Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

PERUN electromobility - eperun.sk

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Daniela Grechová
    Junior Member
    • Jul 2021
    • 10

    PERUN electromobility - eperun.sk

    Prosím máte s tým niekto skúsenosť? Momentálne prebieha inštalácia v obciach, ktoré získali dotácie vrámci výzvy z ministerstva. Je to nejaká švajčiarska spoločnosť. Na svojej stránke už majú svietiace body, treba pridať ich na NABKY.SK - konečne niečo aj na ďalekom východe.
  • zylo64
    Member
    • Sep 2014
    • 31

    #2
    Nie je to žiadna švajčiarska spoločnosť. Je to spoločnosť jedného človeka, ktorá už v minulosti inštalovala nabíjacie stanice WAllbe pre mestá na Zemplíne. Správu týchto nabíjacích staníc potom prevzal Plugsurfing.

    Komentár

    • Perun Electromobility
      Junior Member
      • Feb 2021
      • 2
      •      

      #3
      Dobrý deň.

      Nie sme jeden človek, ale je nás v tíme viac.
      Správu staníc neprevzal plugsurfing, ale aby sme spĺňali kritéria výziev, tak v tom čase sme roaming a adhoc platbu spravili v spolupráci s Plugsurfingom, kde ale koncom roka 2021 došlo v Plugsurfingu k zmenám, ktoré narušili chod staníc, aky sme potrebovali. Od januára 2022 všetky nové stanice prešli pod našu priamu správu cez platformu eCarUp s platbou adhoc a roaming cez Hubject. Momentálne pracujeme na zmenách systémov aj na už fungujúcich staniciach, kde Plugsurfing už nemá zmysel. Na naších stránkach si môžete pričítať niečo viac o obsluhe staníc cez eCarUp. Odporúčam stiahnuť si aj aplikáciu eCarUp, aby ste videli kde všade sú nabíjacie body. Tých bodov je aktuálne 69 a ešte niečo málo pribudne počas leta. S pozdravom tím Perun Elektromobility.

      Komentár


      • 1fisker
        1fisker komentoval
        Upraviť komentár
        Načo zas ďaľšiu aplikáciu??? Nie je ich už dosť? Keď chodíte s autom na benzínovú stanicu, tak máte na každú pumpu samostatnú aplikáciu? Kedy už konečne skončí tento nezmysel s aplikáciámi? Elektromobily sú na Slovensku už 9 rokov, ale stále sme sa nepohli z miesta, aby bolo nabíjanie užívateľsky jednoduché. Toto všetko tiež odrádza nových záujemcov o elektromobily. Povedia: prídem s autom na pumpu, načapujem, zaplatím a idem preč.

      • Perun Electromobility
        Perun Electromobility komentoval
        Upraviť komentár
        Dobrý deň.

