Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Supercharger Liptovsky Mikulas

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Jiri GrandPa
    Senior Member
    • Dec 2016
    • 707
    • viera8131
    •      

    #16
    SC bez problémov. Nabijal naplno (140 kW). Akurát je v okoli všetko zavreté takže nie je ani kde ísť na záchod.

    Komentár


    • dango
      dango komentoval
      Upraviť komentár
      nasa vsevediaca modla prof.Krcmery predsa rozkazal jasne: Sedte doma ! Ci pri 1400 nakazenych uz neplati to, co platilo pri 30 nakazenych? :P

    • Jiri GrandPa
      Jiri GrandPa komentoval
      Upraviť komentár
      Poviem ti dovod - ja som tam dodaval zdravotnicky material pre onkologickych pacientov do fakultnej nemocnice. To by aj Krcmery schvalil .
      A k teme Krcmery - keby nebolo jeho, tak by Pelegrini nikdy nevyhlasil obmedzenia a mali by sme tu desattisice pripadov a o nejakom uvolnovani by sme teraz mohli akurat tak snivat.
      Kedze som z branze tak o tom nieco malo viem. Ja som vtedy na zaciatku marca nechapal ako je to mozne, ze ZRAZU ta predchadzajuca vlada, ktora tu doje..la co sa dalo, zacala robit racionalne a spravne veci. Musim priznat, ze Pele u mna zabodoval na 100%, aspon tak trochu odcinil svoje hriechy.
      Lebo mne bolo jasne uz polovici januara, ze to pride vo velkom aj sem, a bolo to jasne kazdemu kto do veci z odborneho hladiska aspon trochu videl a nestrkal hlavu do piesku. Lenze Smer to mal v pazi a riesil iba volby. Zacali pocuvat odbornikov az po volbach...
      Naposledy upravené Jiri GrandPa; 01-05-2020, 14:08.

    • dango
      dango komentoval
      Upraviť komentár
      Tak aj ten "profesor" padol na uroven Danka, Kollara a dalsich
      https://index.sme.sk/c/22534886/cudn...zaplatili.html

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      ako upadol ? čítal si vôbec ten článok s pochopením ?
      Naposledy upravené Miroslav Rojko; 16-11-2020, 13:09.
  • Marcel Pavlík
    Member
    • Apr 2016
    • 138

    #17
    dango, prof. krčméry prešiel kus sveta a má s nezvyčajnými chorobami skúpsenosti. takže by som mal v tomto smere (s inými jeho aktivitami zásadne nesúhlasím) veľmi opatrné šírenie názoru.
    odborníkov na nie bežné ochorenia tu máme veľa, ide najmä o lekárov pohybujúcich sa okolo armádnych pilotov - keď malo vzniknúť zádržné zariadenie pre deti bez sprievodu, mal som iba 50r a lekár mi povedal, že by som základné očkovanie nemusel prežiť.
    a medzi nami - sulík chce zachrániť najmä priekuponíkov, nie tých, ktorí reálne produkujú.

    Komentár

    • Miroslav Rojko
      Senior Member
      • Nov 2016
      • 1314
      •   

      #18
      Prísne opatrenia boli namieste a vďaka nim máme najmenej úmrtí na počet obyvateľov v Európe. Pele prekvapil ako píšete ale pri tom spôsobe 12 ročného bačovania si skôr myslím, že vedeli že doryžovali a teda nebáli sa novej vláde pripraviť poriadnu sekeru. Keby boli voľby vyhrali, dávali by si sakra pozor na to, aby im pritieklo čo najviac do rozpočtu, ktorý si potom rozdelia ako predtým...

      Karanténa z krátkodobého hľadiska napáchala škody ale na druhej strane ukázala možné úspory v budúcnosti na poli využívania IT technológií pri práci z domu a samozrejme aj s patričným vplyvom na emisie z osobnej dopravy, prípadne preplnenosť metropol autami (zápchy). To všetko sa dá zregulovať pri rozumnejšom využívaní pracovnej sily a ako bonus ušetrené náklady za prenájmy kancelárskych skleníkov, neskôr ich menšia výstavba lebo ich bude treba menej, menšia spotreba elektriny na klimatizácie atď.

