Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Tesla Model 3 - Jay Leno's Garage

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Stano Kurek
    Administrator
    • May 2014
    • 290

    Tesla Model 3 - Jay Leno's Garage

    Don't let the lower price tag fool you! This Tesla Model 3 is a great car to get around town in. Jay is joined once again by Tesla's head engineer and designer, Lars Moravy and Franz von Holzhausen. (Nenechajte sa oklamať nižšou cenou! Tento model Tesla Model 3 je skvelé auto, ktoré sa dá dostať okolo mesta. Jay sa opäť pripojí hlavný inžinier a dizajnér spoločnosti Tesla, Lars Moravy a Franz von Holzhausen.)

    https://www.youtube.com/watch?v=WLMalLy_3JU
  • SKolja
    Member
    • Dec 2018
    • 253
    •      

    #2
    Velmi zaujimavy rozhovor. Ak som to spravne pochopil, tak hlavna (nosna) myslienka MT3 je dostat technologie z modelu S k masam za co najnizsiu cenu. Je zaujimave ako Jay porovnava niektore technologie s inymi automobilmi.
    Pospominali kadejake veci a upgrady, ale na smerovky si nespomenuli. To ale v amerike z ich rovnymi cestami a minimom kruhovych objazdov ale nie velky problem.
    Celkom ma zaujala pasaz o tepelnom cerpadle. Vie mi niekto vysvetlit cim je tepelne cerpadlo v TM3 ine ako u konkurencie (octovalve ma viac vyrobcov)?
    Co som si precital je vacia integracia komponentov + octovalve.
    Daco je ukazane tu: https://www.greencarreports.com/news...inter-ev-range
    Pravdepodobne ide o kombinaciu integrovanych rozvodov a octovalve: https://www.emobility-engineering.co...20the%20market.

    P.S.: Som naozaj zvedavy ako bude vyzerat Tesla za 25k$.

    Komentár


    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Octovalve pouziva viac vyrobcov ? V zlozitejsej podobe (nie octo ale menej) mozno najnovsi korejci podla tlacovej spravy ale inak ?
      Stacilo. I raz videit video ako riesili tepelko v koncerne - splet desiatok rurok, trubiciek zaberajuca polku motoroveho priestoru, Munro to mal vo videu.
      Tiez kurenie riesenie budenim motorv namiesto spiraly urobi svoje uspory.

    • SKolja
      SKolja komentoval
      Upraviť komentár
      Miroslav Rojko no co ja viem tak BYD ma nieco velmi podobne (nie priamo kopiu, ale podobne, tvaria sa ze je to ich design). Tesla bola prva, BYD rychlo nasledovalo. Dalsi ako Hyundai a Geely tiez. Co citam taj uz aj Huawei to bude mat podobne.
      Z mojho pohladu su to 2 veci (ale uzko suvisiace). Tepelne cerpadlo (kde nielen Tesla ale aj ostatni robia superintegraciu chladenia a kurenia a vsetkych rozvodov do jedneho bloku) a octovalve ako integracia viacerych ventilovych rieseni (kde Tesla bola prva, ostatni zacali tiez nasledovat)
      Na Tesle sa mi paci, ze ked hladaju riesenia ako zjednodusit a zlacnit komponenty, tak tuto ulohu nezadavaju subdodavatelom, ktory su orientovani len na svoje funkcne zony, ale si to navrhne a urobi sama a integruje rozne komponenty do vacsich funkcnych celkov.
      Naposledy upravené SKolja; 08-03-2024, 09:21.
Pracuje...
X