Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Sledovanie objednávky, (ne)komunikácia Tesly a krátenie si času čakania na TM3

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Savi
    Gold Member
    • Dec 2019
    • 141
    • peter68691
    •   

    Sledovanie objednávky, (ne)komunikácia Tesly a krátenie si času čakania na TM3

    Objednávka a predbežný dátum dodania

    Počas konfigurovania vašej Tesly sa vám bude v spodnom riadku zobrazovať predpokladaný dátum dodania (aktuálne Est. Delivery: August). Tento predpokladaný dátum budete vidieť po odoslaní objednávky aj vo vašom Tesla účte. Tesla je v svojich odhadoch často až priveľmi optimistická, preto radšej rátajte, že to je najskorší dátum dodania.

    Keď som objednával v januári 2020, zobrazilo sa mi tam Early 2020 a auto som dostal až koncom mája. Na viacerých fórach som našiel, že niektorí ľudia čakali ešte o pár mesiacov dlhšie. No obvykle sa doba dodania Modelu 3 v Európe pohybuje medzi 2 týždňami (pri veľmi veľkom šťastí) do 5 mesiacov. Pred pár dňami som počul informáciu, že na dodanie TM3 čaká ešte 240 slovákov a že Tesla by to rada dodala najneskôr do konca roka 2020.

    Tesla vyrába a dodáva autá na kvartálnej báze. Snažia sa čo najefektívnejšie vyrobiť a dodať čo najviac áut počas jednotlivých štvrťrokov. Pre Európu preto obvykle vyrába prvých 6 týždňov kvartálu, nakoľko približne 6 týždňov trvá následný transport do prístavu, odtiaľ loďou do Európy a následne po Európe kamiónmi do jednotlivých krajín.

    Ak sa vašej tesly už neviete dočkať, môžete sledovať pohyb lodí z Spojených státov do Európy a ich predpokladané dátumy priplávania. Niekedy vám z Tesly aj povedia, na ktorej lodi sa vaše auto nachádza.
    https://docs.google.com/spreadsheets...dtaOI/htmlview

    V prvých lodiach počas štvrťroka býva obvykle viac TM3 vo verzii Performance a Long Range. Posledné lode zvyknú zas mať na palube viac áut vo verzii Standard Range Plus (SR+).

    Tesla pri dodávaní áut prioritizuje svoje core trhy v západnej Európe. Objednávky z Other Europe spracovávajú tí istí ľudia, čo majú na starosti holandský trh, takže vybavovanie objednávok pre nás sa obvykle necháva na obdobie, keď už sú vybavené objednávky z Holandska a iných silných trhov. Zároveň pre Other Europe často zostanú tie kusy, ktoré sú neprevzaté alebo nižšej kvality.

    Po odoslaní objednávky a zaplatení zálohy sa mi Tesla ozvala cca po 2 mesiacoch s tým, že prevzatie sa blíži a že potrebujú fakturačné údaje. Následne sa zas dlhšiu dobu neozvali. Keď som im písal, že sa mi nepáči ich ne(komunikácia) a že chcem zrušiť objednávku, na druhý deň mi volali, že našli na sklade auto, ktoré je síce v inej farbe ale môžem ho mať do 2 týždňov. V tom momente som pochopil, že ak čokoľvek od nich chcem, musím im volať.

    Pre volanie do Tesly som používal to číslo, ktoré sa zobrazuje v Tesla účte (+31 20 258 39 01). Nenechajte sa odradiť holandským jazykom, po stlačení voľby 1 som ma na každý tretí, štvrtý pokus prepojilo na operátora. Keď sa vám podarí spojiť sa s niekým, sú veľmi milí, ochotní a všetko s vami vykomunikujú v angličtine. Niekedy som s nimi volal aj 20-30 minút, kým našli všetky potrebné informácie, čo je asi aj dôvod, prečo bývajú často všetci ich špecialisti obsadení.

    Počas čakania na TM3 som niekoľkokrát menil konfiguráciu (najmä farbu), nakoľko som zistil, že ich “poradie” objednávok je čisto orientačné a autá dodávajú v zdanlivo náhodnom poradí, zväčša najskôr tým, ktorý ich viac otravujú telefonátmi.

    Od momentu, keď priradili konkrétne auto k mojej objednávke to už išlo rýchlo. Najskôr mi pridelili VIN číslo, čo som videl v mojom Tesla účte spolu s predpokladaným dátumom dodania. Viac k dodaniu nájdete v článku https://teslaclub.sk/forum/tesla-motors-forum/model-3/model-3-objednávka-výroba-dodanie/56413-dodanie-cez-prepravnú-spoločnosť-tradisa-z-tilburgu-nl-na-sk

    Financovanie

    Auto som kupoval na úver cez Tatraleasing, nakoľko ako jediná zo spoločností, ktoré som oslovil už mali skúsenosť s Teslami a ponúkli veľmi dobré podmienky financovania a skvelý servis. Pani Kalenčíková (martina_kalencikova@tatraleasing.sk) bola veľmi nápomocná a naozaj je veľmi dobre informovaná o tom, ako to s Teslami chodí.

    Krátenie si času pri čakaní na Teslu

    Nekonečné čakanie na Teslu som si krátil čítaním všetkého možného o elektromobilite, o Tesle a zbieraním informácií z Tesla komunít.

    Zdroje, z ktorých som čerpal:
    • teslaclub.sk
    • mojelektromobil.sk
    • teslamagazin.sk
    • fdrive.cz
    Zahraničné:Sociálne siete(Tento článok je súčasť série článkov o Objednaní, dodaní a zapísaní TM3 cez slovenský konfigurátor. Odkazy na ostatné články nádejte na https://teslaclub.sk/forum/tesla-mot...-konfigurátor)
Pracuje...
X