Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

KATHRIN HARTMANN: ZELENÉ KLAMSTVO

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Marcel Pavlík
    Member
    • Apr 2016
    • 138

    KATHRIN HARTMANN: ZELENÉ KLAMSTVO

    https://www.facebook.com/events/s/ka...4254525398531/

    KATHRIN HARTMANN: ZELENÉ KLAMSTVO. Čítanie a diskusia s autorkou
    Verejná · Usporiadateľ: Goethe-Institut Bratislava a premedia.sk
    Autorka bestselleru Zelené klamstvo na Slovensku

    Elektromobily šetrné k životnému prostrediu, udržateľné potraviny, oblečenie z recyklovaných plastov vylovených z mora. Hurá! Veľké spoločnosti nás ľahko presvedčia, že svet dokážeme zachrániť kupovaním správnych vecí. To je však rozsiahla a nebezpečná lož. Katharin Hartmannová, odborníčka na „greenwashing“, opisuje zavádzanie zákazníkov a ukazuje, ako sa môžeme proti lži brániť.

    Čím absurdnejšie zelené klamstvá sú, tým ľahšie im veríme. Šíria sa už od 80. rokov a dnes sú populárnejšie ako kedykoľvek predtým. Hartmannová prináša príklady z celého sveta, od veľkej ropnej spoločnosti, ktorá zamietla pod koberec najväčšiu haváriu v histórii, cez ničenie svetových pralesov pre sóju, hovädzí dobytok a palmový olej, až po textilný priemysel. Ako ukazuje, greenwashing je nebezpečný tým, že ľudí nevedie k zmene, len prehlbuje krízu.

    Kathrin Hartmann sa narodila roku 1972 v Ulme. Vo Frankfurte vyštudovala dejiny umenia, filozofiu a škandinavistiku. Novinársku kariéru začala v novinách Frankfurter Rundschau. Potom pôsobila v časopise Neon. Roku 2012 vzbudila celospoločenskú diskusiu jej kniha o novej chudobe v Nemecku. Kniha Zelené klamstvo z roku 2018 mala veľký úspech a autorka ju aj sfilmovala v spolupráci s režisérom Wernerom Bootem. Dokument sa viackrát premietal aj na festivale Jeden svet. Kathrin Hartmann žije a pracuje v Mníchove. Pravidelne píše pre známy denník Süddeutsche Zeitung.


    Kniha vyšla vo vydavateľstve Premedia v preklade Kataríny Széherovej. Moderuje Milota Sidorová.
    3. 9. 2020 Bratislava, Goethe-Institut, 18:00
    4. 9. 2020 Liptovský Mikuláš, Diera do sveta, 18:30

    Zelené klamstvo : záchrana sveta ako výnosný obchodný model / Kathrin Hartmannová ; z nemčiny preložila Katarína Széherová
Pracuje...
X