2,00 eura. (V prípade podania predmetnej žiadosti elektronickou formou vydanie daného potvrdenia podlieha správnemu poplatku v zníženej sadzbe 1,00 eura). Správny poplatok môže občan uhradiť jedným z nasledovných spôsobov: https://www.financnasprava.sk/sk/inf...ravne-poplatky

          Dokument

          Vzor žiadosti o vydanie potvrdenia [.pdf; 136 kB; nové okno]

          Na základe podaného daňového priznania, zaplatenej dane a podanej žiadosti, vydá daňový úrad potvrdenie o zaplatení dane, ktoré je potrebné predložiť pri prihlásení motorového vozidla do evidencie vozidiel na Dopravnom inšpektoráte Policajného zboru SR.
          Príklad so vzorom vyplneného daňového priznania
          Príklad

          Občan kúpil dňa 30.03.2017 nové auto z ČR v hodnote 355 000 CZK, ktoré prepravil na Slovensko. Občanovi vzniká daňová povinnosť dňa 30.03.2017 a do 7 dní, t.j. od 30.03.2017 do 06.04.2017 je povinný podať daňové priznanie k DPH, a v tejto lehote aj daň zaplatiť príslušnému daňovému úradu. Občan prepočíta kúpnu cenu v cudzej mene uvedenú na faktúre na eurá referenčným výmenným kurzom určeným a vyhláseným ECB alebo NBS v deň predchádzajúci dňu vzniku daňovej povinnosti (t.j. zo dňa 29.03.2017) 355 000 CZK prepočíta kurzom l eur = 27,021 CZK, t.j. 355 000 : 27,021 = 13 137,9297 eur a spolu s vypočítanou daňou (sadzba 20 %), t.j. 13 137,93 x 20 : 100 = 2 627,586, ich uvedie v daňovom priznaní v riadku 07 – cena: 13 137,93 a v riadkoch 08, 19, 31 a 34 – daň: 2 627,59 a daňovú povinnosť vo výške 2 627,59 eur zaplatí prevodom na číslo účtu: 500240-xxxxxxxxxx/8180, s variabilným symbolom: 1100032017.

          K daňovému priznaniu priloží aj úradne overenú kópiu dokladu o kúpe nového dopravného prostriedku.
          Poznámka

          (1) Základ dane a daň sa zaokrúhli na najbližší eurocent do 0,005 eura nadol a od 0,005 vrátane nahor (napr. 13 137,9297 = 13 137,93 a 2 627,586 = 2 627,59).
          (2) xxxxxxxxxx v čísle účtu určí (oznámi) daňový úrad, ak ho už občan nemal oznámený z iného dôvodu (napr. v minulosti podával daňové priznanie k dani z príjmov).
          Tlačivo

          Vzor vyplneného daňového priznania k DPH [.pdf; 128 kB; nové okno]

          https://www.financnasprava.sk/sk/obc...avneho-prostri

        • Savi
          Savi komentoval
          Upraviť komentár
          Vlastnicke pravo nadobudas zaplatenim faktury a prebratim v Tilburgu (Tradisa ho preberie v tvojom mene).

        • EVan
          EVan komentoval
          Upraviť komentár
          Nadobudnutie je prebratie. Ja som mal faktúru od Tesly mesiac pred prebratím. A na DÚ som platil DPH asi o tri týždne po prebratí auta. O preberaní som nemal žiadny doklad (v Mníchove som sa len prstom podpísal na tablete), teta na DÚ ani nič nepýtala, stačilo jej, že som povedal, že som auto priviezol pred štyrmi dňami a zaplatil som DPH.

        • Savi
          Savi komentoval
          Upraviť komentár
          Podla mna optimalny den na podanie danoveho priznania a zaplatenie dane je den kedy ti ho privezu, resp. nasledujuci den. Nakolko nechces platit DPH v pripade, ze by si auto neprevzal. Tradise trva cca 3 dni od prevzatia auta po jeho zlozenie na Slovensku, takze tu 7dnovu lehotu v pohode stihas.
      • bobor
        Junior Member
        • Jun 2020
        • 1

        #6
        ​​​​​Podľa toho, čo som zistil, musím auto prihlásiť (na dopravnom inšpektoráte) do 15 dní od jeho nadobudnutia. Potrebujem na to však veľký technický preukaz, ktorý mi vydá okresný úrad, no podľa tohto článku je tam lehota 30 dní. Ako sa to dá reálne zvládnuť?

