Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

aktuálne ovzdušie

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • Marcel Pavlík
    komentoval k 's odpoveď
    ako prezradil starý rabín na smrteľnej posteli svojim synom: "všetko je INAK!" ako to bolo v minulosti? bohatí mali paláce, stredná vrstva domy a chudoba chatrče. odvtedy sa nič nezmenilo. nespomeniem si nanázov knihy dvoch architektov, ktorí svoje poznatky a rady zhrnuli do knihy veľkého formátu, tam na dvojstrane načrtli schémučo všetko (vlastné) potrebuje bývanie od jednoizbového domčúrika po zámok. a spomeniem - keď socík straácal dych, dozvedelisme sa, že násťposchodovým panelákom neušetríme miesto, pretože potrebuje rovnakú obslužnúplochu ako "domčeky" (nie viacbytové rodinné domy stavané v tých časoch).
    a počet detí v rodine sa mení v čase.otec pochádzal z mnohopočetnej rodiny a všetci jeho súrodenci mali iba po jednom dieťati. aby mu vedeli dať to, čo im chýbalo.

  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    Tak je veľa možností, sú radové výstavby a podobne. Dnes sú moderné práveže veľmi malé bungalovy, ktoré su skoro ako byt, len vlastné kúrenie atď. Ľudia ušetria na nákladoch, žiadne kotoľne, družstvá na správu a podobne. V takých domoch by to hádam nechceli mať 2-3 deti. Čo sa týka dôchodku tak to je problém už aj tak. Celý systém je naprd, už teraz sa musia požičiavať peniaze každý rok aby bolo na dôchodky. Žiaľ musíme zmeniť celý systém, ľudstvo doteraz nevymyslelo systém, ktorý by sa s týmto popasoval, lebo všetko to bolo vymyslené dávno keď bolo menej ľudí.

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    JozkoPucik A podla tvojej filozofie zrusis dochodky, ci to poriesi dan z robotov? Lebo ked sa tak vytesujes zo znizenia populacie, tak nebude toho kto by vyrobil na tvoj dochodok.

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    JozkoPucik Populacny rast nezastavis.
    1. Imigranti budu vzdy
    2. Nasinci tiez ak budu podmienky, tak sa zas budu roznmnozovat. Teraz sa nemnozia, lebo sa nechcu tlacit v malych bytoch. Ked kazdemu das domcek so zahradou, tak preco by par nemal 2-3 deti. Ale v 1-2izbaku tri deti nechce nikto. A ine si mlady par nemoze dovolit. Uz ten kumbal im zhltne polovicu prijmov na hypoteku do smrti.
    Viacdetny su ti co na to maju, alebo nezodpovedny, ktory potom zivoria.

  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    Zmenšíme populáciu, tá je problém. Slovensko aj ostatné štáty EU vymierajú, to je aktuálne tak. Mnohý už nemajú deti a keď tak jedno, max dve a to nestačí na rast populácie. Populácia rastie len v menej rozvynutých krajinách. EU ako taká vymiera. Trend dnes je sťahovať sa do dedín a stavať domy. Časom, keby sem neprúdili imigranti by sme mali oveľa menej ľudí a preto by sme nepotrebovali bytovky.

  • 1fisker
    komentoval k 's odpoveď
    ........................."aby ani neboli bytovky tak ako to bolo kedysi davno"............................
    Tp kto tu napísal takú sprostosť? Už som dávno nič podobné nečítal.

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    JozkoPucik A kam chces pomestit tych ludi ak nie do bytoviek? Zastavas kazdy meter planety? Vsetky lesy by si vyrubal na stvebne pozemky? Ci vyhladis 2/3 ludstva? Teraz by si potreboval 2mil km2 na maly domcek pre kazdeho. 2x tolko na vacsi dom so zahradou. A ked pripocitas vsetky cesty, garaze, chodniky, siete atd k tym vsetkym domom, pochybujem zeby to bola ekologicka vyhra pre planetu.
    Naposledy upravené Taur; 21-05-2020, 16:55.

  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    dzodzo tak je to celkovo problem “overpopulation” ja osobne som za to aby ani neboli bytovky tak ako to bolo kedysi davno, ale to uz je teraz neskoro riesit. Na Slovensku este ako tak ale zapadne krajiny su stratene. Vidno to aj teraz s tym virusom ako dobre to zvladlo mensie Slovensko a ako krajiny z velkomestami.

  • dzodzo
    odpovedal
    Pôvodne zverejnené od JozkoPucik Pozrieť príspevky
    Samozrejme miliardy ľudí z bytoviek to tak nemajú, možno je čas sa zamyslieť, prečo.
    no lebo je rozdiel ked 48 domacnosti zaberie 1 panelakom rozlohu 1200m2 alebo 48 domacnosti zaberie 48 domami plochu 4800m2, ak by sme pocitali nejake mensie domy na 100m2 pozemku ako sa teraz stavaju tie vyasfaltovane hruzy satelitne mestecka okolo bratislavy, napr. rovinka a spol ... a v panelaku je problem, aby sa co len jeden vchod dohodol ci si objednaju upratovaciu sluzbu za 5 alebo 7 eur, nie este aby sa cely panelak dohodol ze chcu hybridnu FVE za tisice eur

    Pridajte komentár:


  • ToMiLeaf
    komentoval k 's odpoveď
    Mňa zasa zaráža SZ Slovenska a ten bordel z Ostravska, čo sem vietor fúka.

  • JozkoPucik
    komentoval k 's odpoveď
    heh tá Bratislava si nedá pokoj

  • mozeg
    odpovedal
    Pridam zopar infografik z airfora ktore sa uskutocnilo v Bratislave na konci minuleho roka.

    ZDROJ infografik: https://ec.europa.eu/info/events/eu-...2019-nov-28_en

    Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	CleanAirHealth.JPG
Videní:	417
Veľkosť:104,0 KB
ID:	54694 Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	Clean Air Cities.JPG
Videní:	395
Veľkosť:123,1 KB
ID:	54695

    Pridajte komentár:


  • ToMiLeaf
    odpovedal
    Porovnanie NO2 marec 2019 a marec 2020 na Slovensku Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	0.jpg
Videní:	214
Veľkosť:163,3 KB
ID:	54688

    Pridajte komentár:


  • Marcel Pavlík
    komentoval k 's odpoveď
    nuž možná to platí "tamkdesi", isto nie tuná. a to žijem na okraji krajského mesta, za lotom iba pole, diaľnica a chránená krajinná oblasť biele karpaty. LENŽE - z talianska cez alpy doletí peľ liesky pred vianocami, momentálne peľ borovíc, astma sa tiež hlási (varhančeky/gajdy v prieduškách sa hlásiaň, vtáci vreštia, zveri nevadí, že ľudia nechodia do práce, ale sedia doma, a to ešte sa nezobudili všetky medvede! video z dubnice/bojnice
    https://drive.google.com/file/d/1RMk...ew?usp=sharing

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    ToMiLeaf Z kvapiek je more.
Pracuje...
X