Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Nová dotácia na elektromobily - 8000 eur cez www.chcemelektromobil.sk

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • jojac84
    Member
    • Feb 2020
    • 43

    Je niečo nové s dotáciami? Myslím s tými, čo sa na MHSR schválilo v druhom kole a ešte nie sú zmluvy. Len že či niekto nevie, či bude dotácia na 100% keďže naposledy sa vyjadrili že vôbec nevedia čo bude ďalej. Nechcem tam stále vyvolávať tak sa pýtam, či už nemá niekto aktuálnejšie informácie ako od posledného razu čo sme to tu preberali

    Komentár


    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      Vzhladom na to, ze vcera v spravach vravela vlada, ze musi skrabat kde sa da peniaze na dotacie miezd zamestnavatelom kym pridu tie prasule z EU a nase dotacie emobility idu zo statneho rozpoctu nie EU, tak neverim ze sa s nimi aktualne pohneme.

    • 123456789
      123456789 komentoval
      Upraviť komentár
      Som tiez v druhom kole schvaleny. Prave som pisal Karolovi Galekovi a on mi obratom odpisal ze buduci tyzden mi pride zmluva.
      Opatrenie o pozastaveni sa tyka iba tych ktori este nepresli schvalenim na komisii. Ostatni zmluvy dostanu. prve aj druhe kolo schvalovania.

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Pred chvilou hovorili, ze zajtra na Slov1 v zakrute po 17:00 budu hovorit o dotaciach na elektromobily.
  • jojac84
    Member
    • Feb 2020
    • 43

    Keby tie peniaze prišli aj o rok, len nech prídu. Dať za auto 8000 navyše by mi urobilo škrt cez rozpočet. A vycúvať sa z toho nedá keďže som už zložil zálohu. Ešte 2 týždne spätne ma pán zo SIEA na 100% ubezpečoval, že dotácia bude na 100% a že už môžem zaplatiť zálohu a aj kúpiť auto keď už bude vyrobené a zrazu je všetko inak...

    Komentár


    • Taur
      Taur komentoval
      Upraviť komentár
      pán zo SIEA mieni virus meni. Ak som to ja spravne pochopil SIEA len robi obsluzny servis pre MH, tam o vsetkom rozhoduju, cize ohanat sa tym ze jeden pan zo SIEA povedal je zial malo platne. Drzme zi palce nech nam to dobre dopadne...
  • Miroslav Rojko
    Senior Member
    • Nov 2016
    • 1314
    •   

    Tie dotácie 6 mil € sú pre štátny rozpočet zrnko piesku. Veď len jeden posledný obchod Zderu za "len" 6-násobné ceny (to sa krotili lebo vírus, inokedy 20-násobné) okradol kasu o 30 mil. €. teraz idú firmám preplácať náklady na hrubé mzdy za miliardu € mesačne. A to sú len výdavky navyše. Štátny rozpočet SR je 40 miliárd €. A koľko miliárd sa kupujú veci len preto, lebo ... (stíhačky), aby sme plnili nejaké kritériá 2% z rozpočtu a iné medzinárodné záväzky, čo sú len zbrojárskymi firmami vylobované rozhodnutia.
    Ak toto zrušia, nie je to kvôli tým pár miliónom ale preto, že to chceli zrušiť. K vláde a medzi poslancov vládnej strany sa dostalo aj veľa "expertov" na elektromobily ako sme napríklad preberali toho Kremského či ako sa volal, čo tie nezmyselné články ako analytik OLANO napísal.

    Namotali do toho tisíce ľudí, tisíce ľudí chodilo po úradoch pýtať potvrdenia, hodiny trávilo kompletovaním a vypisovaním žiadostí. Potom kolonáda úradníkov to spisovala a kontrolovala. A toto všetko len preto, že to nemohli urobiť ako predtým - kto kúpi a ešte je v balíčku, dostane. Všetky tieto tisíce hodín ľudskej činnosti a ostatných nákladov teraz hodia do koša ?

    Súčasný minister hospodárstva začal rozprávať o odloženej spotrebe a ako rýchlo sa hospodárstvo zasa postaví na nohy (aj keď vôbec nepadlo, väčšina produktívnych ľudí si nemôže dovoliť prestať pracovať ako tie kolóny úradníkov čo platíme z daní, ktorí aj keď sú horúčavy, pracujú len doobeda).

    Je to zrnko prachu pre štátny rozpočet a zrušiť to by znamenalo napluť všetkým ekologicky zmýšľajúcim druhýkrát do tváre. Prvýkrát napľuli veľa ľudom tým aké stanovili podmienky dotácie.
    [priezvisko]@me.com

    Komentár


    • Marcel Pavlík
      Marcel Pavlík komentoval
      Upraviť komentár
      "začal rozprávať o odloženej spotrebe" - to akože si spomenul na definíciu KAPITÁLU/kapitalizmu?
      a produktívny človek môže prestať pracovať, úradník nikdy, pretože by sa prišlo na to, že je nepotrebný.
      je teraz na mieste otázka, či platí "politika je zhustená ekonomika" ako maučili okolo 1965.
      je zásadný politický problém, že voľby vyhralo a do parlamentu sa dostalo ZOSKUPENIE "disidentov". tí sú dobrí keď sa bojuje. ale nedokážu riadiť obec, mesto, kraj, štát. pretože aby fungovali, potrebujú PROTIVNÍKA. ak ho nemajú, musia si ho vymyslieť.
  • Martinttt
    Junior Member
    • Mar 2020
    • 2

    Napiste mi pls aku Teslu je najvyhodnejsie kupit jazdenku a odkial?Naco si davat pozor pls??dakujeme VAM!!