      Proste Covid je z hľadiska úmrtnosti to najhoršie čo nás postihlo a ľudský život je to najcennejšie čo máme bez ohľadu na zavreté obchody a iné hlúposti tohto spotrebne založeného kapitalizmu ale z dlhodobého hľadiska ukáže aj možnú cestu k čistejšej budúcnosti.
      [priezvisko]@me.com

      Komentár


      • mozeg
        mozeg komentoval
        Upraviť komentár
        A hlavne data ukazali ze clovek ma naozaj vplyv na klimu na Zemi a dokonca na otrasy na Zeme. Pochybovaci a sirici boli zrazu ticho aj politici ovplyvneni ci skor plateni velkym biznisom. Cistejsi vzduch, voda, zem sa menej trasie ...
    • Taur
      Member
      • Dec 2019
      • 296
      •   

      #19
      @Miroslav Rojko Teraz sa pracuje z domu lebo sa musi, a robia sa menej podstatne prace, ktore sa odkladali na vedlajsiu kolaj, ale praca ktora sa neda urobit z domu stoji. Nemyslim zeby covid odhalil sirsie moznosti prace z domu. To mozno v IT sektore, ale aj tam maju potrebu sa pracovne stretavat, ale v tom sektore mali homeoffice aj predtym, akurat teraz nemaju 2 dni v tyzdni, ale cely tyzden. Ale v inych sektoroch homeoffice je z nudze a ludom sa skor len hlada nahradna napln prace, aby nedostavali plat za nic, nez zeby mohli takto fungovat dlhodobo. Ja tiez robim zvacsa nahradnu robotu. Robim ciastocne aj svoju na dialku, ale trva 3x tak dlho a menej ucinne, ako pri osobnom kontakte.
      Ked sa uvolnia obmedzenia sa to vrati k zabehanemu systemu prace v drvivej vacsine zamestnani. Viac bezkontakte to zostane asi len v IT, bankovnictve, poistovnictve a pod., kde osobny styk je viacmenej len formalny nie nutny skratka v odvetviach kde sa to aj tak presadzovalo uz pred covidom.
      A kludne by som tam zahrnul aj autosalony. Z hladiska informacii mi prakticky ziadny predajca nepovedal nic co by som nevycital z prospektu, alebo webu. Cokolvek som sa spytal mimo toho museli niekam volat, resp. ze zistia a daju mi vediet. Co zvacsa samozrejme sa uz neozvali, bud zabudli na to, alebo sa na to vyprdli. A neraz naopak davaju chybne info o svojich produktoch este ich musim opravovat a dokazovat ze trepu blbosti. Najviac ma bavi vyhovorka ze sa neda vediet v hlave ani zakladne info, lebo maju vela modelov. Nepoznaju svoje auta nieto este zeby poznali konkurenciu, aby vedeli argumentovat v prospech svojich.
      Spristupnit auto na skusobnu jazdu, vzorkovnik farieb vystavit vonku, aj tak chce kazdy vidiet ako farba vyzera na dennom svetle/slnku, konfigurator a objednavka na webe a predajcov netreba.

      Komentár


      • dango
        dango komentoval
        Upraviť komentár
        a ostrihat sa vlastne tiez mozes doma vo vani...

      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Myslel som to tak, že množstvo ľudí, ktorí by to inak nerobili, boli nútení si inštalovať rôzne programy a služby na vzdialenú komunikáciu. Veľa ľudí ide v stálych koľajach, nikdy by nič navyše neurobili a takto boli donútení situáciou zaujímať sa a vyskúšať niečo nové. A veľa z nich v tom spozná výhody.
        Samozrejme sú povolania, ktoré treba vykonávať na mieste ale sú aj také, ktoré nie a toto otvorilo rozhľady.

