Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Aupark BA

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • Catchcash
    komentoval k 's odpoveď
    Nemusi dat papucu ale da mu pokutu - rozumej nejaky velky poplatok za porusenie pravidiel parkovania ako napriklad ked stratis karticku. Ale to by si najskor tie pravidla musel niekto tak stanovit.

  • Catchcash
    komentoval k 's odpoveď
    Jiri GrandPa ano viem ze mas FVE (z diskusie), ale pisal si, ze doma je to vzdy lacnejsie tak som predpokladal ze neratas s FVE lebo nie kazdy to ma doma Dufam ze som sa vyjadril tak ze to pochopi aj niekto iny okrem mna A viem ze to casom zdrazie ale to moze velmi lahko aj elektricka energia v domacnosti. Keby to bolo aj raz tolko stale sa mi to oplati. Aj ked mozno nie voci nabijaniu doma ale oproti nafte urcite A ano ked ides niekde dalej tak nebudes cakat na AC ale s e-up nepojdem nikde dalej a ked raz za cas tak urcite budem nabijat DC (ak vobec to budem potrebovat). Planujem chodit iba na chatu co je 150km a to by mal dat a tam to nabijem z domacej zasuvky. Tiez by som chcel FVE ale bohuzial sa to neda tak ze na jednom odbernom mieste si to namontujem a potom z virtualnej baterky vycerpam na inom odbernom mieste

  • Jiri GrandPa
    komentoval k 's odpoveď
    Catchcash - 9€ paušál je dlhodobo neudržateľný. Môže sa stať, že kým budeš mat svojho tátoša už nebude alebo bude výrazne drahší.
    9€ je pri cene 0.15€/kWh 60 kWh, t. j. asi 350 km. Toľko na jazdení do roboty a spať nedám. A mimo BA je to k ničomu, lebo nebudem čakať 1.5 hodiny na nabitie do 80%. A čas sú peniaze .
    EDIT: Včera som dobil 50 km doma “zadarmo” . Lebo mám na streche FVE. Ale viem že som na SK pomery netypicky prípad.
    Naposledy upravené Jiri GrandPa; 12-02-2020, 11:58.

  • Wilo
    komentoval k 's odpoveď
    Nechcem nic hovorit ale moze vobec sukromna SBS dat papucu na cudzie auto (aj ked stoji na sukromnom pozemku)? Lebo kedysi davnejsie som cosi cital na tuto temu ohladne blokovania vyhradenych parkovacich miest ktore si kupil do osobneho vlastnictva stazovatel a chcel davat papuce cudzim ludom. Ale vyslovne mu to neodporucali lebo tuto pravomoc ma vraj len policia. A ma to riesit cez nich...

  • Catchcash
    komentoval k 's odpoveď
    v OC sa napriklad vies najest a potom konkretne v Auparku ist von kde je velke detske ihrisko + ine atrakcie a Sad J. Krala

  • hudino
    komentoval k 's odpoveď
    Teq no 25 kW staci pre nase tuzkove baterky. Ale pre nove EV to nestaci. Ved to nechajme na nich, nech tam su aj AC aj DC... a podla potreby. Ale vsetci sa zhodneme ze radsej chceme DC a idealne UFC na dialniciach a idealne na pumpach kde je zazemie... (a detske ihriska ). Niekto rad stravi cas v OC, ja osobne velmi nerad, a s detmi uz vobec nie... pre mna je co i len hodina v OC proste velmi zle straveny cas... ale kazdy to ma inak, niekto to tam miluje

  • Teq
    komentoval k 's odpoveď
    aj DC v nakupnych centrach je fajn, ale netreba 50 kW, staci 25 kW...50 kW a viac patri hlavne na dialnice a hlavne cesty...cele je to teraz naopak

  • Catchcash
    komentoval k 's odpoveď
    Jiri GrandPa pises ze to je a vzdy bude doma lacnejsie. Myslis, ze doma nabijes lacnejsie ako za 9E ZSE pausal? Samozrejme to zavisi od mesacneho najazdu ale velmi o tom pochybujem. Ja napriklad planujem nabijat iba na AC a tiez si myslim ze UFC by mali byt skor na dialniciach ako niekde v OC. Par ich tam byt moze ale vacsina by mala byt AC. Treba pocitat aj s ludmi, ktori v tych nakupnych centrach robia - tych je tiez relativne vela podla mna a mozu si nabit pekne kym su v praci.

