Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

LIDL - Rýchlonabíjačky pred Lidlom

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Taur
    Member
    • Dec 2019
    • 296
    •   

    Ozaj ake su aktualne platobne/nabijacie podmienky resp. realna prax priamo cez Lidl (nie cez koncernove karticky a roamingy)? Cena je asi stale DC39c a AC24c co tie tanecky okolo? rezervacia 50e a na ako dlho v reale? Minimalny poplatok zruseny?

    Komentár


    • 1romeo1
      1romeo1 komentoval
      Upraviť komentár
      nech sa strčí celý slovenský Lidl. Písal som im, že to riadne dokur.ili s tou cenou a s tou min. sadzbou a že v čechách je cena 28centov DC a AC 24centov, a žiadne min. poplatky. Odpísali, že preveria situáciu a doteraz sa neozvali. Zmenil som o 180stupňov názor na Lidl Slovenský.
  • PistaTT
    Member
    • Jun 2022
    • 130
    •   

    mozno to tu uz bolo, v rychlosti som to nevidel tak napisem.
    Lidl zverejnuje zoznam vsetkych svojich nabijaciek
    https://spolocenskazodpovednost.sk/o...ice-pre-e-cars

    nie vsetky z nich su na nabky.com (napr. SNV)

    v Kia Charge mi niektore hadzalo cez den ako nedostupne, tak neviem ci funguju vsetky uvedene alebo nie.
    tiez som si v Kia Charge vsimol casto nepresnu polohu, zopar krat uplne ustrelenu (napr. Lidl Nimnicka Puchov je uplne mimo)

    Komentár

    • dango
      Moderator
      Gold Member
      • Nov 2014
      • 693
      •   

      Vyuzivate niekto LIDL "napriamo" , teda bez roznych koncernovych karticiek? Kolko je cakacka na vratenie zalohy? Ci pripad od pripadu inac? A je zaloha stale 50eur?
      dakujem

      Komentár


      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Ja nepouzivam Lidl, ale podla reci od jedneho pana pri socializovani sa na nabke vraj uz ta rezervacia sa uvolnuje chvilku po ukonceni nabjania a zuctovani realnej plarby. Tak ako na samoobluznych pumpach. Ale osobnu skusenost nemam.

      • dango
        dango komentoval
        Upraviť komentár
        dikes
    • cyprocypro
      Junior Member
      • May 2023
      • 1

      0.7kWh Typ2 cez ZSE v Nitre za 9€ = luxusne nabijanie
      Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	unnamed.jpg
Videní:	934
Veľkosť:53,5 KB
ID:	91041
      Pripojené súbory

      Komentár


      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Vyzerá to, že Ti to účtovali sadzbou zahraničného roamingu, nie domáceho. Na Tvojom mieste by som hneď reklamoval na ich mail elektromobilita@zsedrive.sk.

        Citujem z obchodných podmienok:

        3.32. Zákazník berie na vedomie, že Poskytovateľ môže vstupovať do tzv. roamingových zmlúv s inými Roamingovými partnermi poskytujúcimi služby nabíjania pre Elektrické vozidlá v rámci územia Slovenskej republiky (Domáci a Partnerský roaming) a taktiež aj mimo územia Slovenskej republiky (Zahraničný roaming), a to s cieľom poskytovať klientom týchto Roamingových partnerov služby nabíjania v Sieti ZSE Drive a zároveň poskytnúť Zákazníkom Poskytovateľa možnosť nabíjania v sieti týchto Roamingových partnerov.

        Takže Domáci roaming majú charakterizovaný jasne geograficky "v rámci územia Slovenskej republiky" a nemôžu povedať, že to bolo cez has.to.be Gmbh zahraničie. Sám som zvedavý ako sa k tomu postavia, lebo svoje Obchodné podmienky si vysvetľujú ako chcú, v januári mi urobili niečo podobné s roamingom a už mi aj zablokovali kartu, keďže ja im to uhrádzať nebudem.

        Dal potom vedieť, čo Ti odpísali.

