Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Doba dodania TM3

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • MravecSK
    Member
    • May 2014
    • 214

    #31
    Niekomu sa asi postastilo. Dva dni dozadu som videl fungel novy, modry model 3 v Kosiciach, este stale na docasnych SPZ Dokonca jeden z TV tu beha obcas...

    Komentár


    • Adrnln
      Adrnln komentoval
      Upraviť komentár
      Hlasim sa Po roku spekulovania a nahanania ako sa dostat k tomu autu sa konecne podarilo. Auto je z Prahy bola to skladovka a vyuzil som celkom priaznivy kurz CZK/EUR. A na prevozkach este bohuzial chvilu pobeha kedze ta byrokracia je neskutocna. Auto je vsak famozne a kazdym dnom ma uistuje, ze za tie vsetky peripetie to stalo.

    • enfko
      enfko komentoval
      Upraviť komentár
      Adrnln : Gratulujem! Ak si bral auto na firmu, tak ako si dopadol s DPH?

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Gratulujem.

    • Adrnln
      Adrnln komentoval
      Upraviť komentár
      Dakujem pekne Faktura iba s DPH co je nonsens v EU ale to sa tu uz x krat riesilo. Takze po znamosti cez CZ firmu, ktora mi vedela dat FA bez DPH tak ako by to malo byt. Samozrejme skomplikovalo to celu komunikaciu z Teslou neskutocne ale to je na dlho...

    • MravecSK
      MravecSK komentoval
      Upraviť komentár
      Tak blahozelam, som rad ze nam ostava v KE
  • Michal Oravec
    Junior Member
    • Jul 2014
    • 4

    #32
    Dajte dáke typy jak už konečne kupit tu Teslu. Mam obj. od predstavenia model 3 odvtedy som už zodral 1 bmw a už ma to fakt nebavý. Ani email som tam nenasial aby som im poslal urgenciu.

    Komentár


    • nemo
      nemo komentoval
      Upraviť komentár
      Normalne objednat na stranke https://www.tesla.com/en_SK/model3/design?redirect=no
      Doba dodania: August

    • Michal Oravec
      Michal Oravec komentoval
      Upraviť komentár
      Objednávku mam odkedy otvorili slovensky konfigurator co je 6 mesiacov a za ten cas nic žiaden kontakt ani termín dodania.

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Pockaj este den, dva. Pisem kompletny navod, resp. supis mojich skusenosti ohladom objednavky TM3 cez SK konfigurator, dodania na Slovensko a zapisania na SK. No hlavne spisujem aj vsetky problemy a prekazky a ich (ne)komunikaciu, proste vsetko, co bolo treba prekonat na ceste za vytuzenou Teslou. Je toho dost, zatial mam 6x A4 zapisane
      Naposledy upravené Savi; 08-06-2020, 22:19.

    • Vrso
      Vrso komentoval
      Upraviť komentár
      Savi Najdolezitejsi je cas. Lebo kym to dopises a zverejnis, uz sa zatial nieco v procese zmeni ( dufajme k lepsiemu, ale nieco aj k horsiemu) Pisem z vlastnej skusenosti, ze proces kupy, ktorym sme prechadzali nedavno, je dnes vhodny do muzea ako spomienka

    • Vladimír Oboňa
      Vladimír Oboňa komentoval
      Upraviť komentár
      Som na tom úplne rovnako, akurát som medzi tým stihol splatiť subaru a to ma našťastie stále baví, ale tiež by už bolo načase. Týždeň pred covidom som dokonca dostal mail z Tradisy, že sa mi auto chystajú doviezť, potom zavreli hranice a .... prd.
  • enfko
    Member
    • Dec 2014
    • 183

    #33
    Najnovsia info je, ze zacnu do nasich koncin dodavat opat v auguste. Osobne idem vsetky rezervacie zrusit. Pred coronou mali moje auto na ceste (chceli doriesit fakturu a dopravu auta na SK) a zrazu ho nemaju. Myslim, ze ho predali niekomu inemu.

    Komentár


    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Toto mi v podstate nepriamo potvrdili v jednom telefonate, ze “nase” auta (pre Other Europe) predali Holandanom, kedze to bolo pre nich jednoduchsie. Ja som sa k autu dostal az ked som im pohrozil zrusenim rezervacie. Nastastie nejake bolo na sklade.
  • Miroslav Rojko
    Senior Member
    • Nov 2016
    • 1314
    •   

    #34
    Čo všetko si ľudia nechajú urobiť kvôli dvom - troch sekundám zrýchlenia navyše ...

