Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Cena nabijania elektromobilu v SR/CR a zahranici. Diskusia, skusenosti, zaujimavosti.

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • ICE666SVK
    Senior Member
    • Jul 2014
    • 1998

    Cena nabijania elektromobilu v SR/CR a zahranici. Diskusia, skusenosti, zaujimavosti.

    Diskusia a skusenosti ci uz vlastnite, alebo ste to niekde videli a nafotili a nieco o tom napisete sem, alebo je nieco na nete v podobe clankov ci videii. Tak to sem kludne dajte. Mate doma vlastne nabijanie, tak sem napiste co Vas to stalo a co vsetko ste k tomu potrebovali (povolenia, poplatky, revizie) Co si myslite, ze ste mohli urobit inac a comu sa je lepsie vyhnut a podobne. Nejake fotky ci videa su tiez vitane. Niekto ma moznost nabijat doma v dome, na zahrade a podobne. Urcite v buducnosti a mozno aj v sucastnosti exsistuju parkovacie domy, garaze alebo aj parkoviska. Napiste odfotte, spravte male video. No a diskusia o platenom nabijani v SR, CR ci inde v zahranici (registracia, roamingove sluzby v zahranici a ceny za tieto sluzby). Z cim ste sa stretli, ake problemy ste mali. Vyzdvihnut pozitiva ci negativa a proste vsetko co je z tym spojene. Teda co si myslite a ake skusenosti mate so spolocnostiami co uz spoplatnili nabijanie elektromobilov. Ci su aj pausali, alebo kredity pri plateny za nabijanie. Z akou cenou ste sa stretli a obmedzeniami a podobne. Mozno stoji za zmienku aj napisat (tika sa majitelov elektromobilov), mam auto znacka...., nabijacka v aute..., kable k tomu.... (standardna vybava, pripadne dokupene) a to mi umoznuje nabijat doma, mimo domov, v zahranici a podobne. Mozno je dobre uviest aj nabitie v % a dojazd v km, lebo niekomu nemusi kWh nieco hovorit. Aj v spalovakoch vela ludom spotreba nehovori nic L/100km, ale plna nadrz na tolko a tolko km uz hej. Teda priklad Peugeot iON 100%, 12 dielikov a dojazd pri stupnoch Celzia tolko a tolko co ukazuje palubny pocitac a podobne aj ine auta trebarz Tesla. Pre vela ludi je to totiz vela informacii a nevedia sa v tom vyznat. Takze fajn by bolo mozno aj odborne + laicky k tomu. Nak ten co sa vyzna, nemusi citat litanie a naopak laik zase bude vedla z odborneho vykladu. Mozte uviest aj nabijanie v lete ci zime a ako sa zariadit ked ide zima (mrazy) ci leto (horucavy).
    Naposledy upravené ICE666SVK; 19-12-2015, 13:02.
  • enfko
    Member
    • Dec 2014
    • 183

    #2
    Vcera mi uz prisla prva faktura z CEZu - vyuctovanie za 6 mesiacov (1 mesiac = pausal 150 CZK). Takze v CZ na CEZ staniciach sa uz realne zacina platit.

    Komentár

    • ozana
      Member
      • Jun 2015
      • 192

      #3
      Pôvodne zverejnené od enfko Pozrieť príspevky
      Vcera mi uz prisla prva faktura z CEZu - vyuctovanie za 6 mesiacov (1 mesiac = pausal 150 CZK). Takze v CZ na CEZ staniciach sa uz realne zacina platit.
      Tam se snad platí odjakživa, jde přece o paušál = platíte i když nepoužíváte.

      Povinnou měsíční platbu zavedlo s novou smlouvou PRE. Dosud člověk mohl mít kartu a nic neplatit, pokud kartu nepoužíval...

      Komentár


      • ICE666SVK
        ICE666SVK komentoval
        Upraviť komentár
        Podla mna by bolo ferove mat v takychto pripadoch Pausal 0 a platit len za nabijanie. Pri spalovakoch mam tiez viac kartiet u roznych spolocnostiach a ci idem v ten mesiac natankovat alebo nie a kde konkretne nejaky pausal neplatim. Ferove je zaplatit za odber litrov pri spalovakoch ci elektriku teda kWh pri elektromobiloch. Aj pri nabijackach bude viac spolocnosti a zakaznik by si mal sam vybrat co mu vyhovuje, ale platit aj ked nevyuzivam povazujem za neferove.

      • enfko
        enfko komentoval
        Upraviť komentár
        Hosť Bol tu ustaleny nazor, ze na CEZe sa zatial neplatilo, pretoze pri nabijani sa clovek nepotreboval nijako identifikovat (cipom).
        Takisto pan, co pisal test na hybrid.cz na KIA Soul EV to tvrdil: Rychlonabíječky DC má ČEZ zatím všude zdarma.

        Ja osobne som s pausalom CEZ a ich sluzbami spokojny.
        Naposledy upravené enfko; 13-01-2016, 13:02.
    • Radovan
      Member
      • Aug 2014
      • 304
      •      

      #4
      ČEZ používá paušál 150,- Kč bez DPH (21%) / měsíc odjakživa. Bez čipu se nedostanete k zásuvkám domácí Schuco a Mennekes na pomalých nabíjecích stojanech. Dobíjet mohou 2 vozidla naráz výkonem 3,6 a 11 kW. Rychlonabíječky ČEZ třísystémové CHAdeMO / Combo / Mennekes jsou zatím díky poruchovosti jen v testovacím režimu a zdarma bez nutnosti odemykat je čipem. Naráz de mohou nabíjet jen 2 vozidla, přičemž jedno rychlonabíječkou (CHAdeMO nebo Combo) a druhé současně Mennekes. Jiná kombinace není možná. Ovšem jejich inzerovaný výkon na mapách ČEZu 50 kW je pohádka, málokdy se dostanou přes 39 kW a nejnovější u teplárny Ostrava Vítkovice jede trvale na 16-19 kW i při nulovém stavu nabití Vaší baterie. Mennekes pak klasicky 11 kW. Co se průběžně mění je způsob účtování. Nejprve to bylo na čtvrtletí dopředu, pak pozadu a teď je to na pololetí pozadu. Právě mi přišla faktura za 2.pololetí 2015 na 1.089,- Kč s DPH. Jsem jejich zákazníkem už druhý rok.
      Naposledy upravené Radovan; 14-01-2016, 18:33.
      Radovan

      Komentár

      • ICE666SVK
        Senior Member
        • Jul 2014
        • 1998

        #5
        Benzin / Nafta vs Elektrika domaci tarif
         

        Komentár

        Pracuje...
        X