      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Pozeral som do svojho druhého účtu, kde som nabíjal na LIDL Lipt.Hrádok v apríli a naúčtovali 0,59€/kWh pri AC nabíjaní. Je to drahota ale nedali zahraničný roaming, takže u Teba jasne zlyhali.
    • PistaTT
      Member
      • Jun 2022
      • 130
      •   

      Doplnil som do mapy Lidl Turzovka https://teslaclub.sk/node/91875

      Komentár

      • marek12
        Junior Member
        • Jul 2023
        • 1

        Prosím vás,
        1. je na všetkých lidl nabíjačkách pravidlom, že súčasne možno nabíjať iba 1 auto?
        2. funguje vám vypnutie nabíjania cez telefón? aký prehliadač nato používate ? Zatiaľ z dvoch pokusov som vždy vypínal červeným tlačidlom, web v telefóne nereagoval na výzvy na zastavenie.. V lidl v trnave som nenašiel ani tel. kontakt, kam by som zavolal, aby ma odpojili z chademo.. fantastická vec, ak sa vedľa vás nabíja iné auto. špeciálne ak sa nabíja na AC a zasiahne ho minimálna platba keď ho ja takto odpojím... ospravedlňujem sa za dnes...

        Komentár


        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          ad 1. Preco sa pytas tuto otazku ked vzapeti pises ze si vypol niekoho kto sa nabijal sucasne s tebou? Ak ale myslis ci sa moze sucasne nabjat DC CCS aj Chademo, tak to je bezne nielen na Lidl ale na nabkach roznych vyrobcov, opak je skor vynimkou.
          ad.2. Preco neukoncis nabijanie na strane auta??? Nudzovym vypinacom a tym aj odstavenie niekoho ineho mi pride dost na hulvata.

        • tommik
          tommik komentoval
          Upraviť komentár
          Tak s prvým bodom skúsenosť nemám nakoľko odkedy Lidl spoplatnil nabíjanie tak som tam ešte nikoho nestretol.
          K 2) na spustenie nabíjania používam kartu od výrobcu auta (0,19/0,36) ale je pravda, že ukončenie nabíjania (AC) je vždy pôrod. Inde stačí priložiť kartu a ukončením nabíjania auto automaticky odomkne kábel na strane auta. V Lidli nie. Tu je potrebné kábel na strane auta odomknúť "tlačidlom" v aute, prípadne keď ani to nepomôže tak opätovne spustiť nabíjanie a skúsiť znova.
          Za mňa je oficiálny Lidl spôsob asi ten najhorší ako nabíjať na ich nabkách.

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          tommik To mas ake auto ze utomaticky odomyka AC??? To som este nepocul. Nebude vadit ze ti niekto ukradne vlastny kabel pri ACstlpiiku? Nemyslis DC, to sa zvykne automaticky odomykat u vacsiny aut kedze DC vlastny kabel njikto nema a su pevne na nabke, aby ho mohol pouzit niekto dalsi. Tesly DC kabel sebecky drzia zamknuty a myslim este C4 sa mi zda co viem.

        • Vilo
          Vilo komentoval
          Upraviť komentár
          1) Nabíjačky ktoré používa Lidl majú v sebe jeden výkonový 50kW AC->DC modul, ktorý sa pripojí k CCS alebo Chademo podľa potreby - čiže iba jedno auto v jednom čase.
          Ďalej obsahuje EVSE pre AC nabíjanie. Väčšinou je možné nabíjať dve autá naraz (jedno na AC a jedno na DC) avšak keď nie je dostupný dostatočný výkon, nikedy je stanica nakonfigurovaná tak, že nedovolí nabíjať druhé auto ani v prípade, že jedno z nich by bolo na AC konektore.
          2) Ako už bolo spomínané, vždy je možné ukončiť nabíjanie na strane auta.

        • marek12
          marek12 komentoval
          Upraviť komentár
          Pozdravujem, nerozumiem ako to myslíte. Ukončiť nabíjanie na strane auta. Pri CHADEMO v nissan leaf to nie je možné. Tesla vedľa nabíjala už hodinu a nabila iba 10kwh, nikto nebol prítomný. Mne to konektor zablokovalo a písalo, že nie je dostatočný výkon na nabíjanie. Inak povedané čakajte kým majiteľ tesly príde, možno o hodinu dve a dovtedy vám konektor zablokujeme. Môžete síce vypnúť nabíjanie cez web, tak ako ste ho zapli, ale ani po opakovanom kliknutí na ukončenie nabíjania to nereaguje...
          Inak celkom tragédia, potreboval som nabíjať asi 5minút aby som sa dostal späť do BA, a lidl nabíjačka dokáže byť odstavená jedným autom s pomalým nabíjaním. Napokon aj väčšina ZSE nabíjačiek bola obsadená iba s jedným autom, čo zneprístupnilo chademo nabíjanie, ale oni aspoň majú aplikáciu, kde je vidieť online stav a odpájanie je bezpróblémové cez aplikáciu.