    ... pritom mohli dávno jazdiť na normálnych EV s normálnym servisom a vypracovaním bez pocitu testovacích panákov

    nie je už rok 2015
    [priezvisko]@me.com

    Komentár


    • enfko
      enfko komentoval
      Upraviť komentár
      To myslis Nissan s battery gate "feature" alebo Audi s kolosalnym dojazdom?

    • jeeff
      jeeff komentoval
      Upraviť komentár
      Ak si myslis, ze to su len tie 3 sekundy, tak ja nesuhlasim. Ano som zaslepeny Teslak, ale vidim aj tieto prispevky:
      https://teslaclub.sk/forum/všeobecné...4570#post54570

      niekto riesi dodanie, niekto dookola riesi nabijanie. Ano, chapem, ze to je nick81 uchylka/extrem, ale vidno tam realne problemy, ktore auto ma.

      Ja mam TM3 dovezenu cez priekupnika z nemecka uz presne rok, rovnako Advantege Cars v CZ kde sedi Tesla CR robi "dovoz" pre Slovakov. Nechapem ludi, co tvrdosijne trvaju na osobnom prevzati v Holandsku a nepouziju jednoduchsie moznosti (aj ked cez priekupnika). Naviac ziaden problem s DPH.

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Miroslav Rojko Uz som skoro kupil Konu alebo ZOE, no stihli dodat TM3, o ktorom snivam uz 4 roky
      jeeff asi mas pravdu s tym priekupnikom. Po tom, co som si vytrpel s Teslou by som si teraz objednal radsej cez priekupnika. A inak to osobne prevzatie v Holandsku nie je mozne (zatial).

    • hudino
      hudino komentoval
      Upraviť komentár
      Miroslav Rojko, tak ono je to o tom ze niektori ludia nechcu spracovanie, prakticky kufor, alebo napriklad vyhrievanie volantu . Ja vsetko toto potrebujem , a preto totalne otacam nazor na e-Tron podla mna je to lepsia kupa ako Tesla.

    • nick81
      nick81 komentoval
      Upraviť komentár
      jeeff Ale nó. Problémy bolo nutné len popísať a vyriešiť. Toto si musí vždy niekto odsr.ť. Nemám s tým problém byť pre vás za divného, lebo inak by sa to nikdy nevyriešilo. Kopec ľudom tie info už pomohli. Sme už úplne niekde inde ako sme boli 3mes. dozadu. A Kona/násl.Kia s upgradnutou BMS (nabíjacia krivka, lepší dojazd) môže ochvíľu nemilo prekvapiť. #coldgate/#rapidgate sa tiež čoskoro fixne. Už nebude potom čo vylepšovať. Teslu tiež treba vylepšovať. Je to jedno či Hyundai/Kia alebo Tesla, všetko sú to top stroje.
      Naposledy upravené nick81; 09-06-2020, 09:57.

    • jeeff
      jeeff komentoval
      Upraviť komentár
      nick81, ano, ved ja to myslim v dobrom, Tesla ma nejake problemy, Hyundai/Kia ma nejake problemy, aj ten e-tron ma nejake problemy. Preto som reagoval na Miroslav Rojko, ze nazor:

      ... pritom mohli dávno jazdiť na normálnych EV s normálnym servisom a vypracovaním bez pocitu testovacích panákov

      je nezmyselny, pretoze take auto dnes nie je. Kazde ma urcite problemy. Je na mne, pre ake sa rozhodnem (ci budem riesit problemy s kupou a DPH, alebo problemy s pomalym nabijanim a desiatkami kariet, alebo vysokou spotrebou alebo ...).

      Tiez kazde auto je inak orientovane, podla mna rozdiel medzi Tesla a e-tron je v uplne inej filozofickej rovine (mrte tlacitok vs jeden centralny displej).

      Bol som sa previest na e-trone a ako pouzivatelovi Tesly je pre mna nepochopitelne (a to tak maju co viem vsetky auta) to, ze tam je START tlacitko. Preboha naco?

