Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Nová dotácia na elektromobily - 8000 eur cez www.chcemelektromobil.sk

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Pisi69
    Junior Member
    • May 2018
    • 7

    Dobrý den,
    chci se zeptat je nutné pro splnění podmínek mít sjednaná havarijní pojištění? nestačí mít jen rozšířené PZP o "odcudzením, živelnými udalosťami, vandalizmom, pádom predmetu, alebo stretom so zverou".

    Dále bych se chtěl zeptat na případné info za kolik a kde jste pojištění sjednali..

    Děkuji za odpovědi

    PS: omlouvám se pokud jsem to už někde v historii přehlédl, ale nenašel jsem

    Komentár


    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      PZP nestaci v zmluve sa pise o Havarijnom poisteni. Ja som zohnal na Citigo v Groupame za dakych 220 Eur.

    • Pisi69
      Pisi69 komentoval
      Upraviť komentár
      Děkuji, zatím jsem měl jen nabídku od Allianz za 710Eur (PZP, HAV, GAP) - ale přišlo mi to moc :-/ taky bych se chtěl dostat do 500 nejlépe s GAP
      Naposledy upravené Pisi69; 14-04-2020, 15:44.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      Na ake auto? Allianz je strasne drahy. Ja samozrejme nemam GAP v tej cene, s PZP som niekde na 320cca (tiez Groupama).

    • Pisi69
      Pisi69 komentoval
      Upraviť komentár
      Na Citigo - ocenují ho na 19700EUR (a to kupuji v čechach cca za 17500,-, fakturu z ciziny neberou jako podklad :-/) Jen nevím jake jsou zkušenosti s Groupama - aby pak nebyl problem s pojistkou v případě havarijka.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      Ja co som pocul z viacerych zdrojov treba sa vyhnut kooperative a tusim komunalna poistovna (tou druhou si nie som na 100% isty ale kooperativa urcite). Na Groupamu som nic zle nepocul tak snad je to OK. A hadam to clovek nebude potrebovat

    • milan84
      milan84 komentoval
      Upraviť komentár
      ano, komunalna a kooperativa vylucit z vyberu akehokolvek poistenia.

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Catchcash Ja som minuleho roku mal PZP Groupama na autach, toho roku mi agentka nasla AXA a vravela, ze s Groupama neboli celkom dobre skusenosti s plnenim. Pri PZP mi to bolo skoro jedno, ale pre istotu aby nahodou nevymahali odo mna ak by nelplnila PZP co je sice na dlhe lakte, ale jeden nikdy nevie, Pri havarijke by som bol este opatrnejsi.

      Pisi69 Tvoja fakrura s cenou nehradnych dielov a apriori hodnotou auta nic nema. Oni maju svoje tabulky ocenenia. Ci vies zarucit, ze o rok rovnako vyhodne nakupi miestny servis dieli na opravu po buracke, ako si ty teraz vyhodne kupil auto v CZ mozno so zlavou nejakou, mozno vdaka kurzu??? Na nahradne diely nebude ekobonus ...
      Naposledy upravené Taur; 14-04-2020, 16:53.

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      komunalna a kooperativa je jedna banda/majtel/skupina podobne ako koncernove trojicky , ak sa nic nezmenilo ...

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      Tak zase agentka ti povie co chce ked predava produkt za ktory ma vacsiu proviziu ale urcite su aj negativne skusenosti ale to aj s Allianzom by sa naslo. Ja dufam,
      ze to nebudem nikdy potrebovat A osobne som na Groupamu nic zle nepocul tak verim ze to bude v pohode hlavne som sa chcel vyhnut tym dvom

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Catchcash Robi mi poistky uz roky, to nieze som k nejakej nahodne nakracal. A ked pri pre mna vyhodnejsej cene ma vyssiu proviziu, to by som sa divil.
  • jux
    jux
    Senior Member
    • Apr 2015
    • 1378
    •      

    Pôvodne zverejnené od milan84 Pozrieť príspevky
    Komunalna a kooperativa vylucit z vyberu akehokolvek poistenia
    Predsa je uplne jedno v ktorej poistovni mam PZP. PZP riesi druhu stranu skodovej udalosti mne neriesi nic. Preco by ma malo zaujimat ako to vyriesi?
    PZP na vozidla je len vypalne. Poisteni by mali byt vodici a nie vozidla.

    Komentár


    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      To je pravda ale bavime sa primarne o Havarijnom, co sa tyka PZP tak jednoznacne to najlacnejsie

    • milan84
      milan84 komentoval
      Upraviť komentár
      ked do niekoho napikujes autom a tomu niekomu kooperativa sekne 1/3 z celkovej ceny, lebo, lebo, lebo tak si osoba, ktoru poskodeny navstivi ako prvy so ziadostou o doplatenie alebo vybavenie v poistovni. V horsom pripade to skonci az na sude.
      Kym si nezazil, nemas prestavu. Ja dam radsej za rocnu poistku o 12€ viac, ale viem, ze ked nieco sposobim, uhradia bez mihinutia oka.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      To je sila ze to takto funguje. Ja som kooperativu nedal tiez mi to nestoji za par eur ale som nevedel ze pri PZP to moze byt takyto problem ved nech si to riesi s poistovnou co ja s tym mam...

