Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Opel Mokka e

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • 1fisker
    Senior Member
    • Aug 2014
    • 1542
    •   

    Opel Mokka e

    Nevidím, že by tu už niekto písal o tomto aute.....
  • denial
    Member
    • Jun 2014
    • 322

    #2
    Nie je to vozidlo nahodou dvojca https://teslaclub.sk/node/56544

    Komentár


    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Ano je
  • ICE666SVK
    Senior Member
    • Jul 2014
    • 1997

    #3
    Aj ked nejde o propagovanie EV, ale vysvetlil preco isiel tak ako isiel a ukazl ze sa to da aj s EV.
     

    Komentár


    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      Bohužiaľ moje auto sa tam nezmestí

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Trapny Chvala, zasa reklama na predrazeny autovlak, pricom na EV sa pride k moru uplne bez poplatkov za nabijanie. Chcel nam ukazat ze bez vlaku EV nedojde k moru.

    • matchke
      matchke komentoval
      Upraviť komentár
      Preco trapny? Je to celkom zaujimave videjko (ak pretocis tie Bjornovske zabery krajiny ubiehajucej za oknami). Pre mna, s mojim smartom by to bolo celkom schodne riesenie. Nemal som pocit, ze by tomu rieseniu robil nejak brutalne reklamu. Len ukazal, ze aj tak sa to da.

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      matchke Zaujimava myslienka ist cisto mestskym BEV k Jadranu. To ma nenapadlo.

    • matchke
      matchke komentoval
      Upraviť komentár
      jux Snom nadalej ostava raz nabalit Xko a ist na Kretu alebo do Spanielska.

    • ICE666SVK
      ICE666SVK komentoval
      Upraviť komentár
      Ja som to sem prave preto daval, ze je to jedna z moznosti ako ist malobaterkacom k moru. Chvala ukazal ze to ide, neslo o hejtovanie ani propagaciu elektromobility. Priznal si chybu, ze si neskontroloval auto pri preberani a nemal tam kabel Typ2/Typ2 a teda nemohol nabit auto na ACkovych nabijackach a musel hladat rychlonabijcku. Aj ukazal, ze tych nabijaciek je tam viac a zatial su zadarmo. Aj aplikaciu ukazal, ze su v nej realne inforamcie, ze je ta stanica na ktorej prave nabija obsadena.

    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Nevidim nic zle na vlaku. Nahodou to moze byt celkom komfortne a ekologicke riesenie. Urcite je to viac oddychova dovolenka ako stravit 2x 8-13 hodin soferovanim. Ked mam cestu do Kosic, vzdy uprednostnim vlak pred autom. V prvej triede je to uplne v pohode, pridem oddychnuty, neriesim idiotov na cestach alebo zapchy. Zdriemnem, popracujem alebo pocitam. Nieco, co by mal garantovat autopilot, ale este par rokov ubehne, kym sa toho dockame. Vo vlaku to uz je Autovlak na dovolenku kombinuje oddychove cestovanie s moznostou vyuzit vlastne auto na poznavanie okolia v destinacii. Za mna palec hore.

      Este by mohlo byt zaujimave keby niekto vypocital ekologicku stopu cesty individualne autom vs autovlakom rozpocitane na kazde odvezene auto.

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Keď nikto nič zle nevidíte na vlaku, pozrite si jeho cenník (aj s pasažiermi), čas jazdy a kde sa dá naložiť a vyložiť ….
      Ja som to pozeral.

    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Co je zle s cenou? Bezne chodime na dovolenku lietadlo + prenajom auta v destinacii. Toto zasadne nevybocuje z rozpoctu, minus dlhe prestoje na letisku/meskanie letu, a ekologickejsie. Obmedzenie v mensom pocte destinacii oproti lietadlu.

      Ok ak chce niekto setrit kazdu korunu, nech si to odslape hoc aj na bicykli. Ale u mna je dovolenka oddych, a za oddych sa plati 🤷‍♂️ Vzdy mozes mat vsetko lacnejsie ked si to odmakas sam… aj dom si vies sam postavit. Aj ostrihat sa vies sam. Ale na co?

    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      Je to dobré video, reálne, objektívne. Aj cenovo to vysvetlil ako to je. Je to 1 z alternatív. Náhodou toto sa mu celkom podarilo. Nebyť toho zabudnutého kábla...Aj tak si myslím, že ideálne ísť na vzdialenejšiu dovolenku letecky a na mieste si požičať elektromobil, ak je taká možnosť, čo ale zatiaľ je problém.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      To som tu jediny komu dovolenka zacina uz cestou? Ja rad soferujem. Ked sa ide dalej da sa zastavit v nejakej zaujimavej destinacii, pozriet okolie, prespat tam a ist dalej. Pre mna je to napriklad oddych nemam z toho ziadne stresy, ale mozno som divny

    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      Catchcash - bejvávalo ...