      • jux
        jux komentoval
        Upraviť komentár
        A tiez kopa zadubenych ludi bola konecne prinutena vyuzivat vo vecsom rozsahu vymenu dokumentov elektronicky - na co mali predtym milion vyhovoriek preco sa to neda... a zrazu sa to da. Cize korona ma aj svoje pozitiva.
        Tiez je pozitivne, ze nemam za posledne dva mesiace u mojich 25 ludi ziadnu PN-ku. Vyzera to tak, ze ludia si pri korone viac davaju pozor na zdravie.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Ja sa striham doma na tom nic zle nevidim. Ale je pravda ze nie vo vani lebo ju nemam
    • Jiri GrandPa
      Senior Member
      • Dec 2016
      • 707
      • viera8131
      •      

      #20
      Taur - keď si niečo nevieme predstaviť neznamená to že to neexistuje.
      Takmer všetky administratívne roboty od účtovníctva, vybavovanie objednávok, logistika a tisíce iných sa dajú robiť z domu. Len treba trochu infraštruktúru doma upraviť a určiť si pravidla kedy “som v robote” a kedy nie. Pre všetkých je to lacnejšie akurát že chýbajú tie vzťahy na pracovisku. Ale to sa dá riešiť napr. 2 dni v office, 3 dni doma apod. A vtedy treba firme podstatne menšia kancelárska plocha.
      A teraz pri rozmachu video konferencii sa dajú aj porady takto organizovať.
      Ja robim pre nadnárodnú korporáciu a pravidelne robíme porady s ľudmi po celom svete. Ja som obmedzil lietanie po svete už pred vírusom na len 30% pôvodného objemu a fungujem s rovnakými výsledkami.
      Dá sa to. Len treba chcieť.

      Komentár


      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Niektore korporacie ti dokonca platia za to ze robis z domu Cim viac dni z tyzdna tym viac dostanes. Je to akasi kompenzacia za to ze pouzivas svoj internet, elektriku a nepotrebujes zaberat miesto v office a tym padom nemusia mat tolko priestorov a v konecnom dosledku usetria aj ked ti platia

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Catchcash Ale tak zas nemozeme vsetci robit v Indickom callcentre.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        No prave ked robis v callcentre nemozes robit z domu

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Catchcash praveze callcentrum by sa dalo transformovat na pracu z domu. pritom nieje potrebny ziadny osobny kontakt.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        A ako by si routoval vsetky tie hovory? Neni to take jednoduche keby bol kazdy u seba doma. Okrem toho potrebujes aj L2 support, na eskalacie management atd

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Catchcash Na to su technici aby to vyriesili, co ja s tym mam. Ale uz koncim offtopic

      • jeeff
        jeeff komentoval
        Upraviť komentár
        Dnesne CallCentra uz davno funguju cez VoIP, bezne mi volaju anglicky hovoriaci predajcovia bitcoinov z Bratislavskeho cisla a som si isty, ze nesedia v BA. Ak mas doma internet, nie je dovod, aby si sedel v 60cm chlieviku v Call Centre, kludne to mozes robit z domu. Mal by si nainstalovanu specialnu appku, cez ktoru by si hovor prebral a vybavil (nechcem to nazvat Skype, ale v principe je to ono).

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Ja som skor myslel iny typ callcentra nie tych co volaju tebe ze predavaju ponozky ale takych kde volas ty ked nieco potrebujes. Tam je vacsi problem menezovat linku ked by bol kazdy doma. O produktivite ani nehovorim

      • head
        head komentoval
        Upraviť komentár
        Ja pracujem na dialku uz niekolko rokov. Da sa to robit pre kopec profesii, kde sa to do nedavna nerobilo a stale nerobi, lebo si niekto vymysli, ze preco to nejde. Samozrejme, ze je aj kopec profesii, kde to nejde, ale call centra k nim urcite nepatria.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Vsetko sa da len otazka je kolko do toho treba investovat usilia a financii. Iba hovorim ze to neni take lahke ze dostanes telefon a to je vsetko. To mozno funguje v takych typoch kde ti ponukaju bambusove ponozky
    • Taur
      Member
      • Dec 2019
      • 296
      •   

