Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Prevozné značky

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • EVan
    Member
    • Dec 2017
    • 80
    • ivan455831
    •   

    Prevozné značky

    Viem, že to tu bolo kedysi riešené, ale nemám trpezlivost prehlľadávať celé vlákno "Este máte trpezlivost cakat?", takže skúsim otázku:
    Vo svetle najnovších informácií o dotáciách sa predo mnou otvára potreba oddialiť prihlásenie TM3 (termín na odber mám 30.9.), tak aby som podľa možnosti spadal do predpokladného termínu pre možnosť získania dotácie (aspoň teda dúfam, že rozhodujúci bude termín prihlásenia auta).
    Máte niekto vedomosti/skúsenosti o tom, ako a či sa dá odložiť prihlásenie (hoci aj za cenu, že nebudem jazdiť), resp. ako dlho môžem fungovať na prevozných značkách?
    Poradíte niekto?
    Miroslav Rojko ak sa dobre pamätám, ty si to tu riešil kedysi.
  • Jiri GrandPa
    Senior Member
    • Dec 2016
    • 707
    • viera8131
    •      

    #2
    Sak oddial prevzatie auta. Ja som to spravil a výsledkom bola o 2000 nižšia cena lebo medzitým auto zlacnelo. Samozrejme tým nechcem povedať, že zlacnie aj tebe. Môže aj zdražieť. Tesla totižto zmení cenu aj objednaného auta ak sa zmení cenník, ak nebolo plne zaplatené.

    Komentár


    • EVan
      EVan komentoval
      Upraviť komentár
      Neviem, čo máš na mysli oddialením prevzatia, ale neviem si dobre predstaviť, žeby tam na mňa čakali 2 mesiace. Je tu alternatíva, žeby som to stornoval a objednal neskôr, nad tým aj uvažujem, ale hľadám nejaké optimálne riešenie. Zas ten cenový rozdiel, ktorý teraz mám (aktuálna cena DE je o 6t menej ako AT/OE) je velice zaujímavý a nie je vôbec isté dokedy to tak bude.
      Btw, ty si tu niekde písal, že čakáš už 4 mesiace na svoj TM3, čo teda pôsobí dosť hrôzostrašne. Takže to je asi o tom, že si to nejako "oddialil"? Lebo aktuálne vybavujú (v DE) v podstate na počkanie.

    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      Ja som objednal v aprili, auto malo prist v polke maja. Lenze zaciatkom maja sa objavila moznost (sami to ponukli) pridat tazne zariadenie. To sa ale da namontovat jedine vo fabrike, takze v podstate nova objednavka, dodavka zaciatkom jula. Zaciatkom jula mi zavolali, ze bohuzial moja kombinacia (farba + tazne) neprisla a ze novy termin v polovici augusta, potom zaciatkom septembra a teraz az o tyzden lebo hurikan spomalil lode z Ameriky.
      S tym oddialenim som to myslel tak, ze im zavolas a povies ze prevezmes auto vtedy a vtedy. Ale ako hovorim riskujes zmenu ceny (hore alebo dole) lebo Tesla je "čudná" firma nie len produktami ale aj business praktikami, v tomto pripade tym, ze napriek tomu, ze mas objednavku pri ktorej si zaplatil zalohu, tak ti kludne zmenia cenu, mne napr. zdrazili FSD o 2000 EUR co viedlo k tomu, ze som to z konfiguracie vyhodil.
      To bola tiez dobra story. Volam tam, ze co to ma znamenat a oni ze "no, cena sa zmenila, Tesla to robi takto", reku OK, bud mi to tam nechate za povodnu cenu alebo to vyhodim, a on ze nie, to je nova cena, OK tak von s tym z objednavky.
      Tak namiesto toho, aby mali zisk z tohto auta o 5000 EUR vyssi (lebo FSD je len SW, naklady v podstate 0), tak radsej akceptuju, ze nezarobia za FSD vobec.
      To mi hlava nebere...