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Nie si divný, ja to mám rovnako. A preto sa mi zdá nenormálne dať 300€ za nejaký vlak, kde budem 18!hodin tvrdnut v kupe, plus dve hodiny nakladal a vykládka s čakaním. Autom to dám za najviac 12 hodín s nákladmi 20€ na mýto v HR. Za dve cesty (tam aj späť) mám zaplatenú celu dovolenku (ubytko aj strava) a ešte di dobre zajazdím.
      Načo si niekto, kto nerád šoféruje, kupuje auto alebo ho berie so sebou vlakom?

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Catchcash ja to vidim rovnako, ale to nic nemeni na veci ze si divny Ludia idu na standartny turnus zajazd/dovolenku s vlastnou donpravou a asi si nechcu brat dalsie dva dni dovolenky na cestu a niekde platit dalsie dve noci. Chcu ist co najskor tam a spat v ramci obvyklych 710/14 dni. Najlepsia dovolenka bola ked som siel 3 tyzdne po krajine bez casoveho planu, kde sa nam pacilo sme sa zdrzali aj 2-3dnim kde nie po 1 noci sme sli dalej, alebo ani nezosttali na noc. Bol len hruby plan ake pamiatky/atrakcie chceme vidiet, ale tiez to nebolo striktne. Isty bol len den priletu a odletu z kontinentu, medzitym nic A ten pocit volnosti, slobody, dobrodruzstva ... bol uvolnujuci.

      Miroslav Rojko aby mal svoje auto k dispozicii v destinacii. A pri fosile palivo+myta to moze byt tym vlakom aj narovnako a pohodlnejsie. Pri EV tiez nevidim v autovlaku zmysel. Jedine ze cestu po vlastnej osi mozu predrazit pokuty, ktorym sa vlakom vynhnem.

    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Nikto tu nikde nehovoril o tom, ze nerad soferuje. Zbytocna reakcia na nieco, co nikto nepovedal ani sa nepytal.

      Tych 18 hodin v kupe je blbost. Treba ist priamo z Viedne, usetria sa 3 hodiny. Itinerar je navrhnuty tak, aby sa cestovalo v noci, preto sa to vola Night Jet. To je okolo 18tej sa vodic nalozi, da si v klude veceru, precita si knizku alebo pozrie film, ide spat, a rano okolo 9 sa zobudi v Splite. Krasne vyspinkany a moze si ist uzivat dovolenku bez narusenia prirodzeneho biorytmu. To ako je to navrhnute dava zmysel.

      Ad dlzka cestovania - ja ked som siel naposledy autom do HR tak to bol diesel s 1200km dojazdom, isiel som bez zastavky, cez pracovny tyzden v noci, a isli sme 16 hodin par km za Split. Nonstop kolony a zapchy. Este schvalne sme zvolili taky cas, kedy by malo byt najmenej aut aby sme sa vyhli zapcham. Hovno z toho Cestu spat som dal za 8 nieco, uplne ina skusenost. Nikdy sa to neda vopred predvidat ci nahodou polka strednej Europy nezvolila zrovna rovnaky cas ako ja, s rovnakym umyslom, ist cez najmenej rusny cas 🙈

      A s tymi vyhliadkami a uzivanim jazdy ste divni. Viem si predstavit pohodovy chorvatsky okruzny trip s prespatiami cestou a uzivat si zachadzky a krasne miesta. Ale nie v sterilnom aute typu aktualne portfolio EV na trhu. Keby som chcel take nieco absolvovat tak si prenajmem kabriolet. Na co sa uz mimochodom dlhsie chystam, mam uz rok vybavene Maserati GranCabrio na tyzden, len minuly rok mi prekazila plany pandemia, a tento rok je to este tiez take jalove so vsetkymi obmedzeniami. Avsak v EV? Radsej ten vlak alebo lietadlo Ale tak kazdy ma ine priority a povazuje nieco ine za zabavu. Mne pridu EV sterilne a nudne, prostriedok na prepravu z bodu A do bodu B, co robia dokonale a cisto. Ale nejaku radost alebo zazitok tam marne hladam uz od cias Leafu 🤷‍♂️ Ake ste vy spokojni, fajn, svet poskytuje dostatok moznosti pre kazdeho, a je super, ze vy ste si nasli tu svoju Mne pride tento variant nudny, preto povazujem vlak za malicko lepsiu moznost, ktora mi aspon poskytuje komfort naviac, za ktory sa samozrejme priplaca.