          "The locking mechanism on CHAdeMo is in the connector, not the car. It's also controlled by the charge unit, not the car, so the keyfob and in-car locking buttons will do nothing at all to help you release it."

        • Vilo
          Vilo komentoval
          Upraviť komentár
          marek12 Podľa toho čo o Chademo viem je zámok v konektore a je riadený nabíjačkou. Avšak je zamknutý iba počas nabíjania. Ak sa teda proces nabíjania ukončí (či už zo strany nabíjačky alebo zo strany auta), nabíjačka konektor odomkne.
          Na odomnknutie konektora by teda malo stačiť zastaviť nabíjanie v aute. Ak je nabíjačka v súlade so štandardom, konektor odomkne.

        • tommik
          tommik komentoval
          Upraviť komentár
          Taur Stará Kona. Keď u GW Avion#3 ukončím na stojane AC nabíjanie, auto automaticky odomkne AC konektor pichnutý v aute. Predpokladám, že pokiaľ beží nabíjanie tak je konektor v aute zamknutý a teda krádež kábla, ak by nebol napevno pripojený k nabke ako v tomto prípade, nehrozí.

        • marek12
          marek12 komentoval
          Upraviť komentár
          Vilo Bohužial, zámok bol zamknutý od momentu kedy som požiadal o začatie nabíjania vo web aplikácii. Svietilo svetlo na konektore. Bez ohľadu nato, že sa fyzicky prúd neprenášal a čakalo sa na dostatočnú kapacitu / vypnutie nabíjania tesly, zámok na chademo konektore bol aktivovaný. V tom je celá absurdnosť a preto tá potreba núdzového tlačidla.

          Našiel som na webe nasledovné riešenie, avšak rozhodne nebudem používať už lidl, ak tam niekto iný nabíja...

          "For anyone who's ever had an issue with the Chademo connector locking on, or the charger not responding to any normal stop commands on the screen or app, there's a very simple solution to get the charger to stop. And no need to waste time hitting any Emergency stop button on the charger (increasingly, the newer ones don't have one anyway).

          Simply connect the Type 1 cable into the other port on the car (the other end remains unconnected) - this makes the Chademo stop instantly."


          Viete mi ešte prosím povedať, či je možné stanicu obnoviť do funknčného stavu po tom ako bolo núdzové tlačidlo stlačené ? Alebo to musí operátor ?
          Naposledy upravené marek12; 02-08-2023, 17:55.

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          marek12 No na strane auta, bud niekde v menu infotaimentu,alebo mas fyzicke takcitko na palubke ako ja na ukoncenie nabijania/odomknutie konektora CCS. Aj na kluci viem dilakovym odomknut konektor. A v pripade zlyhania (asi ked odide 12V bat) je mechanicky postup (potiahnut akesi lanko) ale to treba otvarat kapotu. Nakoniec si si nasiel postup ako na to, ale mozno by pomohlo aj precitat navod k autu. Lidl su typicky myslim ABB50kw, ako su na ZSE ci Kaufland, tak by mali fungovat obdobne len ZSE ma mozno lepsie zmaknutu apku ako Lidl.
          Ale vdaka ti za tvoju skusensot asi pre istotu pouzijem ZSEchip/roaming nez cez fon priamo Lidl ak by som tam musel nudzovo nabijat.

          tommik hm, cize ked sa nabije doplna a ukonci sa tak nabijanie, ktokolvek si moze vziat tvoj kabel? Neprijemne.
      • denial
        Member
        • Jun 2014
        • 322

        Potreboval som dnes nabit pri Lidli, tak som si dopredu navysil ucet.

        Prvy pokus: bloknutych 43 eur z uctu, nabijanie sa ani nespustilo. napisalo chybu, ze auto musi byt vypnute (co bolo).

        Druhy pokus: bloknutych dalsich 43 eur, po 18 minutach nabijanie prerusene s rovnakou chybou (odomkol som auto a pustil radio, klucik som do spinacky ani nedaval)

        Preslo uz vyse 2 hodin, stale 2x 43 eur chybaju z uctu.