    • EVan
      EVan komentoval
      Upraviť komentár
      Ja už mám pridelené konkrétne auto (VIN) aj konečnú faktúru. Takže toto by asi oddialiť o nejaké dva mesiace nešlo.
      Na obchodnú politiku Tesly mám aj ja svoj názor, ale čo už. Je to trh, nemusíme to akceptovať, ak máme niečo lepšie na výber. A máme? No nemáme 😌

    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      Sak aj ja so mal. Moja faktura je 6. verzia teraz. No problem.
  • TM3Perf
    Member
    • Jun 2015
    • 83

    #3
    Ja som na prevozkách jazdil skoro mesiac. V podstate môžeš jazdiť na prevozákách toľko, koľko tvoja peňaženka unesie.

    Komentár


    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      ... kolko tvoja penazenka unesie na pokutach.

    • milan84
      milan84 komentoval
      Upraviť komentár
      tak tak. nezabudajte, ze tie znacky su ofic na prevoz na KO, prihlasenie a podobne. PO starom sa s nimi mohlo jazdit tusim mesiac. Teraz ako na to zacali polovat, tak neviem ci to este vobec toleruju.
  • Savi
    Gold Member
    • Dec 2019
    • 141
    • peter68691
    •   

    #4
    Mal som "zapozicane" prevozne znacky z Okresneho uradu. Vytlacil som Ziadost o pridelenie ZEC (https://www.minv.sk/?vzory-ziadosti-cestna-doprava), ku ktorej som prilozil vytlaceny COC, fakturu, zaplatil 2x33€ kolok (kolok cislo 2430) a o dva dni mi volali, ze su znacky pripravene.
    Dostal som potvrdenie o vydani, osvedcenie k nim a dve dvojriadkove tabulky so zvlastny evidencnym cislom zacinajucim pismenom C, ktore su platne len na uzemi SR. Ramcek na tieto dvojriadkove znacky k nim neprikladaju, takze som si ho musel kupit.
    Ked mi ich davali, dostal som poucenie o ich pouzivani a okrem toho mi pani z okresneho uradu prizvukovala, ze sa na ne nesmie jazdit, ze je to len na prevoz auta na kontrolu originality (KO). Ked som nasledne po absolvovani KO siel zaniest potvrdenie o KO na okresny urad, este raz mi prizvukovala, ze sa na ne nesmie jazdit a pozadovala ich okamzite vratenie. Takze aj napriek tomu, ze sa vydavaju na 30 dni, sluzia vlastne len jednu jazdu na KO.
    Po tejto skusenosti som usudil, ze sa vlastne neoplati vybavovat si ich cez okresny urad, nakolko je s tym viac papierovaciek a su drahsie ako ked si ich poziciate od spolocnosti, ktore ich prenajimaju za 10€ na den a viete ich mat prakticky okamzite.
    Naposledy upravené Savi; 03-06-2020, 22:07.

    Komentár


    • Roman-ba
      Roman-ba komentoval
      Upraviť komentár
      Ked sme sa v pondelok stretli som Ti hovoril,že tie značky môžeš používať po celý čas až kým nebudeš mať auto prihlásené na normálnych značkách. Pracovníci úradu občanov zastrašujú s tými drístami o tom, že môžeš ísť len na KO (a opäť sa raz ukázalo -bohužiaľ že im to zastrašovanie funguje).za 66 eur by som na tých značkách jazdil tak dlho až by som ich "zodral". Takto si štátu zaplatil 66 eur a oni ich hneď na druhý deň opäť predali za 66 eur niekomu inému.A o to im ide: zarobiť na značkách čo najviac. Je to utné,ale je to bohužiaľ tak..

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Roman-ba - kedisi to bolo mozne tak ako pises, nekontrolovali to. Aj ja som v roku 2016 jazdil na nich 3 tyzdne. No teraz su na to policajti extremne nabruseni. Nielen urad, ale aj ti co ich poziciavaju vzdy okato prizvukuju, ze su len na KO, pripadne STK, EK a presun z a do servisu. Posledne mi ich bol chlapik ochotny pozicat len na pol dna. Pokutu dostane nielen ten, co znacky nelegalne pouziva, ale aj ten, kto to umozni. 30 dni zapozicky z uradu je horny limit trvania zapozicky za 66eur pri dodrzani podmienok. Dnes sa da nelegalne pouzivanie velmi lahko dokazat.