    Komentár

    • Vilo
      Member
      • Sep 2017
      • 129
      •   

      Tak tu je informácia, že je to pozastavené, ale existujúce zmluvy zostanú platne: https://e.dennikn.sk/minuta/1832691

      Komentár


      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Vilo dik za link. Myslim ze vela ludom odlahlo a v podstate to este dobre dopadlo ak tomu rozumiem tak sa dostanu vsetci uspesni uchadzaci na rad len trosku neskor (ktovie ale kolko bude to "neskor"). Skoda len ze zrusili vyzvu na nabijacie stanice, ktoru mohli teraz cerpat aj sukromnici.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Hadam to nie je prvy april

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        To je sice pekne od nich, ze to pozastavili akoze v nasom zaujme, aby nam stihli vyrobit auta do 12 mesiacov, ale co ti ktorym boli uz auta dodane, alebo by zobrali skladove auta? Mali by priebezne vybavit tych ktory chcu aj pocas korony mat zmluvu vybavenu a nie vsetkych odsunut po korone. Niekto chce teraz, niekomu vyhovuje ze sa to odlozi, ak ma neistu situaciu so zamestnanim, alebo si chce pockat na nove modeli atd. Prose to mali nechat na ziadatelov nech sa rozhdnu ci podpisat, alebo odlozit podpis zmluvy po korone.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Hej mohli radsej dodatkom predlzit lehotu tym co by o to poziadali z dovodov nedostatku aut. Skor si myslim, ze je to koli financiam ale sa to snazili tak propagovat ako ti pomohli Na druhu stranu si auto mozes zobrat a peniaze dostanes podla toho co pisali neskor takze o nic neprides ani ked mas auto na predajni uz.

      • jux
        jux komentoval
        Upraviť komentár
        Taur Uvedom si, ze teraz, ked rozpocet dostava tvrdu ranu, je politicky nepriechodne davat akekolvek dotacie. Chapem a akceptujem to aj ked to postihlo moju rodinu. Auto kupene a slubena dotacia v nedohladne.

      • palo47
        palo47 komentoval
        Upraviť komentár
        Začinam nadobúdať presvedčenie, že celý SK systém dotácii bol jeden velký omyl. Najprv bolo spústy závistlivcov a teraz spústa sklamaných. Realistický odhad hovorí, že ďalšie zmluvy nebudú nikdy podpísané. Bude veľký úspech keď nám o rok budú ako tak fungovať základné funkcie štátu. Aj tí sklamani možno budú o rok radi že majú finačnú rezervu, teda okrem tých, čo už auto v dobrej viere kúpili hoci nemali podpísanú zmluvu, tých mi je ľuto.
        Naposledy upravené palo47; 01-04-2020, 11:23.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        palo47 Tak zase nikto by nemal kupovat auto tak, ze mu neostane ziadna rezerva a toboz nie sa pri tom spoliehat na dotaciu. A ja zase verim ze aj ti co uz auto kupili a este dotaciu nemaju ju napokon dostanu, len ktovie kedy.
        Naposledy upravené Catchcash; 01-04-2020, 11:29.

      • waldok
        waldok komentoval
        Upraviť komentár
        základná otázka: dostal už niekto refundáciu dotácie na účet? Alebo MHSR pozastavilo vyplácanie a ďalšie spracovanie zmlúv ešte pred vyplatením čo i len jednej dotácie? vie niekto?

      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        podľa tej správy to vyzerá, že peniaze na podpísané zmluvy budú posielať

        mne ešte majú prísť nejaké peniaze z recyklačného fondu za prvé dotácie, tam to hádam bude fungovať (aj keď minulý rok už mali dvojmesačné meškania)

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        waldok "Doteraz podpísané zmluvy s vyše stovkou úspešných žiadateľov zostávajú v platnosti, ich žiadosti o vyplatenie dotácie vybavuje MH SR priebežne." Kde tam vidis, ze by malo byt vyplacanie pozastavene?

      • palo47
        palo47 komentoval
        Upraviť komentár
        Vo vyhlásení MHSR je to jasne povedane- dotácie pre podpísané zmluvy sa budú sa vypláť.
        Spomínam si na jeden prispevok ohľadom notárskej kópie poistnej zmluvy na auto, ktorá musí byť prílohou žiadosti o vyplatenie dotacie. Tá pani by už mohla mať dotácou vyplatenú, skús vyhladať a osloviť.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Dnes som jej pisal a este sa neozvala

      • 123456789
        123456789 komentoval
        Upraviť komentár
        Iba pre doplnenie. Ako som uz pisal aj do otazky vyssie.
        Ti ktori su schvaleni v druhom kole schvalovania ale este nedostali zmluvu ju dostanu. Ich sa toto opatrenie a pozastavenie netyka.
        Tuto informaciu mam od pana Galeka ktory mi k velkej spokojnosti odpisal promptne na moj email kde som sa na to pytal.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        123456789 A pan Galek je kto? resp. preco jeho odpoved na tvoj email ma byt erudovana vo vztahu k dotaciam? Google mi nasiel iba ze geolog a poslanec za SAS, ale co ma s dotaciami ?

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Taur keby si cital clanok zistil by si ze je statny tajomnik MH SR

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Catchcash Uz som sa medzitym dopracoval aj k precitaniu clanku a zistil ze je stastny tajomnik. Tak dufajme ze vie co hovori v maili, lebo v clanku hovori len o podpisanych 100, nie o schvalenych 200.

      • stopo
        stopo komentoval
        Upraviť komentár
        Dakujem "123456789" za kontakt na statneho tajomnika.

        Moja otazka:
        Dobrý deň pán Galek,
        na stránke mojelektromobil.sk som sa dočítal, že dotácie na kúpu elektromobilov a plug-in hybridných vozidiel sa aktuálne pozastavujú.
        Uvedomujem si, že situácia kvôli chorobe COVID – 19 je aktuálne veľmi vážna, avšak rovnako som sa na danom webe dozvedel aj informáciu, že už podpísané zmluvy platia a nevzťahuje sa na nich pozastavenie.
        Rád by som sa opýtal, ako to bude s mojou žiadosťou číslo FOZ_X_01000000_XXXX (ale aj inými v podobnej situácii), ktorá už bola schválená v druhom kole komisiou, avšak zmluva mi ešte nebola doručená.
        Vzťahuje sa pozastavenie dotácií aj na môj prípad alebo sa na môj prípad nahliada ako v prípade už podpísaných zmlúv?


