Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Kam až budú rásť akcie Tesly, alebo kam klesnú?

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • 1fisker
    Senior Member
    • Aug 2014
    • 1542
    •   

    Neviete prečo TSLA padá? Bola nejaká negatívna správa? Niečo mi ušlo?

    Komentár


    • ivan32
      ivan32 komentoval
      Upraviť komentár
      Vydávajú nové akcie na trh za 5 miliárd$ ale netráp sa je to len 1%-né nariedenie akcii a za pár dní je to späť. Boli by blbý keby to za tieto ceny neurobili a popravde čakal som aspoň 10 miliárd.
  • Dus
    Dus
    Member
    • Sep 2020
    • 84
    •   

    Počty vyrobených a dodaných vozidiel za Q4/2020 a tým aj za celý 2020 sú vonku:
    https://ir.tesla.com/press-release/t...ion-deliveries

    2020
    Production Deliveries
    Model S/X 54,805 57,039
    Model 3/Y 454,932 442,511
    Total 509,737 499,550
    Tipujem, že v pondelok ostaneme nad $700 :-)

    Komentár


    • dango
      dango komentoval
      Upraviť komentár
      A potom si clovek povie: naco som do riti cakal a nekupil skor. A ak kupim este teraz, bude to stale dobry kauf?

    • head
      head komentoval
      Upraviť komentár
      Ak sa nevies sam rozhodnut ci sa ti to oplati, alebo nie, tak urcite nekupuj.

    • jeeff
      jeeff komentoval
      Upraviť komentár
      To pri TSLA nikdy nie je iste, pretoze na Bloombergu uz boli clanky s titulkom ala Tesla nesplnila plan dodat 500k aut a podobne...

    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      Sám som zvedavý, ako sa bude v pondelok obchodovať. Tie čísla sa dajú interpretovať rôzne, od medvedieho pesimizmu (missed forecast) až po býčí optimizmus (met forecast of 500,000 deliveries even as the COVID-19 pandemic upended the economy). Tých 180,570 vozidiel za Q4 sa má chápať konzervatívne, napr. 2.10.2020 zverejnili za Q3 139,300 deliveries, finálne číslo v kvartálnych výsledkoch bolo 139,593. Možno vo finálnych výsledkoch za Q4 500,000 prekročia. Pre racionálne uvažujúceho investora by takéto odchýlky nemali hrať žiadnu rolu.
  • Miroslav Rojko
    Senior Member
    • Nov 2016
    • 1314
    •   

    Kedy bude vrchol ? Tak skoro asi nie, keď vidíme, čo si predstavovali tradičné automobilky pod konkurenciou Tesle. Taycan má lepšie zrýchlenie, eTron je prepracovanejší - luxusnejší, všetky autá majú niečo lepšie, len nevedia urobiť to jedno, čo by tie lepšie vlastnosti skĺbilo dohromady.

    Na druhú stranu, terajšie ceny akcií sú hodnota, ktorú by mali keď Elonovi vyjdú všetky sľuby, čo sa môže aj nemusí stať.

    Tento film som pozeral, keď bol Bitcoin na 20000 USD alebo ETH na 1400 USD. Bitcoin je po dvoch rokoch na 30000USD, medzitým bol na 6000USD, ETH je na 750USD, medzitým bolo aj na 80USD. Takže TSLA je už tulipán aleb nie je ? Odporúčam pozrieť.
    V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta …
    [priezvisko]@me.com

    Komentár


    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      Ja som optimista a verím, že vrchol tak skoro nebude :-) A aj keby práve bol, kupoval som pri kurze, že TSLA môže teraz dosť dlho padať, aby som sa dostal do straty.
      Podľa mňa porovnávať tulipánovú horúčku so súčasnou možno trochu prestrelenou cenou TSLA nie je celkom fér. Neviem si predstaviť, aký pokrok v botanike či inom odvetví by mohol ospravedlniť hodnotu jednej cibuľky na úrovni domu v Amsterdame. Viem si však prestaviť technologický vývoj, ktorý by súčasnú hodnotu TSLA podporil, prípadne by ju mohol ukázať ako podhodnotenú.
  • Dus
    Dus
    Member
    • Sep 2020
    • 84
    •   

    Elon Musk Surpasses Jeff Bezos to Become World’s Richest Person
    https://www.bloomberg.com/news/artic...richest-person

    Niekedy sa finančne oplatí byť optimistom :-)
    Cez víkend som si nebol istý, či v pondelok ostaneme nad $700. A dnes sme už nad $800.
    Elonovi samozrejme srdečne gratulujem. Zarobil si to vlastnou hlavou a nepotreboval pritom ísť na hranu antitrustových alebo iných zákonov. Na rozdiel od mnohých technologických miliardárov.

    Komentár


    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      No neviem ci v bloomberg pocitaju fiktivny majetok, ale vo forbes rebricku (pisu ze ciste imanie) je Elon na 31. mieste s 24,6mld. Bezos je tam 1. s 113mld. Komu ma clovek verit?

    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      Včera bola trhová hodnota Tesly 773 mld. USD a Elon vlastní cca 20% akcií. Takže aj bez započítania SpaceX a iných neobchodovaných firiem, ktorých hodnota sa odhaduje ťažšie, je číslo 24,6 mld. pekná haluz. Zrejme je to starý údaj.