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Roman-ba Viem, ze by som mohol. Sak to okamzite vratenie nema oporu ani v zakone, ani v tom pouceni to nepisali. Hned som pochoopil, ze je to ich biznis a tie znacky sa snazia co najviac tocit.
      No na druhej strane som este nepredal stare auto, takze manto az tak neobmedzuje, ze nemozem jazdit na novom. A vcera mi uz aj volala, ze mam TP pripraveny, takze som nakoniec bez znaciel bol den a pol.

    • Mattpro89
      Mattpro89 komentoval
      Upraviť komentár
      Vystavili ti osvedčenie o evidencii II za 2 dni? Koľko si platil na okresnom úrade?
      Lebo z tohoto mám najvačšiu obavu, pretože to vraj trvá týždeň (ak si zaplatíš 300 EUR), alebo cca 3 týždne (ak zaplatíš cca 100 EUR). Ako to teda je?

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Mattpro89 Platil som normalne 100€. Obvykle to trva niekde medzi 1-3 tyzdnami. Ja som mal stastie v tom, ze v tieto dni je klientske centrum celkom dost prazdne, takze nemaju tolko prace. A druhe stastie bolo v tom, ze ked som ziadal o prevozne znacky, rovno som podal uz aj tu ziadost, takze tym som ziskal par dni. Trvalo to dokopy 10 kalendarnych dni, 8 pracovnych od podania ziadosti po vydanie osvedcenia o evidencii. Davali si extra pozor na to, aby som to nemal skor ako tyzden po podani ziadosti, pretoze to by znevyhodnili tych, co si priplatili 300€.

    • Roman-ba
      Roman-ba komentoval
      Upraviť komentár
      @Mattpro89: Presne ako píše Savi, teraz majú na Okresnom úrade relatívne málo roboty, keďže boli na viac ako dva mesiace zastavené dovozy áut zo zahraničia. Robím v tomto fachu už veľmi dlho a pokles dovezených (a nakoniec aj na SK predaných) áut je enormný. Navyše Savi získal čas aj tým, že najskôr podal žiadosť a potom riešil KO, preklady dokumentov a ďalšie náležitosti potrebné pri registrácii individuálne dovezeného vozidla. Okresný úrad nemôže TP vystaviť skôr ako o týždeň, od podania žiadosti, nedovolí im to systém. V podstate prihlasoval ako jeden z mála auto tak, ako sa to oficiálne má: podáš žiadosť na Obvodnom úrade a ten Ti povie, čo všetko - aké doklady musíš doložiť na úspešné prihlásenie. Lehota 30 dní už ale beží. To len občania najskôr na radu iných absolvujú všetky kontroly, dajú dokopy doklady a následne idú žiadosť podať. A potom sa čudujú čo tým úradníkom toľko trvá, keď majú všetko v poriadku.

    • Mattpro89
      Mattpro89 komentoval
      Upraviť komentár
      No ja to budem mat dovezene z ceska. Takze ceska faktura. A na okresny urad nemusim mat najprv potvrdenie o zaplateni DPH? Ta kontrola originality mi totiz pride ako to najlahsie z toho celeho. Ale potrebujem predsa zaplatit asi najskor na urade DPH, a az potom s potvrdenim na okresny, ci? Ako doporucujete idealne postup od momentu, ked mi ceske Advantage cars vylozi auto na slovensku pred domom? Asi najskor prevozky od nejakej firmy a potom?

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Mattpro89 Potvrdenie o DPH chcu vidiet az policajti. Okresny urad zaplatenie DPH nekontroluje. Ja som podal ziadost na okresny urad hned ako som dostal od Tesly emailom fakturu a CoC. Originaly tych dokumentov a ostatne prilohy stacilo dodat neskor.