        Odpoved:
        Dobry den, zmluvy ktore presli komisiou su pripravene a rozosielane na podpis. O vyjadrenie k stavu vybavenia môžete poziadat pani Farkasovu riaditeľku odporu priemyselného rozvoja: Andrea.farkasova@mhsr.sk

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Pani Farkasova na otazku ako to vyzera s mojou zmluvou ktora presla komisiou a v druhom zozname ziadosti ktore vydalo MH svieti ako schvalena mi odpisala:

        Prajem Vám príjemný deň,

        V súčasnosti je dotačný projekt na podporu nákupu elektromobilov pozastavený z dôvodu celosvetovej pandémie CODID-19. Z uvedeného dôvodu nie je možné udať exaktnú predikciu aké dôsledky nastanú a aké ďalšie opatrenia, aj v súvislosti s dotačnými projektami, bude nevyhnutné prijať. Avšak na základe aktuálnych informácií, ktoré Vám môžeme poskytnúť, tak celý proces, vrátane zaslania návrhu zmluvy o poskytnutie dotácie aj s následným vyplatením dotácie, čo sa týka aj Vašej žiadosti, by mohol byť zrealizovaný v období jún-júl 2020.

        S pozdravom

        Andrea Farkašová

        ------------------------
        Takze asi tak, Nuz trochu inak ako p. Galek, Cert aby sa z nich vyznal.
        Naposledy upravené Taur; 02-04-2020, 07:55.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Taur kedy ti odpisala toto? Lebo naozaj to tak bolo a len vcera rozhodli na dalsom postupe teda info og Statneho Tajomnika moze byt novsia a ona o tom este nevedela v dobe pisanie mailu.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Catchcash Ako veduca odboru pochybujem zeby nebola pri takom rozhdovani a napisala mi to dnes rano. vzhladom na cas mozno ako prve po prichode do roboty, hned po zapnuti kavovaru, ak zaciaju o 7:30 Otazku som jej pisal vcera vecer okolo 22:00, takze promptna odpoved.

        > Od: "Farkasova Andrea" <Andrea.Farkasova@mhsr.sk>
        > Dátum: 02.04.2020 07:33

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Nuz tak potom tomu nerozumiem

      • jozefSk
        jozefSk komentoval
        Upraviť komentár
        stopo - nemohol by si sa tajomníka opýtať, či si môžeš kúpiť auto, keď si v druhom kole schválený, ale ešte nemáš zmluvu, či Ti nebudú robiť problém s vyplatením dotácie?

      • leo
        leo komentoval
        Upraviť komentár
        Tu je to aj priamo od MHSR
        https://www.siea.sk/podpora-kupy-ele...ude-vyhlasene/

      • 123456789
        123456789 komentoval
        Upraviť komentár
        Doplnim este info, kedze som sa teda prave dnes 03.04.2020 informoval u pani farkasovskej ohladom mojej zmluvy. nech mi potvrdi info od pana Galeka.

        Prajem Vam prijemny den,

        Vasa zmluva bude v priebehu buduceho tyzdna zadministrovana, pred jej odoslanim Vam bude zaslany notifikacny email.

        S pozdravom
        Farkasova

        Odoslané z iPhonu

        Dňa 3. 4. 2020 o 11:49 užívateľ xxx <xxx@gmail.com> napísal:

        
        Dobrý Den Pani Farkasova,

        Kedze sa internetom siria rozne aj protichodne vyjadrenia ministerstva a SIEA.
        Mozete mi prosím potvrdit informáciu od Pana Galeka ze moja zmluva je pripravená a nabuduci tyzden ju obdrzim postou?

        ( FOZ_2_01000000_xxx ) xxxxx

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        123456789 Na tu istu otazku mi vcera rano odpovedala ze az v juni-jul sa to najskor pohne, vid moj komentar #200.18 kusok vyssie. Tak vcul bud mudry.
        V komplet zozname co vydali po druhom zasadani komisie pri mojej ziadosti je ze schvalena.
        Ty si mal schvalenu na prvom zasadani komisie ci druhom?

      • 123456789
        123456789 komentoval
        Upraviť komentár
        na druhom.
        V zozname ziadosti https://www.mhsr.sk/uploads/files/SZdf4G7Q.pdf je uvedene : FOZ_2_01000000_0*** - *** *** - BEV 8 000 SCHVÁLENÁ 9.3.2020

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        123456789 Tak potom by ma zaujimalo podla coho vyberaju z toho zoznamu ktoru schvalenu spracuju na buduci tyzden a ktore mozno jun/jul. To co za protekcie?
        Ci spravny postup je najprv sa opytat tajomnika Galeka na svoju ziadost o ktorej konkretne on nema paru, ale povie ze bude vyabvena ked bola schvalena a potom sa opytat ci pravda ked ze on povedal ze ano, tak uz na MH nemozu cuvnut bo tajomnik povedal tak rychlo vybavia ?
        Tiez som sa jej konkretne pytal na moje cislo ziadosti z toho zoznamu ako ty kde je schvalena.
        FOZ_8_01000000_0XXX - BEV 8 000 SCHVÁLENÁ 9.3.2020
        Jediny rozdiel vidim, ze ty mas FOZ_2_01 a ja FOZ_8_01 , ale to je len cislo pri registracii, typujem ze to cislo oznacuje kraj. To nemoze hrat rolu.

      • stopo
        stopo komentoval
        Upraviť komentár
        tak ja neviem tiez som pisal najpr statnemu tajomnikovy. ten odpisal "zmluvy ktore presli komisiou su pripravene a rozosielane na podpis"

        a potom som pisal farkasovej a ta mi napisala "dovoľte mi informovať Vás, že v súčasnosti je dotačný projekt na podporu nákupu elektromobilov dočasne pozastavený z dôvodu celosvetovej pandémie CODID-19.