      #21
      Jiri GrandPa Ja si viem predstavit vselico, len som pisal ze tych ludi co mozu pracovat len z domu nebude zas tak vela, aby to mohla byt celonarodna masovka. NIe vsetky firmy funguju len elektronicky, pokial musis stale manipulovat s tovarom a prenasat papiere z oddelenia na oddelenie, tak tam musis byt. Tiez napr. u nas vo firme koli bezpecnosti mame uzavrety system, vzdialeny pristup nieje mozny, takze ked nieco chcem spravit ci ziskat infortmacie zo systemu musim ist fyzicky na pracovisko. Ine firmy na tom budu podobne. Absoluna elektronizacia raz mozno bude a covid ju posunie len mierne dopredu no nemyslim ze to bude boom. Ked covid zvladneme zivot sa vrati viacmenej do starych kolaji. Zvyk zelezna kosela.

      Komentár


      • Jiri GrandPa
        Jiri GrandPa komentoval
        Upraviť komentár
        Vzdialený prístup sa dá spraviť 100% bezpečne. Je to iba o cene.
        Ja sú myslim že 30% pracovných pozícii je možné spraviť na diaľku. Ale je to len môj pocit.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Keby bol vzdialeny pristup 100% bezpecny, tak sa nehackuju banky, US min.obrany a ine. Jasne, ze miera bezpecnosti je umerna cene, ale pre par ludi sa platit tu cenu neoplati. Je lacnerjsie ked naklusu na pracovisko k PC.
        Tiez je to otazka pracovnej moralky. Robili ankety a niekto tvrdil ze urobi z domu viac, ale tusim vacsina vravela ze menej, lebo ich kdeco rozptyli. V robote ked uz tam sedi, tak aj tych 8h odrobi, ked vsetci nanho pozeraju. Jasne aj to sa da asi technicky riesit nejakym sledovanim pracovnika cez soft, kameri atd. ale ci toto by bol ideal? Iste vsetko zalezi na chraktere prace a povahe cloveka. Zeby sa v kazdej firme by dalo 30% pozicii robit z domu neverim. Podla mna fakt len vo firmach co nerobia z materialnom, alebo maju extremne prebujnelu administartivu. Ale obchod, vyroba, neIT sluzby, doprava... sa nedaju robit z domu.

      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Vzdialený prístup sa dá aj za málo peňazí spraviť celkom bezpečne a stačí to 99% firmám. Alebo Taur robí v jadrovej elektrárni ? Väčšina hacknutých organizáciií je v dôsledku nedodržania stanovenej bezpečnosti (jednoducho prezradenie hesla pracovníkom alebo aj pomsta vyhodeného zamestnanca) alebo cieleného sociálneho inžinierstva.
        0-dňové zraniteľnosti sú využívané skôr u nechránených užívateľov alebo malých firiem, ktorí sa spoliehajú napr. na router od operátora.
    • Jiri GrandPa
      Senior Member
      • Dec 2016
      • 707
      • viera8131
      •      

      #22
      Vyzerá to že tento SC ma max výkon 120 kW. Dnes mi viac nedal napriek zohriatej batérii.
      Mate niekto lepšiu skúsenosť?
      inak je tu na okoli stále všetko zavreté. Takze ani WC.

      Komentár


      • Jiri GrandPa
        Jiri GrandPa komentoval
        Upraviť komentár
        Update: Naozaj dáva iba 120 kW. Terasa reštaurácie Pinius je poobede otvorená.

      • voloda69
        voloda69 komentoval
        Upraviť komentár
        Ano dava len 120kW, aj ja mam tuto skusenost, zaujimave ze to je novsie ako Kaskady a dava menej.

      • gamcik
        gamcik komentoval
        Upraviť komentár
        120 max na Kaskadach mi slo 150

      • Jiri GrandPa
        Jiri GrandPa komentoval
        Upraviť komentár
        Ale zase nebudme nenažraní. Za 25 minút som dnes dobil 300 km, takmer som nestihol ani pivo vypiť (nealko). Čo by za to nick81 dal.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Dal by za to 100tis, ci kolko stoji Xko.