    • Roman-ba
      Roman-ba komentoval
      Upraviť komentár
      @Mattpro89: Hneď ako budeš vedieť VIN číslo - čiže budeš mať aspoň COC - choď podať Žiadosť na Obvodný úrad, kde zaplatíš 100€ kolok. Odvtedy ti bude bežať lehota 30 dní na vystavenie technického preukazu zo strany OU. Následne v kľude vybav kontrolu origianlity, a zaplať recyklačný poplatok, vybav si poistenie.Potvrdenie io DPH budeš potrebovať až na prihlásenie auta do evidencie na polícii. V Tvojom prípade v podstate nič viac ani nebudeš potrebovať. Ak chceš zelené značky, objednaj si ich dopredu, a hneď ako ti na OU vydajú technický preukaz môžeš auto hneď prihlásiť.Ak by si potreboval poradiť, kľudne sa ozvi na 0905444426.

    • Mattpro89
      Mattpro89 komentoval
      Upraviť komentár
      Takže postup ideálne asi nejak takto?:
      1. Zadať s českou faktúrou a anglickým CoC na okresom úrade vystavenie techničáku
      2. Po dovezení auta urobiť kontrolu originality, zaplatiť recyklačný poplatok a vybaviť poistenie
      3. Tieto dokumenty zaniesť na okresný úrad a priložiť ku žiadosti o vystavenie velkého technického preukazu
      4. Zaplatiť DPH, získať potvrdenie o zaplatení DPH
      5. Ešte bez velkého technického preukazu zažiadať na polícii o zelené značky?? (týmto bodom si nie som istý)
      6. Keď dostanem velký technický preukaz, idem znova na políciu už pre zelené značky??

    • Roman-ba
      Roman-ba komentoval
      Upraviť komentár
      Presne tak ako si napísal.Keď budeš na Okresnom úrade podávať tú žiadosť, choď hneď na políciu a objednaj si zelené značky. To sa objednáva na rodné číslo alebo IČO, podľa toho kto bude držiteľ. Tá značka tam síce bude o dva pracovné dni, ale neboj sa , počká Ťa až kým nedostaneš z úradu TP.
  • jux
    jux
    Senior Member
    • Apr 2015
    • 1378
    •      

    #5
    Viaceri sme brali prevozne znacky Trnavy od
    https://www.prevozneznacky.sk/cennik
    Lepsia ponuka je na
    http://autonakluc.sk/prevozne-znacky/#cennik
    Hlavne medzinarodne maju podstatne lepsiu cenu a da sa s nimi ist aj cez Rakusko.
    cely zoznam krajin je:
    Česko, Rakúsko, Nemecko, Maďarsko, Holandsko, Francúzsko, Poľsko, Anglicko, Belgicko, Chorvátsko, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Írsko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Nórsko, Portugalsko, Slovinsko, Španielsko, Švédsko

    Komentár

    • Mimar
      Junior Member
      • Dec 2019
      • 6
      • milan77742
      •   

      #6
      Ak kupujete v Čechách, tak z Tesly mi napísali: "K vozidlu od nás dostanete CZ papírovou převozní značku platnou 10dní a COC list potřebný k přihlášení."
      Volal som na políciu či s papierovou českou môžem na slovensko a vraj áno.

      Komentár


      • Roman-ba
        Roman-ba komentoval
        Upraviť komentár
        Potvrdzujem, České papierové značky sú uznávané v celej EÚ...
    • denial
      Member
      • Jun 2014
      • 322

      #7
      Dobry den,

      podaval prosim niekto ELEKTRONICKY na okresny urad Návrh na uznanie typového schválenia EÚ jednotlivo dovezeného vozidla z členského štátu alebo iného zmluvného štátu?