        Na základe aktuálnych informácií, ktoré Vám môžeme poskytnúť, tak celý proces, vrátane zaslania návrhu zmluvy o poskytnutie dotácie, by mohol byť zrealizovaný v období jún-júl 2020."

        Napisala mi to dnes. Tak ako to v skutocnosti je?



        DOPLNENIE:
        Dostal som doplenie ifromacii od pani Fakrasovej
        Doplnim informaciu: Zmluvy budu administrovane priebezne, mesiac jun/jul by mal byt, po dodani vsetkych potvrdeni z Vasej strany, uz ukonceny proces, vratane refundacie financnych prostriedkov.
        Naposledy upravené stopo; 03-04-2020, 14:50.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Cize ak tomu dobre rozumiem, napr. moju zmluvu podpisu mozno buduci tyzden, nozno v maji podla toho ako pride na rad, ale aj keby som im ju hned na to vydokladoval na preplatenie, tak prachy vyplatia tiez priebezne resp. asi az v juni/juli.
    • nemo
      Senior Member
      • Oct 2015
      • 562
      •   

      Dnes mi prisiel mail od SIEA "Výzva na doplnenie žiadosti". Mam to dodat do 10 pracovných dní od doručenia e-mailu. Ziadost som posielal ako PO dna 16.1.2020.

      Komentár


      • Roberto
        Roberto komentoval
        Upraviť komentár
        aj mne prislo a este vysvetlit nesulad v cestnom prehlaseni v zdravotnej poistovni... zistil som ze mam nedoplatok 0,16 € za rok 2009.... ze vraj to budu posudzovat individualne, ze oni nevidia v akej vyske mame nedoplatky a ze male nedoplatky budu posudzovat individualne, inak povedane, nebude to prekazka k schvaleniu dotacie. Tych 10 dni staci napisat ze nestihas a je to v pohode, len ich o tom musis informovat. Pisu to aj v tom emaily.
    • miso
      Junior Member
      • Mar 2020
      • 10
      •   

      Ahojte,
      mam na predajni bielu škodu e-citigo vyrobená v marci pripravená na predaj aktuálne ale moja žiadosť nebola ešte schválená MHSR a ostala aj na MHSR pri aktuálnej situácii sa k dotácii možno dostanem až o rok možno neskôr preto by som ju rád ponúkol buď na výmenu za nejakú ktorá je/bola plánovaná koncom roka, alebo odstúpil úplne cena na nej je 17800€ s DPH zaplatil som za ňu 2500€ rezervačnú zálohu.

      Komentár


      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        To co mate vsetci s tou bielou farbou? Preco vacsina EV je bielych?
        miso Spartakus sa minule srdil, ze Catchcash mu vyfukol bielu shitygo, tak skus ponuknut jemu, alebo sa ti aj sam prihlasi a vymeni za eup, ktory ma objednany.

      • Wilo
        Wilo komentoval
        Upraviť komentár
        Biela je zakladna farba ktora je vzdy gratis. Vacsina ludi neriesi farbu auta az tak vyrazne. Najma ak za akukolvek inu maju zaplatit 500€. Biela je istota A nevidno na nej ak ti niekto obucha dvere na parkovisku.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Hej a tych 500e potom daju do roka za umyvanie auta lebo kazdu spinu vidno. A za tych 500 je metaliza ktora je odolnejsia ...

      • Spartakus
        Spartakus komentoval
        Upraviť komentár
        Taur, ano srdil som sa, ze mi ju vyfukol, ale to bolo len tak. No ale asi zacnem nad tym tusim aj ja rozmyslat. Biela mne nevadi. Ja si umyvam auto doma s vapkou.

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Tato biela v kombinacii s ciernou nevyzera zle a tusim je to tiez priplatkova ale nie za 500. Bez priplaku maju tu hnusnu zltu Skodovaci a Spartakus zober dobra cena to je. Ja som za moju dal 18520 a teraz vlastne uvazujem preco stala viac ked tam niesu ziadne priplatky jedine ze by to bolo z druhej varky kde ecobonus bol mensi, alebo jednoducho chceli na tom aj oni cosi zarobit

      • palo47
        palo47 komentoval
        Upraviť komentár
        Biela je konzervatívna, nestárne ako niektoré módne farby. Ja mám biele 8 rokov a umývam len občas obvykle len boky metličkou a dvomi kýblami vody. Stojím vonku a umýva aj dážď ale raz za rok Turttle s teflonom

      • Roberto
        Roberto komentoval
        Upraviť komentár
        Ja mam objednanu niekedy na leto, farbu vies zmenit este... ale cena je vyssia, cca 20500 s DPH. Ja by som tu tvoju mozno zobral. Je to aktualne este? Je to pre moju mamu tak by som sa jej spytal...Ja verim, ze tu dotaciu dostanem, aj ked neskor.

      • stopo
        stopo komentoval
        Upraviť komentár
        Mne sa podaril celkom dobry kusok, mam objednane v cesku (cize o dost lepsia vybava) a uz som vyplatil celu cenu za vozidlo (je teraz super kurz). A celkova cena vratane dane (ktora sa plati na slovensku) a prepisu auta na slovensko je 17 700e. Podotykam ze som platil cennikovu cenu za auto bez akejkolvek zlavy. A pre tych co by chceli nadavat preco som uz niekomu vsetko vyplatil, tak je to preto ze sa s danym autosalonom (a ludmi v nom) dobre poznam a nie je to prve auto co som tam kupoval.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Ja som mal biele 2x pozicane a trebalo zakazdym umyvat pri vrateni. Spredu hrozne vsetky musky vidiet co naberies. A co sa tyka modnosti su aj ine farby co nevychadzaju z mody strieborna, cierna ... urcite by som si nedal nejaku pastelovu, alebo svieriacu ci inu farbu. Ale celkom by som sa dokazal zmierit s tou nepriplatkovou zltou metalizou 208icky. Dokonca celkom dobre vyzerala kombinacia zlto-cierna v konfiguratorem ale ktovie aka je nazivo ...

