Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Aký výkon má Model S 75D?

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Zelene Lietadlo
    Member
    • Apr 2014
    • 34

    Aký výkon má Model S 75D?

    Zdravím,

    nejaký čas poškulujem po inzerátoch na jazdené S-ká, najlepšie mi zatiaľ vychádza varianta 75D. Čo mi ale nejde do hlavy sú veľké rozdiely v uvádzanom výkone auta v kilowattoch v rôznych inzerátoch.
    Napríklad:

    https://www.autobazar.eu/detail/tesl...-75d/30479172/
    Tesla Model S 75D, 10/2018 - 245kW

    https://www.autobazar.eu/detail/tesl...86kw/30491459/
    Tesla Model S 75D, 2/2018 - 386kW

    Viem že Tesla sa nehrá na modelové roky, a robí zmeny priebežne. Ale pokiaľ ide o ten istý variant, a autá vyrobené relatívne v rovnakej dobe, nemal by tam byť taký veľký rozdiel vo výkone. Napriek tomu auto z druhého inzerátu má údajne o 60% vyšší výkon než to prvé.

    Vyzerá to akoby to druhé auto bola "performance" verzia, ale pokiaľ viem Tesla ponúka performance verzie len pre najvyššie rady (stovky, nie 75ky).

    Najlogickejše mi príde, že v jednom z tých inzerátov je chyba. Ale v ktorom? Skúšal som to googliť, ale výsledok bol rovnaký - dostal som niekoľko odpovedí, a každá je iná.

    Vie mi to niekto objasniť?
    Naposledy upravené Zelene Lietadlo; 11-07-2023, 11:07.
  • Miroslav Rojko
    Senior Member
    • Nov 2016
    • 1318
    •   

    #2
    Vykon v TP je uvadzany podla COC listu k autu, ale v COC liste su vykony tri - okamzity, hodinovy, trvaly alebo tak podobne a uradnici na obvodnych uradoch pri vystavovani TP si vyberaju rozne. Kvoli co najmensej poistke je dobre mat co najmensi vykon a preto moje Tesly na rozdiel od inych maju v TP vykony 44kW zadokolky a 65kW AWD, pricom maximalny okamzity vykon je 299PS alebo 514PS konkretne pre Y.
    Ojazdene z Nemecka vacsinou uradnici kopiruju vykon z nemeckych TP, kde zas uvadzaju vacsinovo maximalny vykon predneho motora pri AWD.
    No a majitelia inzerujuci alebo bazarnici, ktori nie su prvi majitelia, vychadzaju z TP.

    Preto odporucam podla VIN urcit presny modelovy rok a si vygooglit vykon na Wiki o Teslach, su stranky, kde historicky vedu parametre ako sa Tesly vyrabali alebo pytat sken COC od predavajuceho. Podla TP a inzeratov je to malokedy pravdivy udaj.
    [priezvisko]@me.com

    Komentár


    • Zelene Lietadlo
      Zelene Lietadlo komentoval
      Upraviť komentár
      Ďakujem za vysvetlenie. Už chápem prečo je v tom taký bordel. Ešte sa spýtam tatko: Je možné, že medzi 75D 2/2018 a 75D 10/2018 bude výrazný rozdiel v reálnom výkone? Alebo to môžem považovať za to isté auto čo sa týka výkonu?

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Je to to iste.
Pracuje...
X