        Komentár

        • splash
          Junior Member
          • Jun 2020
          • 7

          #7
          Pôvodne zverejnené od Savi Pozrieť príspevky
          Po uhradení faktúry za TM3 vám Tesla pošle CoC (Certificate of Conformity)
          Ako dlho po uhradeni faktury Vam poslali Tesla COC? Ja som fakturu zaplatil pred tyzdnom a zatial nic .. *sight*

          Komentár


          • nemo
            nemo komentoval
            Upraviť komentár
            Tesla Slovinsko mi odmietla poslat kopiu CoC pred dodanim auta s odovodnenim, ze registracia na Slovensku sa nesmie zacat pred jeho dodanim. Pri dodani auta mi dali original CoC, slovinsku homologizaciu a fakturu v Slovincine 2 ks.
        • Ricky75ba
          Junior Member
          • Apr 2014
          • 17

          #8
          Dnešná praktická skúsenosť: Dnes (pondelok) som chcel podať žiadosť na okresnom úrade presne ako je uvedené v 1. bode tohto návodu. Prišiel som tam osobne a hneď som išiel k okienku. Pre auto idem do Viedne zajtra (utorok) a KO mám dohodnutú na stredu ráno. Mal som zo sebou úplne všetky dokumenty uvedené v bode 1. Chcel som to podať čo najskôr, lebo to potrebujem do 5 dní. NEDÁ SA TO PODAŤ BEZ KO. Toto bolo v Senci. Následne som volal do klientského centra v Bratislave a tam mi povedali presne to isté. Takže - POŽIADAŤ O VYDANIE TP MÔŽETE AŽ PO KONTROLE ORIGINALITY.

          Komentár


          • Savi
            Savi komentoval
            Upraviť komentár
            To je zaujmave, mne tu ziadost zobraliaj bez KO. Asi zalezi od toho, na akeho uradnika clovek narazi. No idem to este overit.

          • Savi
            Savi komentoval
            Upraviť komentár
            Roman-ba Ty mas ovela viac skusenosti s prihlasovanim. Ako je to z tvojich skusenosti?
            Naposledy upravené Savi; 29-06-2020, 13:49.

          • Roman-ba
            Roman-ba komentoval
            Upraviť komentár
            Senec je čo s týka Okresného úradu a Dopravného inšpektorátu štát v štáte. To čo platí skoro na celom Slovensku neplatí v Senci a arogancia miestnych úradníkov nepozná niekedy medze. Zákon hovorí, že podáš žiadosť na Obv. úrad, ten zaháji správne konanie a následne Ťa vyzve, aby si doložil požadované doklady (medzi inými aj protokol z KO) . Ak sa však úradník rozhodne že to príjme až keď to máš pohromade pripravené tak to bude tak, ako povie on, lebo "on" má v ruke guľatú pečiatku. Takže v Senci je to bohužiaľ tak. A v Bratislave je to o tom, na ktorého úradníka práve po telefóne narazíš. Suma sumárum - typicky po Slovensky- obidve možnosti podania sú správne. Pre Ricky75ba: nezabudni si vybaviť úradné preklady a zaplatiť recyklačný poplatok, k tomu 100 € kolok a snáď Ťa už s ničím neotočia. Želám pevné nervy v okrese SC..
            P.S. presne z tohto dôvodu ja vybavujem Okresný úrad inde a do SC idem len na DI vozidlo prihlásiť..

          • Ricky75ba
            Ricky75ba komentoval
            Upraviť komentár
            Presne tak to mám v pláne. Budem mať KO a pôjdem na klientske centrum do BA. Až následne do SC na prihlásenie.
        • Vladimír Oboňa
          Junior Member
          • Nov 2019
          • 18

          #9
          V Prešove mi to v pohode zobrali aj bez KO. Ale zas o rýchlosti vybavovania pomlčím. Vydanie značiek im trvalo 5 dní, na veľké naliehanie v piatok to bolo hotové za 5min. Len som tam musel poslať asistentku

          Komentár

          • Toso
            Junior Member
            • Oct 2018
            • 17
            • tomas67885

            #10
            Savi prosím ťa na ktorom okresnom úrade si podával žiadosť? Bol som zatiaľ na dvoch (NM, TN) no nechceli mi ju zobrať bez KO. Pritom rok dozadu to na okresnom úrade v NM nebol problém. Dikes!

            Komentár


            • Savi
              Savi komentoval
              Upraviť komentár
              BA

            • Roman-ba
              Roman-ba komentoval
              Upraviť komentár
              Aj ja BA a pravidelne..