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Catchcash Mas s tym to. ze ty si si vybral lacneho partnera (poistovnu), aby ta zastupoval v plneni skody ktoru si sposobil a tak si zodpovedny za jej plnene, ak poistovna neplni, alebo nedostatocne, tak moze byt skoda vymahana od teba. Najatim si na to ineho sa nezbavujes zodpovednosti. Poskodeny ma vztah/konflikt s tebou, nie tvojou PZP poistovnou. A tak moze plnenie ziadat/vysudit od teba. Ty sa potom mozes sudit s poistovnou ze si nesplnila vasu dohodu a nech ti preplati naklady. Asi taka logika.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      Tomu rozumiem ale ja som si svoju zakonnu povinnost splnil a ak teda poistovna odmieta plnit tak potom by jej mali zobrat licenciu alebo co maju poistovne. Vlastne neviem preco sa nad tym pozastavujem vobec ked vsetci vieme ako to tu chodi...
      Realne pri akych skodach sa to stava ked nechcu plnit? Podla mna to musia byt fakt nejake specialne pripady...Na druhej strane neviem co sa tak brania tomu ved aj oni su poisteni.

    • milan84
      milan84 komentoval
      Upraviť komentár
      ziadny specialny pripad. Staci, ze nejdes do ich zoznamu partnerskych servisov a si o tretinu nizsie. Takisto im stoji za problemy nepreplatit napriklad pristrek do vedlajsieho dielu, aj ked bol schvaleny obhliadkarom atd. Tych pripadov je vela, uz som tri roky mimo tohto fachu, ale kooperativa bol kazdodenny boj pri dohadovani sa s nimi na likvidite a vysvetlovanie majitelom auta, preco sa neoplati hladat najlacnejsie.
      Tie najnizsie ceny spominanej poistovne sa niekde prejavuju.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      Len skoda ze vela ludi neni z fachu a nevidi do toho Na tu Groupamu mi vies co povedat prosim ta? (neviem sice ci to chcem pocut )

    • milan84
      milan84 komentoval
      Upraviť komentár
      nepoznal som za tie roky nikoho, kto by tam mal poistku co sa o koop. neda povedat. To bolo viac ako 1/3 ludi.
      Moze to znamenat dve veci. Groupama ma tak malo zakaznikov, ze sa tazko nieco dozvies. Alebo su mensi, ale v pohode a ludia s nimi nemaju zle skusenosti. Inak by si sa na webe docital. Aj koop ma na webe "vybornu" vizitku.

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Catchcash Tak vies ze brania sa pri velkej sume ked im to stoji za nastrbenie povesti. Pri mensich zas pokratia z dovodu amortizacie a balabla, takze to nieje ze si nesplnili povnnost, len ty si si poriadne neprecital 30 stranove vseobecne podmieky a vsetky male pismenka. A ked poskodeny sa neuspokoji s plnenim poistovne a stoji mu to za to, tak sa douspokoji od teba. Z coho poistovna ma zisk? Z toho ze sa nic nestane? Urcite nie. Z pozberat co najviac a co najmenej vyplatit., pripadne co najlepsie niekde otocit vybrane poistne kym ho bude treba vyplatit.
      A poistovnu si velmi nevyberies. Mala sa moze dostat do problemov rovnako ako velka. Alianz je fajn dokial nepadne kosa na kamen. kym nenastane nieco co polozi aj ju. Ak by teraci vyhodili do vzduchu zopar priehrad a podobnych megastavieb ktore poistuju, alebo rozsiahle zemetrasenie, alebo prdla jadrova ele. atd. tak sa z zlozi aj velka poistovna aj so zaistovnou kde je ona poistena, ak by nastal subeh par velkych plneni. Vyhlasi sa bankrot. akcionari co roky prelievali zisky si zalozia novu poistovnu a business sa toci dalej.

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Groupama je relativen nova na SK trhu, tusim su to madari, skusali sa presadit na trhu, ale mozno velmi nevychadza.
      Mne ta moja agentka uz pred mnohymi rokmi vravela odist od kooperatiby, potom komunalna bola isty cas dobra, asi kym ju neziskal ten isty majitel co kooperativu a nezbastardil ju tiez, Bud si zvolis drahy Alianz, alebo system kazdy chvilku taha pilku. Zda sa, ze vzdy je niekto kto sa skusa presadit na trhu vyhodnymi cenami a aj vcelku plnenia ma ok, aby nemal zlu reklamu, kym neziska portfolio klientov a nezvysi ceny, alebo to nevzda s nasim trhom.

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Že by si mal platiť namiesto poisťovne z PZP škodu, sa mi nezdá. Sám som sa súdil s poisťovňou, právnik žaloval škodcu a zároveň poisťovňu. Spor som vyhral a samozrejme to platila poistovna, lebo je povinná. Aký nárok súd prisúdi poškodenému, taký musí poistovna škodcu akceptovať. O tom je zákonné poistenie. Tie reči o tom doplácaní majú len agenti drahších poisťovní.