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Ja osobne by som farbu riesil pri inom aute nie mestskom co budem chodit do roboty a deti na kruzky vozit. Tiez som mal inu objednanu ale ked neni nezrutim sa z toho ked naozaj nevyzera az tak zle. Ale ano musky som si vsimol po prvej jazde od predajcu domov

      • miso
        miso komentoval
        Upraviť komentár
        Som fanúšik elektromoblity a pracujem aj v tomto odvetví, Škodovku som si chcel kúpiť od kedy ju oznámili tj dlho som na ňu čakal keď prišli dotácie zistil som že by som vedel kúpiť vďaka dotácii nielen pre seba ale aj do firmy. tu pre seba mam už doma bol som v prvej vlne a mam aj zmluvu podpísanú. tu na firmu som síce bol v TOP5 rýchlych prstov aj skompletizovanú žiadosť som podal medzi prvými ešte 20.12, ale firmy sa naťahovali a MHSR ju ma na stole už od začiatku februára ale do dnes sa neboli schopný pozrieť ani na jednu firmu. všetko sa naťahuje a moje cacheflow aj spolu so zníženými obratom a zvýšenými výdajmi mi dava zabrať do toho oznámenie že to čo sa naťahuje sa bude ťahať aj celý rok plus banky sa rozhodli firmám nepožičiavať aj keď som za 5 rokov fungovania firmy nečerpal ani len povolene prečerpanie a vždy mal všetko vyplatené. Proste nieje to jednoduché rozhodnutie ale okolnosti ma donútili vzdať sa predstavy že si tu citigo kúpim aj do firmy aspoň nie v najbližších mesiacoch. Teší ma to malé žihadlo čo máme doma hlavne manželka konečne stratila zábrany so šoférovania a začala byť vďaka citičku sebestačná v mobilite. Biela farba bola super pre firemné autíčko preto ta farba, to čo mam doma je zelená kiwi.

      • Wilo
        Wilo komentoval
        Upraviť komentár
        Taur neni pravda... zo vsetkych aut co som kedy mal bola biela druha najlahsia na udrzbu. Hned po striebornej. V strede boli cervena a seda. Naopak cierna metaliza a hlboka modra metaliza boli uplne najhorsie. Na tom bolo vidno kazde zrnko pelu a prachu. Ja beriem bielu ako skvele pragmaticke riesenie. Je to elegantne a zaroven bezudrzbove. Neviditelnost tukancov je uz len extra bonus musky vidno na vsetkom v lete Ale leto 2019 bolo na hmyz a zrazky take chudobne ze som za 3 mesiace neumyval ani jedno auto ani raz. Komplet ciste predky aj po nocnych jazdach. Pesticidy na poliach robia svoja...
        Naposledy upravené Wilo; 01-04-2020, 21:26.
    • Miroslav Rojko
      Senior Member
      • Nov 2016
      • 1314
      •   

      Keď to tu čítam, tak sa čudujem tým, čo nechcú Citigo. Mať za také peniaze nový elektromobil s dojazdom 250 km je výhodné aj bez dotácie. Pred rokom to bolo nepredstaviteľné, eUp s polovičným dojazdom a polovičnou výbavou za 21000€ alebo starý 5-ročný Leaf s polovičným dojazdom.
      Mne to pripadá, že väčšina kupujúcich Citigo bola len špekulantov, čo chceli auto skoro zadarmo. Je to výborné auto do mesta aj okolo mesta.

      A cena je bezkonkurenčná - teraz pozerám také štandardné Solax batérie k fotovoltaike, pohybujú sa okolo tisícky bez DPH za 2,4kWh, takže celé auto je presne za cenu samotných batérií.
      [priezvisko]@me.com

      Komentár


      • miso
        miso komentoval
        Upraviť komentár
        Áno máš pravdu, cena je super aj auto je super. možno som špekulant keď som chcel kúpiť auto za to na čo som mal bohužiaľ bez dotácie alebo úveru na to nemám.

      • dango
        dango komentoval
        Upraviť komentár
        Pylontech 3.5kwh vychadza dobre, pokial sa uskromnis s 0.5C nabijacim prudom
    • Mattpro89
      Junior Member
      • Jan 2020
      • 16
      •   

      Tak bol som schválený až v tej druhej várke a dnes mi dorazila do mailu zmluva na podpis
      Potvrdzujem preto to, čo sa písalo hore, že dotácie, ktoré už boli schválené, tak pokračujú.

      Komentár


      • stopo
        stopo komentoval
        Upraviť komentár
        rovnako. tiez aj mne prisla zmluva na mail

      • jozefSk
        jozefSk komentoval
        Upraviť komentár
        rovnako aj ja

      • jozefSk
        jozefSk komentoval
        Upraviť komentár
        v zmluve sa hovorí, že
        1. Zmluva nadobúda platnosť dňom jej podpísania oboma zmluvnými stranami a účinnosť
        dňom nasledujúcim po dni jej zverejnenia v Centrálnom registri zmlúv vedenom Úradom
        vlády Slovenskej republiky.

        takže treba čakať na zverejnenie v Centrálnom registri
        auto už mám na predajni

      • Savi
        Savi komentoval
        Upraviť komentár
        Vyzera to tak, ze ja som az v tretej varke (aktualne na MH SR), tak si budem musiet pockat par mesiacov, pol roka, ci rok na koniec pozastavenia. Dobra sprava je, ze ak tie dotacie nezrusia, tak si mozem pockat na Teslu z Gigafactory Berlin a mozno aj nieco usetrim. Ocakavam, ze tie dotacie zacnu riesit najskor na jesen a potom kym sa podpise zmluva, tak budem mat cas na kupu auta do konca roka 2021. Ten rok a pol este nejako preckam so starym smraduchom. Sak uz aj tak cakam 4 roky na Tesla Model 3, co je to dalsi rok a pol k tomu.
    • jojac84
      Member
      • Feb 2020
      • 43

      Aj mne to už prišlo. Ak som to správne pochopil, tak to stačí iba vyplniť podpísať a poslať im to 4x vytlačené? A čo sa píše do kolonky bankové spojenie? Názov banky?