        No každá značka čerpacej stanice má vlastné vernostné aplikácie/karty, nevyužijete body Shell na OMV a podobne. Nejako takto chápeme aj tieto aplikácie, ako vernostné aplikácie.
        Možno túto otázku treba smerovať aj na iných SK operátorov, určite poskytnú sofistikovanejšie vysvetlenie.
        Takýto stav nieje len na SK, ale všade v každej krajine sa s tým užívateľ elektromobilu stretáva.
        My sme nevymýšlali teplú vodu, ale použili to, čo už funguje bez nutnosti, aby to muselo nosiť naše logo.
        Našu aplikáciu si nemusíte sťahovať. Stanice v našej sieti sú viditeľné v každej inej aplikácii, ktorá je v systému Hubject a naopak. Na staniciach v našej sieti viete zaplatiť adhoc - bez registrácie len zadaním čísla karty a emailu ak chcete aj doklad o zaplatení. Sme aj na Plugshare, tam sa dajú naše stanice nájsť a nasmerovať sa cez navigáciu k nim. Čiže nutne si ju sťahovať netreba.
        Máme možnosť zaradiť do systému aj priamu platbu cez platobný terminál, len zatiaľ to je nerentabilné z pohľadu využiteľnosti, vstupných nákladov a nákladov za spracovanie platby.
        Zatiaľ na SK vieme len o kolegoch z GTIS, ktorý takýto typ staníc stavajú, len zatiaľ sa nám nepodarilo otestovať funkčnosť nakoľko najbližšia takáto stanica k nám, kde to majú pred cca 2 týždňami ešte nefungovala. Ale určite už tu niekto na fóre tento typ staníc a platbu skúsil, teda aspoň je taká domnienka, že áno.
        Ak by to bolo take jednoduché tak by bola len jedna aplikácie alebo priama platba cez platobný termínal, ale všetko je to o cene a o tom, čo dokáže trh zaplatiť, pretože časy, kedy sme sa nabili hocikde zadarmo sú už dávno minulosťou.
        My sa len snažíme splniť štandardy, ktoré si zadali štátne orgány pri zadávaní výziev.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        No neviem, ale ked platobny terminal uzivia tie samoobsluzne umyvarky na kazdom boxe, tak nabijacky nie? Myslim ze vysky platieb su obdobne resp.mensie ako za nabijanie (nejeden len ostrieka za 1-2e). Zeby tam za den bola o tolko vacsia trzba ako na dobre umiestnenej nabke sa mi nechce verit.

      • klikar
        klikar komentoval
        Upraviť komentár
        Stiahol som si appku, pozrel nejake nabijacky ale hlava mi neberie tuto cenotvorbu. Pisete ze ste sa prisposobovali vyzvam, takze pocitam ze ste ziskali nejake dotacie. Po vyfiltrovani nevidim ziadne DC nabijacky, iba same AC. Kliknem na zopar stanic a tam cena 0,4e/kWh. To podla mna nie je normalne. V KE je napriklad 250kW DC nabijacka s garantovanou kapacitou 500kW a 4 pripajacimi bodmi za cenu cca 0,3e/kWh. Ide o DC nabijacku, kde naklady na postavenie su radovo vyssie. Tiez kapacita pripojenia je niekde uplne inde co sa tyka mesacnych poplatkov pre distribucnu spolocnost. Sorry, ale pride mi to ako dalsi system ktory sa len prizivuje na dotaciach a neprinasa nejaky realny prinos pre ludi. Ci akoze ako chcete trhovo presvedcit ludi aby isli nabijat 11kW vykonom na AC nabijacku za 0,4e/kWh ? Toto by nikto nikdy zo sukromnych penazi nebudoval, lebo sa to nema sancu zaplatit, tak by som bol rad aby ste mi vysvetlili biznis model, lebo tomu nechapem.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        klikar Podla mna chapes business model dobre, za dotacie draho postavim/predam nabku a pribijem cenu nabijania aby sa tam nikto nenabijal/nepouzival nech niesu reklamcie opravy kym nepadne zaruka.
    • Perun Electromobility
      Junior Member
      • Feb 2021
      • 2
      •      

      #4
      My figurujeme ako spoločnosť, ktorá nabíjacie stanice postavila jednotlivým obciam. Tieto nabíjacie stanice spravujeme pomocou platformy eCarUp. Cenu za nabíjanie si určuje majiteľ stanice, čiže obec. My týmto obciam odporúčame ako by mala vyzerať cena pre AC konektor, avšak obce nechcú dotovať tieto ceny, preto sú ceny aké sú.