    • milan84
      milan84 komentoval
      Upraviť komentár
      Miro Rojko
      to nie su reci agentov drahsich poistovni, ale skusenosti, ktore zial riesia ludia. Mnohi reklamovali a vyhrazali sa kooperative, nech doplatia. Castokrat im ustupila, lebo pravo bolo na strane poskodeneho. Ked servis dodrzi schvaleny vypocet tak nie je o com.
      Ale boli aj ludia, ktori sa nasledne dohadovali na nejakom doplateni, resp. dalsom spolocnom rieseni. Ja som bol na pozicii servisu, takze finale vsetkych pribehov neviem.
      Ale uz len nutnost reklamovat a vyhrazat sa poistovni, ze nejde ferovo podla schvalenych postupov je chore a nestoji to za tych doslova par €, ktore usetris na rocnom poisteni.

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      milan84 takže si videl, ako nejaký škodca poistený v PZP Kooperativa platil poškodenému z vlastného vrecka ? Lebo o tom hovorím, aj keď to skončí na súde a súd uzná nárok poškodeného voči škodcovi, plní poisťovňa. Jediný prípad je ak škodu zaviníš ako opitý alebo nepoistený, vtedy taktiež plní poisťovňa (alebo garančný fond) a Tí následne vymáhajú škodu od Teba.

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Reklamovať a vyhrážať sa nestačí, poisťovne majú dobre spočítané, že na súde skončí možno jedno z dvadsať takýchto krátení, kde musia platiť a teda oplatí sa im to zamietať a neplatiť. Lebo na jednom z dvadsať aj keď zaplatia súdne trovy a úroky z omeškania, stále sú 1000% v pluse oproti tomu, keby plnili ako mali.

    • milan84
      milan84 komentoval
      Upraviť komentár
      Miroslav Rojko videl som ako vinnik a poskodeny viedli nie prijemny rozhovor na temu, aby doplatil poskodeny poskodenemu rozdiel vo fakture. Niektori na to pristupili, lebo 1.boli normalni ludia a ked niekomu sposobili skodu, nechceli mu robit neprijemnosti 2. nie je nic prijemne ked poskodeny denne vola a zistuje, ci to uz skodca vyriesil.
      Reklamovat sa da v prvom kroku v poistovni. Vela pripadov sa takto dorovna. Ale ako sa uz opakujem, nic z tohto nestoji za par malo eur usetrenych.

    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      milan84 No mne minimalne pri PZP stoji za to usetrit ja drobne, kedze nesposobujem skody. Za 25 rokov pri 2-3 autach som usetril kopu chechtakov.

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Pekna diskusia sa tu rozbehla... Ja mam ako poskodeny len jednu pozitivnu skusenost s PZP Kooperativy, takze u mna PZP zafungovalo presne ako ma.
      Mal som skodovu udalost, ked mi v Rakusku do dodavky vyletela zahoracka z protismeru, skoda cca 3k. Riesil som to v Kooperative, kde mala vinnicka PZP. Obe auta mali SK registraciu, moje nemalo havarijku. Rakuska policia prisudila 100% viny vinnicke nehody a dala mi len cislo pripadu, nech si poistovna vyziada doklady od nich. Cisielko som dal obhliadacovi Kooperativy v BA, nech mi povie ich zmluvny servis a mne neposiela ziadnu fakturu, nech si to poistovna riesi sama s servisom. Auto som len odtiahol do servisu a po dvoch tyzdnoch prevzal opravene. Servisak mi pri odovzdavani povedal, ze po rozobrati este bolo treba auto doobhliadnut, preto oprava trvala dlhsie a ani neviem kolko nakoniec stala - ani ma to nezaujimalo. Tak funguje PZP - poistovna ma z PZP vinnika uhradit opravu tak aby auto bolo v stave ako pred poistnou udalostou. Vsetko ostatne su len bububu kecy agentov, aby presadili svoje zaujmy.

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Ja som mal u Kooperatívy za posledných 10 rokov štyri krát plnenie. Jeden krát som mal aj havarijnú, plnili do centu všetko na účet servisu, len som doniesol auto do zmluvného servisu a odišiel so zaplatenou DPH, ktorú som si odrátal. Na PZP to isté, vždy som platil len DPH. Len jeden raz som musel dať Koop na súd a doplatili aj s úrokmi čelné sklo. Takže zo štyroch udalostí 3x bez problémov a raz ich to stálo viac nákladov - mne zaplatili viac aj s trovami a úrokmi. Nemám proti Kooperatíve nič.
      Mal som udalosti u Komunálnej, v Axe (tam to trvalo dlho dokedy zaplatili servisu), v Allianci mi raz nezaplatili z PZP. V Groupame mi z havarijnej platili totálnu škodu - celé auto, tam sa mi nepáčilo ocenenie trojročného auta na 40% ceny, totálky sú odrby ale to vieme. Jediný raz čo som nedostal plnenie, bol Allianz z PZP. Toť moje skúsenosti s poisťovňami a to som riešil aj 20 udalostí, keďže mám viac áut vo firme.
  • Catchcash
    Member
    • Dec 2019
    • 170
    •   

    Pôvodne zverejnené od Taur Pozrieť príspevky
    Z coho poistovna ma zisk? Z toho ze sa nic nestane? Urcite nie.
    No prave z toho ze sa nic nestane a ty platis poistne A tie 30 stranove vseobecne podmienky maju urcite vsetky poistovne co si myslis ze nejaka poistovna rada vyplaca plnenie? Vsetci sa vykrucaju kde len mozu Verim tomu ze aj ta Kooperativa to zaplati nakoniec len to skusaju a veria tomu ze sa ti nechce ist na sud. Co sa 99% ludom ani nechce a ani mne by to asi nestalo za tie nervy (podla sumy samozrejme).