            • Toso
              Toso komentoval
              Upraviť komentár
              Super dikes, vyskúšam to v pondelok ešte tam
          • Vlado99
            Junior Member
            • Nov 2020
            • 2

            #11
            Tak ja som sa dnes informoval na OÚ v Poprade a skončil som hned na prvom bode: 1.Budete potrebovať CoC a faktúru (zatiaľ stačia vytlačiť tie, ktoré vám tesla pošle emailom). Vraj vytlačené z emailu nestačia. Musia byť originály. Takže až ked dostanem auto a papiere, môžem začať vybavovať...Ak nezaplatím 300€ tak mi auto bude stáť minimálne 30 dní. Dosť blbé

            Komentár

            • Mattpro89
              Junior Member
              • Jan 2020
              • 16
              •   

              #12
              Ja som inak tiež riešil zápis Tesla model 3 v septembri s autom, ktoré som doviezol z Česka. Návod som dal dohromady, tak možno to niekomu ešte pomôže aj s podrobnejším vysvetlením


              Pre všetkých, ktorý si nechcú čítať zložité vyhlášky, postupy, prechádzať stránky úradov atd. som pripravil návod na to, ako zapísať Teslu do evidencie vozidiel bod po bode, úkon po úkone. Sám som si týmto procesom prešiel, ale to, že som bol na to pripravený, mi pomohlo zvládnuť to nakoniec veľmi efektívne a relatívne bez bolestí.

              Komentár


              • Miroslav Rojko
                Miroslav Rojko komentoval
                Upraviť komentár
                už len to, že treba písať takýto návod, je choré

              • Mattpro89
                Mattpro89 komentoval
                Upraviť komentár
                To mas pravdu. V kazdom pripade sme na Slovensku a preco robit nieco lahko, ked to ide aj komplikovane.

              • jux
                jux komentoval
                Upraviť komentár
                Original CoC zostava u majitela, patri k autu po celu jeho zivotnost, je to rodny list auta, policajti si ho mozu pozriet, mozu dostat kopiu, no nesmu si ho nechat.
                Faktura naopak je obycajne pdfko, mozes si ich vytlacit kolko chces a kedy chces, kazdy vytlacok je originalom, na fakture ani nemusi byt podpis ani peciatka (no moze)

              • Mattpro89
                Mattpro89 komentoval
                Upraviť komentár
                Áno, mal som to s tým CoC na okresnom úrade zle napísané. Mne ho zobrali, dali tam pečiatku o tom, že som auto doviezol a potom mi ho vrátili. Opravil som to aj v návode.
                Naposledy upravené Mattpro89; 08-12-2020, 23:47.

              • MilanR
                MilanR komentoval
                Upraviť komentár
                Super článok, akurát by som nahradil ten obrázok s hľadaním VIN čísla na karosérií auta, na strednej fotke je RH C pillar - toto je zle, VIN číslo je pri B stĺpiku na spolujazdcovej strane

              • Mattpro89
                Mattpro89 komentoval
                Upraviť komentár
                Máš pravdu, upravil som obrázok

              • EV_Future
                EV_Future komentoval
                Upraviť komentár
                popisany postup je uplne standardny pri dovoze akehokolvek auta zo zahranicia, ja som postupoval uplne rovnako, ked som v lete kupoval Ioniq Electric v Cesku (s vynimkou bodu o plateni DPH fyzickou osobou, kedze som kupoval auto na firmu platcu DPH, takze toto mi odpadlo). Nejedna sa teda o navod specialne pre Teslu, ale aj pre ine vozidla.
            • ivan32
              Member
              • Sep 2014
              • 178
              •   

              #13
              Ahojte, nechcem zakladať novú tému, keď to bude vadiť tak to urobím. Potrebujem poradiť. Známy kúpil I-pace ale predajca ho z nejakého dôvodu nahlásil na značky. Teraz po týždni ho chce prehlásiť na seba medzi okresmi a policajti pýtajú poplatok okolo 3000€ je to normálne alebo s tým ešte nemajú skúsenosti? Berie sa pri BEV do úvahy nejaká iná tabuľka? Viem že sa niekedy riešilo rozdiel medzi max. výkonom a trvalým výkonom, v techničáku má uvedený ten maximálny takže tabuľka policajtom vraví maximálny poplatok. Budem rád za akúkoľvek radu, prípadne na aký paragraf sa odvolať.
              Vopred vďaka.