    • nick81
      nick81 komentoval
      Upraviť komentár
      jeeff Štart mi nerobí problém. Do tohto EV sadne človek čo nikdy v EV nesedel a ide na fosile. Všetko je na svojich miestach. Tlačidlá sú pre mňa plus, lebo je to po ruke. Tesla mi príde (podľa Munro videí), že robí viac veci z cieľom ušetriť kde sa dá. Tam logicky to ide potom celé na 1 display. Ale minimalizmus je tiež super. Ako užívateľovi mi je to jedno aké auto, zvyknúť sa dá na hocičo.

    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      Teslu treba zažiť na týždeň a potom pochopíš prečo sú ľudia ochotní akceptovať že sa firma sprava k zákazníkom tak ako sa správa.
      O tom normálnom servise v normálnych automobilkách by sa tiež dalo polemizovať. Ešte nikto tu nedal story o tom ako sa auto vážnejšie pokazilo alebo po menšej havárii.
      Faktom je keď nechceš zažívať dobrodružstvo na dlhých cestách je Tesla najjednoduchšia aké aj najdrahšia voľba.
      Na jazdenie po okoli je to úplne jedno.

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Uplne suhlasim. Dostat sa k Tesle a dorieist s nimi vsetko, co treba, je riadne dobrodruzstvo, no ten pocit, ked sa v Tesle vezies stoji za to.

    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      Napadlo ma co ked to Tesla robi schvalne ? Moja dcera sa ponosuje ze zivot vo Svajci je nuda, lebo vsetko funguje a clovek nezazije ziadne "vzruso". Taky "poriadok pre blbych".
      Mozno Tesla testuje, ci ich zakaznici maju dostatocne velke IQ aby to auto zvladli (ti co to napalili na AP do nakladiaku evidentne presli sitom vyberu nejakym podvodom )

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Čo previedla Kona novým updatom infotainmentu a tiež tou zvolavackou, kde upgradla lepší dojazd a nabijaciu krivku. - áno musel som to urobiť v servise, nie OTA ale mám lepšie auto po roku od kúpy.

      Ale moje pichnutie padlo na úrodnú pôdu, vyjadrili ste sa tu a možno sa aj niekomu otvoria oči.

      Nový lak Vám Tesla cez update nepošle.

      P.S. Aj ja si raz kúpim Teslu, len tu trocha hejtujem.

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Jiri GrandPa Nevidel by som v tom zamer zo strany Tesly. Oni setria kde sa da (a kde su to zakaznici ochotni akceptovat), aby si zachovali vysoke marze. Bohuzial v Europe setria na ludoch, ktorych tym padom nie je dost, nestihaju robit svoju pracu, a tym padom ani komunikovat na urovni, ktoru by sme ocakavali. A este ked Other Europe obsluhuju ti isti ludia, co NL trh, co je jeden z najvacsich EU trhov v elektromobilite.
  • enfko
    Member
    • Dec 2014
    • 183

    #35
    Prave mi pisali z Tesly, ci este stale chcem TM3 :-D Tak som napisal, ze chcem, ale odmietam platit 1800 EUR Tradise.
    Vyzera to, ze sa im prestavaju predavat auta vo velkych trhoch.
    "With a higher expected inventory as anticipated we would like to know what the actual demand will be as we are aiming to deliver these vehicles this quarter."

    Komentár


    • enfko
      enfko komentoval
      Upraviť komentár
      Tak uz mi aj volali. Do konca mesiaca mi mozu dodat moju konfiguraciu, ale IBA cez Tradisu. Nadhera.

    • Vladimír Oboňa
      Vladimír Oboňa komentoval
      Upraviť komentár
      Tiež, mi teraz volali. Som zvedavý na priebeh - keď je to také tragické, aspoň bude zábava to sledovať.

    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      enfko - keď ti mozem poradiť zruš objednávku. Hneď dostaneš telefonát od Tesly že prečo začo apod. Je som to spravil minuly rok a hneď bola s nimi iná reč. Je úplne jedno ako stará je objednávka. Auta sa prideľujú po príchode do Európy vôbec nie podľa veku objednávky aké podľa toho kto viac kričí a vyhrožuje zrušením.

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Mozem potvrdit, auto mam len vdaka tomu, ze som im napisal, ze zrusim objednavku a naesledne som im kazdy den volal. Inak by som cakal a cakal a cakal mesiace ako predtym.

