Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Novy ZOE ZE50 (50kWh)

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Ľuboš Geleta
    Senior Member
    • May 2014
    • 500
    • lubos98970
    •   

    #16
    Veľmi pekne ďakujem za informácie. Mal som možnosť kúpiť Zoe no rozhodol som sa pre Citigo e. Vzhľadom na slušný dojazd - môj štýl jazdy a dobrú cenu som sa rozhodol správne. Zatiaľ to tak cítim. Zo Zoe mám už osobnú skúsenosť aj zima aj leto asi 3000 km a nebolo to zlé no bolo výrazne drahšie ako ma stála Škoda C. Zoe bolo za 21.000€ bez DPH čisto nové.

    Komentár


    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      25 s DPH za fungl nove je dobra cena. Predpokladam ze Intens vybava s DC. A kolko potom citigo ked Zoe za 25 bolo vyrazne drahsie, 15?
  • play3man
    Junior Member
    • Oct 2020
    • 20

    #17
    Čaute, náhodou nemá niekto dnes čas? Potrebovali by sme otestovať nabíjanie na ejoin DC v Bratislave s novým softvérom. Ja nie som na blízku, tak náhodou ak by mal niekto čas, píšte. Je to celkom na rýchlo 🤐. Díky!

    Komentár

    • Taur
      Member
      • Dec 2019
      • 296
      •   

      #18
      Aj vam dnes prisiel mail od <> ze mam hladat najblizise dni v aute OTA aktualizaciu Easy link systemu? Vraj vylepsenie uzivatelskeho rozhrania, funkcii navigacie a stabilizacia inetu. To som zvedavy. S inetom som ja ale nezaznamenal problem.

      Komentár


      • Supiiik
        Supiiik komentoval
        Upraviť komentár
        E-mail prisiel aj mne. Ale zatial ziadna aktualizacia neprebehla. Aj som dal par krat vyhladat manualne, ale kde nic, tu nic

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Som vcera aktualizoval. Mam teraz verziu 283C35202R predtym 283C39022R. Jeden by tak nejak logicky cakal ze novsia verzia bude mat vyssie cislo.

      • Supiiik
        Supiiik komentoval
        Upraviť komentár
        Podla vsetkeho je to novsia verzia. Tu som nasiel nejake info k tomu https://www.goingelectric.de/forum/v...p?f=60&t=71442

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Zbadali ste nejake zmeny po novej OTA aktualizaci nai 283C39788R. lebo ja na prvy pohlad nie, ale este som nemal cas skumat?

      • Supiiik
        Supiiik komentoval
        Upraviť komentár
        Mne sa zda, ze kazdou aktualizaciou je to o nieco horsie. Navigacia obcas reaguje spomalene a po novom sa uz neda tuknut na polozku aplikacie...
    • Martin7462
      Junior Member
      • Aug 2021
      • 23

      #19
      Zdravím Vás, chcel by som sa s Vami podeliť o problém s mojim auto Renault Zoe R135 52kw. S autom som spokojný dochádzam denne z TT do BA za pracou . Nabíjal som zatiaľ pred Kaufland v TT a ak bolo nevyhnutné tak v Ba tak Avion. Nabitie vystačí na 2 dni pritom som sa neobmedzoval v rýchlosti na diaľnici 120km/h, mimo 100km/h.

      Auto som kúpil priamo od spoločnosti Renault ako ojazdene cca rok staré. To som ale netušil, že banálna chyba mi neumožní auto používať mesiac a nie preto, že by auto nebolo pojazdné ale kvôli tomu, že servis ani Renault nevie prísť na problém s programovaním klimatizácie a auto stojí v servise a nevedia čo stým. Servis my oznámil, že je nutné aby bolo vozidlo u v servise kým nebude opravené. Nevedia povedať čas kedy, čiže auto tam kľudne môže stáť aj mesiace.