      Ja som do podania nahral obycajne skeny dokladov (COC, faktura, KO, TP, idovoz) a 3 tyzdne nic. Tak som im napisal, ze co sa deje a odpisali mi skopirovanim casti zakonov:

      > osvedčenie o zhode vozidla COC musia byť predložené vždy iba v listinnej (papierovej) podobe priamo schvaľovaciemu orgánu (okresnému úradu odboru cestnej dopravy


      Tu je potrebné upozorniť, že ak súčasťou elektronického podania bol obyčajný sken papierového dokumentu a nebola vykonaná zaručená konverzia tohto dokumentu z listinnej podoby do elektronickej podoby, tak nárok na zľavu zo správneho poplatku nie je.

      Ak si navrhovateľ chce uplatniť zľavu zo správneho poplatku, je potrebné, aby svoje podanie elektronicky doplnil. Keďže takéto elektronické doplnenie podania nie je možné vykonať prostredníctvom Jednotného informačného systému cestnej dopravy, je potrebné vykonať podanie cez Slovensko.sk ako všeobecnú agendu. Doplnenie podania nie je možné vykonať zaslaním nových dokumentov vykonaných v zaručenej konverzii napríklad e-mailom alebo doniesť na USB kľúči.

      Na uplatnenie si zľavy zo správneho poplatku nie je možné konať spôsobom, že sa na schvaľovací orgán predložia dokumenty v listinnej podobe, aby si schvaľovací orgán sám overil pravosť dokumentov priložených v elektronickom podaní.

      Mate s tym niekto skusenost prosim, pred pol rokom som podaval na OU BA, kde mi to schvalili a ked som isiel pre rozhodnutie, tak som im odovzdal originaly, ale trvalo im to 5 tyzdnov.
      Teraz som podal na zaklade rady v GA, kde vraj pracuju rychlejsie a dockal som sa tohoto, aka zarucena konverzia ...?

      Vdaka.

      Komentár


      • jux
        jux komentoval
        Upraviť komentár
        Zarucena konverzia je ked to nascanuje notar. :-(((
        Notari to maju dobre vylobovane.

      • jux
        jux komentoval
        Upraviť komentár
        Aj na poste by to mali vediet urobit...
        https://www.podnikajte.sk/uctovne-do...zia-dokumentov

      • denial
        denial komentoval
        Upraviť komentár
        ale co tam mam podla vas zarucene konvertovat ... ?
        ved COC treba original papier, staci poslat postou?
        a zvysok staci scan, ci nie?

      • jux
        jux komentoval
        Upraviť komentár
        Preco by CoC bolo treba dat original papier? Ved original CoC sa pouziva len na nahliadnutie, original ostava majitelovi auta.
        Podla textu co si poslal treba dat uradne nascanovat na poste vsetko a poslat obvodnemu uradu cez elektronicku schranku ako vseobecnu agendu. Zaručená konverzia listinného dokumentu do dokumentu v elektronickej podobe na poste stoji 30 centov za stranu (bez DPH) plus 1,5eura (bez DPH) za osvecovaciu dolozku k tomu.

      • denial
        denial komentoval
        Upraviť komentár
        Lebo ten uradnik mi o.i. napisal toto:

        > Niektoré prílohy ako zahranicné osvedcenie o evidencii, doklad o vyradení vozidla z evidencie vozidiel alebo osvedcenie o zhode vozidla COC musia byt predložené vždy iba v listinnej (papierovej) podobe priamo schvalovaciemu orgánu (okresnému úradu odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií), kedže je potrebné tieto doklady odnat (stiahnut ich z obehu) alebo vykonat do nich dodatocný zápis.


        a pred pol rokom pri podobnej elektronickej "uznavacke" v BA som nedaval absolutne nic cez zarucenu konverziu a bolo to uplne OK, tak teraz som zaskoceny ...
        Naposledy upravené denial; 05-10-2020, 15:32.

      • jux
        jux komentoval
        Upraviť komentár
        Ak uz auto bolo prihlasene v cudzine, tak technicaky alebo potvrdenie o odhlaseni treba odovzdat. No nove auta take doklady nema.

      • denial
        denial komentoval
        Upraviť komentár
        Ved hej, ale odovzdat KEDY.