    • enfko
      enfko komentoval
      Upraviť komentár
      Tradisa je stale draha, € 1,250.00 + 19% VAT. Dufal som, ze zlacneli od februara, ked som s nimi riesil cenu naposledy.
      Zatial mi to vychadza, ze za tychto podmienok to zrusim. Ak by sa niekto pridal a vytvorili by sme spolocne tlak, tak sa mozno nieco pohne k lepsiemu..

    • enfko
      enfko komentoval
      Upraviť komentár
      Vypytal som zlavu z Tradisy, odpisali, ze nedaju, lebo MOZNO budu mat nalozene iba moje auto :-D Ako keby ma to malo zaujimat, ze nevedia robit efektivne logistiku.. Teslu asi tiez nezaujima, kolko smradu a CO2 vyrobi kamion, co vezie iba 1-2 auta namiesto 5-6...

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Oni vedia, ze je to jediny sposob ako sa ludia z Other Europe vediat teraz dostat k Tesle. Su monopol a tak sa aj spravaju. Nastavia cenu, aby dobre zarobili. Na tom kamione, co mi doviezol Teslu bola este jedna Tesla a inak same jazdenky, takze oni si ten kamion pekne zaplatia, len pri jazdenkach im nedaju tolko za ten transport...

    • enfko
      enfko komentoval
      Upraviť komentár
      Monopol - nemonopol, ak by sa takto spravali k Nemcom, Rakusanom, Francuzom, atd., tak to mozu rovno zabalit.

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      enfko Mozno preto nedodavaju na SK, aby kamiony neprodukovali CO2, lebo cakaju na Semi, aby dodavali auta ekologicky. A lacno.

    • nick81
      nick81 komentoval
      Upraviť komentár
      Taur Také Semi tu máme desiatky rokov. Volá sa to železnica :-) Ak by sa chcelo ..

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Do Viedne doprava v cene auta, o 50 km ďalej do Bratislavy za 1800€. Prečo by predávali Slovákom vo Viedni ?
  • Savi
    Gold Member
    • Dec 2019
    • 141
    • peter68691
    •   

    #36
    Kedze sa vam ozyva Tesla s ponukou dodania cez Tradisa, tak aspon zbezne z mojich skusenosti. Ak by som sa mal opat rozhodnut, ci chcem dodanie auta v skorsom termine cez Tradisa alebo budem radsej este cakat, tak by som urcite pockal. Okrem toho, ze ta cena transportu je vysoka, cela komunikacia ohladom dodania (ako s Teslou, tak s Tradisou) je peklo. Auto mi dodali poskodene na viacerych miestach (nic vazne, koli comu by som auto neprevzal), no teraz sa musim s nimi natahovat o napravu skody, co je peklo na druhu.

    Komentár


    • Vladimír Oboňa
      Vladimír Oboňa komentoval
      Upraviť komentár
      čo znamená poškodené? Oderky farby?

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Ano, oderky farby, dvere vodica tuknute, ktore vodic asi buchol ked nastupovat aby auto vylozil a asi najhorsie su riadne skrabance na plastoch podbehov zospodu, co si viem vysvetlit len tym, ze sa im auto niekde pri nakladani/vykladani zosmyklo a padlo.
      Naposledy upravené Savi; 09-06-2020, 18:05.

    • enfko
      enfko komentoval
      Upraviť komentár
      Dobre vediet. Podme teda hromadne odmietnut Tradisu a uvidime, ci sa nieco zmeni.
      Osobne, ak najdem jeden viditelny skrabanec, tak auto neprevezmem, nepodpisem CMR.

    • enfko
      enfko komentoval
      Upraviť komentár
      @Savi: Rad by som pouzil tvoj priklad pri dalsom vyjednavani s Teslou. Ak by to bolo potrebne, bol by si ochotny mi dat tvoje VIN alebo rezervacne cislo?

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      enfko Ano, da sa auto neprevziat ale podla mna ti sumu za dopravu nevratia. A niekde som cital, ze ak odmietnes prevziatie auta alebo ho vratis, tak pol roka nemoze potom z Telsy objednat znova, no neviem, co je na tom pravdy.
      Moj priklad pouzit mozes, no VIN alebo RN by som nechcel zverejnovat. Oni budu vediet koho myslis. Tych dodani na SK nebolo posledny mesiac vela. Je dost mozne, ze som jediny, komu dodali auto teraz na Slovensko.