      Auto bolo v servise zatiaľ 3 krát. Prvý krát 23.8.2021 (5 dni) nahodil update ( čo pomáha všetkým ) a vymenili riadiacu jednotku pomohlo, že sa dalo cez tlačítko spustiť klimatizácia v aplikácií. Ale odstránenie červeného výkričníka nepomohlo s vyjadrením servisu, že to bude chyba v aplikácií a nevedia čo s tým. Nie je vraj chyba v aute. Ja ale viem , že to nie je pravda lebo mám známych čo majú to isté auto a im to funguje.
      Tak som to začal riešiť priamo na zákazníckej linke Renault. ( Tu musím povedať , že pracovníci na zákazníckej linke boli ochotný a stále aj komunikácia s ňou nie je problém) . Po mojom nahlásení problému to trvalo chvíľu ale nakoniec my pracovník Renault zavolal aby som auto pristavil opätovne do servisu aby sa na to pozreli. Tak som auto znova odniesol do servisu tento krát 13.9.2021 a stálo tam 12 dní. Po uplynutí týchto 12 dní som volal do servisu či je auto spravené a bolo by oznámené , že sa nepodarilo vyriešiť problém, že mám čakať lebo to riešia s technickou podporou Renault. Auto v servise potrebujú mať atď. Pýtal som sa načo tam teda auto stojí , keď čakajú na pokyny čo s tým. Nevydržal som tak som si auto zobral so servisu ja ho potrebujem na denne dochádzanie za prácou, s tým, že ak im technické oddelenie pošle prípadne postup alebo čo majú urobiť tak im okamžite auto prinesiem. Samozrejme to pochopili tak, že ja som si auto zobral na vlastnú žiadosť tak neriešili ďalej ... Musím tu povedať , že pacujem 300m od servisu čiže auto by tam mali hneď.
      Oznámil som to zákazníckej podpore zákazníkov Renault, že auto som si zobral so servisu s tým že ak budú vedieť riešenie naj mi zavolajú a auto donesiem. Po odovzdaní auta som zistil , že už zasa nefunguje tlačítko klimatizácie cez aplikáciu a už nefunguje ani spustenie programovanie klimatizácií v aute, čiže v daný čas sa klimatizácia nespustí .

      Auto som opätovne doniesol do servisu dňa 11.10.2021 teraz už je tam 10 dní a čakám. Som bez auta záruka beží a nikto nevie povedať ako dlho. Chápem aj servis , že potrebujú promtne reagovať na technickú podporu Renault a auto potrebujú mať k dispozícií neustále ale nerozumiem tým reakčným časom.

      Náhradne vozidlo my navrhovali benzínové čo som hneď odmietol predsa som si nekupoval elektrické aby som jazdil benzínovým ako náhradným vozidlom a požiadal som náhradne elektrické čo mi nevedeli zabezpečiť nakoľko servis náhradne vozidlo elektrické nemá.

      A teraz popis pre niekoho banálneho problému ale predsa problém v rámci záruky.

      Popis problému ako vidíte na obrázkoch v aplikácií myRenault nie je možné zapnúť ovládanie klimatizácie ( programovanie). Nefunguje ani tlačidlo klimatizácie vyhlási , že auto nespĺňa bezpečnostné opatrenia. V aute pri zapnutí programovania na určitý čas sa v daný čas klimatizácia nespustí. Čiže programovanie nefunguje. Známi má presne to isté auto a on bez problémov podľa postupu zapol programovanie a v aplikácií sa odstránil výkričník a programovanie cez aplikáciu začalo fungovať.