    • SKolja
      SKolja komentoval
      Upraviť komentár
      Ciastocne musim s Wilo suhlasit. Vlak je dobry pre ludi ktori nermaju cas navyse a chcu relaxovat. Clovek moze byt cely den v praci, vecer sa nalozit na vlak a rano zacina dovolenku bez stresu priamo v destinacii. Porovnavat to v dnesnej dobe z lietadlom a pozicanim auta sa moc neda, toto je moznost na kontinentalne vylety, kde lietadlo je velmi neekologicky sposob dopravy a samostatne kupe vo vlaku zarucuje aku-taku bezpecnost. Ak v lietadle najdu jedneho pozitivneho, vsetci spolucestujuci pojdu do karanteny, toto v takomto vlaku nehrozi. Myslim ze v tomto pripade Rasto s rodinou isiel skor oddychovat ku moru a nie robit dovolenkovy roadtrip, na ten by si urcite Mokku nezobral.
      Keby slo o road trip, aj ja by som uprednostnil ine auto, pravdepodobne benzinovy 6-8 valec. Pozicone ponukaju niektore celkom zaujimave kusy. Benzin hlavne z dovodu ze na dovolenke clovek ide viacej mimo civilizaciu a zatial elektro nie je tak rozsirene aby sa dalo vsade ist ad-hoc bez planovania/aplikacii/online registracie... Ale pokial ide iba o to, ako sa na dovolenku dopravit, tak elektroauto posluzi rovnako dobre ako kazde ine.
      Ja tiez rad jazdim, ale dovolenkove kolony a nepredvidatelna situacia na hraniciach momentalne pridavaju viac stresu ako pohody.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      SKolja a ten vlak nejde cez hranicu?

    • SKolja
      SKolja komentoval
      Upraviť komentár
      Catchcash Vlak cez hranicu ide, ale nezastavuje aby kazdemu jednemu pasazierovi skontroloval organ neznaly jazykov Covid pas. Chodim cez hranice teraz pravidelne, a len medzi SK/AT sa zdrzanie pohybuje od 0 do 2h (2h su extrem, ale 30 min byva casto). Co sa bude diat na AT/SI a SI/HR v dovolenkovej spicke, nedokaze nikto predpokladat, ale zabava to urcite nebude. To iste ak sa niekto vyberie cez HU

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Ako vsetci chvalite vlak. Takze vecer nalozi a rano je v destinacii - zaujimave ale iba ak by noc mala 20 hodin.
      A prijemne relaxovat a spat ? To naozaj nikto nesiel aj po novych rekonstruovanych tratiach aby videl aky je to relax ked sa vagon ruti po tych presnych spojoch kolaji ? A urcite myslite aj na tie zvukotesne skla vov laku, kde nepocut ziadne aerodynamicke hluky od vsetkeho vedla trate, vyvonane socialne zariadenia.
      A jeden dokonca porovnava s lietadlom, wau, no vidim ze ja zijem v inom sveté takom skutocnom, v ktorom som skutocne siel dlhu trasu aj autobusom aj vlakom a nepoznam to len z detskych rozpravok a ako rusen robi sisisi. Lebo presne tak. I tie Vase reakcie pripadaju, ale uz sa nebudem vyjadrovat. Uvidime, ci aspon jeden z Vas napise, ze bol tym autovlakom…

    • SKolja
      SKolja komentoval
      Upraviť komentár
      Miroslav Rojko - tymto spojom som este nesiel, ale v ramci Rakuska som par krat isiel Insbruck a Villach, kolega jazdi kazdorocne do Livorna. Do Prahy od zaciatku opravy na D1 jazdim na eventy RegioJetom. V ziadnom s tychto spojov som sa nestretol z nevyhovujucimi podmienkami, hadze na vyhybkach, ale nie je to nejake strasne. Nalietane mam vyse stovky interkontinentalnych letov (cez 40 letov nad 10h). Autobusom som jazdil za socializmu trasy ako Juhoslavia, Polsko, Francuzsko. Zaspat nemam problem v ziadnom dopravnom prostriedku (su ludia ktori nemozu, ale ja rozpravam moj nazor). Lietadlo pouzivam ked potrebujem byt za v jednom dni niekde na meetingu a naspat doma, je to najrychlejsi sposob dopravy.
      Kazdy ma pravo na svoj nazor, nenamietam ze niekto chce ist na dovolenku 10+ hodin autom. Ceny vlakovych listkov su drahe a dokazem pochopit ze niektori ludia (a podla toho ako to vyzera na cestach, tak vacsina) preferuju pohodlie svojho auta. Ale pre mna trasy nad 800km v aute uz nie su ziadna zabava. Ako clovek co vyse 20 rokov cestoval pracovne po celom svete si myslim, ze mam nejaky rozhlad a netrepem tu nejake blbosti.
      Naposledy upravené SKolja; 30-06-2021, 11:29.