    Inac robil som v zaistovni a neviem co by sa muselo stat aby aj tie padli (neviem ci si vedel ale aj zaistovne sa zaistuju medzi sebou este )

    Komentár


    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Catchcash Co by sa muselo stat som ti vymenoval. Ak by prdla nejaka priehrada za x-mld a k tomu nasledne skody za zaplavene majetky a zdravie ... dalsie mld, to zamava s kazdou poistovnou. Ak by sa nahodu stali take udalosti 2-3 v jednom roku, tak sa zlozi aj ta najvacsia.
  • Catchcash
    Member
    • Dec 2019
    • 170
    •   

    Ahojte, nema nahodou niekto nove info z MH SR ohladne uradne overenej kopie zmluvy o havarijnom poisteni? Uz sa to tu riesilo ale nedoriesilo Mne to tiez nechceli overit u notara kedze nemam original zmluvy ale len z mailu vytlaceny navrh kde nie je original peciatka ani podpis. A kedze som to uzatvaral este predtym ako som isiel pre auto tak tam chyba aj ECV, datum prvej registracie a cislo TP (je tam ale VIN tak sa spolieham na to ze aspon toto by im nemuselo vadit).

    Komentár


    • Roman-ba
      Roman-ba komentoval
      Upraviť komentár
      Na čo to potrebuješ? Veď z poisťovne Ti do týždňa pošlú originál..

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      No neposlu, to sa uz vobec neposiela vraj. Aj niekto dalsi (ina poistovna) to tu uz spominal.

    • Roman-ba
      Roman-ba komentoval
      Upraviť komentár
      Aha. A načo to teda potrebuješ? Robím s autami viac ako 25 rokov (hlavne administratívu) a nikdy som to nepotreboval..

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      No koli tej dotácií tam je podmienka ze chcu aby si dolozil overenu kopiu z originalu
  • Catchcash
    Member
    • Dec 2019
    • 170
    •   

    Volal som prave s p. Farkasovou z MH SR a povedala mi ze zatial im dokumenty na preplatenie dotacie poslalo iba 10 ludi. V pondelok maju mat nejaku schodzu aj s odborom legislativy ako sa postavia k tym Havarijnym zmluvam kde ludia maju iba navrhy a nie orginaly zmluv overene notarom. Podla jej nazoru to bude stacit.

    Povedala mi, ze ak mam vsetky dokumenty mam im to poslat na ten mail kde sa maju poslat fotky s nalepkou a pozru to. Ak to bude OK nebude to treba potom ani postou/na podatelnu zaniest.

    Ak to niekto ma a nechcelo sa mu ist koli tomu na postu skuste to poslat mailom - vraj do pondelka to potrebuje cize asi bude tiez nejako viac kol. Ak chcete byt v prvej varke tak to asi treba cez vikend poslat.

    Komentár


    • palo47
      palo47 komentoval
      Upraviť komentár
      Ja som cca 15. apríla hovoril s Judr. Riškom, ktorý má pridelenú agendi dotácie na EBV na MHSR a diskutoval som s ním, či mi uznajú dokument s nadpisom “Návrh zmluvy. Detailne si to nechal vysvetliť a jednoznačne prehlásil, že keď je “navrh zmluvy” obojstanne podpísany, tak je to plnohodnotna zmluva bez ohľadu na nadpis. Doporučil však priložit potvrdenie o zaplatení poistného (napr z IB).
      Inak napr. v Kooperative je možnosť do 2 mesiacov zmluvu bez udania dôvodu zrušiť. Po 2 mesiacoch je už nutná štandartná vypoved 6 týžnov. Zmluva tiež zaniká zo zákona po jednom mesiaci po termine splatnosti a sa nezaplatí ( nutné doplatit tento mesiac kedy eśte poistka platila. Takže vyzerá to na alibizmus zo stany MHSR.
      Ja sa chystám posielat žiadosť o preplatenie v pondelok 20. apríla ale ešte radśej znobu zavolám Judr Riškovi či platí to čo mi povedal.

    • palo47
      palo47 komentoval
      Upraviť komentár
      Ešte prosba na Catchcash.

      Na akú emailovú adresu treba dokumenty k preplateniu poslať?
      V zmluve nie je uvedena.
      Na emobility@mhsr.sk ?

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      Ano ten emobility mail. A ako ma byt navrh podpisany oboma stranami ked ja som to dostal mailom a je to iba od nich podpisane? Nikde tam nie je priestor na moj podpis ci to mam hocikde podpisat len tak?