      O tom ako som nakoniec dopadol napíšem ak budem vedieť vyriešenie problému a auto budem mať opätovne späť.
      Pripojené súbory

      Komentár


      • Supiiik
        Supiiik komentoval
        Upraviť komentár
        Ktory servis? BA? Mne v aplikacii tiez ukazuje ten vykricnik pri planovaci, ale ja planovac nevyuzivam. Akurat obcas si dam na dialku auto vyhriat, ale to funguje bez problemov. Dokonca obcas aplikacia aj vyhodi chybu, ze sa predohrev nepodaril, ale auto normalne zopne kurenie. Skus popozerat toto nemecke forum https://www.goingelectric.de/forum/v...10dba2e962f821
        Riesi sa tam kadeco, mozno najdes aj pricinu tvojho problemu. Ak mas ODB2 prevodnik, tak skus cez CanZE pozriet a porovnat, ake FW verzie riadiacich jednotiek mas v aute ty a ake ma znamy, ktoremu to funguje. Mne v servise tiez povedali, ze aktualizovali FW a ked som nasledne doma pozeral verzie, tak vsetky sedeli s tym, co som mal pred tym, takze neaktualizovali nic...

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Martin7462 Mas aktualnu verziu apky? Lebo moja mierne vyzera inak. Mas ine ikony aj popis. Ty mas sprava nabijania ja mam rezim nabijania. kilometre mas vpravo ja vlavo ... mam verziu 4.21.3 posledne aktualizovana 26.8.21
        Inak mam ten isty problem, hoci nemam vykricnik (u mna je zlty nie cerveny ak mam vypnute programy klimy v aute. Musi byt aspon jeden zapnuty v aute aby zmizol vykricnik a dala sa klima programovat cez apku).
        Naposledy upravené Taur; 23-10-2021, 16:09.

      • palo47
        palo47 komentoval
        Upraviť komentár
        Skús kompletne vymazať appku aj s datami a znova naištalovať aj aktivovať.

        Ak nepomôže tak dokladne skontrolovat verzie FW a aj verzie HV minimálne všetkých dotknutých riadiacich jednotiek auta ale lepšie všetkých v aute. Malo by to ísť cez OBD. Je nemam Renault tak neviem poradiť appku ktorá by to dokázala.

      • Martin7462
        Martin7462 komentoval
        Upraviť komentár
        Za fórum vďaka kuknem,
        Ktorý servis kde to je, zatiaľ taktne pomlčím. Červený, zlty výkričník ( iphone, android) sa odstráni vtedy ak máš zapnutý režim programovanie. Niekomu to ide niekomu nie, Mne programovanie v aute predtým ako som to dal so servisu išlo teraz už nejde ani to. Nemám teraz auto aby som pozrel aký FW mám. Je teraz v servise rieši to servis j zákaznícka technická podpora zákazníkov. Každý deň ich bombardujem a pýtam sa tak uvidím či po pár týždňov to odstránia a prídu na chybu. . Mne len prekáža to , že tam auto už niekoľko týždňov stojí a čakajú na podporu renault. Veď som ho mohol používať a ak budú mať riešenie tak ho pristavím.
        Čo sa týka verzie apky tak v iPhone mam najnovší ver. 4.77.5 a android mam tiež verziu najnovšiu 4.21.3 . Toto je čo sa ma podpora renault prve pýtala. Auto je v servise a nevedia si poradiť.
        Viem , že keď sa vypne v aute programovanie tak sa objaví výkričník. Keď sa zapne programovanie tak má zmiznúť a má sa vedieť programovať a spustiť klimatizácia. Takto to má kamarát.
        Mne tiež pretým ako som dal auto do servisu tlačidlo v apke spustenie klikom klimatizáciu fungovalo vrátili mi auto, že už ani to nefungovalo. tak som ho do servisu vrátil.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Martin7462 Jaj tak tie rozdieli vo vizuale a rozloeni asi bude android vs jabko.
        Ja tiez cakam na spojazdnenie tychto funkcii, a ttiez mi obcas nezobrazuje spotrebovane kwh. Ale cakaju na experta z BA a ked dorazi tak im v ten den pristavim auto.
        Snad tvoje Zoe nestoji v BA u toho experta ktory ma prist a si s tym nevie tyzdne poradiit. Alebo hej a aspon sa na tvojom nauci kym pride na moje.

