Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Význan FVE po invazii

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • palo47
    Member
    • Jan 2020
    • 66

    Význan FVE po invazii

    Vývoj situácie v oblasti energii po invázii RF na UA sa stáva ťažko predvídaťeľný. Preto je na mieste sa pripraviť.

    Konkrétne ja som 100% závislý na dodávke elektriny. Mám sice aj 5 kW pec na drevo a na dohľad borovicový les. Ale bez ladničky, cca 700 W pre 2,5 kW klimatizáciu schopnú dodať až 5 kW tepelnej energie v reverznom režime. Samozrejme nabíjanie 32,3 kWh BEV, aspoň jednej indukčnej platne cca 1, 2 kW , úsporného svietenia a cca 100W pre TV internet a laptop. Bez uvedéneho by sa dlhodobejšie dalo ťazko vydržať. Zatiaľ som to nepočítal ale mám veľmi hrubú predstavu,, že by som si mal vybudovať cca 3 kW peak FVE s cca 5 -10 kWh úložiskom.
    Úložisko by bola najvyššia položka, ideálne vy bolo využit bateriu môjho e-up. Samozrejme by som stratil záruku ale možno by sa dalo vyriešit aspoň ommedzené riešenie napr cez vykurovaciu PTC jednotku, tá pracuje s plným napätím bateriového packu.

    Sledujem tento portál nejakú dobu a je tu dosť čenov ktorí by vedeli dobre poradiť.

    Preto prosim o rady.

    18:00
    Medzičasom som sa k zámeru vrátil.
    Zisťujem, že by sa mi značne predražilo pretože mam trijfázový rozvod a tak by to potrebovalo min dvojfázový FV hybridný system s dvomi zalohami a asi aj dosť výrazne upravit´ dost zložitý domový rozvadzač (11 okruho ve podlahové el kúrenie kombinovane s dvomi konvektormi).
    Len ako poistka pre vážne výpadky dodávky el energie by to bol dosť veľký luxus. Keď by už velmi vážne kolabovala dodávka elektriny tak by už nefungovalo veľa iných vecí a možno by pre takéto použitie stačil jednoduchý jednofázovy prepinatelmý system. Mám predstavu, že odpojit´ 3 fázy od siete, spojiť fázy paralelne, povypinať ističe neziadúcich okruhov a toto cele pripojit na jednofázový systém.
    Naposledy upravené palo47; 26-02-2022, 18:12.
Pracuje...
X