    PS: Tiez som zatial iba "teoretik"

  • Jiri GrandPa
    komentoval k 's odpoveď
    Taur - vidno, že si zatiaľ elektromobilista teoretik, nič v zlom, tvoje argumenty majú logiky.
    Ale - podľa mna jediny dôvod prečo ľudia dnes nabíjajú na AC v obchodných centrách je, že je to ZADARMO. Ano, je zopar majiteľov, čo bývajú v panelákoch a ti inú možnosť ako verejne nabíjačky nemajú, ale v našich podmienkach a pri súčasných cenách EV to ešte zopar rokov bude tak, že EV si dovolia len ti majetnejší, ktorí väčšinou urobili presun do RD.
    Návštevníci OC sú väčšinou miestny ľudia, takze na to nabitie nie su odkázaní. Nabíjanie doma je a vzdy bude najlacnejšie. Ja ani moja žena sa už neobťažujeme vyťahovanim kábla a hľadaním nabíjačky zadarmo v Bratislave.
    Lebo to zadarmo vôbec nie je zadarmo. Vzdy v tom obchode obuchas viac peňazí ako tie ušetrené 2-3€ za ktoré nabijes na AC. Takze ist cielene “zadarmo” nabíjať je blbosť, aj keď máš zadarmo supercharging.
    Preto je pre mna UFC v košickom OC, ako návštevníka, oveľa príjemnejšou voľbou ako trčať na benzinke, aj ked len na pol hodinu.

  • Catchcash
    komentoval k 's odpoveď
    No tak v kauflande nabijat urcite nebudem a v tom kde sa sem tam omylom ocitnem tusim aj tak nemaju nabijacku. A keby aj mali 2.5h ju tam cakat nebudem viem zmysluplnejsie ten cas vyuzit

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    Catchcash To vies, Kauf je obchod pre inteligentov. Tvoj problem, ze donho lezies . Mas to multifunkcne, nakup+hlavolam+bludisko+orientacny beh. Oni vedeli, ze potrebujes zabit cas kym, dcera dokruzkuje a ze kupujes auto so slabou palubnou nabkou, tak Ti pripravili rozptylenie kym budes dlho nabijat.

  • Catchcash
    komentoval k 's odpoveď
    Taur kupna sila dochodcov? To mi nejako nevychadza a chodim tam ked dceru zaveziem na kruzok cize zrovna ked vsetci idu z roboty asi... A unifikovane to maju ale nelogicky, resp. mam pocit ze uplne inac ako ostatne obchody ale hovorim po par razoch sa uz orientujem ale na zaciatku som strasne nadaval

  • Komat44
    komentoval k 's odpoveď
    Je v tych nasich zakonoch strasny bordel, to nie je vyhovorka ani obhajoba ap ale proste fakt. Najnovsie je vraj problem ze okrem visiacej znacky musi byt aj vodorovna (malba na zemi) potom “hadam snad uz konecne” bude moct dojst aj k papucovaniu spalovakov. Stale je otazka ci tuto pravomoc bude mat aj sbs z ap kedze je to sukr pozemok, standardni zeleni policajti by snad uz mali byt na to ready..

  • Taur
    komentoval k 's odpoveď
    Catchcash Tak Ti treba s Vasou Blavackou kupnou silou, u nas prazdno. Treba vediet kedy ist, ak ides v spicke necudujem sa, aj mne sa pritrafi spicka a potom nadavam ked sa mi cely nakup natiahne na pol hodinu. Kauf ma viacmenej unifikovane usporiadanie oddeleni v kazdej prevadzke, takze nemam problem sa orientovat v ziadnom.

  • Catchcash
    komentoval k 's odpoveď
    Kaufland za 15min? Ja tam nechodim moc casto ale ked idem tak tam nikdy nic neviem najst (aj ked uz som sa trochu naucil ) a potom este cakas v rade pol hodinu
Pracuje...
X