    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Cele tieto rebricky fiktivneho bohatstva realne nic o bohatstve nevypovedaju a je to len teoreticka hodnota majetku, ktoru je teoreticky niekto ochotny zaplatit v urcitej situacii na trhu. Historia uz vela krat ukazala, ze staci jedna svetova udalost a hodnota firmy vie raketovo spadnut na minimum, alebo naopak raketovo vystrelit do vysin. Realne bohatstvo je to, ked si zmyslite kupit nieco za 5 miliard USD a realne tych 5 miliard vylozite na stol kedy potrebujete. Nieze sa musite natahovat s bankou ci vam uvolni uver lebo mate vysoky obrat, s regulatorom ci schvali predaj a kupu vasho podielu jednemu zaujemcovi, aby sa nenarusila hospodarska sutaz, nedajboze aby ste o takej transakcii este nahodou nehodili tweet, a x dalsich patalii co sprevadzaju hodnotu podielu vo firme. K comu to je dobre?

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Dus carovne slovicku tu zrejme bude to "ciste imanie", podobne ako pise Wilo aj Forbes zrejme beru realnu hodnotu. Pochybujem zeby niekto dnes zaplatil za Teslu vahou zlata v hodnote 800mld. Dnes ma Tesla imaginarnu hodnotu 800mld o tyzden to moze byt 100mld ak sa prednu ciselka na burze lebo vyplava na povrch nejaky blablagate. Podobne ako u inych hlavne techno/inet firiem. Ak sa vezme hmatatelne imanie Tesly oproti dlhom/uverom, tak to az taka slava nebude. Zatial sa vezie na vlne euforie no ci to nieje obor na hlinenych nohach ukaze cas. Ide postupne do predajnych cisel ked uz bude predavat aj normalnym zakaznikom nielen fanusikom znacky, normalny ludia Tesle nebudu tolerovat tie excesy.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      Taur nechcem tu spochybnovat co bolo povedane ale ber to tak ze ani Bezos nema vsetko pod vankusom v hotovosti

    • Marcel Pavlík
      Marcel Pavlík komentoval
      Upraviť komentár
      Catchcash - hotovosť už nič neznamená. zrušením "zlatého štandartu", prípadne bankovky, ktorá mala votkaný platinový "drôtik" v hodnote nominálu je to iba papier. draho vyrábaný a nekrytý. niekto starý si môže spomenúť, ako na štátovkách po druhej mene čsr bol natlačený text - kryté prácou ľudu!

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      @Marcel Pavlik to bolo myslene obrazne Asi by sa mu to pod ten vankus nezmestilo

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Catchcash Tu nejde o hotovost pod vankusom, ale Bezos mozno ma za tych 113mld v podiele amazou adm. budov, skladov, pozemkov, nakl. aut, lietadiel, dodavok + hotovost a sukrmne majetky ... nezatazenych uverom a Elon ma toho asi len 26mld a nie 200. Podla Forbes

    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      Forbes WORLD’S BILLIONAIRES LIST 2020 obsahuje stav z 18.3.2020:
      https://www.forbes.com/billionaires/

      Odvtedy Elon Musk trošku zbohatol (plus cca 150 mld. USD).
      Z účtovného hľadiska:
      net worth = assets - liabilities
      čisté imanie = aktíva - záväzky
      Skôr by sa mal používať termín vlastné imanie, aspoň tak sa vypĺňa súvaha na formulári schválenom MF SR. Avšak nie som účtovník a vo finesoch sa nevyznám.
      Elon nevlastní továreň vo Fremonte alebo v Shanghai, ich hodnota je zohľadnená v cene jeho akcií. Podobne Bezos nevlastní sklady Amazonu.
      Ak by sme mali byť dôslední, SpaceX nie je verejne obchodovaná spoločnosť a jej hodnota pre potrebu rebríčka sa len odhaduje. A keby Bezosa pri najdrahšom rozvode v histórii Mackenzie neošklbala o 36 mld. USD, musel by Elon na čelné miesto rebríčka ešte pár mesiacov čakať.

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Dus njn. manzelka je dream job

    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      MacKenzie Scott je asi jediná osoba v rebríčku, ktorá ako zdroj bohatstva nemá uvedené ani podnikanie, ani dedičstvo, ale manželstvo a následný rozvod s inou osobou v rebríčku :-)
      Pre úplnosť treba dodať, že nadobudnutý majetok intenzívne rozdáva na filantropiu. Za minulý rok to malo byť 6 mld. USD.

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Ved hej, z cudzieho krv netecie. Ale keby som mal ja tollko zbytocnych penazi tiez by som charitoval, svojim sposobom.
      Dedic je tiez dobry job. Keby sa niektore majetky nedrolili dedicstvom+rozvodmi, tak by rebrik inak vyzeral a Elon by tusim musel nielen Bezosa preskocit.
      Ale myslim ze ti naozaj najbohatsi v rebrickoch ani niesu. Svoje majetky maju tak diverzifikovane a anonymne vlastnene ze verejnost o nich netusi ...