              Komentár


              • stopo
                stopo komentoval
                Upraviť komentár
                Zakon 342/2016 Z.z. § 19k ods. 9c: Zápis držiteľa motorového vozidla, ktorého jediným zdrojom energie je elektrina (elektromobil) do evidencie vozidiel v Slovenskej republike aj s vykonaním úprav v dokladoch vrátane vydania týchto dokladov.......................................... ...............33 eur


                Zapis elektromobilu 33e + 33e za znacky, bez ohladu na jeho vykon
                Naposledy upravené stopo; 22-02-2021, 11:25.

              • ivan32
                ivan32 komentoval
                Upraviť komentár
                stopo to neplatí len pri prvej registrácii? Tu sa jedná o prepis medzi okresmi do 1 roku.

              • stopo
                stopo komentoval
                Upraviť komentár
                Nikde nie je uvedene ze sa to vztahuje len na prvu registraciu. Je tam jasne uvedene Zapis drzitela motoroveho vozidla.

              • stopo
                stopo komentoval
                Upraviť komentár
                https://www.minv.sk/?spravne-poplatky-1

                uplne dole v stranke je jasne uvedene

                Pri vyberaní správnych poplatkov za zápis nového držiteľa vozidla platia rovnaké podmienky ako pri prihlasovaní nového vozidla do evidencie, t. j. takýto zápis je spoplatnený u vozidiel kategórie L, M1 a N1 podľa max. výkonu motora a koeficientu vekovosti vozidla. Ak sa vozidlo prihlasuje na inom okrese, platí sa aj za vydanie nových tabuliek s evidenčným číslom.

              • SKolja
                SKolja komentoval
                Upraviť komentár
                ivan32 kazdy zapis elektromobilu je za 33€ vcitane dokladov
                https://www.minv.sk/?spravne-poplatky-1 odstavec c

              • ivan32
                ivan32 komentoval
                Upraviť komentár
                Vďaka, tak sa odvoláme na ten paragraf a teda žiadny výkon, žiadne tabuľky sa neberú do úvahy, a je jedno či prvé prihlásenie alebo prepis medzi okresmi, vždy je to len to že Bev=33+33€.

              • Miroslav Rojko
                Miroslav Rojko komentoval
                Upraviť komentár
                nie, určite sa neplatí nič viac ako 33€, mám to overené na sebe aj do 1 roku, aj po jednom roku

                Ak má známy občiansky preukaz s čipom, tak nech si ho prihlási elektronicky, to riešia na východe v Slovenskej Ľupči pre celé Slovensko a tam to vedia a nemusí nikam ísť, za novú zelenú značku aj s prihlásením zaplatí 33,5€ a kuriér mu to donesie do pár dní

              • Roman-ba
                Roman-ba komentoval
                Upraviť komentár
                Elektromobily sú oslobodené od registračných poplatkov, platí sa teda len 33 eur za prepis a 33 eur za výmenu EČ. Niekto chce riadne zarobiť.. 😁A ten poplatok nepýtaj ú policajti (alebo im nepovedal že sa jedná o elektromobil.)

              • jux
                jux komentoval
                Upraviť komentár
                Vsetko co sa da treba robit elektronicky, stoji to polovicu. Technicaky aj SPZ prinesie kurier domov, ak treba stare odnesie. Dve SPZ na auto stoja 16eur, jedna na motocykel 8eur. Prepis BEV elektronicky je tiez za polovicu, teda 16,5eura. Takze namiesto 3000eur je to 32,5 eur.

              • jux
                jux komentoval
                Upraviť komentár
                Ked som menil bielu SPZ na motocykel na zalenu, bolo to za 8EUR. To musel prist kurier dva krat, prvy krat doniesol zelenu znacku a novy velky technicak a odniesol staru bielu znacku, maly aj velky stary techbicak. Druhy krat prisiel s novym malym technicakom. Takze dve navstevy kurierom - ak je kazda po 4 eura tak nova znacka a technicaky uz su zadarmo :-)

              • SKolja
                SKolja komentoval
                Upraviť komentár
                jux elektronicky za polovicu, to som nevedel. Konecne dobra cenova strategia ;-)

              • Taur
                Taur komentoval
                Upraviť komentár
                jux Hlavne to je mega-ekologicke ked 2x (ci viac v pripadne neuspesneho dorucenia) pride dieslova dodavka koli dvom plieskom resp. plastovej karticke.

              • jux
                jux komentoval
                Upraviť komentár
                A ked ides 2x na klientske centrum, prihlasit elektromobil a o 3 dni prist pre zelene znacky (este mas spalovak) tak vyprodukujes n x viac ako ten kurier, lebo kurier vozi doklady pre n klientov, ten, kto ide na KC, ide len kvoli sebe.
            Pracuje...
            X