Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Tesla Sentry Mode a DashCam

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • ICE666SVK
    Senior Member
    • Jul 2014
    • 1997

    Tesla Sentry Mode a DashCam





  • head
    Member
    • Oct 2017
    • 135

    #2
    Sentry Mode je super, len sa bojim, ze vykradaci aut sa zachvilu naucia, ze staci so sebou zobrat aj USB kluc a je po zazname.

    Komentár


    • ICE666SVK
      ICE666SVK komentoval
      Upraviť komentár
      Je mi jasne, ze si tie videa nepozeral, inac by si vedel, ze aj ked zlodej ukradne USB kluc, tak este je tu Tesla cloud, kde ten zaznam bude. Aspon tak to tvrdi pan vo videu. A on sa venuje IT, takze asi nieco o tom vie.

    • jeeff
      jeeff komentoval
      Upraviť komentár
      Toto nie je az tak pravda, verygreen ktory ma root pristup k autu to sledoval a nikde sa nic neposiela, to ze Tesla ma nejaky Cloud na nahravky je len niekoho vyplod na zaklade toho, ze potvrdzujes, ze Tesla si "sem tam" moze nejake casti videa stiahnut. Rozhodne to nerobi bezne a rozhodne to nie je online (ze sa obraz posiela hned niekde na servre Tesly).

      Ak by to bolo online, tak by sme tam predsa nemuseli pchat USB kluce, ale by sme si pozerali zaznam priamo z Cloudu v appke.

      To co Tesla skutocne ma je, ze v pripade nehody uchova poslednych par snimkov, tie ale uchova v UMC a neposiela ich nikde do Tesly, je potrebne ich z UMC vydolovat.

    • head
      head komentoval
      Upraviť komentár
      Aj ja sa “pohybujem v IT”, ale to je v tomto pripade irelwvantne. To ze sa to posiela do cloudu je podla mna len zelanie, nie realita.

    • ICE666SVK
      ICE666SVK komentoval
      Upraviť komentár
      Zaujimave je Teslacek tvrdi jedno a verygreen tvrdi nieco ine. Otazka znie. Kde je vlastne pravda? To vie zrejme len Tesla. Nemyslim si, ze je to nejaky vyplod, alebo zbozne prianie ako pisete. Ak je zaznam sentry modu len na USB, tak to nieje dobre. Pokial ide o nejaky vonkajsi vandalizmus tak je to pohoda, ale krades vo vnutri, tak ten kluc zobrat mozu a je po dokazoch. Aj ked z toho jedneho videa ten alarm a ten BACH bol dost hlasny. Cize to uputa pozornost. To ze Tesla ma COUD je ale pravda, ved buduje neuronovu siet koli autopilotovi a tam sa nieco posiela. Nevieme presne co?

      A ten sentry mod by v pripade ukradnutia USB kluca mozno vedel ulozit aj na ten UMC ako si napisal. Nejak by to osetrene mohlo byt. Sentry mod sa neda aktivovat ked nemas USB kluc v aute? Respektive musi tam byt kluc pre zaznam?
  • head
    Member
    • Oct 2017
    • 135

    #3
    Pôvodne zverejnené od ICE666SVK Pozrieť príspevky
    To ze Tesla ma COUD je ale pravda, ved buduje neuronovu siet koli autopilotovi a tam sa nieco posiela. Nevieme presne co?
    Toto sa riesilo na autonomy day. Ked nejake auto zdetekuje nestandardnu situaciu, tak sa posle zaznam Tesle. Avsak to nie je vsetko. Lebo Tesla si na zaklade toho moze od celej flotily aut vyziadat nech jej posielaju podobne nahravky aj ked je autopilot vypnuty.

    Co sa ukladania Sentry modu do cloudu tyka, tak som stale skepticky. Ten prenos je podla mna pomaly a streamovat zaznam z 8 (ci kolko ich je) kamier naraz nie je len tak. Idealne by bolo keby sa to ukladalo do internej pamate pocitaca, ale pri nej je problem s miestom. Ja verim, ze to Tesla casom zmeni a USB kluc uz nebude potrebny na sentry mod.

    Komentár


    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      USB tam vzdy musi byt, no v dnesnej dobe mi to pripada nekonfortne.
      Malo by to fungovat aj bez USB kluca s moznostou obohratia zaznamu na poziadanie.
      Je sice pravda, ze karticky ci USB kluce, maju obmedzene pocty prepisovani - aj v kamerach je to spotrebny material. Podla mojich skusenosti ani kvalitna SD karta neprezije v kamerke auta viac ako par rokov resp niekolko 10tisic km opakovaneho prepisovania.
      Prva karticka mi odosla cca po roku a pol (cca 30tis km) druha zatial zije (dalsi rok a pol a dalsich 30tis km)

      Staci keby zapisovali nejaku poslednu cast zaznamu nielen na kluc ale cylkicky aj do auta a ked niekto vyberie kluc, uzby tu cast v aute neprepisovali a poskytli majitelovi. No mozno nemaju v aute dost miesta v pameti, ktora by zvladla vela cyklickych prepisovani, tak to nechavaju na majitelovom USB kluci.

    • jeeff
      jeeff komentoval
      Upraviť komentár
      Praveze posielat to do MCU (sorry, hore som zle napisal UMC co je samozrejme nabijaci kabel, myslel som MCU - hlavny displej) je uplne zlo, ktore casom sposobi pad celeho systemu v aute.

      Aktualne je overene, ze sa na integrovanu flash pamat v MCU (interny emmc chip) sa zapisuje vela logov a to zarucene sposobi pad MCU, lebo emmc pamatovy chip casom umre. Co viem, nie je to opravene ani v poslednych FW. Vymena je teoreticky mozna, ale Tesla v takom pripade vyhlasi, ze treba vymenit celu MCU (lebo sa technicky musi odletovat emmc chip a naletovat novy). Teoreticky ani naletovanie noveho nepomoze, lebo musi byt zaroven naflashovany aktualnym firmware.

      Takze aktualne mame v autach casovanu bombu.

      Vid:
      https://www.reddit.com/r/teslamotors...ight_mcu_flaw/

    • head
      head komentoval
      Upraviť komentár
      V servise v Linzi som kecal s chlapikom, ktoremu odislo MCU. Par mesiacov na to som videl video o nadmernom logovani a zniceni pamate. Myslim, ze to bol pripad aj toho rakusana. Mimochodom bol z toho celkom smutny, lebo auto uz bolo po zaruke.

    • ICE666SVK
      ICE666SVK komentoval
      Upraviť komentár
      Toto ste videli? https://electrek.co/2019/07/03/jeda-...del-3-usb-hub/ Das to tam a mas v Tesle HDD alebo SSD.
Pracuje...
X