    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      Taur Pochybujem, že okrem pár narkobarónov a diktátorov chýba v rebríčku veľa osôb, ktoré by tam podľa skutočného bohatstva patrili. V dnešnej dobe, hlavne po roku 2009, kedy bolo švajčiarske bankové tajomstvo výrazne prelomené, a následne prijali v USA FATCA a v iných krajinách rôzne dohody o oznamovacích povinnostiach, je ukrývanie veľkého bohatstva problém. Hoci sa to stále dá v pochybných krajinách, ktoré z toho žijú. Navyše, načo je niekomu bohatstvo, ktoré si nemôže naplno užívať alebo sa ním pochváliť v krčme pred kamarátmi :-)

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Dus Nemyslim zeby bol problem ukryt velke bohatstvo. Neboj sa ti co navrhli a nechali prijat tie opatrenia to spravili tak, aby v tom mohli chodit. Podobne ako okazalo a velkohubo prijmu a presadia mocnosti odzbrojovanie zastaralych zbrani, ktore su uz prekonane a uz im ich netreba, lebo maju uz nieco lepsie/ucinnejsie. Tym oslabia len tych co tie modrnejsie nemaju.

      A co sa uzivania si zivota, co si mozes uzit viac s 20mld ako s 1mld? A v krcme mne by stacilo ked sa kamaratom pochvalim s jednou mld, nemusia vediat ze ich mam 300.

    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Jasne, ze nie je problem ukryt vacsie bohatstvo. Nas narodny hrdina Kajetan by mohol davat prednasky 😂😂😂
  • dango
    Moderator
    Gold Member
    • Nov 2014
    • 693
    •   

    Budúcnosť nezmeníte, ale byť na ňu pripravený vám môže dodať sebaistotu

    Komentár


    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      BTC sa na 50tis nezastavi, pojde este dalej kto pocas jari a leta nenakupil, urobil chybu.

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Ja som počas jari a leta nenakúpil a nebanujem. Bolo to drahe.

    • waldok
      waldok komentoval
      Upraviť komentár
      Miroslav rojko, hlavne že si nepredal! :-)

    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Drahe? Na jar stal 5-6k €. V lete 9-10k. Teraz je na 33-34k. Ja si 600% vynos uzivam bez pocitu viny. Ale kazdemu podla chuti

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Ani teraz nepredávam, mám to sporenie na dôchodok.

    • Wilo
      Wilo komentoval
      Upraviť komentár
      Ja si vzdy polku nakupeneho ulozim do HW penazenky ako dochodok, druhu polku otacam na burze. Aj ked teraz to ide tak prudko hore, ze je niekedy problem drzat krok a musim ordery na buy/sell menit skoro denne. Ale oplati sa vyuzivat spicky na predaj a korekcie na nakup, mnozi sa to potom rychlejsie ako len drzanim
  • 1fisker
    Senior Member
    • Aug 2014
    • 1542
    •   

    Akosi nám to padá, vieme dôvod?

    Komentár


    • ivan32
      ivan32 komentoval
      Upraviť komentár
      Vraj preto že Rivian sa nechal počuť že pôjde na burzu a bude to veľký konkurent. Ber to že je práve akcia v samoške tak šup šup nakupovať. Za pár dní to máš späť a plus niečo navyše.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      ivan32 zda sa ze akcia v samoske neskoncila

    • ivan32
      ivan32 komentoval
      Upraviť komentár
      Nie, ešte nie. Celý trh je v korekcii.
  • Dus
    Dus
    Member
    • Sep 2020
    • 84
    •   

    Kto už zarobil na TSLA 20-násobok, toho drobná korekcia (20-30%) nezabolí.
    Kto si zatiaľ zárobok nechal ujsť, má po dlhom čase dobrú príležitosť.
    Target price podľa Cathy Wood je 3000USD :-)

    Komentár


    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      Myslíš, že cena pôjde hore? No neviem....

    • jeeff
      jeeff komentoval
      Upraviť komentár
      Tak tak, akurat cez vikend som spravil prevod do FIO, dnes to tam dorazilo. Este zvazujem, ci zostanem 100% TSLA, alebo skusim ARKK, alebo posledny tyzden popularne medzi TSLA investormi PLTR.

    • ivan32
      ivan32 komentoval
      Upraviť komentár
      jeeff Lucid dnes ohlásil vstup na trh tak je možnosť investovať do novej elektromobilky. Zatiaľ ticker CCIV a po veľkom hype to v noci skorigovalo na reálnejšiu valuáciu podľa dohodnutých finančných podmienok dealu. Ak budú raz len na 10% taký úspešný ako tesla tak to môže byť dobrá investícia. Alebo ešte deň dva počkať nech sa to ustáli.
      Naposledy upravené ivan32; 23-02-2021, 12:05.

    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      Myslím si, že keď už raz bola TSLA na 900 USD a nič zásadného sa odvtedy neudialo, nevidím dôvod, aby sa sem cena onedlho nevrátila.
      Jedine, že by sa naozaj nevrátila.

    • ivan32
      ivan32 komentoval
      Upraviť komentár
      Dus tesla padá s celým trhom aj bez negatívnych správ. Ale o tom je investovanie. Treba mať silný žalúdok a byť trpezlivý.

    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      Tak tak, slovami klasika Patience Is the Most Important Factor in Successful Investing.

    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      Voľný pád pokračuje, Elon zabudol zapnúť brzdiace motory.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      hehe kupil som za 675 jak otvorili burzu a kym som sa stihol vysprchovat tak 620 Som mal dlhsie behat a lepsiu cenu by som mal

    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      V pokynoch pre začínajúcich sa píše, že netreba robiť obchody hneď po otvorení burzy, ale treba počkať 1/2-1 hod., pokým sa obchodovanie ustáli.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      ved sa kludne tym riad ja som to riskol a tentokrat to nevyslo nic sa nedeje Keby to islo opacnym smerom hned po otvoreni by si mi to tiez povedal?