      • Martin7462
        Martin7462 komentoval
        Upraviť komentár
        Zdravím , tak úspešne je auto konečne doma opravené. Porucha bola odstránená prehratím SW v jednotke UCH a rádiu. ( aspoň podľa servisu uvedenom v zákazníckom liste na odstránenie závady)

      • Supiiik
        Supiiik komentoval
        Upraviť komentár
        Tolko starosti a problemov a pri tom stacilo len prehrat FW. Co na to povedat...
    • Martin7462
      Junior Member
      • Aug 2021
      • 23

      #20
      Taur No moje auto caka tiez na toho technika. Aspon to tvrdia v servise. Asi je zaneprazdneny respektive ma dovolenku. Ale ako vidis ty cakas a auto mas servis ti zavola aby si pristavil. A u mna servis nechce mi vidat auto s tym ze musi tam byt lebo oni nutne musia mat auto k dispozicii ak pride technik resp. posle nieco technicka podpora. Ak to spravia napisem ak nie pockam na Tvoj servis a ak tebe to opravia skusim dojst do tvojho servisu. ten moj servis je nejaky zabrzdeny a hovori vraj je najlepsi tak neviem.

      Komentár


      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Martin7462 Dovolenku uz mal ten BA expert.
        To je uplne absurdny pristup, Nema to logiku, Urcite denne na nom nerobia, ani francuzi na dialku na nom nerobia predpokladam.
        Ten tvoj servis je ktory/mesto? Ja riesim v KE.
        Inak pocas toho co mas auto na garancnom zasahu ti zaruka neplynie pokial viem, tak si pytaj potom potvrdenie kolko bolo auto tam, A do 30dni musia vybavit reklamaciu.
        Naposledy upravené Taur; 24-10-2021, 13:52.
    • Martin7462
      Junior Member
      • Aug 2021
      • 23

      #21
      Taur Servis je v BA. Asi ma ten technik vela prace.. Auto je ako hore pisem raz 12dni v servise a druhy krat zajtra to bude 14dni n ten isty pripad.. Dokopy 28dni . Preto sa pytam denno denne zakaznickeho servisu co s tym mienia robit. Zaruka je ok papier si vypytam . Problem je jednaniie. Ako pisem hore uplne by my nevadilo aj dlhsie cakat keby som mohol pouzivat auto. Utobia diagnostiku a kym sa im ozve podpora alebo ten technik nhlasi cas kedy dojde tak jo budem pouzivat a dojdem hned ak budu vediet co a ako. No na to servis nepristupil a preto neveriacky krutim hlavou. Zajtra mi ma zavolat interne oddelenie renault Sk a uvidim co povedia kedze na nich tlacim - bud naj mi vratia auto a kym sa caka a ja ho pristavim do servisu ked budu vediet alebo naj mi daju nahradne vozidlo elektricke. Budem informovat ako som dopadol.

      Komentár

      • Supiiik
        Junior Member
        • Aug 2020
        • 17

        #22
        Podarilo sa mi zaktualizovat vsetky mapy v aute (nie len SK/CZ). Z Francuzskej stranky myrenault sa da stiahnut program Renault connect toolbox. Ten po overeni VIN cisla stiahne aktualne mapy na USB (cca 21GB) a po pripojeni USB do auta tieto mapy zaktualizuje. Trva to 25minut a je potrebne mat pri tom nastartovane auto.
        Tu su k tomu blizsie informacie https://myr.renault.fr/renault-connect/map-update.html
        Pripadne priamo program na stiahnutie https://tbxhostingprodcustomer.blob....box-latest.exe
        Pripojené súbory

        Komentár


        • matchke
          matchke komentoval
          Upraviť komentár
          Well done hacker! :-)

        • Martin7462
          Martin7462 komentoval
          Upraviť komentár
          Super vdaka stahujem

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          Mne ked zadam VIN pise "Lutujeme, informacie o vasom vozidle su prilis stare. Prejdite spat na predchdzajuci krok". Nechapem ako moze byt VIN stary??? Opisal som ho z apky ktora pracuje s autom, tak nespravny nebude a sedi aj s TP.

