Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Andrej Babis a elektromobilita

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • jux
    jux
    Senior Member
    • Apr 2015
    • 1378
    •      

    Andrej Babis a elektromobilita

    Česko ochráníme před nesmysly z EU, třeba před výrobou elektromobilů, říká pro HN Andrej Babiš.
    Uff, reaguje s úlevou vysoce postavený český diplomat, když mu říkám, že se Andrej Babiš (ANO) prý v Evropském parlamentu nespojí s maďarským premiérem Viktorem Orbánem. Obavy z toho měli třeba i velvyslanci ostatních zemí EU v Praze. Bojí se, že by se pak Česko mohlo vydat maďarským a polským...
  • Jiri GrandPa
    Senior Member
    • Dec 2016
    • 707
    • viera8131
    •      

    #2
    No jasne. A porucime slnku aby menej svietilo a aj normálne pršalo. Typický komouš.

    Komentár

    • dzodzo
      Member
      • Oct 2016
      • 104

      #3
      Hrabis je rakovina CR. Este aj ten jeho debilny napad z dotaci stavat hradze a vodovody miesto zmeny sposobu obrabania polnohospodarskej pody, aby sa zabranilo ubytku vody v krajine, je jasne ze mu ide iba o vlastne zisky.

      Komentár

      • milan84
        Senior Member
        • Jun 2015
        • 853
        •   

        #4
        tento vyrok je podobnej kvality ako ten nasho byvaleho premiera o tom, ze na vychode nic nie je. Mozu si podat ruky, jeden aj druhy inteligent...

        Komentár

        • Wilo
          Member
          • May 2019
          • 337
          •      

          #5
          No Babis sa uz vyjadril ze kvoli Korone treba odlozit vsetky zelene projekty v EU a sustredit sa na zachranu ekonomie. Uspesne mu prikyvuju Taliani, Francuzi aj Poliaci. Europska asociacia vyrobcov automobilov co zdruzuje vsetky automobilky uz poziadala EU o odlozenie terminov na splnenie emisnych limitov. Holandsko tiez myslim pozastavilo vsetku “zelenu” legislativu. Bude tlak na udrzanie pracovnych miest ktorych je pri fosiloch z podstaty veci viac ako pri EV. Ceny ropy sa prepadavaju. Sa trosku bojim ze to ten fajny rozbeh EV ktory prisiel na prelome 2019/2020 zasadne spomali Velmi zle nacasovanie epidemie. Tiez si ten Cinan mohol odpustit tu lahodku co skonzumoval a dat si radsej rezen

          Komentár


          • Taur
            Taur komentoval
            Upraviť komentár
            Si si isty, ze to bola nahoda? Pre Cinu sa to myslim dobre vyvija. Mnoho EU/US firiem padne kym sa covid kriza prekona, narusia sa dodavatelske retazce, ktore Cina hravo vyplni. A firmy ktore neskrachuju, ale preziju s odretymi usami a budu na kolenach, tak ich akcie cinania lacno skupia a ziskaju podiely. Rovnako poskupuju nehnutelnosti lacno na mrtvom realitnom trhu atd. atd. Mne babka kedysi vravela,ze Sybila prorokovala, ze zlta rasa ovladne svet, mozno je to tu.
            Naposledy upravené Taur; 08-04-2020, 23:21.

          • nick81
            nick81 komentoval
            Upraviť komentár
            Taur No neviem. Dosť veci sa presúva z výrobou späť domov. Keď si pozrieš EBAY ako bolo poštovné z číny väčšinou zadarmo. Tak už nie je.. Objednával som dalšie ESP32 a tam chceli na banggoode 8$ poštové, fú že dosť. Idem na ebay a ten predajca 38$ poštovné.. Zrazu mi aj banggood bol ok Akoby poštovné zadarmo zmizlo min 1-2$. Ľudia si uz premyslia či im nejaká vec za to stojí. A západné štáty - ich najväčší odberateľ sa trápi vírusom najviac, ľudia výrazne menej kupujú ak vôbec. Budú mať čo robiť sami so sebou a udržať ekonomiku v tempe ako bola predtým. A ešte si zober aj keď aj korona prejde, ľudia možno nebudú potrebovať až tak konzum, začnú viac premýšlať nad rezervami a inými vecami ako kupovaním blbostí. Ono príroda bola na tom zle, klimatická zmena, malo sa konať, nekonalo sa atď.. v podstate si našla cestu ako ľudstvo v momente spomaliť v ich nenažranosti, znečistovaní ovzdušia atď. a nemusela ešte ani zaplaviť kus pevniny, odstrániť časť populácie.... To čo sa malo riešiť aj s pomocou BEV dlhé roky, tak cvak a za 2 mesiace vybavené. Koho by na Vianoce napadlo, že budeme polroka s deťmi doma, školy/školky zatvorené, homeoffice, cesty poloprázdne. V podstate väčšina veci stojí, 90% lietadiel na zemi, tankerov toľko netreba atď..