    • 1fisker
      1fisker komentoval
      Upraviť komentár
      Kúpil som za 640, ale o pár minút skôr som mohol za 620. No ale isté to nie je, či to bude rásť je vo hviezdach. Vie to len El(on)

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      ved ale iste nemas ani to ze to bude padat

    • JozkoPucik
      JozkoPucik komentoval
      Upraviť komentár
      Dokúpil som až za 670,- som nestihol. Lenže kupoval som aj pri 800,- takže musím čakať.

    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      Všetci tu vyplakávajú, ako zle nakúpili, napr. JozkoPucik za $670, t.j. má pri zatváracej hodnote $699 +4.3%, alebo Catchcash za $675, t.j. +3,06% alebo 1fisker za $640, t.j. +9,2%. A pritom jediný, kto by mal vyplakávať, som ja, ktorý nekúpil nič, len tu nezištne poskytoval morálnu podporu :-)

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      Dus kde vyplakavam? Ved ja som sa na tom smial hned na zaciatku vety a potom este 2 smajliky

    • JozkoPucik
      JozkoPucik komentoval
      Upraviť komentár
      Dus ja som neplakal, veď za chvíľu to pôjde zas na 880,- a ja budem mať 30%
  • JozkoPucik
    Member
    • Aug 2018
    • 132

    Asi je na čase premenovať tento post na "Kam až klesnú akcie Tesla"

    Komentár


    • Dus
      Dus komentoval
      Upraviť komentár
      Nasdaq klesol oproti all-time-high o nejakých 11%, TSLA klesla oproti ATH cca o 33%, t.j. multiple je 3x, čo pri tak divokom titule ako je TSLA sa mi zdá byť primerané. Ja nestrácam optimizmus a verím Cathy Wood.

    • JozkoPucik
      JozkoPucik komentoval
      Upraviť komentár
      Tak určite sme tu všetci plný optimizmu.
  • Dus
    Dus
    Member
    • Sep 2020
    • 84
    •   

    Pripájam morálne povzbudenie od Cathy Wood.
    ARK publikoval 19.3.2021 aktualizované cieľové ceny TSLA: https://ark-invest.com/articles/anal...rice-target-2/
    ARK’s Predicted Scenarios 2025 Price Target Significance
    Expected Value $3,000 This projection is our base case for TSLA’s stock price in 2025 based on our Monte Carlo analysis.
    Bear Case $1,500 We believe that there is a 25% probability that Tesla could be worth $1,500 per share or less in 2025.
    Bull Case $4,000 We believe that there is a 25% probability that Tesla could be worth $4,000 per share or more in 2025.
    Disclaimer: Neručím za nič, iba ak za svoju smrť.

    Komentár

    • Dus
      Dus
      Member
      • Sep 2020
      • 84
      •   

      A máme vonku Q1/2021 Vehicle Production & Deliveries a zdá sa, že odstavená linka TMS/TMX nezohrala vôbec žiadnu rolu: https://ir.tesla.com/press-release/t...ion-deliveries
      Production Deliveries
      Model S/X - 2,020
      Model 3/Y 180,338 182,780
      Total 180,338 184,800
      Pre úplnosť, v doteraz rekordnom Q4/2020 dodali spolu 180,570 ks TMS/TMX/TM3/TMY.

      Komentár


      • EV_Future
        EV_Future komentoval
        Upraviť komentár
        Tajne som dufal, ze v poslednych dnoch kvartalu v ramci snahy o co najvyssie cisla uz dodaju prve kusy S/X Plaid, kedze sa neskutocne tesim na recenzie Nakoniec vsak pri pohlade na vysledky dodavok v Q1 to vyzera tak, ze sa rozhodli to neuponahlat a o to lepsie budu nasledne vyzerat cisla v Q2, ked sa v nich prejavia aj tie stovky?/tisicky? aktualne vyrobenych kusov z faceliftovanych S/X, ktore zatial cakaju na odovzdanie zakaznikom. Bol to urcite dobry tah.

      • Dus
        Dus komentoval
        Upraviť komentár
        Predpokladám, že reportované čísla sú presné (asi sú, lebo za nesprávne reportovanie SEC vie aj zatvárať do basy...), a potom z nich vyplývať, že na sklade nemajú vyrobený ani jeden ks faceliftovaných TMS/TMX. Tých 2020 dodaných kusov je zrejme dopredaj starých nefaceliftovaných.

      • EV_Future
        EV_Future komentoval
        Upraviť komentár
        Tych 2000 deliveries budu urcite stare spred faceliftu, o tom niet pochyb. Ale uz niekedy pred 2 tyzdnami sa objavili fotky, ako faceliftovane S nalozene na kamionoch niekam smeruju (https://www.tesmanian.com/blogs/tesm...remont-factory), takisto este 9.marca bol clanok o stovke kusov faceliftovanych S stojacich na parkovisku pred GF Fremont (https://www.tesmanian.com/blogs/tesm...arter-end-push). Teoreticky stale nemuselo ist o kusy urcene pre zakaznikov, ale dufal som v to.
        Naposledy upravené EV_Future; 03-04-2021, 07:16.