    • leo
      leo komentoval
      Upraviť komentár
      Tiez mi znova poslali maily s tymi anketami aj volali ale nemohol som hovorit, volal som im spat ale nevedeli reagovat, povedali, ze zavolaju naspat. Kazdopadne rovnako odmietam Tradisu, ako som uz pisal aj vyssie a viaceri tu pisete, nie je s nimi vobec ziadna rec, nemam zaujem o take sluzby.
  • 4Balint
    Junior Member
    • Jun 2020
    • 4

    #37
    V pripade ze sa viaceri objename tu Tradisu tak sa neda vybojovat zlava???

    Komentár


    • JanS
      JanS komentoval
      Upraviť komentár
      Pridávam sa, som z Košíc ale bol by som ochotný prísť aj do Bratislavy ak by nám to ušetrilo všetkým náklady.

      Tiež mi včera prišiel e-mail a dnes volali či chcem mať auto a do konca mesiaca cez Tradisu.

      Povedal som jej nech zavolá zajtra, že si to ešte premyslím. Na 99% to odmietnem, chcem počkať a vidieť čo predstavia na Battery day.

      Taktiež by som rád videl vylepšenia z Y v 3ke - tepelne čerpadlo, USB-C, elektricke vzpery kufra...

    • enfko
      enfko komentoval
      Upraviť komentár
      Skusali sme uz vo februari. Velmi slabe..

    • bobor
      bobor komentoval
      Upraviť komentár
      Som na tom podobne. Opätovne poslali na mail „dotazník” a predvčerom mi zavolali, že do konca júna vedia dodať. Dohodol som sa, nech mi pošlú informácie aj s cenou donášky na mail. Ďalší mail zatiaľ neprišiel.

    • 4Balint
      4Balint komentoval
      Upraviť komentár
      Slaba zlaba ??
  • Michal Oravec
    Junior Member
    • Jul 2014
    • 4

    #38
    Tak včera volali aj mne. Ja som potvrdil že to odoberiem aj cez ich prepravcu. Myslím ze tam je zľava od 3 vozidiel. Kto by sa chcel pridať nech mi napíše a skúsim dohodnúť lepšiu cenu. Inak pre porovnanie http://www.vodarek-transport.cz/ mi to nacenil na 590 eur plus DPH.

    Komentár


    • enfko
      enfko komentoval
      Upraviť komentár
      Ja Tradisu bojkotujem a dal som to Tesle patricne najavo. To mi lacnejsie vyjde kupit cez priekupnika z DE ako zaplatit 1250€ plus DPH za Tradisu.

    • Michal Oravec
      Michal Oravec komentoval
      Upraviť komentár
      Posli mi link na priekupnika. Chcem ho na dotaciu (mam uz schvalenu) potrebujem nove auto.

    • Toso
      Toso komentoval
      Upraviť komentár
      Ja mám momentálne auto v Holandsku ale stále čakám na faktúru. Nie je isté či sa im to podarí v tejto päťročnici keďže môj delivery manager mal dovolenku a momentálne mi tam neviem nikto poslať faktúru. Viem ešte o 1-2 ďalších autách, ktoré čakajú na faktúru ciže už nás je celkom dosť aby sme vyjednali zľavu.

    • Savi
      Savi komentoval
      Upraviť komentár
      Faktura od Tesly je kapitola sama o sebe. Trvalo im to asi tyzden kym poslali fakturu (a to som tam kazdy den volal). Ked ju uz poslali, tak bola na nej zla suma a potom som zas cakal niekolko dni na opravenu fakturu...

    • Toso
      Toso komentoval
      Upraviť komentár
      Viem si to predstaviť, mne už ju posielajú 2 týždne. Naposledy nám takto dali faktúru na 800 000eur ked sme kupovali CPO Model X zo Švédska

    • Martin Salamon
      Martin Salamon komentoval
      Upraviť komentár
      My mame tiež rezervovanú skladovku 3 LR, a viem o ďalšej Performance a TMX čo budeme brať, takže ak by sa to dalo nejak spojiť a využiť, bolo by to fajn.
  • Miroslav Rojko
    Senior Member
    • Nov 2016
    • 1314
    •   