      Komentár


      • Spartakus
        Spartakus komentoval
        Upraviť komentár
        Áno, názov banky.

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Mne sa zda, ze mailom je len iformativne, pridu postou papiere, tak hadam nic netreba tlacit. Alemozno to zalezi od sposobu podania, kto podal elektronicky ...

        Pre tu srandu jojac84, Mattpro89, stopo ... , ake mate poradove cisla registracie? Ci idu postupne podla toho cisla zo zoznamu schvalenych alebo ako ...

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        treba to vytlacit, postou ti pride to iste oznamenie ale nie 4x zmluva

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Fakt? Som myslel ze pridu podpisane zmluvy ministrom, podpisem ja a ich exempalre im poslem spat. Cize naopak oni podpisu po mne a moj exempalr mi zas poslu nazad? Nejak to komplikuju, co nemaju na toner? Ci aj posta musi zarobit?

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Taur nemozu to podpisat vopred ked si tam este doplnas udaje

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Coby nemohli, ved co tam doplnas okrem cisla uctu co nebolo v ziadosti a prilohach?

      • Catchcash
        Catchcash komentoval
        Upraviť komentár
        Prosim ta keby to mali kazdemu vyplnat...takto poslu jednu zmluvu a nemusia sa s tym natahovat. Aj pre nas lepsie by sme o to dlhsie cakali

      • Mattpro89
        Mattpro89 komentoval
        Upraviť komentár
        Ja mám 334

      • jojac84
        jojac84 komentoval
        Upraviť komentár
        626

      • Taur
        Taur komentoval
        Upraviť komentár
        Ja som medzi vami dvoma, takze neidu podla poradoveho cisla registrcie. Mozno podla abecedy.

      • stopo
        stopo komentoval
        Upraviť komentár
        ja mam 47 a istotne nejdu ani podla abecedy. mne to pride ze idu cisto random
    • jozefSk
      Junior Member
      • Apr 2020
      • 21
      •   

      Dnes mi prišiel mail:

      Dobrý deň.

      Podpisy na zmluvách nemusia byť overené.
      Vozidlo si môžete zakúpiť. Oprávnené výdavky vznikajú riadnym oficiálnym podaním žiadosti.

      S pozdravom

      Tím emobility



      Komentár

      • 1fisker
        Senior Member
        • Aug 2014
        • 1542
        •   

        Dnes som volal s pani Farkašovou, MH SR. Vyzerá to optimisticky, dotácie by mali pokračovať, možno dokonca skôr ako na jeseň.

        Komentár


        • miso
          miso komentoval
          Upraviť komentár
          dnes mala asi horúcu linku, aj ja som s ňou dnes o tom volal a predpoklad bolo že ďalšie schvaľovanie bude v lete. A tam kde mam už podpísanú zmluvu a čakám na peniaze tak to že by sa k tomu mohli dostať v priebehu budúceho týždňa
      • 123456789
        Junior Member
        • Feb 2020
        • 4

        Pridam skusenosti s tym, ako v sucasnosti pocas koronakrizy prebieha prihlasovanie auta.
        Kedze pracoviska policie maju obmedzeny rezim, a skratene strankove hodiny, tak vybavuju iba ludi ktori maju rezervaciu cez internet

        https://portal.minv.sk/wps/wcm/conne...n-inspektorat/

        Odporucam sa predom s predajcom dohodnut na elektronickom prihlaseni aby ste sa tomu vyhli. Pre toto je nutne, aby nebol k autu uz vystaveny techicky preukaz a predajca to vie zariadit ale iba dopredu!
        Dajte si na to pozor lebo ak uz sa raz preukaz vystavi, je nutne ist osobne na ORPZ.
        To je bohuzial moj pripad, kedze som kupil auto ktore bolo uz vyrobene na predajni od niekoho kto odstupil rezervaciu.

        Prisiel som na policiu 40km so vsetkymi dokumentami netusiac o pravidlach ktore zaviedli.
        Otocili ma prec a nieje mozne si ziadny termin rezervovat na mieste ani sa postavit do radu a pockat na vybavenie. Bolo nas tam takych omnoho viac a na nase otazky iba pokrcili plecami.

        Postupne to skusam niekolko dni, ale system rezervacii je tak vytazeny a hlupy, ze ziadne rezervacie nejdu spravit.
        Uz som 3 noci po sebe cakal po polnoci na rezervaciu a tak hlupy system som uz dlho nevidel.
        Rezervacie sa otvaraju po polnoci iba na 4 dni dopredu a na vyber dostavate aj dni kedy nemaju strankove hodiny.

        Absurdny priklad z dnesnej noci : Dnes v noci z 08.04.2020 na 09:04:2020 vam to da na vyber o 00:10 09.04.2020 iba termin 10.04.2020 a 13.04.2020 ale obidva dni ktore vam to dalo na vyber su dni, kedy nemaju strankove hodiny.
        Takze predpokladam ze ked si este dalsi den pockam po polnoci tak sa mozno dostanem k rezervacii na den kedy uz budu mat stranky....

        Teraz ako bonus koli zakazu cestovania dokonca zrusili rezervacie aj ludom, ktori ich mali na dni kedy boli povodne rezervacie ok.
        Z toho dovodu ocakavam problem s tym, sa k terminu vobec dostat.

        Je jasne ze koli koronakrize sa musia niektore veci pretrpiet, ale na taketo situacie mal stat predsa mysliet a mali zaviest nejaku hlupu podatelnu kam clovek posle doklady a napise kam mu maju poslat znacky a technicak. Ved to cele nedava logiku aby prihlasovanie noveho vozidla musel robit clovek osobne.
        Odbural by sa naval na policie a zamedzilo by sa osobnym kontaktom a nic by to nestalo...

        Nehovoriac o tom ze mam uz zaplatenu poistku na auto, ktore nemozem prihlasit, takze platim za nieco co nemozem pouzivat.