      • Mireksk
        Mireksk komentoval
        Upraviť komentár
        Ahojte. Áno, odhadovalo sa, že kusy naložené na kamiónoch išli zákazníkom, avšak nebolo tomu tak.
        Pri prechode na výrobu refreshnutých Model S a Model X nastali neočakávané komplikácie. Odhaduje sa, že začiatkom mája 2021 budú doručené prvé Model S kúsky zákazníkom. Následne v Q3 2021 by mala už výroba ísť na 2 500 Model S a X / týždeň.
    • JozkoPucik
      Member
      • Aug 2018
      • 132

      No, to bol teda nápad kupovať keď to bolo na 800,- dollároch!

      Komentár


      • dango
        dango komentoval
        Upraviť komentár
        bude este nizsie, neboj

      • jeeff
        jeeff komentoval
        Upraviť komentár
        To hej, preco kupujes ked to rastie? Kupuj naopak, ked to klesa, len tam musis nejako odhadnut, kedy pokles konci, kludne cakanim, kym to zacne stupat. Ale osobne by som sa neobaval a ak nepotrebujes isto nepredaval, ono to tam znova dostupa.

      • Dus
        Dus komentoval
        Upraviť komentár
        Páni kľud, žiadna panika, dôverujte odborníkom. Tí majú určite pravdu (ibaže by nemali :-))

        Date Brokerage Action Rating Price Target
        4/9/2021 Wedbush Reiterated Rating Buy $1,000.00
        4/28/2021 Morgan Stanley Boost Price Target Overweight $900.00
        5/3/2021 Goldman Sachs Boost Price Target Buy $860.00

        A môj favorit ARK:

        ARK’s 2025 price target for Tesla is $3,000. ARK’s bear and bull case suggest that Tesla could be worth roughly $1,500 and $4,000 per share, respectively.

      • Dus
        Dus komentoval
        Upraviť komentár
        Po dnešnom closing price 870.11 USD sa nápad kupovať pri 800 USD nejaví až tak zle :-)
        Dlho som sem neprispieval, okrem iného ma niekto upozornil, že Papafox komentuje TSLA na TMC denne a výrazne kompetentnejšie ako ja. (napr. dnešný komentár k včerajšiemu trading day: https://teslamotorsclub.com/tmc/thre...68293/page-177).
        Napriek tomu si dovolím upozorniť, že ATH je zatiaľ $900.40 (25.1.2021), ATH closing je $883.09 (26.1.2021), a najlepšie časy vraj ešte len prídu.

      • jeeff
        jeeff komentoval
        Upraviť komentár
        Cena rastie kvoli ocakavanym financnym vysledkom tusim vo stvrtok, po vysledkoch (aj ked su dobre) statisticky vzdy dojde k poklesu o 1,5-2%, takze aj terajsi rast moze byt tym sposobeny a nasledne poklesne. Pre nas co drzime akcie dlhodobo to je nepodstatne ;-)

      • Dus
        Dus komentoval
        Upraviť komentár
        Dnešný closing (21.10.2021) je $894, čo je nový ATH closing price.
        V priebehu dňa bol vrchol na $900, len 40 centov pod celkovým ATH. Ďalšia méta $1000...

      • Dus
        Dus komentoval
        Upraviť komentár
        ATH z januára prekonané, dnešné ATH je zatiaľ na úrovni $903.32.
        Verím, že do konca tradingu padne aj toto.

      • Dus
        Dus komentoval
        Upraviť komentár
        Dnešný closing je $909.68, čo je ďalší ATH closing a iba pár centov pod $910, čo bol dnešný nový ATH.
        Gratulujem JozkoPucik k slušnému výnosu. Ak nakupoval pri $800, dnes by mal nerealizovaný zisk $110 na akciu, t.j. 13.75%. Lepšie ako nula celá nula nič na termiňáku :-)
        Teším sa na nábeh výroby v Giga Berlin a Giga Texas.

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        Ano, trvalo to dlhých 8 mesiacov čo som bol v strate, ale prežil som to Keďže som nakupoval za nemalú sumu tak áno, teraz, je to celkom fajn ak to pojde dalej zarobim na ten Model Y

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        No, asi idem Konfigurovat ten moj Model Y
    • Jozefr
      Member
      • Feb 2015
      • 192
      • jozef21601
      •   

      Vyzera, ze bude novy all time high dneska. Mozno za tym bude objednavka 100 000 aut od Hertzu:
      https://electrek.co/2021/10/25/hertz...purchase-ever/

      Komentár


      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        teraz pozeram a skoro mi oci vypadli...975

      • Jozefr
        Jozefr komentoval
        Upraviť komentár
        Nakoniec $1,045.02
        Neviem ci niekto sleduje Galiho z Hyperchange, nieco od neho a tejto cene:
        https://www.youtube.com/watch?v=tivXzIm9mb0
        Naposledy upravené Jozefr; 25-10-2021, 22:04.

      • Dus
        Dus komentoval
        Upraviť komentár
        No, začítam sa v tom strácať. Skrachovaná požičovňa Hertz objedná 100 tis. ks TM3 v celkovej hodnote 4.3 mld. USD, a trhová kapitalizácia TSLA poskočí za jeden jediný deň o 116 mld. USD. Nieže by mi to nevyhovovalo, ale je to zvláštne...

