Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Gumené koberce pre Model S (prípadne aj 3/X/Y)

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Dus
    Dus
    Member
    • Sep 2020
    • 84
    •   

    Gumené koberce pre Model S (prípadne aj 3/X/Y)

    Neviem, či taká banalita ako gumené koberce si zaslúži taký dlhý post.
    Strávil som však s tým veľa času, tak sa o skúsenosti rád podelím.
    Svoju TMS mám od augusta 2018, a už vtedy som chcel dokúpiť gumené koberce. Dodávané velúrové vyzerajú pekne, ale to sa skončí po prvom nasadnutí od povysávania, obzvlášť v zlom počasí. Keby sme tu mali show room s predajom doplnkov, tak si ich asi dávno kúpim, hoci za ustrelenú cenu.
    Lenže, show room tu nemáme, a v roku 2018 v EU nefungoval ani oficiálny eshop. Na americkom boli gumené koberce za $245 (2ks predné + 1ks zadný) a $200 (do kufra), čo asi predstavuje maržu rádovo v stovkách percent. K tomu doprava, clo a DPH. Avšak, aj keby som bol ochotný toto všetko zaplatiť, shop dodával iba do U.S. a Kanady.
    Nedávno sa objavil oficiálny eshop aj v EU, napr. v Nemecku by ma to vyšlo na 270€+220€ s nemeckou DPH plus doprava (https://shop.tesla.com/de_de/categor...-s.bodenmatten). Lenže ani tento shop mimo Nemecka nedodáva. Medzitým som sa skúšal poohliadnuť po alternatívnych dodávateľoch, ktorí by mi za peniaze gumené koberce dodali. Zistil som, že buď nájdem alternatívu za tiež ustrelenú cenu, alebo nájdem alternatívu za dobrú cenu, ale je to niečo generické ako-tak pasujúce do TMS, hoci dodávateľ tvrdí, že je to špeciálne pre TMS. Alebo som našiel na Alibabe na pohľad dobre pasujúce koberce pre TMS za dobrú cenu, avšak musel by som objednať min. 10ks :-)
    Po poslednom hľadaní ma však Google Ads presmeroval z www.sme.sk na https://www.e-mobility-shop.de/p/tes...er-schutzmatte, ktorý prevádzkuje nejaký Teslák – nadšenec, a kúpil som to celé vrátene dopravy za 174€ (109€ + 55€ + 10€ doprava).
    Nie sú podľa mňa úplne stopercentné, na niektorých miestach je priveľká fuga, ale to je nakoniec u Tesly aj na mnohých karosárskych dieloch. A tiež sa mi nepáči, že sú z pomerne tvrdého materiálu, čo spôsobuje istý akustický diskomfort (niekedy mám dojem, že miesto podrážok mám pazúre), na druhej strane pri vyberaní z auta obsah určite nevylejem na koberec ako by sa u mäkších gumených určite stávalo.
    V dôsledku googlenia kobercov mi došiel aj ďalší tip www.carcarpit.sk, vyrábajú velúrové aj gumené na objednávku za veľmi dobrú cenu, na velúrové dokážu vyšiť nápis Tesla či Model S v požadovanej farbe. Uvádzam iba ako tip bez záruky. Ak ich niekto vyskúša, môže sa o skúsenosť tiež podeliť.
  • Jozefr
    Member
    • Feb 2015
    • 192
    • jozef21601
    •   

    #2
    Ja som toto tiez riesil pred zimou. Nechcel som pouzivat koberce potom to nejde vycistit ale najhorsia je vlhkost v aute.
    Povodny plan bol kupit origo v Tesle ked som bral auto ale nemali ich.

    Tak som hladal na ebayi a nasiel som toto, dobra cena rychla dodacia lehota tak som ich zobral:
    https://www.ebay.com/itm/123927214676
    Ano samozrejme kvalita urcite nieje najlepsia ale rozmerovo pasovali presne. Material by mohol byt podla mna aj tvrdsi ale vlhost a bordel sa do auta nedostane to je pre mna hlavne. A nieje problem ich vytiahnut von bez vysypania.
    Co ale hodnotim najhorsie zo zaciatku velmi smrdeli, manzelka ma casom ale opravila ze to nieje smrad ale su napustene/nastriekane nejakou "vonavkou?" neviem preco to robia ale ak by ich niekto zobral odporucam vytiahnut niekde von do tiena a nechat ich tam aspon mesiac. Popripade skusit pri objednavke napisat koment, prosim bez tej smejd vonavky.

    Inac stranka vyrobcu je priamo tu daju sa zobrat este lacnejsie ako z ebayu:
    http://www.frogum.com/offer/model-ta...-3d-floor-mats

    EDIT: pozeram, ze carcarpit.sk je vlastne tiez Proline ktory spominam aj ja vyssie...
    EDIT2: Este by ma zaujimalo ci niekto nenasiel gumeny koberec pre Model S do zadneho kufra ale na samy spodok do toho velkeho odkladacieho priestoru pod vekom. Tam by som ho vedel pouzit aj celorocne.
    Naposledy upravené Jozefr; 01-02-2021, 10:53.

    Komentár


    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      Na ebay som veru nehľadal, len na Amazone, Alibabe, a všeobecne cez Google. Vypadajú byť dobré, aj cena 60€ je o.k.
      Až si kúpim TMS Plaid+, viem kde hľadať :-)
Pracuje...
X