      Komentár


      • klikar
        klikar komentoval
        Upraviť komentár
        Kedze ste to stavali pre obce a obce su financovane z verejnych zdrojov tak urcite nebudete mat problem zverejnit ceny jednotlivych stanic a prislusne technicke parametre stanic aby ich bolo mozne porovnat s ponukami na trhu. Predpokladam ze aj spravu nerobite zadarmo a ak to plati obec, cize z verejnych penazi, tiez by ma zaujimala vyska poplatkov a ake sluzby su v tom zahrnute zase pre ucely moznosti porovnania s inymi ponukami na trhu. Ak cenu urcuje obec a tvrdi ze nechce dotovat AC konektory a vychadza im cena za kWh 0,4 eur tak by som rad videl vypocet nakladov v tejto vyske, ak predpokladam ze ani nechce na nabijackach zarabat. Ako je mozne ze sukromna spolocnost je schopna vybudovat z penazi zakaznikov DC stanicu o vykone 250kW za cenu 0,3e/kWh a je schopna ju aj dlhodobo prevadzkovat a jej cielom je zisk, inak by skrachovala, ale obec nie je schopna vybudovat ani AC stojan s konkurencnou cenou ktora je aktualne na trhu okolo 0,2e/kWh z penazi danovych poplatnikov? Aky zmysel malo pre ludi postavit a hlavne finacovat AC stanicu a tym padom dat pracu vasej firme aj zamestnancom obce a zivit ich rodiny, ak vysledkom je stanica s 1/10 vykonom, za dvojnasobnu cenu, pricom obci by nemuselo ist o zisk kedze je platena z verejnych penazi? Kto z ludi okolo vasej firmy alebo obce by financoval takuto vystavbu z vlastnych penazi? Kto z ludi okolo vasej firmy alebo obce by nabijal a platil dvojnasobok za horsiu sluzbu ako ponukaju sukromne subjekty?
        Naposledy upravené klikar; 01-07-2022, 22:16.

      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Zmysel budovat predrazene stanice nebol nijaký pre elektromobilistov, nemame ani UFC na hlavnych tahoch poriadne. Zmysel bol jedine ten, ze si par firiem vylobovalo dotaciu aby mohli predavat predrazene plechove stlpiky za 10-nasobok ceny obciam. Ved sa na tom zahojil aj eJoin najviac, tito Perun a ini zberali zostatky.

        Inak klikar ked ta to zaujima, kazda obec zo zakona zverejnuje faktury na svojom webe najcastejsie. Staci tam pohladat ci uz podla nazvu dodavatela alebo ucelu faktury a zistis kolko to je. Ale tipujem okolo 5000€ minimalne za plech a dalsich 5 ak robili zamkovu dlazbu pod alebo ine upravy.

      • dango
        dango komentoval
        Upraviť komentár
        Stav projektu - ukončený

        Projekt zameraný na výstavbu verejne prístupnej elektrickej nabíjacej stanice pre elektromobily s výkonom 2x22kW podporený dotáciou z Ministerstva hospodárstva SR vo výške 4 909,00 eur. Obec spolufinancovala projekt z vlastných zdrojov sumou 957,50 eur.

      • misuss
        misuss komentoval
        Upraviť komentár
        Ja mám negatívnu skúsenosť s nabíjacou stanicou pri pošte vo Svite. Bol som tam s prvým EV, ktoré sa tam nabíjalo, vychytávali sa muchy, na prvý krát to teda nefungovalo... ale tak ok, všetci sa učíme. Zo začiatku bola cena prijateľná, hoci cez tú "plugsurfing divočinu". Potom sa to zopsulo ...0.3/kWh ...0.5/kWh ...teraz 0.4/kWh + 9EUR/h parkovanie na parkovisku kde sa inak parkuje nonstop bezplatne. Istý čas to nefungovalo vôbec, teraz som neskúšal a ani neplánujem, odmietam nabíjať na AC za cenu DC. Keď som sa sťažoval bolo mi povedané, že cenu si určute mesto a že prepošlú sťažnosť na mesto... a potom nastalo (večné) ticho... Taká slovenská klasika: mesto + spriaznená firma postavili nabku za verejné dotácie a teraz nabku používajú policajti za nákladové ceny, verejnosť si môže pískať alebo nabíjať za DC cenu. Neviem či si to kompetentní uvedomujú, ale takýto prístup rozvoju elektromobility veľmi nepomôže, skôr naopak. Našťastie postavili v meste aj GW AC nabíjačku a teraz najnovšie aj Lidl.
        Naposledy upravené misuss; 12-07-2022, 17:29.
    Pracuje...
    X