Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Jazdená Tesla Model S

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Pa3x
    Junior Member
    • Jun 2022
    • 9

    Jazdená Tesla Model S

    Ahojte,
    chcel by som sa opýtať na radu ohľadom Modelu S.Je rozumné kupovať model z roku 2014/ 2015 s nájazdom okolo 120-tisíc? Také tie info, že karosárske prevedenie nie je precízne a podobne, sú pre mňa irelevantné, to si človek vie skontrolovať a vybrať. Skôr mi ide o pohonné ústrojenstvo a životnosť akumulátora. Predstava výmeny baterky v zmysle kus za kus pri súčasných cenách je trošku desivá. Na druhej strane, je množstvo majiteľov Tesiel, ktorý za 10 rokov urobili cez 300-tisíc km a stále všetko funguje, prípadne stihli vymeniť na záruku. Mám vyhliadnuté 3 modely s nájazdom okolo 100-tisíc km a jeden má údajne len 15-tisíc, avšak 7 rokov autot stálo bez pohnutia a nepoužívalo sa. Čo absolútne netuším, ako sa mohlo podpísať pod zdravie batérie.
    Ďakujem za každú radu. Btw, Model 3 nepripadá do úvahy. Ďakujem
  • Miroslav Rojko
    Senior Member
    • Nov 2016
    • 1314
    •   

    #2
    To si radsej rozmysli, tam sa kazi uplne vsetko, aj to co nevies ze v aute vobec je. Zaroven prve Tesly maju na dnesnu dobu strasne pomale nabijanie, takze ani tam to nie je celkom vyhodne. Baterky boli male, az od 2017 Raven mali poriadny dojazd. Da sa vacsina veci opravovat v neznackovom servise ale aj tych par veci co treba ist do Tesly, zabiju cenou tak, ze to nepokryje ani na 10 rokov bezplatne nabijanie.
    [priezvisko]@me.com

    Komentár

    • Pa3x
      Junior Member
      • Jun 2022
      • 9

      #3
      A máš to z vlastných skúseností a vieš aj o niečom konkrétnom? Alebo len čerpáš z internetových diskusií pls? Pretože z mojich vlastných skúseností, je vždy viac počuť kritiku ako chválu. Ak si kúpi milión ľudí nejaký produkt a 10-tisícom sa niečo pokazí, tak tých 10-tisíc narobí taký bordel na nete, ako by išlo o najkazovejšiu vec na svete. A pri tom je to len 1%. Zatiaľ čo zvyšných 990-tisíc si to užíva a nikdy nič neriešili a sú spokojní. Potom ľudia falošne začnú nadobúdať dojem o kazivosti, pretože z tých nespokojných 10-tisíc sa ozve skoro každý, narozdiel od tých spokojných. Málokedy sa stretneš s príspevkom "Ahojte mám teslu 10 rokov a je super užívam si to a odporúčam!" možno to trochu hraničí aj s chválenkárstvom. Ale keď sa ti neičo posere, tendencia a intuícia hovorí jasne. Zverejniť, skritizovať a zistiť info. Táto teória sa mi rokmi už potvrdila nespočetne veľakrát aj v biznise, aj súkromne. Preto som chcel vedieť konkrétne informácie. Veľmi cením tvoj postreh, ak vychádzaš z vlastných skúseností a ďakujem za to. Ale ak je to len sprostredkované a bližšie nešpecifikované, tak snáď sa ozve aj niekto, kto s ňou má vlastné skúsenosti.
      p.s. O bezplatné nabíjanie mi vôbec nejde, nabíjam si môj aktuálny EV doma v garáži a je vedla neho ešte jedno miesto a chcel som vymeniť spalovák za elektro maximálne tak do 40k. Ak nepochodím s Teslou, tak skončím asi niekde u koncernu VW, kde sa už aspoň chystá V2G, čo v kombinácii s fotovoltikou bude riadny krok vpred.
      Naposledy upravené Pa3x; 05-08-2022, 13:45.

      Komentár

      • Miroslav Rojko
        Senior Member
        • Nov 2016
        • 1314
        •   

        #4
        Za tych 5 rokov, co sa pohybujem v EV komunite, som stretol nespocet majitelov Tesiel a niekedy prezradia aj to, co na internet nenapisu. Ja to skor vidim z ineho pohladu, co som pocuval - pri starych Teslach je to horsie ako sa pise. Kvalita vyroby aut tejto znacky si presla od najhorsich obdobi po uz celkom prijatelne kvalitne auta, preto ako dodatok by som napisal, ze ak niekto chce ist do novej Tesly, odporucam vsetkymi desiatimi, len dodavam, predat najneskor tesne pred koncom zaruky.
        Pises o rozpocte 40 tis., takze ak Ti je potom bezne dat 5% z ceny auta parkrat do roka na necakane opravy, OK. Ja radsej mam nove auto, nedam donho nic a v zaruke este predam. V dnesnej dobe sa podla mojho nazoru najviac oplatia cinske Tesly od 2021 vyroby, ci uz rocne alebo nove, tam ludia zbadali kvalitativny skok v spracovani a spolahlivosti a tiez viacero vylepseni. Nejaka SR+ by mozno bola v tej cene okolo 40 zohnatelna.
        [priezvisko]@me.com

        Komentár

        Pracuje...
        X