          • Wilo
            Wilo komentoval
            Upraviť komentár
            Taur zas nerad by som zachadzal do konspiracii. Povedal som fakty ze sa vacsina zelenych veci stopuje resp je tlak na ich zastavenie a presmerovanie financii na zachranu. To ze Cinania zacnu skupovat strategicke podniky je samozrejme. Ako jedna z mala krajin ma neskutocne objemy volnych penazi a teraz to vyuziju. Ale rovnako budu imho rozmyslat napriklad aj Nori alebo rozne arabske ropne investicne fondy.

            Ale v tomto vsetkom mi zas trosku svieti to vizionarstvo Muska. Sam povedal nieco v tom zmysle ze vlastnictvo auta bude za chvilu minulostou a pridu autonomne Tesly. Tato situacia to celkom potvrdzuje. Vacsina ludi je doma a auto aktualne ani nepotrebuje. Je to mrtvy majetok co stoji pred domom bez vyuzitia. Na ten vacsi nakup raz tyzdenne by rovnako dobre posluzilo aj autonomne auto zavolane cez appku a bol by kopec usetrenych financnych aj prirodnych zdrojov
            Naposledy upravené Wilo; 09-04-2020, 07:46.

          • Taur
            Taur komentoval
            Upraviť komentár
            nick81 V/po krize budu ludia kupovat lacnejsie cize Cinske veci. Ale skor hovorim o tom ze zaplnia uvolnene miesta na trhu, ze vyuziju na skupovania firiem, nehnutelnosti atd. Kazda kriza a pokrizove obdobie je dobre pre tych co maju volne peniaze, kupia lacno vsetko. A Cina ma penazi habakuk. A EU/US covid kriza bude stat podstatne viac ako Cinu. Oni ju zvladli v zarodku, agresivne a rychlo cize menej ich stala zdrojov a strat ako nas. Nase prestoje, vydaje a straty budu brutalne.
            Co sa tyka toho postovnho je otazka kde vzniklo. ci na Cinskej strane, alebo na zapadnej.
            Co sa tyka ekologie, aspon sa ukazalo co nepotrebujeme. Lietadla sedia na zemi a hla zijeme. Ludia pridu na to ze ked sedia doma a hraju sa s detmi kreativne, tak preziju aj bez toho konzumneho balastu. Tiez nevedia co od nudy, tak poopravuju vselico doma co by inak vyhodili a kupili nove. V panike na zahradke posadia a dopestuju si vlastne paradajky miesto kupovania tych z druheho konca sveta, ktore sa tu neekologicky dopravuju. A zistia ze ani nepotrebuju tolko penazi na zivot a tym padom nemusia tolko pracovat a viac mozu travit casu s detmi a nie kaslat na nich a platit im drahe kruzky, lebo nemaju na nich cas, lebo musia vela robit, aby mohli zaplatit kruzky pre deti.

          • Taur
            Taur komentoval
            Upraviť komentár
            Wilo S tym uplne suhlasim. Aj na dlhsie trasy, ak by fungovali pozicovne, ze sa viem na 100% spolahnut, ze si viem kedykolvek pozicat na vylet, alebo sluzobku auto podla svojich predstav, tak nepotrebujem vlastne auto. Na pohyb/nakup v meste si privolam male sikovne BEV a na cestu k moru velky komfortny rychly sedan, na chatu/lyzovacku SUV. A nemusim kupovat viac aur, resp. univerzalny crossover strednej triedy, ktory na 90% jazd je predimenzovany.