    • palo47
      palo47 komentoval
      Upraviť komentár
      Predpokladám, že si poistku uzatváral elektronicky cez portál poisťovne.
      Ja som o probléme už vedel (z tohto fóra) a poistenie som uzatváral cez “zmluvného partnera” poisťovne. Ten vytlačil poistku zo svojho konta v poisťovni , podpísal a opečiatkoval a podpísal som aj ja tým sa to stal dokumentom, “ ktorý nesie znaky originálu” a z neho Ti už notár vystaví overenú kópiu. Ak je tam len vytlačený podpis poisťovne tak overenú kópiu odmietne urobiť. Je to trochu “ kocúrkovo” keď zmluva sa dá bez problemev zrušit.
      Ale mozno budú na MHSR rozumní a uznajú sj takúto zmluvu v prípade, že doložíš úhradu. Ale odpustit notárske overnie si ale nikto netrúfne. Mohol by si skusiť zmluvu S vytlačeným podpisom poisťovne podpisať u notára za tvoju stranu (notársky overený podpis) a možno by bola šanca, že to uznajú.
      Ale najjednoduhšie je ísť cez zmluvného partnera.

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      No uz je neskoro nebudem teraz koli tomu zmluvu rusit... Uvidime ako sa k tomu vyjadria ci im to staci ale snad ano duplom koli tej situacii aka je. Potvrdenie o zaplateni im poslem samozrejme

    • palo47
      palo47 komentoval
      Upraviť komentár
      A takuto kópiu vytlačenej zmluvy ti notár overil? Mne to odmietol. Musel som mať s originál podpismi.

      Ale zatial sa javia zodpovední ludia na ministerstve rozumní, takže más šancu, držim palce. V pondelok, utorok sa dozvieš (len dvakrát sa vyspíš].
      Je to neskutočné čo kvôli tým 8000 € musel a šte musí žiadateľ podstúpit. Celý koncept dotácie nebol domyslený čo však je už v SK často pravidlom. Úradník čo písal propozície ani nikdy neuzatváral zmluvu na havarijné poistenie .

    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      Samozrejme ze mi to notar neoveril preto som volal na mhsr a tam mi povedali ze mam poslat co mam ze v pondelok o tom budu rokovat ale pani povedala ze podla nej by to mohlo stacit kedze velka vascina zmluv sa uzatvara takto a sama povedala ze nechcu aby ludia chodili hore dole po notaroch v tejto situácii
  • palo47
    Member
    • Jan 2020
    • 66

    Ozvite sa kto ste už dostali dotáciu na účet alebo viete zodpovedne, že ich niekto dostal.

    Z rozhovoru Catchcash s riaditelkou Farkašovou mi vyplýva, že zatial majú len 10 žiadostí ale žiadnu ešte nepreplatili.

    Catchcash- pochopil si telefonát s Farkašovou tak, že aj na potvrdenie príkazu výplaty dotácie sa musí zísť komisia? Alebo sa zísť iba k problemu zmlúv o poistení?
    Naposledy upravené palo47; 19-04-2020, 12:36.

    Komentár


    • Catchcash
      Catchcash komentoval
      Upraviť komentár
      Maju mat iba stretmutie s odborom legislativy koli zmluvam ziadne komisie by inac nemali byt
  • Taur
    Member
    • Dec 2019
    • 296
    •   

    Mna by zaujimalo ci prisli niekomu dalsiemu zmluvy na podpis tento tyzden, ci to postupuje...?

    Komentár

    • palo47
      Member
      • Jan 2020
      • 66

      Včera som poobede poslal (doporučený list 1 Trieda) žiadosť o vyplatenie dotácie s komplet požadovanými dokumentami (aj notársky overena kópia Návrh zmluvy na havatijné poistenie) A mailom fotka vozilda s nálepkou.
      Dnes ráno mi prišlo mailom potvrdenie že všetky dokumenty sú v poriadku.
      Som zvedavý či dodržia lehotu 20 dní, ktorá je v zmluve o dotácii.

      Kúpil som e-up, stihol som skladovku aj s Eko bonusom. Všetko OK, nemal som nijaké extra predstavy, vedel som presne do čoho idem. Jazda je veľmi príjemná len sedadlá nie sú moc dobré , asi by som nevydržal ani 200 km jazdu. Budem s tým jazdiť najviac trasy 120 km ale prevažne len 18 km. Mne by stacila kludne aj 16 kWh bateria ale nový model batérie a samozrejme za výrazne nižšiu cenu. E- up by mohol mať tý o cca 100 kg vyššie užitočne zaťaženie a mierne nižšiu spotrebu. Nabijanie ma netrápi len zásuvka v noci.

      Problém som však mal s aktiváciou e-SIM ktorú používa We Connect. Ale v podpore VW to vyriešili behom dvoch dní (predajca si s tým nevedel rady).

      Stále ale nie som schopný spojazdniť aplikáciu maps+more. Nepozná BT vozidla hoci audio a telefón cez BT idú bez problémov. Zas to asi bude nieco s aktivaciou tejto služby vo vozidle ( musí byť súčasťou konfigurácie vozidla tomale údajne je).

      MÁTE SO SPOJAZDNENÍM maps+more NIEKTO SKÚSENOSŤI?

