Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Aupark BA

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • ToMiLeaf
    komentoval k 's odpoveď
    Raz som sa v nejakom parkovacom poriadku OC na Slovensku dočítal, že pokiaľ hrubo poruším jeho ustanovenia, tak mi bude prostredníctvom špz odopretý akýkoľvek ďalší vjazd do parkovacieho domu. Proste moja ŠPZ sa dostane na blacklist a som skončil. Dôležité je aby sa takéto parkovanie považovalo za spomínané hrubé porušenie pravidiel.

  • kayle
    komentoval k 's odpoveď
    no neviem no, 135/1961 - §4b Miestne komunikácie
    (1) Miestnymi komunikáciami sú všeobecne prístupné a užívané ulice, parkoviská vo vlastníctve obcí a verejné priestranstvá, ktoré slúžia miestnej doprave a sú zaradené do siete miestnych komunikácií.

    Takže dve otázky: Je verejne prístupné? Je zaradené do siete miestnych komunikácií?

  • palo47
    komentoval k 's odpoveď
    Zmysel mojej poznámky bol v tom, že aj keby existoval v zákone o cestnej premávke zákaz parkovania klasických aut na nabijačkach, tak s velkou pravdepodobnostou by policia odmietla zasahovat v sukromnom parkovisku, ktoré nie je súčasťou verejnej komunikacie.
    Takze v sučasnej situacii je asi najpragmatickejšie tam dávat výstrazny kuzel a bola by niekolkrát vyššia šanca ze to neobsadí auto so spalovacím motorom.

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    dango Otazku staviame tak, ze ak by si odmietol zaplatit s protestom, ze na sukromnom pozemku, cize neverejnej komunikacii nemaju vykonavacie pravomoci, ak ich nepoziadal vlastnik o asistenciu pri hajeni jeho prav, tak komu by dal za pravdu sud. To ze sa nieco zvykne robit (alebo ze to da zdravy rozum) este neznamena ze to je v sulade so vsetkymi zakonmi. To ze jeden zakon prikazuje vyhradit 4% parkovacich miest pre ZTP este mozno nemusi znamenat ze iny zakon nezakazuje policii zasahovat na sukromnom pozemku svojvolne bez ziadosti zo strany jeho majitela ak niesu ohrozene zivoty. Moze tam byt nejaka nelogicka diera, nebolo by to nic nove pod slnkom.
    Ktovie ako to je ked policajti raz iniciativne zasahuju a inokedy sa vyhovoria ze to nie je ich vec resp. ze nemaju kompetencie ked je to sukromny pozemok... ako sa im chce ...

  • dango
    komentoval k 's odpoveď
    Pozor, pred Tescom v LM sme skoro obisli s 50e pokutou, lebo sme zastavili na invalidoch na prelozenie nakupu (2min); Esteze policajtka bola mila a odisli sme len s napomenutim.

  • palo47
    komentoval k 's odpoveď
    Ja to nemám z vlastnej hlavy, čital som dávnejšie info k tejto problematike konkretne išlo o vonkajšie parkovisko pred nákupným strediskom či tam platia pravidlá cestnej premávky napr pravidlo pravej ruky a pod.. Detaily si nepamätám ale záver ano, že neplatia. Hodil by sa záväzný právny výklad, stačil by od polície SR - najlepšie od Sakovej. Inak je velky rozdiel medzi verejný priestor a verejná komunikácia.
    Naposledy upravené palo47; 10-02-2020, 21:04.

  • milan84
    odpovedal
    zistoval som co na to ZSE a poslal som im fotku.

    Aupark im vraj slubuje asap zavesenie cedul s cislom na SBS.
    A k nabijaniu, lavy stojan vraj nedava vykon ako ma, info maju od dnes a ABB je uz informovane.

    Mrzi ma, ze si ZSE veri s nejakym cislom SBS. Podla mna uz len plastovy kuzel pomoze a 8 z 10 ludi pojde dalej, lebo by museli vystupit aby ho dali nabok.

    Pridajte komentár:


  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    No neviem ci sukromny pozemok poskytnuty na uzivanie pre verejnost, nie je tym padom verejnym priestranstvom a tak tam zakony platia, aj dopravne a aj statna policia ma kompetencie. Chce to erudovane vyjadremie najlepsie sudcu. Bo co pravnik to nazor/vyklad a vzdy jeden z pravnikov na sude vyhra a druhy prehra.