      • jeeff
        jeeff komentoval
        Upraviť komentár
        Je to viacero okolonosti naraz - jednak po financnych vysledkoch zo stvrtka velke bankove domy pocas vikendu ponavysovali cenu TSLA na sumy typu 1100, 1200 usd a jednak ten Hertz.

        Pri nom je podstatne to, ze je prvy ktory naskocil do vlaku. Taketo velke pozicovna maju presne spocitane naklady, tu je jasne, ze si spocitali TCO pre TM3 a vyslo im to pozitivne. Ocakava sa, ze to moze spustit lavinu podobnych nakupov od dalsich pozicovni (cena akcii reprezentuje BUDUCU hodnotu firmy, nie aktualnu). Ak Hertz pre business model vyslo, ze je efektivnejsie mat elektromobil ako ICE, je to proste velka vec. Naviac pozicovne robia obnovu vozoveho parku kazde 3-4 roky. A co je dolezite spomenut, prakticky nedostali na tie auta zlavu, co je v tomto biznise nevidane, zvycajne taketo nakupy dostanu vyraznu zlavu priamo od VW a podobnych, kde vyrobca ma radovo par percentny zisk na aute. Tu Tesla predala s trhovou cenou, cize zisk je radovo 25-30% na jednom aute.

        Elon vcera potvrdil, ze to bude dokonca fungovat tak, ze prides do Hertz s tvojou Tesla kartou (alebo potencionalne appkou), auto si otvoris a hned budes mat aj svoj kompletny profil (cize sedacku, radio, klimu...).

        Tiez je potrebne uvazovat o sekundarnom efekte, zrazu tu je 100.000 aut v pozicovni, s ktorymi mozu jazdit bezny ludia. Kto sa raz zviezol v Tesle vie co to znamena, proste sa toho pocitu nevies zbavit a ihned zacnes o kupe rozmyslat.

      • Jozefr
        Jozefr komentoval
        Upraviť komentár
        Presne to je na tom super tych 100t aut je menej podstatnych ako ten efekt ktory spustia. Vsetky ostatne pozicovne budu oproti Hertzu vyzerat ako spolocnosti minuleho storocia. Dufam len, ze Tesla bude schopna dodat tie auta. Kusok mam obavy uz teraz nestihali snad to daju. Predpokladam ze tam uz zohra svoju ulohu aj Texas myslim, ze to niekde aj pisali. Len pri Texase sa hovorilo len o Model Y.
    • JozkoPucik
      Member
      • Aug 2018
      • 132

      No, páni, ide to celkom solidne a to ešte neprišli správy o spustení výroby v Berlíne.

      Komentár


      • dango
        dango komentoval
        Upraviť komentár
        No to je tak, ked ma clovek v lete ine vydavky a neostane na prikupenie (ked boli pod 600). Teraz si mozem opat buchat hlavu o stenu

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        Ak ti to pomoze, ja som predal polovicu akcii v auguste, lebo som si myslel, ze to zase padne ako uz raz po aprili. Takze, napriek tomu, ze teraz mam vela, bolo by to byvalo raz tolko keby som nebol predal.

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        O tom kolko som mal minuly rok ani hovorit nejdem

      • hudino
        hudino komentoval
        Upraviť komentár
        Jiri GrandPa tak to zalezi za kolko si ich nakupil aj pri 340 si mohol zhodnotit o 100%
    • JozkoPucik
      Member
      • Aug 2018
      • 132

      No páni a čo teraz?? Ja to mám v eurách, ešte ráno môžem predať ak to bude padať.

      Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	Untitled.jpg
Videní:	547
Veľkosť:37,5 KB
ID:	78894
      Pripojené súbory

      Komentár


      • jeeff
        jeeff komentoval
        Upraviť komentár
        Jedna sa o 2,5% akcii (10% z jeho 25%). Ak robis trading tak rob ako uznas za vhodne.

        Ak si investor, alebo teraz nepotrebujes peniaze, tak tie akcie proste drz. Su sice volatilne ale dlhodobo len rastu. Co si pamatam, uz si sa raz popalil s kupou/predajom.

        Moj nazor je taky, ze TSLA akcie treba v horizonte najblizsich 2-3 rokov LEN KUPOVAT, cize ak v pondelok bude pokles je to len dobra prilezitost na kupu. Verim, ze o 3 roky bude cena vyrazne vyssia ako dnes.

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        jeeff no ja som sa popalil uz viac krat, som mlady a netrpezlivy! Chcel by som zarobit vela za kratku dobu a preto sa mi to vela krat vypomstilo. Uz som tento rok predal akcie so stratou, lebo som bol hlupy.

        Peniaze teraz nepotrebujem a aj kebyje to tak hore, ze viem predat len ciastocne a bude to vyhodne. No, tak budem to sledovat z napatim.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Pri ňom si nemôžeš byt istý, podľa mna to ma premyslene. najskôr preda aby to kleslo, rýchlo veľa nakúpi a stupne to viac ako bolo predtým.

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        Ak stupne viac ako bolo tak proti tomu nic nemam

      • Wilo
        Wilo komentoval
        Upraviť komentár
        Zas to, ze teraz preda, neznamena, ze to nemoze za par mesiacov kupit spat 😂 ten clovek je blazon. Ja drzim a nepredavam.

      • vladozc
        vladozc komentoval
        Upraviť komentár
        Co teraz? "Buy the dip" Bude zaujimave sledovat ako dnes cenou zatrasu spekulanti + short selleri.