          • kayle
            kayle komentoval
            Upraviť komentár
            Taur Keď už sme pri tých lietadlách, tak citeľne ubudol počet letov, ale to zas spôsobuje problém meteorológií, nakoľko menej lietadiel = menej dát, ktoré z nich získajú. Čo som teda netušil, že okrem prepravy ľudí/tovaru z toho sú aj ďalšie užitočné výstupy.

            https://public.wmo.int/en/media/pres...serving-system
            https://dennikn.sk/1845176/lietadla-...casia/?ref=mpm

          • Taur
            Taur komentoval
            Upraviť komentár
            kayle Hadam nechces zberom meteo dat ospravedlnit miliony letov. Tie mozu ziskat aj drony na solarny pohon, alebo meteobalony, ak by sa ludia letecky nepremevali hore dole napr. na vikendove nakupy do Londyna. A uz ani nehovorim o leteckom cargu, ked nutne treba prepravit lahodky pre gurmanov...

          • kayle
            kayle komentoval
            Upraviť komentár
            Tak to zas tak úplne nechcem, len ma zaujalo, že také údaje sa takto zbierali a naoko nepodstatná vec ako preprava do Londýna, New Yorku, ... (doplňte podľa potreby) na víkendový nákup, keď sa stopne, má negatívny dopad. V tomto prípade na to sledovania počasia, klímy.
        • Jiri GrandPa
          Senior Member
          • Dec 2016
          • 707
          • viera8131
          •      

          #6
          Zostanme u faktov - preco sa treba zbavit spalovania cohokolvek nam ukazuje aj ten poondiaty virus - https://electrek.co/2020/04/08/air-p...exico-oil-gas/

          Samozrejme a logicke zavery aj pre odmietacov oteplovania.

          Dovolte mi sem prelozit vysledky a zaver tej studie:
          VYsledky: Zistili sme, ze zvysenie obsahu castic PM2.5 (to su castice velkosti do 2.5 mikrometra) o iba 1 gram v metre kubickom vzduchu je spojene s 15% zvysenim smrtnosti onemocnenia COVID-19 na hladine vyznamnosti 95%. Vysledky su statisticky signifikantne a robustne pre sekundarnu a citlivostnu analyzu.

          Zaver:
          Male zvysenie dlhodobeho vystavenia posobeniu castic PM2.5 v ovzdusi vedie k velkemu, az 20 nasobnemu, narastu smrtnosti na COVID-19 v porovnani so smrtnostou na ine choroby takisto zapricinene znecistenim ovzdusia.

          Toz tak. Nech ziju diesel DPF filtre. Az sa mi chce verit, ze ten virus stvorila vyssia moc aby zachranila planetu.

          PS: A ak v aprili nezaprsi tak som zvedavy co budeme na buduci rok "zrat". A preco nezaprsi je jasne tiez...
          Naposledy upravené Jiri GrandPa; 09-04-2020, 08:59.

          Komentár


          • Wilo
            Wilo komentoval
            Upraviť komentár
            Papat budeme umelo vytvoreny protein z labaku ako v Matrixe 😂

          • Taur
            Taur komentoval
            Upraviť komentár
            1. Uz nebudeme vyhadzovat tie tony jedla do odpadu co doteraz.
            2. Budeme menej jest a vymizne obezita populacie a z nej plynuce choroby

          • Marcel Pavlík
            Marcel Pavlík komentoval
            Upraviť komentár
            takže: zelení urobili nášmu zdraviu viac škody ako výrobcovia spaľovákov - v honbe za oxidom uhlíka pridali do dýzlov filtre, ktoré majú účinnosť ako chĺpky v nose. ale ochrancovia ľadu okolo severného pólu sa môžu vytešovať, pretože tuná bola zima aká bola, ľadový príkrov zmocnel a rizšíril sa!
            ak v apríli nezaprší - budem už od minulého týždňa polievať zemiaky, pretože už vlani tak bolo treba robiť, inak nenarástli.
            a k dvom vyšším - čítam knihu "sapiens" od yuval noah harari, popisuje zlomy v správaní ľudstva. s niečím súhlkasím, s niečím sa nestotožním. prvým zlomom mala byť reč, ktorou sa dalo klebetiť, nie iba oznamovať realita. to jediné považuje za prínos pre jednotlivca i spoločnosť. druhá znamenala prechod od zberačstva a luvu k poľnoospodárstvu. to bol krok k "zotročeniu" - loviť stačilo raz za tri a viac dní, zberom získali ta pár hodín dostatok na dennú obživu, pestovaním rastlín sa "robota" (v pejoratívnom slova zmysle) konala od nevidím do nevidím ...
        Pracuje...
        X