        • Supiiik
          Supiiik komentoval
          Upraviť komentár
          Mne to cez VIN islo bez problemov. Ale je tam aj druha moznost spravit to cez USB. Po pripojeni cisteho USB kluca do auta by auto malo na neho nahrat nejaky subor a nasledne ked sa vlozi do PC, tak si z neho vytiahne potrebne informacie. Tento sposob som ale neskusal, kedze s VIN mi to fungovalo.

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          Ten druhy sposob som skusal najprv, napisalo "Lutujeme, ale na vasej USB neisu ziadne informacie o vozidle, skuste znova alebo identifikujte vozidlo podla VIN"
          Skusim este raz ten USB v aute spojazdnit, ale ten akoze stary VIN mi hlava neberie.

        • Supiiik
          Supiiik komentoval
          Upraviť komentár
          Napadli ma este 2 veci:
          1. Skusit pozriet na stranke renaultu, ci mas aktivne predplane pre aktualizaciu map
          2. Skusit sa prihlasit na tej francuzskej stranke. Mozno je to nejako prepojene s tou aplikaciou a ked sa prihlasujes len na SK stranke tak ta aplikacia nema aktualne udaje o VIN. Toto ale len spekulujem...

        • Martin7462
          Martin7462 komentoval
          Upraviť komentár
          Mne to slo bez problemov po zadani VIN . Uz stahujem mam to na 75 percent aurat. Ale ako pise Supiiik mozno cez USB auto .
      • play3man
        Junior Member
        • Oct 2020
        • 20

        #24
        Supiiik prosím ťa, ako dopadla tá aktualizácia LBC jednotky? Ja mám aktuálne SOH 84 a na zajtra som objednaný do servisu. Je to dosť citeľný rozdiel v dojazde. Trochu sa teda obávam, či vôbec budú vedieť, čo od nich chcem 🤷‍♂️ Idem do servisu v TN.

        Komentár


        • Supiiik
          Supiiik komentoval
          Upraviť komentár
          play3man dopadla presne tak, ako som popisoval v prvom prispevku tohoto vlakna. Odvtedy som v servise nebol. Chystam sa ale aj ja cca za 2 mesiace na garancku a tentokrat vyskusam BA. Snad budu vediet o com im rozpravam a tento krat sa upgrade LBC podari... U mna aktualne SOH 88%. Aku verziu LBC tam aktualne mas?

        • play3man
          play3man komentoval
          Upraviť komentár
          530, najazdených takmer 14 tisíc od septembra. Dám vedieť, ako sa k tomu postavili.

        • play3man
          play3man komentoval
          Upraviť komentár
          Servis nič nevyriešil. Po troch hodinách mi bolo oznámené, že žiadna aktualizácia na systéme batérie nie je. Prídem do servisu, hovorím technikovi, že na LBC mám 530 a už niektorí majú aj 553. Technik hneď na to spozornel, že ale to nie je BMS, ale ECU („vstrekovanie” - skutočne mi to takto opísal) že tam by to možno aktualizáciu ukázalo. Tak som odišiel s ďalším termínom na servis a s 15 % degradáciou...
          Naposledy upravené play3man; 03-01-2022, 18:49.

        • Martin7462
          Martin7462 komentoval
          Upraviť komentár
          Kde zistím akú mám verziu LBC v CanZE? Ja mám po 32000 km v CAnZE 95,5% ( mení sa to každý deň podľa vonkajšej teploty aspoň sa my zda) Raz to mam 96 percent raz 94,5 ale väčšinou 95%.
          Pred časom som bol servise v BA Autoideal a kázal som im nahrať všetko najnovšie. Auto tam bolo týždeň a nezaujímal som sa viac len sledujem stav.

          Zdravím na fórach som našiel toto:
          Kto má Zoe50 – existujú dve alebo tri „opravy“ k BMS , ktoré môže Renault použiť.
          Prvá – ak vidíte oveľa menší maximálny dosah, ako očakávate (alebo ak používate CanZE a nevidíte 96%+ SoH), potom je tu aktualizácia BMS:
          64453. Myslím, že to musia urobiť cez USB kľúč, nie ich notebooky a trvá to pol dňa kvôli sťahovaniu z ich servera.