        Prisla mi na email aj faktura
        Total amount: 3,25 EUR za 8,334kWh

        To rucne vypisovanie emailu, mena, priezviska, cisla karty, jej platnosti, atd. je extremne otravne a zdlhave a kedze som to musel robit 2x, tak o to viac.

        Druha moznost bola Paypal Expres, to ako funguje, zasa bude treba vypisovat login a heslo do paypalu ?

        Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	image.png
Videní:	648
Veľkosť:22,7 KB
ID:	93141

        Pripojené súbory

        Komentár


        • jeeff
          jeeff komentoval
          Upraviť komentár
          Neviem ako na Lidl, ale zvycajne to vratenie trva tak 1-2 dni. Podobne to ma aj OMV pri Letisko Zilina, respektive tam, kde pouziva platobny terminal.

          Lidl sa da spustit aj napr. ZSE kartou, cena je tam 0,69 pri CCS, netusim aka cena je priamo od Lidl.

        • dango
          dango komentoval
          Upraviť komentár
          na toto je vhodna KiaCharge. Pri zakladnom programe su ceny velmi blizke lidlovskym a je to hlavne bez tychto zbytocnosti (registrovanie, blokovanie penazi, minimalna ciastka) pekne kartou.
          AC 0.26e
          DC 0.42e
          jednorazovy aktivacny poplatok 0.59e

        • tommik
          tommik komentoval
          Upraviť komentár
          Treba si to prepočítať aj s tým poplatkom za spustenie nabíjania. Ak ma Lidl spoplatnené parkovanie po 1. hodine a človek nechce platiť k nabíjaniu ešte aj za parking tak do tej hodiny odoberie na AC väčšinou tak 10 kW, čo by s KiaCharge bolo cca 0,32 €/kWh.
          Možno zvážiť Chargemap Pass a nabíjať pri Lidloch za 0,264 €/kWh. Ale za kartu dá človek 20€...

        • denial
          denial komentoval
          Upraviť komentár
          poplatok za spustenie nabijania?
          o tom kde pisu a v akej ma byt vyske?

          kia charge zrejme pre mna neprichadza do uvahy, kedze nemam kiu, ale citigo
          ja som nabijal DC

          Lidl ceny
          AC 0,24 Eur/kWh
          DC 0,39 Eur/kWh
          https://www.lidl.sk/c/emobility/s10012363

        • dango
          dango komentoval
          Upraviť komentár
          denial O tom, ako ziska KiaCharge aj majitel ineho auta, uz tu bolo na fore spominane, popozeraj

        • denial
          denial komentoval
          Upraviť komentár
          tak skusal som sa teda zaregistrovat a daval som tam nejake kia soul ev vinka, potom kia benzin vinka, potom audi vinko a na vsetky do jedneho mi napisalo to iste:

          "Zadané VIN už bolo priradené iné zmluve."

        • PistaTT
          PistaTT komentoval
          Upraviť komentár
          denial najdi si na nejakom nemeckom bazari eNiro VINko. alebo Ioniq PHEV

        • denial
          denial komentoval
          Upraviť komentár
          po 6 dnoch stale obe sumy (aj z "vadneho nenabijania") blokovane ... je to normalne ?

          TYP DÁTUM POPIS SUMA
          Nezaúčtované 1.10.2023 CHARGEPOINT AUSTRIA GMBH -39,75 EUR
          Platba kartou 1.10.2023 ChargePoint Austria GmbH -3,25 EUR
          Nezaúčtované 1.10.2023 CHARGEPOINT AUSTRIA GMBH -43,00 EUR

        • Miroslav Rojko
          Miroslav Rojko komentoval
          Upraviť komentár
          Skus sa informovat v banke, cimto neblokuju oni, zalezi aj od karty/banky ako naraba s blokaciami, na niektorej mi blokaciu zrusi hned a na inej som cakal

        • denial
          denial komentoval
          Upraviť komentár
          tak ~80 eur mi uvolnili po 15 dnoch
          riadna kvalitka

        • Miroslav Rojko
          Miroslav Rojko komentoval
          Upraviť komentár
          Keďže úroky na termin.vkladoch sú aktuálne najvyššie 4% pred zdanením, tak si prišiel o 10,65 centa, mal by si si to pýtať od Lidl. Urobia to viacerým a hneď majú celé € zarobené

        • MasterBlaster
          MasterBlaster komentoval
          Upraviť komentár
          Vyzera ze dlhym cakacim dobam na odblokovanie zadrzneho coskoro odzvoni integraciou nabijania do Lidl+ app:
          https://fontech.startitup.sk/lidl-sa...znu-vlastnost/

          “V rámci nového systému má táto čakacia doba zmiznúť a príde verzia aplikácie Lidl Plus, ktorá dostane funkciu elektromobility a teda aj možnosť platby. Aplikácia okrem toho umožní aj nahliadnuť do histórie nabíjania, prípadne si stiahnuť vyúčtovanie.