        Naposledy upravené 123456789; 09-04-2020, 08:31.

        Komentár


        • Catchcash
          Catchcash komentoval
          Upraviť komentár
          Tak teraz moja skusenost.

          -Na termin som sa prihlasil 2x uplne v pohode (2x koli zelenym znackam inac staci ist raz).
          -Nedavalo mi na vyber terminy ked nemaju strankove hodiny.
          -Vedel som sa prihlasit aj pred polnocou (aj mne na infolinke povedali ze az o polnoci sa pridavaju terminy ale skusil som asi okolo 9:30PM a boli tam). Mozno preto, ze si isiel az o polnoci uz neboli volne lebo to ludia vychytali.

          Ja osobne by som predtym ako idem 40km niekde si zistil na stranke ake su podmienky. Je to tam pekne napisane vsetko. Co sa tyka zrusenia terminu pocas zakazu vychadzania je to podla mna celkom prirodzene. Neviem o tom, ze by bola vynimka na prihlasenie auta pocas tychto dni.

          A auto mozes pouzivat pokial ho mas na prevoznych znackach nie? Aspon ja mam taku informaciu len nemozes ist do zahranicia.

          Ja tie elektronicke rezervacie schvalujem, aspon tam stravis minimum casu.

        • 123456789
          123456789 komentoval
          Upraviť komentár
          Asi si z ineho okresu a maju viac terminov alebo si robil prihlasenie v inej dobe ako posledny tyzden. Ja som tam bol tento tyzden v pondelok a uz v nedelu pred tym boli vsetky terminy vybookovane na cely tento tyzden. Preto som tam isiel bez rezervacie, kedze na stranke mali napisane strankove hodiny a auto prihlasit musim a o tom ze ma nevybavia bez registracie tam nic nebolo. A nie terminy tam nejsu o 9:30PM ale az po polnoci. Ved sedim s notebookom uz 3 dni po sebe a stale to refreshujem. Terminy su tam az nieco okolo 00:07 kedze medzi 00:00 a 00:07 sa vzdy stranka zasekne a neodpoveda a az potom tam naskoci dalsi den.

          Dopredu som stranky a otvaracie hodiny zistoval a na stranke kde je uvedene ze maju strankove hodiny zmenene neni ani doteraz ziadna zmienka ze tie strankove hodiny platia iba pre ludi co sa objednaju dopredu.

          Sam som tak uz cez rezervaciu vybavoval prihlasenie niekolko krat a vzdy fungovalo ako tak. Teraz je to velmi zle.

          Auto nemam na prevoznych znackach. Auto je v predajni a caka na mna kym pridem so znackami. A neviem ako by si obhajoval, keby konkretne tebe zrusili termin ktory si horko tazko po nociach ziskaval. Neni to sice moj pripad, ale viem si to predstavit ked clovek potrebuje nieco vybavit ale hlupo nastaveny system mu to nedovoli a brani mu v tomu.

        • Catchcash
          Catchcash komentoval
          Upraviť komentár
          No som z BA a bol som ta raz minuly stvrtok a tento utorok. Je prava ze minuy stvrtok neboli terminy ked som sa chcel na druhykrat objednat ale presne 21:09 sa mi podarilo zaregistorvat na utorok tento tyzden (viem pretoze mi vtedy dosla potvrdzujuca SMS).

          Co sa tyka tych zrusenych terminov koli nejakemu nariadeniu je pravda ze mohli proaktivne davat nahradne hned ako toto skonci ale to by sme nesmeli byt na Slovensku

        • jozefSk
          jozefSk komentoval
          Upraviť komentár
          popros predajcu, majú svoje kontakty
      • Miroslav Rojko
        Senior Member
        • Nov 2016
        • 1314
        •   

        Pred dvoma týždňami som prihlasoval auto v BA, samozrejme opatrenia boli rovnaké ale na elektronické rezervovanie som zvyknutý niekoľko rokov, inak ani nechodím na DI. Takže tam som nevidel nejaký problém, skôr výhodu, okamžite ma zobrali ako som zadal PIN z objednávky na automate vo vnútri. Veľa termínov bolo obsadených ale dva dni dopredu bolo niekoľko rôznych časov, nemusel som ponocovať.

        Elektronické prihlasovanie nového auta - samozrejme som sa pýtal oveľa skôr ako sa auto vyrobilo alebo bolo dostupné. Jednou z podmienok je aj to, aby importér nielen nevystavil papierový preukaz ale navyše do systémy min.vnútra zadal, že sa auto bude prihlasovať elektronicky. A to je ten problém - už tri roky mohli prihlasovať autá elektronicky predajcovia alebo importér, nikto kde som ja kupoval ani importéri či už Nissan Škoda Hyundai to nemali. Ja veselo už niekoľko rokov prihlasujem a odhlasujem jazdené vozidlá a dá sa cez to prelúskať, aj keď samozrejme systém má svoje muchy a často v evidencii či už konateľov, áut alebo aj zdvojené záznamy fyzických osôb je nejaká nezrovnalosť, čo treba odkomunikovať mailom aby bola operácia elektronicky možná. Ďaľšia výhoda sú polovičné poplatky.

        Väčšina firiem funguje zotrvačnosťou ale u značky s najviac predajmi v SR - Škody by som čakal, že to pre tie tisíce áut čo predá, zabsolvuje jednu registráciu na portáli MV a vyčlení pár hodín času mesačne nejakého jedného pracovníka, čo bude riešiť túto agendu. Ale nie, predajca sa aj informoval u importéra a odpoveď bola, že najbližší rok takúto službu pre zákazníka nepripravujú a všetky autá budú mať papierové technické. Takže nechajte si zájsť chuť na nejaké zjednodušenie.
        [priezvisko]@me.com

        Komentár


        • 123456789
          123456789 komentoval
          Upraviť komentár
          Ocividne pred 2 tyzdami bola situacia ina ako teraz. Na ORPZ kde som prisiel ja ta ani nepustia k automatu ale maju zavrete dvere a pustaju iba ludi ktori maju termin. Ale keby mi dali na vyber termin kludne aj za 2 tyzdne tak som spokojny a pridem inokedy. Ale tento stav kedy nemas termin a neni ako sa k nemu dostat bez ponocovania je absurdny.

