Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Aktuálne odpisovanie elektromobilov

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • 1fisker
    Senior Member
    • Aug 2014
    • 1543
    •   

    Aktuálne odpisovanie elektromobilov

    Luxusné elektromobily v daňovom priznaní FO
    Aj na luxusné elektromobily (vstupná cena 48 000 eur a viac), ktoré sú preradené do novej odpisovej skupiny „0“, platí limitácia odpisov a úprava základu dane v daňovom priznaní FO „B“.
    . Pracujeme aj na limitácií luxusných elektromobilov, ktoré sú preradené do novej odpisovej skupiny „0“ už v zdaňovacom období 2019. Program tak bude vedieť vyhodnotiť, či si môžete uplatniť celý odpis v daňových výdavkoch, a to v závislosti od výšky základu dane.
    Počkajte si na novú verziu programu a využite automatiku naplno. Uľahčíte si tak vyplnenie daňového priznania FO „B“. O vydaní novej verzie Vás budeme informovať.
    Prečo je táto úprava potrebná?
    Zavedenie novej odpisovej skupiny pre elektromobily
    Novela zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov (ďalej ZDP) priniesla zvýhodnené odpisovanie osobných automobilov, ktoré majú v osvedčení o evidencii časť II v položke „18.3 Druh paliva/zdroj energie“ uvedenú skratku BEV alebo PHEV (ďalej elektromobily).
    Do odpisových skupín (ďalej OS) bola pridaná odpisová skupina „0“ s dobou odpisovania 2 roky, ktorá je určená práve pre zvýhodnené odpisovanie elektromobilov.
    Môže sa elektromobil zvýhodnene odpisovať už v roku 2019?
    V zmysle prechodných ustanovení § 52zza ods. 15 ZDP môže daňovník elektromobil preradiť z OS „1“ do OS „0“ už za zdaňovacie obdobie roku 2019 a uplatniť si tak zvýhodnené odpisovanie.
    Aký vplyv má luxusný elektromobil na daňové priznanie fyzických osôb?
    V prípade, ak má daňovník luxusný elektromobil, je povinný vykonať test základu dane a upraviť uplatnenie odpisov v daňových výdavkoch v zmysle § 17 ods. 34 ZDP. Ak je takýto elektromobil zároveň zaradený už v novej OS „,0“, základ dane na r. 43 + r. 60 (DPFO „B“ za rok 2019) musí byť aspoň v sume 24 000 eur (48 000/2 roky odpisovania). Výška základu dane na sledovanie limitácie sa navyšuje v závislosti od počtu luxusných automobilov/elektromobilov.
Pracuje...
X