          Aj keď ostane nabíjanie spoplatnené, podľa hovorkyne Lidlu Ivety Barabášovej odpadne práve problém s dlhou čakacou dobou na jeho odblokovanie.”

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          Tak uz len zrusit tu minimalnu sumu nabijania a zaviest nabijanie za body a bude Lidl zasa pouzitelny.

        • denial
          denial komentoval
          Upraviť komentár
          "Pozor si však treba dať na minimálnu faktúrovanú sumu, ktorá v prípade DC nabíjania činí 3,51 € a v prípade AC nabíjania je to 3,60 €."

          tak neviem ako to je, ale ja som za 18 minut nabijania platil 3.25 eura a sedi to presne s udajne odobratymi kilowattmi
      • ivan32
        Member
        • Sep 2014
        • 178
        •   

        Je toto OK? Zse appka mi ukazuje cenu na Lidli 69centov a GW appka 43centov. Lidl znižoval ceny a ZSE to ešte nevie? Alebo je to chyba?

        Samozrejme oba progremy sú základné bez mesačného paušálu.
        Naposledy upravené ivan32; 11-10-2023, 20:53.

        Komentár


        • milan84
          milan84 komentoval
          Upraviť komentár
          ZSE to ma cez inu platformu ci ako sa to vola. Cez GW je Lidl lacnejsi.

        • 1romeo1
          1romeo1 komentoval
          Upraviť komentár
          milan84 to je v GW roaming či to je partnerská?
      • PistaTT
        Member
        • Jun 2022
        • 130
        •   

        V niektorej z diskusii sme sa okrajovo dotkli aj toho ci Lidl nabijacky funguju 7x24 (DCS apky a weby ich v noci reportuju ako nedostupne, ZSE drive ich uvadza ako dostupne aj v noci).
        Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	IMG_4701.png
Videní:	240
Veľkosť:401,8 KB
ID:	94686

        Obratil som sa na zakaznicku linku Lidl s otazkou na prevdazkovu dobu ich nabijaciek.
        Najprv mi prisla len sucha informacia "Všetky informácie o nabíjaní nájdete tu: https://www.lidl.cz/c/e-mobilita/s10012567​" a tam sa teda o prevadzkovej dobe nabijaciek clovek vela nedozvie...

        tak som nasledne napisal dotaz tak aby ho pochopili, ci su aspon niektore ich nabijacky vyuzitelne aj mimo otvaracich hodin ich predajni a ze by bolo fajn poskytnut na konkretnu otazku aj konkretnu odpoved a prislo toto:
        Dobrý deň, pán XY,

        ďakujeme za Váš e-mail.

        Nabíjanie elektroautomobilov je možné iba počas prevádzkovej doby jednotlivých predajní.

        Prajeme Vám príjemný deň.


        S pozdravom
        Romana V.
        Zákaznícky servis
        Naposledy upravené PistaTT; 15-01-2024, 09:36.

        Komentár

        • denial
          Member
          • Jun 2014
          • 322

          > V spojení s nabíjaním elektromobilu na nabíjacej stanici Lidl nie je účtovaný nijaký poplatok za parkovanie. Avšak, ak je nabíjačka situovaná na parkovisku s parkovacím systémom, tak po uplynutí 60 min. bude účtovaný poplatok spojený s prekročením času bezplatného parkovania.​

          > je parkovanie nastavené na 60 minút zdarma a sumou 2 € sa spoplatňuje každá ďalšia začatá hodina

          Takze vlastne pomale viachodinove AC nabijanie sa pri takych lidl nabijackach za platenou rampou neoplati


          este som sa chcel opytat, ci sa da cez tu stranku platit napr cez gpay alebo inak pohodlnejsie, ale bez toho, aby som si dal zapamatat cislo platobnej karty do password managera vstavaneho v browseri?
          https://m.intercharge.eu/evse/enter

          Komentár

          Pracuje...
          X