  • palo47
    komentoval k 's odpoveď
    Ak je to na sukromnom parkovisku, tak podla mna tam polícia nemá oprávnenie uloźt pokutu, neplatí tam dopravný zákon.. Takže tam moze parkovať hocikto.

  • TM3Perf
    komentoval k 's odpoveď
    Špeciálne v auparku by som im vypustil kolesá. Na konci parkoviska majú kompresor, zdarma. Čiže ich to bude stáť akurát čas na dofúkanie za ktorý si môžu premyslieť akí hlúpi sú

  • Taur
    odpovedal
    Nechapem co sa stazujete ze kedytedy Vam tam pred nabkou zaparkuju ICE. V Presove sa s tym neparali a miesta pred nabijackou vyhradili invalidom. Takze BEV bez ZTP nenabije nikdy

    palo47 Ak policia na sukromnom parkovisku nema co riesit dopravne priestupky, tak tvrdis ze v OC, pri supermarketoch, sukromnych parkoviskach verejnych platenych ci firemnych atd. mozem veselo pakovat na miestach vyhradenych pre ZTP a policia nema kompetenciu ma riesit ???

    Pridajte komentár:


  • palo47
    komentoval k 's odpoveď
    Polícia na súkromnom parkovisko OP nemá čo riešiť žiadne dopravné priestupky pokial nejde o skodu na majetku alebo zdravotnu ujmu.
    Najjednouchšie je dávat nejakú dobu na autá papuču. Na to stači to dať do štatútu súkromneho parkoviska a k nabíjačke dať výrazné upozornenie a tel čislo na SBS ktorá na výzvu a overení že to nie je elektromobil papuču založí a následná pokuta pri zložení papuče.

  • hudino
    komentoval k 's odpoveď
    Wilo no ale moze s tym nieco spravit policia?

  • palo47
    odpovedal
    Kým na parkovacie miesto bude voľný prístup tak to bude stále tak. Myslím si že pomôže len mechanická zabrana, ktora sa otvorí len nabijacou kartou. Mohol by to byť nejaký elektricky sklápaci stľpik z podlahy. Nemuselo by to byť až take zložité a nakladne vzhľadom na cenu rýchlej nabíjačky a jej inštalácie.
    Určite by pomohlo ak by mohla SBS dávat na takéto autá papuču. Parkovisko OP je súkromný priestor, nie verejná komunikácia, stačí aby si OP dal do podmienok využivanie parkoviska klauzulu o zákaze zaberania nabíjacich miest klasickými vozidlami a upozornenie, že klasickému autu bude namontovaná papuča. Dalo by sa to ešte vylepšit ak by nabijacka mala priestorový senzor obsadenia a ak do istej krátkej doby nebol zapojený kabel tak by to signalizovala SSB. Možno by to stačilo robiť istú dobu aby sa ludia naučili a potom by možno stačila len tabula že klasike bude daná papuča. Tych papuč by SBS nemusela mať veľa staćili by 2-3.
    Druhé riešenie je predať elektromobil a kupit klasiku a veselo parkovať na miestach s nabíjačkou a ešte by ti zostali peniaze na x mesiacov/rokov na palivo.
    Naposledy upravené palo47; 10-02-2020, 16:54.

    Pridajte komentár:


  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Ale scenar by bol rovnaky. Ked tam ostatni ludia uvidia stat smradochy tak sa tam nabuduce postavia aj oni lebo to maju blizko vchodu a nikomu sa nic nestalo doteraz. Toto treba prisne riesit hned v zarodku lebo raz ti nepomoze ani 20 AC wallboxov ked budu vsetky blokovane spalovakmi. Ako zakaznikom nam moze byt sumafuk ci to ma na starosti ZSE alebo Aupark. Tie auta tam nemaju co robit a kazdy dava od toho ruky prec a hadze vinu na tu druhu stranu. Riesenie ala Slovak style...

    Ak ma niekto dosah na niekoho kompetentneho v ZSE alebo v sprave Auparku tak by bolo mozno fajn iniciovat nejaku diskusiu ze co s tym a skusit najst riesenie. Lebo je absurdne aby som ja pobehoval po infopultoch a vyvolaval na infolinky a vsade ma odbiju ze oni s tym nic nemaju. A pritom Aupark tam ma priamo kamery tak tam nemusi ani pajac chodit kontrolovat. Staci na kamere pozriet kto nabija/nenabija a zavolat policiu. Robota na 10 sekund v 30min intervaloch.
Pracuje...
X