        V BA som to odovzdal, az ked som si bol pre rozhodnutie, ked mi napisali, ze je rozhodnute. A kedze som to tak riesil prvykrat, este som sa vyslovne toho uradnika spytal, ci som to urobil dobre a on, ze ano.

        Tu v GA to chcu akoby dopredu.
        To tam mam chodit 2x aj ked som to podaval elektronicky?

        A mam uplne nove auto a dali mi k nemu aj velky TP (kupovane v CR, neprihlasene).

        A stale je otazne, co tam dalej splieta s tou zarucenou konverziou.
        Zda sa, ze pani uradnici v Galante sa mi to rozhodli maximalne skomplikovat, kedze som si dovolil podat ziadost elektronickou formou.
        Naposledy upravené denial; 05-10-2020, 15:54.

      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Načo si im hovoril o TP, vo veľa prípadoch TP k novým autám na vývoz nedávajú a potom nie je treba prekladať alebo dokladať. Ja som kupoval niekoľko nových, pri prvom som platil preklad čistého zahraničného TP, potom po rade od skúseného dovozcu som hovoril, TP v krajine kúpy vydaný nebol a mal som ušetrené. Na úrad Ti stačí COC a podľa toho majú robiť papiere. Ale keď už si im povedal že ho máš, už ho nezaprieš. Tak nabudúce...

      • denial
        denial komentoval
        Upraviť komentár
        Ved ja ho nezapieram a cesky prekladat netreba.
        Vlastne podla nejakej smernice by nemalo treba prekladat ziaden z hociakeho statu EU, lebo tie kolonky maju byt standardizovane.

      • jux
        jux komentoval
        Upraviť komentár
        Prekladat treba len fakturu (alebo zmluvu ak kupujes od sukr. osoby), vsetko ostatne je harmonizovane.
        Pri novom aute potrebujes len CoC a fakturu.

      • denial
        denial komentoval
        Upraviť komentár
        Myslite, ze ked im na OU poslem postou origo COC a odvolam sa na nudzovy stav, a ze nech mi ho poslu naspat postou aj s rozhodnutim o uznani, tak by to malo klapnut?

        Do toho COC aj nieco zapisu, ci si ho len "pozru" ?

      • Jiri GrandPa
        Jiri GrandPa komentoval
        Upraviť komentár
        Alebo ho stratia...

      • denial
        denial komentoval
        Upraviť komentár
        COC moze byt po prihlaseni este na nieco treba?

        V Skodovke mi potvrdili, ze pripadny duplikat mozne vydat nie je.

      • Roman-ba
        Roman-ba komentoval
        Upraviť komentár
        V škodovke kecali, O COC certifikát sa dá požiadať ako duplikát, niekoľko krát som to vybavoval. Vybavuje sa to u importéra (ale aj u predajcu podobne ako náhradný diel) stojí to od 40 - 180 Eur podľa značky. Je to tak ako sa písalo niečo ako rodný list k autu. Je potrebný k prvému zápisu do evidencie, ale policajti doňho len rukou poznačia dátum a číslo TP. Ešte je možné podľa neho dopísať napr. alternatívne kolesá ak nie sú uvedené v TP. Inak je ten papier na nič. Preto sa môže stať, že ho policajti nepýtajú lebo ten zápis je v podstate zbytočný.
    • jux
      jux
      Senior Member
      • Apr 2015
      • 1378
      •      

      #8
      Pôvodne zverejnené od denial Pozrieť príspevky
      COC moze byt po prihlaseni este na nieco treba?
      Samozrejme, CoC je rodny list auta, je to jediny doklad, ktory ostava s autom bez zmeny pocas celej existencie auta.
      Treba ho pri predaji auta - na zapis noveho majitela do evidencie.
      Aj ked som zazil, ze policajti zapisali auto aj ked novy vlastnik nemal CoC, no mal oba nemecke technicaky s odhlaskou - to im stacilo. Myslim, ze CoC by vzdy mal byt. Problem je, ze na stare auta sa CoC nedaval, tak to (zrejme prechodne) toleruju a zapisu auto aj bez CoC.

      Komentár

      Pracuje...
      X