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        No vyzera to na riadny sell-off.

      • mozeg
        mozeg komentoval
        Upraviť komentár
        Tesla I TRUST, HODL I MUST, :-)

      • jeeff
        jeeff komentoval
        Upraviť komentár
        Hlavne nepanikarte, ved hodnotu 1000usd sme prekrocili len 25.10. cize ani nie pred 2 tyzdnami. TSLA je najleosie drzat a ani sa na cenu akcii nepozerat, urcite nie na dennej baze. Proste tomu veris a vies, ze o 5 rokov to bude supa.

        Ak chces robit trading, tak to je mega vabank, nikdy neviec kedy stupne a kedy klesne, takze mas len stres.

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        Ja nepanikarim, ale mnohy iny asi hej! Tak cloveka to akurat mrzi ze uz to mohol predat a zarobit to co o 3 mesiace.

      • mozeg
        mozeg komentoval
        Upraviť komentár
        Prikoupime...

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        No ku koncu to uz je dumping.... A toto je otazne, ze ked som teda kupoval na zaciatku roka za 770,- a 650,- ze ci radsej nepredat kym je to aspon takto? Vyzera to tak, ze sa to vrati na tie moje cisla

      • jeeff
        jeeff komentoval
        Upraviť komentár
        JozkoPucik naco s tym spekulujes, takto platis zbytocne dan. Drz tie akcie aspon rok aby si nemusel platit dane. Vcera bol vysoky objem predaja, predpoklada sa, ze to uz Elon predal.

        Dovod celej tej ankety bol v tom, ze v auguste 22 ma Elon danovu povinnost na akcie co dostal, musel to spravit, inak by nemal z coho dan zaplatit (cca 14 miliard USD). Takto mu este nieco zostane, takze moze zalozit TITS University, nieco naliat do Boring Company/SpaceX atd. Ved to je pomerne normalne, ze velky drzitelia akcie sem tam predaju.

        Presne kvoli takym panikariacim ludom ako si ty potom akcie padaju.

        ps: odporucam si precitat analyzu https://teslamotorsclub.com/tmc/posts/6107624/
        Naposledy upravené jeeff; 10-11-2021, 08:34.

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        jeeff nechap ma zle, ja som bol odjagziva "shorter", vzdy som chcel kupit dole a o mesiac predat hore. Toto cakanie rok, dva, tri nie je pre mna. Nie je to panika, ale tak si ja predstavujem investovanie. Ber si priklad z Tesly ako takej, minuly rok v november bola pod 400 usd, keby clovek kupil a predal na vrchole o 4 mesiace neskvor za 880 tak by mal zisk. Potom to padlo na 580 usd a clovek by zas kupil a predal teraz pri 1200. Tymto sposobom by sice platil dane z obidvoch transkacii, ale zisk by tam bol dobry. Keby vsak kupil minuly rok pri tych 400 a cakal tak by mu to trvalo dlhsie aby to zarobil.

      • Wilo
        Wilo komentoval
        Upraviť komentár
        Klud, cim nizsie to pojde, tym viacej dovodov prikupit dalsie akcie. Vzdorovat a vydrzat.

        Maly tip, co mne pomaha pri BTC - ked mas pocit, ze ta to zacina pohlcovat, nepozeraj 2 tyzdne na cisla. Normalne vypni widget a dovi. Po 2 tyzdnoch ma zatial vzdy cakalo len prijemne prekvapenie. Bud som zistil, ze moje portfolio sa zdvojnasobili, alebo som zistil, ze je vyborny cas na dalsie dokupenie 🙈 win - win

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        Wilo tento krat si pockam, vo february to bude rok co mam tieto akcie. Mal som davku z januara, ale tu som uz predal. Kupujem cez banku a oni mi BTC kupovat nedovolia, tak su aj ine veci.

        Vyzera to ale, ze dnes sa to spamatuje.

      • jeeff
        jeeff komentoval
        Upraviť komentár
        Elon uz nejake akcie predal medzi pondelkom a stredou, vid analyza:

        https://teslamotorsclub.com/tmc/posts/6111412/

        alebo mierne povrchnejsi clanok (zalozeny len na prvom SEC fillingu):

        https://www.teslarati.com/tesla-elon...-twitter-poll/

        Este nie je uplne jasne, ci su to vsetky akcie, alebo bude este predavat, zdroja sa zatial rozchadzaju (na zverejnenie S4 formu su 2 dni, takze zatial nemusia byt zverejnene vsetky). Predat by mal 22.4M akcii, podla aktualnych formov je to 2-4M akcii aj ked media uz sa tvaria, ze vsetko predal (co realne moze ukludnit trh). Zatial sa nevie kolko predal v utorok/stredu.
    • Dus
      Dus
      Member
      • Sep 2020
      • 84
      •   

      Tieto dva články sú hodné pozornosti, hoci patria skôr pod tému Elon Musk ako sem:
      https://www.teslarati.com/tesla-tsla...k-maximum-tax/
      https://www.teslarati.com/tesla-elon...-govt-inquiry/