          Musíte však mať... - Obrazovka energie - zobrazujúca obrazovky zaznamenávania spotreby energie v brožúrach a nie na aute:
          64756 & 64273
          Prvá je aplikácia, druhá oprava chyby - opäť inštalácia USB pre Renault a trvá 1-1,5 hodiny.
          Pridá sa ako ďalšia ikona na obrazovku aplikácie a navyše miniaplikácia pre domovské obrazovky (a je predvolená na druhej obrazovke).

          Treba aplikovať Boot Click ACTIS No: 64453, ktorý podľa mňa vykonáva aktualizáciu BMS. Moje poznámky z rôznych vlákien a fór hovoria, že ACTIS by mal aktualizovať nasledovné:

          LBC: z 521 alebo 530 na 543.
          LBC2: na 521 alebo 530 na 543.
          EVC: na 69B0.
          BCB: do 0A40.

        • play3man
          play3man komentoval
          Upraviť komentár
          Martin7462 pod firmware treba zvoliť LBC a dole vyhodí verziu

        • Martin7462
          Martin7462 komentoval
          Upraviť komentár
          Tak ja som dnes pozrel tak mam tiez v Canze verziu 521. Skusim sa popytat v serviseco a ako.

        • Supiiik
          Supiiik komentoval
          Upraviť komentár
          Martin7462 Auto si mal tyzden v servise a LBC FW ti nechali stary? Co tam s nim tyzden robili?
      • Martin7462
        Junior Member
        • Aug 2021
        • 23

        #25
        play3man Vdaka

        Komentár

        • Martin7462
          Junior Member
          • Aug 2021
          • 23

          #26
          Podarilo sa niekomu v servise na SK zmenit fw LCB z 521 na 543.

          Komentár


          • play3man
            play3man komentoval
            Upraviť komentár
            8. Februára bude pokus číslo dva, tak dám vedieť

          • Supiiik
            Supiiik komentoval
            Upraviť komentár
            Ja sa tiez chystam koncom februara do servisu, tak to tento rok skusim znovu ich nejako presvedcit na ten upgrade. Aj ked obavam sa, ze neuspejem

          • play3man
            play3man komentoval
            Upraviť komentár
            Ja to do nich budem tlačiť kým mi to neaktualizujú. Budúci týždeň sú všetci servisaci na školení, preto mám termín až ten ďalší týždeň. Snáď budú múdrejší. Každopádne, pre mňa je to auto dosť oštara, keď mám SOH 84,5 😥 A navyše ako lieta SOC, predovšetkým teraz v zime - večer zaparkujem so 45 percentami a ráno pomaly o desať percent menej...

          • Supiiik
            Supiiik komentoval
            Upraviť komentár
            Ono, ked sa to tak vezme, tak SOH nemusi byt v reale az taky podstatny udaj. Ano, je pravda, ze sa z neho vypocitava dojazd a zostavajuce percento nabitia, ale realny dojazd je zavysli na realnom stave baterky a napäti clankov. Asi 2x som testoval auto tak ze som ho vybil na cca 1-2% a stale bolo schopne dat pri akceleracii plny vykon, korytnacku som este nezazil. Cize ak BMS vyrata zle SOH, tak na dojazd to nemusi mat vplyv. Auto moze kludne ist este 30km na 0% nabitie. Samozrejme som to zatial netestoval (ale chystam sa, len co pridem na to, ako si poradit s vybitym autom).

          • play3man
            play3man komentoval
            Upraviť komentár
            Bohužiaľ, na dojazd to reálny vplyv má, keďže auto počíta s dostupnou kapacitou a tu aj naozaj využíva. Mne sa hýbe od 41 po 43 kWh. Po aktualizácii to vie ukázať aj 53 kWh.