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Urcite je vsetko individualne. Ja tiez nemam problem so spankom vo vlaku. A na stredne dlhe trate s jednou destinaciou ho uprednostnujem. Kazdy druh dopravy ma svoj zmysel a vyuzitie a kazdy ma moznost si zvolit co mu vyhovuje. Isiel som uz aj autovlakom KE-PA a spat a bolo to fajn. Nevidim dovod si to niekam nezopakovat.

    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Ja mam vlakom precestovanu 3/4 Europy, vratane hyper rychlych v Spanielsku alebo Eurostar, takisto Cinu, Japonsko aj Australiu. Mimo SR som sa zatial nestretol s nevyhovujucimi socialnymi zariadeniami, mnohe boli na vyssej urovni ako niektore 4*+ hotely. Do zaspavanim tiez nemam problem, kam ma polozia, tam spim, doslova. Ak ma niekto problem so zaspavanim, nech vyhlada odbornu pomoc. Su spankove labaky aj medikamenty.

      O akych 20 hodinach tu splietas, pozri si cestovny poriadok. 18:00 odchod z Viedne, 9:50 prichod do Splitu. Nech pocitam ako pocitam, 20 mi tam nevychadza. Je to akurat cestovanie na noc, pocas spanku. V klude vecera, ranajky, aj cas na citanie.

      Akoze ten autovlak do Splitu chodi dost vytazeny. Zjavne vsetci ti ludia co ho pouzivaju su socky a nimandi, a vsetci doteraz cakali, kym nejaky Rojko zo Slovenska urobi rozbor, ako je to vlastne vsetko na zensky pohlavny organ, a nech to nepouzivaju, a predsa ved existuje len jeden jediny spravny sposob dopravy do Chorvatska. Cokolvek ine je nepripustne, ktokolvek najde nejake pozitivum, ktore sa mu na vlaku paci je sisi a…. Vlastne nic. Chlape ty mas nejaky osobnostny problem, ked mas potrebu presviedcat len o jedinej pravde, a zosmiesnovat vsetkych, ktori maju na to iny nazor ale mas nazor, tak ho kludne vyjadri 🤷‍♂️

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Wilo Zasa len blaboceš čo sa Ti hodí a uvádzaš nezmysly, sme Slováci a autovlakom by sme išli zo Slovenska, nie z Viedne (a pozrime, už je ten cestovný poriadok na inej hodine). Keď má napr. taký 1fisker ísť zo Žiliny do Viedne, rovno môže pokračovať k moru. Cesta do Bratislavy tiež niečo trvá, nakladanie a vykladanie auta nie je okamžite po zastavení vlaku, tiež nejaká hodinka a optimisticky je to bez cesty do BA okolo 20 hodín, keď 18 hodín je len čisto cesta vlaku z BA.
      Takže pre Blaváka a blízkeho okolia 20 hodín, pre napr. Žilinčana je to 22 hodín a 320 až 500€ k tomu (podľa toho či sa ujde zľavnený alebo normálny lístok).

      Ja som len napísal jedno - ja ním nepôjdem, lebo je to časovo náročné a drahé a baví ma šoférovať a napíšte sem zážitok keď tým autovlakom pôjdete.

    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Praveze Slovakovi sa oplati ist z Viedne.

      Medzi Bratislavou a Viednou je 3 hodinovy prestoj, uplne zbytocna strata. Zato vo Viedni si na stanici od Auparku za hodinu. Preco zbytocne cakat v Bratislave naviac 2 hodiny a kukat na lokomotivu? Nedava najmensi zmysel 🤷‍♂️

    • Marcel Pavlík
      Marcel Pavlík komentoval
      Upraviť komentár
      po včerajších tv správach je tých €300 v porovnaní so státím v zápchach, na hraniciach ...

      a mimo misu - necestujte nikam, odkiaľ sa nedá vrátiť autom/vlakom!
Pracuje...
X