      V každom prípade to podľa mňa urobil geniálne. Cena vystrelila až iracionálne vysoko, veď hodnoty okolo $1200 odhadovali aj najoptimistickejší analytici (Tesla bulls) v horizonte 12-tich mesiacov. A ona sem vystrelila už teraz, takže bolo od Elona racionálne urobiť niečo, čo by ju utlmilo. Robil tak aj v minulosti. Lebo lepšie pre nás (myslím tým TSLA longs), ak TSLA zažije menšiu korekciu teraz ako väčšiu neskôr, čo by nevyhnutne prišlo. Súčasne elegantne, spôsobom jeho vlastným, zalepil trochu ústa týpkom ako Bernie Sanders, čo dokola rapocú, že miliardári ako Elon Musk neplatia férové dane. Teraz zaplatí 15 mld. USD, čo bude aj asi najvyššie daňové priznanie jednotlivca v histórii U.S. IRS, a môže sa začať pýtať, čo s týmto štedrým príjmom federálna vláda demokratov urobí, okrem toho, že mu vyplatí jeho štedrý senátorský plat. A tretí benefit z transakcie bude, že bude mať z čoho zaplatiť tie dane, ktoré by aj tak musel zaplatiť kvôli realizácii stock options.

      Pripomínam, že moja favoritka Cathy Wood trvá na svojom targete $3000.

      Komentár


      • jeeff
        jeeff komentoval
        Upraviť komentár
        Tu je dolezity este jeden fakt, standardne sa taketo velke predaje akcii realizuju na vedlajsom trhu s nejakou bankou s vopred dohodnutou cenou a proviziou. Vysledok je, ze akcie skoncia v rukach niekolkych vacsich investicnych spolocnosti. Tie samozrejme ale Elon nema rad. Predaj ako to realizuje (kontrolovane v malych davkach) umoznuje akcie predat velkemu mnozstvu skor mensich akcionarov, kde je predpoklad, ze nebudu mat velku poziciu na hlasovani a/alebo nebudu hlasovat proti Elonovim navrhom.

      • Jozefr
        Jozefr komentoval
        Upraviť komentár
        No sice to spravil genialne ale je to z jeho strany trocha aj svinstvo, pretoze on mal akcie ktorym koncila platnost a tie musel predat alebo by prepadli.
        Sice je pravda ze predal ovela viac ako len to. A druha vec neviem ci ste si vsimli ale tyzden predtym stihol jeho brat Kimbal predat akcie za 100mil$ v cene cca 1220-1230. Dobry timing cista nahoda, nie ?

      • jeeff
        jeeff komentoval
        Upraviť komentár
        Jozefr nie je to ako pises. On nemusel akcie predat, prave naopak, mal moznost kupit akcie (mal opciu) za tusim 6.50 USD, pricom tato ponuka expiruje v auguste 2022. Keby ich nekupil, prepadnu mu. Nemal ale dostatocny cash na ich kupu. Zaroven cena akcii prudko narastla, cize aj danova povinnost by bola vyssia. Pre neho je strategicke drzat cenu nizsie, pretoze aj dane z predaja budu nizsie. Elon nie je sprosty, on dobre vie co robi, my mozeme len spekulovat. Ak spravne chapem analytiku, ktora sa crta, tak po skonceni tohto celeho bude mat viac akcii ako mal na zaciatku (pretoze ma moznost kupit viac akcii ako realne predal). Zaroven danova povinnost bude sialena, ocakava sa, ze bude mat najvacsie danove priznanie individualnej osoby v celej historii, cim chce ukazat zdvihnuty ukazovat vsetkym co rozpravaju o zdaneni bohatych. Je to cele ekonomika a politika.

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        Tiež to beriem ako veľmi dobrý ťah, veď na to sú tie akcie, aby sa to kúpilo za málo a predalo za veľa. Nemôžeme mu to vyčítať, veď aj my keby sme mali také akcie by sme to predali (či už tak, alebo onak). Aj Kimbal to spravil tak ako mal. Veď sú to akcionári ako my, tiež som mohol predať pri 1230,- ale čakám do februára a verím, že vtedy to bude zase toľko a bude to bez dane.

        A ten tah s tym, ze zaplati dan bol naozaj genialny, lebo tym asi naveky vsetkych umlci.

      • Dus
        Dus komentoval
        Upraviť komentár
        Presne tak. A tiež si treba uvedomiť, že v Amerike moc neplatí systém našich ľudí a ak by Kimbalovi dokázali insider dealing (t.j. že mu brat pošepkal "predaj dnes, lebo zajtra vytrúbim na Twitteri, že idem predať 20M ks a určite padnú"), tak skončí v base ako mnohí pre ním.
        A je samozrejme pravda, že takéto veľké objemy sa nepredávajú cez burzu, to by kurz padol podstatne viac. Avšak samotná informácia, že sa bude predávať takýto objem od CEO na burzový kurz zatlačí.

      • JozkoPucik
        JozkoPucik komentoval
        Upraviť komentár
        Takze asi maju vsetci nastaveny predaj pri 1200,- a zakazdym co to tam pride budu predavat

      • jeeff
        jeeff komentoval
        Upraviť komentár
        Vcera znova po dlhsej dobe predaval aj Elon:

        https://twitter.com/garyblack00/stat...39414067810309

        staci sledovat na Twittri uvedeneho Garry Black a mas jasny prehlad co sa deje.

      • 1fisker
        1fisker komentoval
        Upraviť komentár
        No čo páni, ľutujete, že ste nekúpili za 1000 pred pár dňami?
    Pracuje...
    X