Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Nemecko chce zakázať predaj áut so spaľovacími motormi,... (raz to pride...!)

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Stano Kurek
    Administrator
    • May 2014
    • 290

    Nemecko chce zakázať predaj áut so spaľovacími motormi,... (raz to pride...!)

    Návrh na podporu zastavenia predaja nových vozidiel so spaľovacím motorom získal podporu všetkých strán spolkovej rady Nemecka. Môže začať tlak na EÚ.
    To čo sa dnes zdá ako utópia, môže byť o päť rokov šanca a o desať rokov nutnosť. S myšlienkou zakázať v Nemecku predaj nových automobilov, ktoré na svoj pohon využívajú spaľovací motor, od roku 2030 sa zaoberal nemecký parlament. Informoval o tom nemecký portál Der Spiegel.

    Nemecká spolková rada, zastupujúca jednotlivé krajiny Nemecka, presadzuje v Európskej únii myšlienku, aby boli vozidlá so spaľovacími motormi zaťažené daňou alebo inak znevýhodnené. Naopak – autá bez produkcie emisií by boli zvýhodňované. Výsledkom by tak mohla byť vyššia spotrebná daň na naftu, ale i ostatné fosílne palivá.

    Zástupcovia automobilového priemyslu v Nemecku neberú rozhodnutie spolkovej rady veľmi vážne. Podľa niektorých ani nemecká vláda ani európska komisia úplný zákaz nových vozidiel so spaľovacím motorom nedosiahnu.

    Európska únia však môže ešte výraznejšie sprísňovať emisné limity spaľovacích agregátov, čo povedie následne k ich zániku nepriamo. Podľa niektorých bol nedávny škandál ohľadom podvodu na meraniach emisií naftových motorov poslednou kvapkou. Nemci by radi obnovili dôveru, ktorú v očiach verejnosti stratili.

    Existujú aj tí, ktorí sa podobnej iniciatíve vysmievajú a poukazujú na fakt, že emisie produkujú elektrárne vyrábajúce elektrickú energiu. Zároveň tvrdia, že elektrické vozidlá budú mať pozitívny dopad na ekológiu len v prípade, že väčšina elektrickej energie bude pochádzať z obnoviteľných zdrojov.

    V Európskej únii patrí Nemecko medzi najsilnejších hráčov a podobné rozhodnutia tamojšej vlády rozhodne nemožno brať na ľahkú váhu, ani keby k priamemu zákazu predaja nových vozidiel so spaľovacím motorom nakoniec nedošlo tak skoro.
Pracuje...
X