      Inak We Connect je dosť jednoduchá aplikácia na to, že po 3 rokoch je nutne za ňu platiť VW 99,- €

      Komentár


      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Ja mam opacny problem, Maps & more som sparoval s telefonom a funguje normalne zato Skoda connect (ekvivalent we connect) mi isiel na zaciatku ale mal som problem ze mi nesla na druhom telefone appka tak mi nieco poradili a odvtedy mi to nejde uz 3 tyzdne a stale to riesia developeri...mozno by si sa mohol spytat co s tym ten VW support urobil a ja to poviem Skodovakom

      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Tie poplatky sú cena za VW. Škoda mi uviedla na faktúre 10 rokov v cene používanie apiek, či už tej v aute alebo vzdialeného prístupu. A pritom používam Maps&More pre VW, lebo Škodovka svoju apku ešte nemá.

        Pri prvej aktivácií aplikácie si spomínam, že sa muselo nielen spárovať Bluetooth s vozidlom ale ešte sa párovala aplikácia s rádiom - nejakým kódom ale všetko bolo intuitívne buď na rádiu alebo v apke zobrazené. Bez toho nešli ani sťahovať mapy do apky.

        Škoda tých pidikoliesok na VW a zvláštneho rozmeru pneu, čo malé 15" pneu len predražuje.

      • Ivo Redaj
        Ivo Redaj komentoval
        Upraviť komentár
        Mne funguju obe appky uplne bez problemov.. ziadne nastavovanie... stiahol som, spustil, potvrdil kod a vsetko fici... Ano, na zaciatku mi museli na podpore VW aktivovat e-SIM, ale to sa spominlao aj v tej aplokacii, takze som tam hned volal a na druhy den to uz bolo aktivne... potom uz bez problemov
    • palo47
      Member
      • Jan 2020
      • 66

      Vďaka za skúsenosti. U mňa ale neie je ako párovať appku maps+more pretože appka nevidi vôbec rádio. Pritom audio a telefon sa dal bez problemu spárovať s rádiom na prvý šup.
      Cena We Connect po troch rokoch je neprimeraná. Uvidím čo dokáže maps+more a ak bude mať časovanie vyhrievania a nabíjania tak viac ma We Connect po 3 rokoch nezaujíma. Maps+mote bude okrem aktualizácie máp fungovať stále. We Connect je začiatočnícky SW.
      Ja som jednoznačne chcel VW. Dizajn e-up mi omnoho, omnoho viac vyhovuje, je aj viac nadčasový, veď už má 11 rokov.
      15 kolesá sa mi na tak malom a vyslovene užitkovom aute zdajú úplne primerané, nebol problem si priplatiť za väčšie. Na naše cesty je profil 65 podľa mňa dobrá volba.
      Ako som spomínal mohli viac zainvestovať do sedačiek.

      Komentár


      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Maps & More ti nepomoze to je len nahrada infotainmentu kde vidis udaje o aute ked si v aute. Co sa tyka nastavovania klimatizacie na dialku, pripadne nabijania na to je druha appka We connect (pre VW). Iba s tou sa vies dialkovo pripojit na auto.

      • 1fisker
        1fisker komentoval
        Upraviť komentár
        píšete mimo tému

      • palo47
        palo47 komentoval
        Upraviť komentár
        Tak už funguje maps&more. Stačilo vymazat telefom v bluetooth infotaimentu e-up (v rádii) a nasledne znova spárovat.
        Doporučujem Catchcash si túto aplikáciu dôkladne odskúšať. Obsahuje všetko dôležire (aspoň pre mňa) čo je vo We Connect. Čo chýba:
        - pristup z ľubovoľnéhomiesta kde je mobilná sieť. Maps& more funguje len pri zapnutom zapaľovaní a zapnutom rádiu a v dosahu BT rádia tj prakticky v aute
        - stavové informácie o aute, poloha, uzamknutie, okná kapoty. To mi absolutne nechýba, nemám zatiaľ alzheimera

        Inak je použivanie Maps&more omnoho uživateľsky príjemnejšie lebo sa okamžite aktualizuje. To lagovanie dlho trvajúce synchronizovamie a aktualizovanie We Connect je veľmi nepríjemné. Mám dojem, že ide o archaicky projekt stary cca 10:rokov ktorý sa VW snaži zubami nechtami udržať pri živote a ešte zan aj účtovať 100 € ročne. Asi aj tie servery na ktorých službu prevádzkujú su asi nejaké vykopávky. Ja doma pre Internet vecí použivám free web IFTTT a tam to funguje velmi prijemne.