    #39
    Ku kúpe priekupník vs Tilburg, námatkovo som pozrel na mobile.de, hneď prvý inzerát:
    https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...7-0198c9ca0115

    je za 56900 - objednávka AWD, možnosť doplatiť ťažné atď., teda priekupník urobí objednávku podľa Vašej špecifikácie

    cenovo je to o 1200 € bez dph, 1440 € s dph menej ako cena v konfigurátore pre SK

    keď prirátame nútenú Tradisu 1800 €, tak priamo od Tesly je o 3240 € drahšie a jednanie s Teslou ako bonus na Vašej strane
    [priezvisko]@me.com

    Komentár


    • Michal Oravec
      Michal Oravec komentoval
      Upraviť komentár
      Pozor ceny v nemecku su vratane nemecko bonusu 3000eur (plati automobilka) a ked nebude vozidlo v DE zaregistrované 6. mesiacov musia ich vratit. Mesiac uz volam po vsetkych super ponukach na mobile.de a vsade mam tuto odpoved takze mi to stale vychadza lacnejsie TESLA plus Tradisa

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      neviem ako iní ale tento na odkaze ako som dával, to má cenu aj pre export a dáva faktúru bez dane, takže platí čo som napísal vyššie
  • Jiri GrandPa
    Senior Member
    • Dec 2016
    • 707
    • viera8131
    •      

    #40
    Chlapi uvedomte si, ze ide koniec kvartalu a ten bude velmi slaby. Takze ked chcete tlacit na Teslu tak sa spojte, dajte dohromady vase RN cisla a nadiktujte im za aku cenu dopravy ste ochotni prijat dodavku. Ked vas bude 5 vam garantujem ze uspejete.

    Komentár

    • Savi
      Gold Member
      • Dec 2019
      • 141
      • peter68691
      •   

      #41
      Spísal som moje skúsenosti s objednávkou cez SK konfigurátor a s dodaním z Holandska na Slovensko cez spoločnosť Tradisa. Postupne budem dopĺňať, no keďže je to teraz veľmi aktuálne pre viacerých z vás, tak aspoň tá najdôležitejšia kapitola o dodaní cez Tradisa je už vonku.
      https://teslaclub.sk/forum/tesla-mot...-konfigurátor

      Komentár

      • enfko
        Member
        • Dec 2014
        • 183

        #42
        Nakolko Tesla bola naozaj neoblomna, musel som zvolit Tradisu. Vykaslal by som sa na to, ale uz z dvoch zdrojov blizkych Tesle mam info, ze o 1-2 mesiace zdrazie FSD priblizne o 1.000 EUR.. Takze som rad, ze mam FSD za 5.300 EUR.. Teraz uz len cakat, aby Tradisa doviezla auto neposkodene + modlit sa, aby EU uvolnila legislativu okolo FSD.

        Komentár


        • jux
          jux komentoval
          Upraviť komentár
          EU urcite neuvolni FSD legislativu predtym, ako budu mat FSD zvladnute nemecke automobilky. To si este v EU pockame niekolko rokov. Myslim, ze kupovat v EU FSD dopredu nema zmysel. Ked budu mat FSD nemecke auta, tak u Tesly zlacnie aj pri dokupeni neskor. Podobne ako dodatocne odomknutie kapacity baterie bolo najprv drahsie po kupe auta, neskor zlacnelo. Aj vseobecny trend zlacnovania u EV ma vplyv na zlacnovanie dodatocne aktivovanych softverovych komponentov.

        • enfko
          enfko komentoval
          Upraviť komentár
          ... cas ukaze.
      • Rob72
        Junior Member
        • Jul 2019
        • 20
        •      

        #43
        To uz nie je potom lepsie si na tej Tesle prist az domov s prevoznou znackou? Ta ma bude stat okolo 100Eur na 3 dni a cesta domov bude skoro zadarmo za vyuzitia dobijania cez referral kod. Ziskal som dotacie a objednavam si M3 SR. Urcite nevyuzijem prepravu auta. Chapem treba mat vo vrecku 15.000Eur a to nie je riesenie pre kazdeho. Osobne sa tesim na jazdu domov.

        Komentár


        • Handzko
          Handzko komentoval
          Upraviť komentár
          Tiež by som pristal, no Tesla túto možnosť zatiaľ neponúka. Takže neostáva, len čakať.
      Pracuje...
      X