      • nick81
        nick81 komentoval
        Upraviť komentár
        Na UFC nečakám o moc dlhšie.
    • ivan32
      Member
      • Sep 2014
      • 178
      •   

      #23
      Pre pána Jána to nieje údržba ale veľká prerábka. To čo tam robia keď aj kopať sa muselo?

      Komentár

      • Taur
        Member
        • Dec 2019
        • 296
        •   

        #24
        Nabijanie neTesla EV (Zoe) sa mi nerozbehlo, na dvoch stojanoch som skusal. V KE ide v pohode, tak neTeslaci sa na tuto v ramci otvorenia vsetkym EV pre pomoc utecencom z UA nespoliehajte.

        Komentár


        • Wilo
          Wilo komentoval
          Upraviť komentár
          To bude tym, ze nie si utecenec z UA 😉

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          Wilo A v KE som? To je aj pre pomahajucich. V Demanovskej som chcel len overit ked som siel okolo, aby som vedel informovat utecencov.

        • Wilo
          Wilo komentoval
          Upraviť komentár
          V KE ta asi nespravne identifikovalo ako utecenca, mal si sa lepsie obliect 🙈 aj v matrixe sa vyskytnu chyby

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          Chyba je v SCH LM, ved Elon spristupnil pre vsetkych, aj nonTesla. Aj ked v druhom kole ked rozsiroval poskytovanu pomoc na vsetky SCH v SK/PL/HU nielen prihranicne, tak sa uz explicitne nonTesla nespomina.

        • Miroslav Rojko
          Miroslav Rojko komentoval
          Upraviť komentár
          Aká chyba ?

          Tesla sprístupnila košický supercharger zdarma ako pomoc Ukrajine a pre všetky vozidlá. Ale samozrejme, sme takí akí sme a nerobím si ilúzie, že všetky vozidlá tam nabíjajúce majú aj morálny dôvod k tomu.

          Potom pre majiteľov Tesiel nespoplatňuje všetky SCH v Poľsku a Slovensku - tu podotýkam, nikde nepadla ani zmienka o tom, že je to pre všetky vozidlá.

          Keďže si neviezol ani pomoc ani ľudí z Ukrajiny, tak sa choď hanbiť do kúta a potom použi LIDL LM a LIDL LH, ktoré sú odtiaľ pár kilometrov.

        • Jiri GrandPa
          Jiri GrandPa komentoval
          Upraviť komentár
          Spravne. Pre ne-Tesla auta je to umoznene len v Kosiciach. Co zachranilo SC v BA lebo ten je pretazeny uz teraz len Teslami (a parkujucimi idiotmi na Mercedesoch a BMW).

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          Miroslav Rojko Nemam preco ist do kuta. Moralne som v poho. Keby si pozorne cital, tak by s zbadal ze v SCH Demen som len testoval, aby som vedel informovat ukrajincov co sa pytaju na vychodnych nabkach kde sa da nabit. Aj na hranici Vysne Nemecke sa ma jeden pytal ked videl ze mam elektricku. A testoval som prave preto ze z tej formulacie nebolo iste ci aj nonTesla, alebo nie a nikde som sa to nedocital. Nepotrebujem zachadzat do demanovskej kvoli nabijaniu na sch, je kopec inych moznosti poruke.
          Na UA hranici som bol uz s pomocou par krat a ano na SCH KE som uz nabijal, pretoze na vychod od KE na hranicu velmi niet kde. KE-UA hranica a spat je to vyse 200km co je v mrazoch ktore tu este stale mame na vychode na hrane mojho dojazdu. Z domu 280km a to nedam v zime.
          Tak si odpust prosim tie invektivy. Dakujem.

        • Marcel Pavlík
          Marcel Pavlík komentoval
          Upraviť komentár
          @ Wilo - deti z ukrajiny sú v porovnaní s takými talianskymi neskutočne pekne a ČISTO oblečené. takže chyba bude inde ako v nesprávnej identifikácii či utečenec :-)
      Pracuje...
      X