        Inak ale e-up, hoci je to auto z 2013 (základ dokonca z 2009) je VYNIKAJÚCE. mestké auto, jazdenie je velmi prijemne. Škoda že nie je aj 3 dverová verzia nastupovanie/ vystupovanie by bolo o rád lepšie. Ako som už spomínal mne by do mesta bohato stačia aj 16 kWh baterka, ale tá nová, ciže nie 186 člankov ( 83S 2P) ale. 83 clankov (83S 1P) asi by to ale malo dopad aj na dymamiku (max prúdové zaťaženie). Ak by bola zodpovedajúco nižšia cena, tak by som oželel aj menšu zivotnosť a menší max výkon. Ale bez dotácie by som súcasne e-up nikdy nekúpil.
        Na dlhé jazdenie mimo mesta mám 2TDI, EUR5. Myslím, že pre mimomestké jazdenie je toto 8 rokov staré auto slušne ekologicke, CO2 má veľmi dobre hoci na úkor NOx ale mimo mesta NOX je dokonca užitočné, časom sa premení na dusikaté hnojivo a trávicka okolo ciest bude zelenšia a lepšie rásť. A 160 koní ťahá výborne.
        Naposledy upravené palo47; 25-04-2020, 14:24.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Ved ja pouzivam maps & more ale skus mi prosim vysvetlit ako cez nu zapnem klimatizaciu na eialku ked funguje iba v aute we connect potrebujem prave na toto a skoda to ma predplatene na 10r takze za to nebudem platit nic a uz som radsej ticho lebo nas kolega zmaze ze piseme mimo temu

        PS bez dotacii by som ho nekupil ani ja

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Asi tak. Niedost ze sa natahujete Skodovak a Wolkvagenakom kto ma vacsi na webe venovanemu Teslam, ale este aj v uplne zlej teme.
        A mne v tejto teme nikto neodpovie ci niketo dalsi zo schvalenych dostal dotacnu zmluvu na podpis, aby som vedel ci aj ja kupim v dohladnej dobe. Alebo mozno nikto uz 2 tyzdne nedostal, takze sa to nehybe...
    • Ivo Redaj
      Junior Member
      • Apr 2020
      • 13

      V utorok som poslal mailom vsetky podklady na adresu emobility aj s fotkami nalepky na aute, v stredu ranomi prisla odpoved, ze vsetky dokumenty su v poriadku a ze ich mozem poslat postou, ale aby som nezabudol dat overit technicak a zmluvu o havarijnej poistke a pre istotu prilozil aj potvrdenie o zaplateni poistky. Poistku som si robil cez internet, ale na MsU, kde overuju dokumenty, nemali problem s overenim aj takejto zmluvy. Vsetko som to este v stredu poslal 1.triedou.. takze uz len cakat na vyplatenie dotacie
      BTW, kupil som e-Up

      Komentár

      • Ivo Redaj
        Junior Member
        • Apr 2020
        • 13

        Pôvodne zverejnené od Ivo Redaj Pozrieť príspevky
        V utorok som poslal mailom vsetky podklady na adresu emobility aj s fotkami nalepky na aute, v stredu ranomi prisla odpoved, ze vsetky dokumenty su v poriadku a ze ich mozem poslat postou, ale aby som nezabudol dat overit technicak a zmluvu o havarijnej poistke a pre istotu prilozil aj potvrdenie o zaplateni poistky. Poistku som si robil cez internet, ale na MsU, kde overuju dokumenty, nemali problem s overenim aj takejto zmluvy. Vsetko som to este v stredu poslal 1.triedou.. takze uz len cakat na vyplatenie dotacie
        BTW, kupil som e-Up
        este som zabudol... tie nalepky co poslali su hrozne... dal som si teda u kamaratky v reklamke vyrobit take iste, ale s vyrezanymi pismenkami.. teda, ze ostanu nalepene iba pismenka a to logo auticka... ak by mal niekto zaujem, dajte vediet a zistim cenu

        Komentár

        • Taur
          Member
          • Dec 2019
          • 296
          •   

          Prisla niekomu zmluva na podpis tento tyzden, ci ziadny postup?

          Komentár


          • JurekH
            JurekH komentoval
            Upraviť komentár
            Mne dnes prišla podpísaná zmluva z ministerstva aj s nálepkami. Na podpis som ju posielal asi 3 týždne dozadu. Vyzerá, že sa to hýbe.
        • palo47
          Member
          • Jan 2020
          • 66

          Nech nás nejak prehodí do inejho vlákna ale ja by som túto temu už chcel ukončiť.
          Pre mňa je oveľa jednoduhšie a pohodlnejšie použiť oveľa modernejšiu zplikáciu Maps&More ako We Connect. Viem si naplánovať zapnutie klimatizácie keď z auta odchádzám. V 99% prípadom viem dostatočne presne kedy sa do auta vrátim. A pridám nejakú rezervu, pri mestkých jazdách par stoviek Wh nie je kritické.

          Možno by som využil WeConnect keď by mi auto uktadli, ale súčasní zlodeji su už veľmi zdatní.

          Komentár

          • miso
            Junior Member
            • Mar 2020
            • 10
            •   

            prišla niekomu kto už odovzdal všetky potrebne dokumenty na vyplatenie dotácie aspoň nejaká info? poslal som to všetko 24.3 a ani len nejaká info či to vôbec dostali.

            Komentár


            • Catchcash
              Catchcash komentoval
              Upraviť komentár
              Niekto tu spominal, ze hned na druhy den na to ako to poslal postou mu dosiel mail ze maju vsetko potrebne ak sa nemylim. Skus prezriet starsie prispevky. Ja sa snazim tiez dopatrat k nejakej info. Dnes som sa napriklad dozvedel ze p. Farkasova zajtra na ministerstve konci.

