Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Strešné nosiče pre TMS

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Dus
    Dus
    Member
    • Sep 2020
    • 84
    •   

    Strešné nosiče pre TMS

    Všimol som si miernu modifikáciu čo sa týka strešných nosičov pre TMS.
    Ja mám TMS vyrobený v 07/2018 a keď som ho objednával, boli takéto možnosti (viď fotky nižšie):

    Ako lyžiar a bicyklista som nemal inú možnosť ako objednať otvárateľnú sunroof, hoci za vyše dva roky som ju mal otvorenú len párkrát. Sunroof mal pod takými malými plastovými záslepkami ukryté závity, na ktoré sa dal namontovať strešný nosič Whispbar (https://www.stresnenosice-boxy.sk/pr...2011-fix-point). Majiteľ celosklenenej strechy mal smolu.
    Momentálne sa zdá, že si Tesla diskrimináciu majiteľov celosklenenej strechy uvedomila a našla možnosť ako nejaký nosič na ňu namontovať.
    Na tesláckom eshope v Nemecku je dostupný https://shop.tesla.com/de_at/product...ger---glasdach za 234€, čo je v celku prijateľná cena. Tesla branded Whispbar bol kedysi ponúkaný na americkom eshope za $549, hoci to isté, len bez nálepky Tesla, som kúpil na horeuvedenom linku za 245€. Kto vyrába nový nosič som nedokázal zistiť, iba som v návode zistil, že sa montuje zachytením za sklo. U starších modeloch celosklenenej strechy ponúka Tesla retrofit v servise.
    Tiež neviem, aká strecha je momentálne pre TMS k dispozícii. Konfigurátor žiadnu možnosť voľby neponúka, ani nepíše, aká strecha sa montuje. Našiel som ešte v starom návode:

    Manual TMS sw ver. 2018.12:
    Roof Racks
    If Model S is equipped with a sunroof, you can
    carry up to 165 lbs (75 kg) using a Tesla-approved
    roof rack (see Parts and Accessories
    on page 160). A Model S equipped with a
    body color roof or a glass roof is incompatible
    with roof racks.

    V súčasnom je uvedené toto
    Manual TMS sw ver. 2020.44:
    Roof Racks
    If Model S is equipped with a sunroof or a panoramic roof, you can
    carry up to 165 lbs (75 kg) using a Tesla-approved
    roof rack (see Parts and Accessories
    on page 175). A Model S equipped with a
    solid body color roof is incompatible
    with roof racks.


    S nosičom Whispbar a Thuleboxom na ňom som úspešne absolvoval dve lyžovačky, hoci som mal trochu obavy z nosnosti (75kg). V každom prípade doporučujem v súlade s návodom pri zastávkach dotiahnuť závitové tyčky. Ja som tak nerobil a po príchode domov som s hrôzou zistil, že jedna je takmer úplne vykrútená so závitu.
    Či úspešne absolvujem aj nejakú bicyklovačku sa ešte uvidí. Dúfam, že nebudem musieť vymeniť bicykle za karbónové :-). Dizajnéri strechy a nosičov mysleli viac na efekt ako na praktickosť (Der ultra-kompakte Montagemechanismus mit Gussaluminiumstützen fügt sich perfekt in die Fahrzeugoptik ein.)
Pracuje...
X