          • Supiiik
            Supiiik komentoval
            Upraviť komentár
            Mne dostupnu kapacitu tiez vypocitava na cca 44kWh, ale je to prepocitane podla aktualneho SOH, SOC a teploty. Myslim si ale, ze pri vybitej baterke sa auto "vypne" uz len na zaklade napetia clankov a tieto su realne odcitane BMSkou bez ohladu na SOH. Nemyslim si, ze zmenou FW sa na tomto nieco meni. Realna kapacita baterky je dana v rozsahu minimalneho a maximalneho napätia clanku. V mojom pripade su to hodnoty od 3.4V do 4.17V (0-100% pri aktualnom FW). 4.17V bude maximalna hodnota po nabiti a je jedno, aky je tam FW. Viac tam ziadna BMSka nepusti koly zivotnosti baterky. Cize jedine co moze zle SOH ovplyvnit je, ci mi auto ukaze 0% pri 3.4V alebo 3.2V. Cize teoreticky ak mi stary LBC FW ukaze 0% na 3.4V, ja este stale mozem pokracovat v jazde po 3.2V pokial to BMS nevyhodnoti ako vybitu baterku a nedovoli dalsiu jazdu. Hodnotu 3.2V som si vymyslel, neviem, ake je uplne dno, lebo som zatial nemal odvahu to testovat.

          • Taur
            Taur komentoval
            Upraviť komentár
            Mne stoji Zoe na mraze uz vyse 24h (prave teraz -5C) , odparkoval som vcera vecer po jazde 400km a naslednom nabiti DC+AC a SOC mam teraz klesnute o tych 1-2% oproti odparkovaniu zahriatej bat.
            1.2. idem na garancku, tak ich popytam nechmi tiez skontroluju pripadne aktualizuju tie verzie. lebo netusim ake mam, nemam OBD udelatko, ale uz som si ho objednal.
            Naposledy upravené Taur; 20-01-2022, 20:40.

          • play3man
            play3man komentoval
            Upraviť komentár
            Pokles kapacity na základe teploty je normálny.. ale stalo sa mi, že som prišiel s 20% a v batérii bolo 10 kWh. Ráno som prišiel k autu a z 20% bolo 10% a z 10 kWh bolo 5 kWh. Teplota baterky klesla z 25 stupňov na cca 0. Ako hovorím, zmysel to dáva, ale nikdy som na nestretol s takýmto dramatickým správaním, a to som otestoval desiatky elektromobilov. Teraz jazdím na EV6 a po 200 km jazde som dorazil so 41%, ráno som k autu prišiel a mal som 41% 🙂

            Čo sa týka tej kapacity a SOH, obávam sa, že to možno ani nebude podľa voltov ale podľa tej dostupnej kapacity. U mňa to samozrejme tiež lieta podľa teploty batérie, ale práve najmenej som mal 41 kWh a keď je batéria zohriata mám 43,X kWh. Ľudia čo majú update LBC aj sami hlásia, že je to s dojazdom výrazne lepšie. Ja jazdím dosť často rovnaké trasy najmä smer Ilava, Žilina Čo bolo pred pár mesiacmi v pohode, teraz je to len tak tak. Jasné, svoje robí zima, zimné gumy, ale zatiaľ čo v lete na letných som šiel z BA do Žiliny celý čas 130 km/h a prišiel som tam ešte s cca 20%, teraz keď idem so zohriatou batériou z TT do ZA 115-120 km/h, prídem do ZA s 10 percentami a menej... 😥 Uvidíme.. možno je to len subjektívne, o to viac som na aktualizáciu zvedavý.
        • Supiiik
          Junior Member
          • Aug 2020
          • 17

          #27
          Takto sa pohybovalo moje SOH pocas poslednych 12 mesiacov (odkedy to zaznamenavam)Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	SOH.png
Videní:	375
Veľkosť:83,1 KB
ID:	81632

