Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

e-bike DIY

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • jeeff
    odpovedal
    Ja mam skladaci fatbike od Sondors.com:
    https://sondors.com/pages/sondors-fold-xs-europe
    este bez odpruzenej prednej vidlice (tu zacali robit az neskor). Bike sa paradne zmesti do S, bud nastojato ked vyberem horne plato kufra, alebo aj nalezato smerom dozadu. Bez motora je to na smrtaka, lebo to kladie brutal odpor. S motorom je to uplna pohoda. Aktualna verzia s odpruzenou prednou vidlicou musi byt uplne paradna.

    Jazdim na tom v okoli, ci uz po lesoch, alebo aj po cyklo chodnikoch, dojazd okolo 50km (povedzme ze hlavne rovina a max na 1 asistencia) + ho vozim na dovolenku do chorvatska, tam je to na strku super.

    Motor je v zadnom kolese, v prednom by to presmykovalo / bolo by to zle. Oficialne je to 250w, motor je ale len preznaceny 350w a v spickach ukazuje okolo 550w. Vymena regulatora pomoze zvysit vykon, mne to ale nebolo treba, na 5 asisencii to taha samo aj prudky kopec. Na zadnom kolese je aj prehadzovacka.

    Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	IMG_4429 2.JPG
Videní:	1019
Veľkosť:152,2 KB
ID:	39872
    Pripojené súbory

    Pridajte komentár:


  • Peterka
    komentoval k 's odpoveď
    Na stretku v TT Maco7 hovoril, ze si sam postavil ebike, vyraba aj akumulatory, skus napisat jemu.

  • Teq
    komentoval k 's odpoveď
    Vdaka za tipy.
    Nebolo to drncanie sposobene nevhodnym plastom / dezenom? Isto by som tam dal nejake slicky / cestne plaste.
    Predny nahon viem ze bude tazsi na ovladanie, siel by som asi len sposobom napr, 40 km/h tempomat a dopomahal by som motoru slapanim, senzory do pedalov v podstate ani mat nemusim.
    Premyslal som aj nad zadnym nahonom, ale to bude pre mna jednak tazsie spravit a jednak nebude to aj tak tocit kazetou / retazkou a zbtocne opotrebovavat vsetko okolo toho?
    Naposledy upravené Teq; 21-07-2019, 14:44.

  • Miroslav Rojko
    odpovedal
    Ja by som porozmýšľal o voľbe rámu - Fat Bike. A tiež by som porozmýšľal o zadnom náhone, nie prednom. Vozil si sa už na bicykli s týmito dvoma vecami ?
    Ja som sa vozil na 2kW Fat Biku so zadným náhonom a tiež na originálnom Peugeot eBiku s predným náhonom. Obidve veci by som zamietol ako nevýhodné na bicykel.

    Hlavné nevýhody:
    Fatbike nenahradí pruženie. Keď pneu podhustíš, nedá sa poriadne točiť, keď nahustíš normálne je to strašne udrncané. Fat Bike je jednoúčelový stroj na sneh alebo piesok. A to už nehovorím o potrebe výkonu, ktorý sa zbytočne spáli na väčší odpor (asi tak ako dávajú zmysel ťažke SUV ako elektromobily)
    Predný náhon ma zhadzoval. Síce senzor na pedáloch vedel kedy pedálujem ale je tam nejaké oneskorenie a keď bolo na ceste trocha štrku alebo nebodaj popršané a farba na prechode, bolo to vyslovene nebezpečné.

    Ak nechceš drať prevody, čo je pri stredovom eBiku pravda, daj si klasický zadný hub. Prevody zaťažuješ len svojim pedálovaním.

    Pridajte komentár:


  • Teq
    začal tému e-bike DIY

    e-bike DIY

    Zdravim pani,

    Planujem svoj dalsi elektrobicykel, moj stary (ktori niektori aj vyskusali na stertku) uz ma toho dost, motor hrkoce, huci chodim s tym do servisu ako na klavir a nakupujem kazdy mesiac retaze a kazdy druhy kazetu, hold nebol to bike stavany na 500W od motora a 150W odo mna, 100 km denne.

    Chcem nieco pohodlne, nacom sa mozem aj len povozit, zobrat dceru vo voziku na vylet, aj si dobre zasportovat.
    Taky moj prvy nastrel by bol 26'' Fat Bike s 1.5-2 kW motorm v prednom kolese - aby netrpela cela pohonna sustava vykonom motora, ale prenasal sa vykon priamo na cestu a slapal som do pedalov len ja - a velke koleso absorbuje narazy ktore by mohli motor poskodit. Tak isto plati motto, cim jednoduchsie tym lepsie.

    Bike :
    https://www.kupsito.sk/i/8306763586/...arny_26x4.0_19
    Motor:
    https://www.ebay.com/itm/20-24-26-in...lhKCE-N_0GuyCA

    Bateria je trochu problem, ku tej zostave je len max 750 Wh a nabjijaci prud max 5A - to na rekuperaciu nestaci.
    Tato vyzera fajn, nabijaci prud je 8A, s tym sa uz da celkom dobre aj rekupoverovat, a dojazd tiez potesi.

    https://ebikers.eu/en_GB/p/Battery-G...y-20%2C3-Ah/77
    https://ebikers.eu/en_GB/p/Rapid-bag...-controller/58

    Len netusim ci to sam zvladnem / bateriu na motor pripojim, ma niekto skusenosti / ochotu poradit alebo nebodaj aj bicykel prestavat?
    Viac ako 2000 eur za to dat nechcem a tie orig. elektrobicykle maju vsetky motor v strede - drahy a casty servis a vykon tiez nie je nic moc, a stoja 3x tolko
Pracuje...
X