        • Miroslav Rojko
          Miroslav Rojko komentoval
          Upraviť komentár
          situácia bola rovnaká - ako píšem mal som termín cez web, pár minút pred termínom treba počkať vonku, veď nato vyžadujú tú registráciu termínu cez web

        • Miroslav Rojko
          Miroslav Rojko komentoval
          Upraviť komentár
          Tiež majú uvedené, že sa odpúšťajú všetky pokuty z omeškania. Tak netreba nadávať na políciu ale nech Ti predajca dá prevozné značky tak ako každý predajca robí a auto si prihlásiš keď bude termín dostupný aj pre Teba. Mne sa ešte nestalo, aby som nedostal na nové auto prevozné značky. A minulý rok som mal prevozky tri mesiace.
      • Roman-ba
        Member
        • Sep 2019
        • 104
        •   

        Pravdou je, že ten systém je veľmi zlý a veľmi často nefunkčný, ja s nim bojujem denne, keďže musím. Ale elektronické časenky sa získať dajú. Problém je v tom že v poslednom kroku objednávky vypíše problém serveru a keď chceš objednávku časenky zopakovať tak Ti vypíše, že si vyčerpal limit časeniek na 7 dní. To je fakt sila pri systéme za niekoľko miliónov. Písal som aj na ministerstvo, že nech s tým niečo robia, odpoveď bola že momentálne sa vybavujú len straty TP a EČ.. Totálny alibizmus. Perlička potom už je, že ešte nedávno keď som zadal požiadavku na časenku do Púchova systém vypísal že taký okres na Slovensku neexistuje.
        Inak stránkové dni majú každý deň, neviem kde si zobral info, že niekedy tam nie sú. Každý deň od 8.00 - 11-00, len v stredu od 13.00 - 16-00.. Jediné zrušené stránkové dni boli včera a dnes, teda 8.4 a 9.4.

        Komentár


        • 123456789
          123456789 komentoval
          Upraviť komentár
          Po niekolkodnovom ponocovani sa mi podarilo rezervovat casenku na dnesny den rano. Myslel som, ze tato absurdnost skonci ale nabrala este absurdnejsie rozmery.

          Prisiel som tam. Zobrali odo mna kolok 66€ a povedali mi, ze nemaju zelene znacky. Tak ze ju musia objednat. Znacka pride za 2 dni.
          Ale musim si spravit novu rezervaciu terminu, inak mi auto neprihlasia a znacky nevydaju.
          Poslat znacky a technicak postou nevedia. Rezervacia terminu na cely tyzden dopredu je vybookovana. Takze ma bude cakat dalsie ponocovanie a snaha rezervovat si druhy termin na buduci tyzden,

          Takze pre vsetkych co ste mi pisali ako je to jednoduche a ako som kde co spravil zle mozem povedat iba jednu vec. Mate stastie ze nejse z okresu DS a neprihlasujete elektromobil v poslednych 2 tyzdnoch. (ked si skusim rezervovat termin v BA napriklad este dnes mi to da na vyber volne terminy na tento tyzden. V mojom okrese je to nemozne.)

        • Catchcash
          Catchcash komentoval
          Upraviť komentár
          9.4. som ti pisal ako reakciu na tvoj prvy prispevok ze tam treba ist 2x koli zelenym znackam Mohol si si dat obycajne ked je taky problem v DS a potom zmenit ked tato situacia skonci (co by ta ale vyslo na +33 Eur)

        • 123456789
          123456789 komentoval
          Upraviť komentár
          Namiesto toho ist tam 2 krat pre zelenu znacku , je tvoje riesenie ist 1 krat pre normalnu. 2hy krat pre objednavku zelenej a potom 3krat pre zelenu znacku. + este si za to aj priplatit 33€. No dakujem pekne za taku radu.

          Mne nevadi ist tam 2 krat po zelenu znacku ale vadi mi ze sa na druhy krat zase treba rezervovat ale ta rezervacia nefunguje. A tvoje riesenie ist tam namiesto toho 3 krat je teda dost odveci.

        • Catchcash
          Catchcash komentoval
          Upraviť komentár
          Tak ja som si tiez vybavil zelenu na prvykrat lebo nebudem im za to davat 33 Eur navyse Ale dal som ti to ako moznost ked sam pises ze nevies sa dostat ku terminu a musis to mat prihlasene hned lebo nevies jazdit.

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          123456789 Ked si vedel, ze vyroba zelenych znaciek trva 2 dni, nemohol si si hned rezervovat dalsi termino o 3-4 dni po tom prvom, ked si uz vyponocoval?

        • Miroslav Rojko
          Miroslav Rojko komentoval
          Upraviť komentár
          Ja som si tiež dal v marci biele značky, povedal som si, že pre tú krikľavú zelenú bez jedinej výhody určite nepôjdem v tomto čase do BA dva razy. Čo z tej zelenej máte ? Ani to nie je znak elektromobilu, dávajú to aj smradľavým PHEV.

        • Catchcash
          Catchcash komentoval
          Upraviť komentár
          to ze z toho nemas nic teraz neznamena ze nebudes mat v buducnosti. Nebudem si to za rok menit ked nahodou a platit za to znovu + 1 cesta do klientskeho centra navyse. Okrem toho ked uz nic ine tak aspon pri nehode vedia ze k tomu treba pristupovat inac ako k spalovaku.

        • Taur
          Taur komentoval
          Upraviť komentár
          Nechapem preco si DI nezoberu nejake zelene na sklad tak ako biele. Ved PHEV sa uz dost predava, to fakt im nevadi ze maju 2x tolko roboty/casu ked musia na 2x kazde BEV/PHEV vybavovat?
      Pracuje...
      X