          Komentár

          • Martin7462
            Junior Member
            • Aug 2021
            • 23

            #28
            Vsetkym drzim palce. Ja pojdem do servisu s na to spytat zajtra alebo utorok. Ja som si vsimol ze mne padne o cca 2-3percenta pocas zimy okolo 0stupnov . Ale viem ze dnes som stretol jedneho znameho co ma auto dovezene zo zahranicia a ma tam uz 543 cize urcite to ide.Mam foto z jeho Canze
            Pripojené súbory

            Komentár


            • Supiiik
              Supiiik komentoval
              Upraviť komentár
              Jasne ze to ide. je toho plne nemecke forum, ale riesili to tam hlavne minuly rok.
              Inak to, ze ti klesne percento nabitia cez zimu je uplne normalne a bezne. To ani neries. Rovnako tak ked baterku zohrejes (napr. dlhsou jazdou, alebo rychlonabijanim) tak ti to dojazd zvysi. Jednoducho dojazd je okrem SOH, co je vlastne parameter zivotnosti baterky vypocitavany BMSkou, zavysli aj od teploty baterky.

            • Supiiik
              Supiiik komentoval
              Upraviť komentár
              Martin7462 Nepozeral si SOH toho znameho s novym LBC FW?

            • Martin7462
              Martin7462 komentoval
              Upraviť komentár
              percento tam mal 98,7 ale mal len cca 8tis najazdene. Mal to kupene od toho pana co predava auta na bazos zo Ziliny.

            • Supiiik
              Supiiik komentoval
              Upraviť komentár
              Ak ma ten znamy odb adapter, vedel by zmerat minimalne a maximalne napatie tych clankov? Minimalne staci ked aj na 10% SOC

            • Martin7462
              Martin7462 komentoval
              Upraviť komentár
              Ked ho stretnem na nabijacke zmeriaˇ nemam na neho kontakt

            • play3man
              play3man komentoval
              Upraviť komentár
              Keď mi auto písalo SOH 89,8 %, tak pri 100 % SOC user a 98,5 % SOC real som mal napätie článkov 4,13 - 4,15 V.

              Keď mi to kleslo na SOH 88,8 %, tak pri 13,04 % SOC user a 22,7 % SOC real som mal napätie článkov 3,53 - 3,54 V.
              Naposledy upravené play3man; 20-01-2022, 21:52.

            • Supiiik
              Supiiik komentoval
              Upraviť komentár
              play3man podobne hodnoty su aj u mna. Chcel som si to len porovnat so ZOE, ktore ma SOH blizke 100%.

            • Supiiik
              Supiiik komentoval
              Upraviť komentár
              Neviem, ci by nebolo dobre zorganizovat nejaku peticiu, alebo zatlacit na nich spolocne, nech si laskavo nastuduju upgrade FW a vsetkym nam to porobia
          • Martin7462
            Junior Member
            • Aug 2021
            • 23

            #29
            Ja som písal na zákaznícku podporu a požiadal som ich upgrade FW LCB a ich názor a z akého dôvodu to nerobia na všetkých autách v rámci záručnej prehliadky automaticky ak daný nový upgrade existuje. Následne my volali z "môjho servisu" , že či mám nejaký problém z dojazdom a ak áno , že mam resetovať dojazd. Odpoveď majstra. Vysvetlil som mu o čo mi ide povedal, že sa mi ozve tak uvidíme. Dobre by bolo keby sme všetci napísali na zákaznícku podporu a požiadali o vykonanie tohto upgradu.

            Komentár

            • Martin7462
              Junior Member
              • Aug 2021
              • 23

              #30
              Zdravim , tak sa mi ozvali so servisu v BA. Som objednany na stvrrok na upgrade LCB z 521 na 543 dam Vam vediet ako to dopadlo.

              Komentár


              • Taur
                Taur komentoval
                Upraviť komentár
                Minuly tyzden som si bol dat v servise updatnut LBC/BMS, pristavil som o 10:30 a okolo 14 bolo hotovo. Mam teda 553. SOH to velmi nepomohlo stale mam 94-95%, ale palubny comp mi uz zda sa zbrazuje vsetky polozky OK (nezobrazoval mi celkovu sporebovanu energiu).
            Pracuje...
            X