            • palo47
              palo47 komentoval
              Upraviť komentár
              Ja som posielal poštou 1. trieda žiadosť s dokumentami v pondelok 20. apríla. A mailom foto nálepky so žiadostou o info či je všetko v poriadku. Myslím v stredu 22. aprila prišla krátka sprava, že zaslané veci sú v poriadku.
              Peniaze ešte nedošli, podľa zmluvy na to majú 20 pracovných dni

            • miso
              miso komentoval
              Upraviť komentár
              Tak podarilo sa mi tam dnes dovolať, že vraj ak ma ne-kontaktovali, tak pretože to je v poriadku, ale sľúbili že sa mi na to pozrú a dajú mi vedieť. Tak čakám Ďalej

            • Catchcash
              Catchcash komentoval
              Upraviť komentár
              S kym si volal prosim ta? Lebo ja som sa dovolal sekretarke s tym ze robia z domu a mam im napisat mail

            • miso
              miso komentoval
              Upraviť komentár
              najprv sekretárke a ta ma odkázala na pána Krajniaka, či tak nejak, že dnes po jednej mam skúsiť zavolať na 02/48541636 už to tu raz niekto dával toto číslo že tu budu koncom apríla poskytovať viac info.

            • Etheriel
              Etheriel komentoval
              Upraviť komentár
              ja som to niesla 18.3. osobne na podatelnu a dnes teda prisla vyplatena dotacia. Takze nieco ocividne procesuju.

            • Catchcash
              Catchcash komentoval
              Upraviť komentár
              Etheriel gratulujem asi si prva mne povedali dnes ze asi nebudu stihat 20 dnove lehoty ale ze funguju tak vraj sa netreba nicoho bat

            • Etheriel
              Etheriel komentoval
              Upraviť komentár
              Catchcash dakujem, ja uz som ani nedufala, uz som cakala ze aky problem bude. Takze vlastne taky mensi srdcovy infarkt dnes, kedze mne ani mailom nedali vediet ze je to v poriadku.

            • Catchcash
              Catchcash komentoval
              Upraviť komentár
              Etheriel mne hovorili ze davaju vediet tak si viem predstavit to prekvapenie Aj castejsie by take mohlo byt ty si tusim hovorila ze si nemala notarom overenu kopiu havarijnej zmluvy dobre si pamatam? Ja mam ten isty problem to si myslim ze je jedina vec koli ktorej by mohli mat nejaky problem aj ked sa vyjadrili ze by to malo byt OK. Ale malo by neni 100% takze uverim ked budu peniaze na ucte

            • Etheriel
              Etheriel komentoval
              Upraviť komentár
              Hej, mne to notar nechcel overit, ale poslala som im k tomu cestne prehlasenie preco a este aj kopiu zelenej karty - tej finalnej co ti dojde po zaplateni a nie tu docasnu co davaju k zmluve.

            • Catchcash
              Catchcash komentoval
              Upraviť komentár
              Ale zelena karta nema nic s havarijnym poistenim ci si to mala v baliku v ramci jednej zmluvy?

            • Etheriel
              Etheriel komentoval
              Upraviť komentár
              v jednom baliku, PZP, havarijna aj financna strata.

            • Catchcash
              Catchcash komentoval
              Upraviť komentár
              Tak potom sa to da pochopit ja to mam zvlast takze by im to bolo nanic Dufam, ze do toho nebudu moc rypat poslal som im aj vypis z uctu, ze som to zaplatil

            • ToMiLeaf
              ToMiLeaf komentoval
              Upraviť komentár
              No mne už auto stojí mesiac na centrálnom sklade a zmluva nikde. Môžem auto prevziať alebo fakt treba čakať na podpis zmluvy?
              Žiadosť som po doplnení posielal 26.3.

            • Miroslav Rojko
              Miroslav Rojko komentoval
              Upraviť komentár
              Ako tu bolo už x-krát napísané, auto je možné kúpiť po podaní žiadosti. Netreba čakať na schválenie.
          • Raza
            Junior Member
            • Apr 2020
            • 19

            Zdravim.dnes mi prišla dotácia na účet kompletné doklady zaslané 20.3

            Komentár


            • 123456789
              123456789 komentoval
              Upraviť komentár
              Dobry den. Ako ste vydokladovali havarijne poistenie. Mali ste overenu zmluvu alebo ste zaslali navrh na uzavretie z internetu?
              Momentalne zapasim s poistovnou aby mi vystavili papierovu zmluvu tak, ako to vyzaduje ministerstvo a zatial je otazne ci mi to nestandardne vystavia.

            • Catchcash
              Catchcash komentoval
              Upraviť komentár
              Ja som dal iba navrh a ked som tam volal mi povedali ze by to malo byt v pohode. Tak cakam

            • palo47
              palo47 komentoval
              Upraviť komentár
              Ja som tiež zaslal 20.marca a potvrdené, že sú OK. A dnes 4. mája stále nič nedošlo na účet. Ale dobrá správa, že niekomu to už došlo takže asi sa dockám.
          Pracuje...
          X