Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Poistenie Leaf

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • jaron
    Member
    • May 2019
    • 94

    Poistenie Leaf

    Ahojte

    Pochvalite sa pripadne poradite kde na to mate PZP poistenia?Kopec poistovakov ani nevie nacenit ,pytaju cislo a vraj zavolaju dodatocne,nevedia..Pripadne ci ma zmysel na 6 rocne auto riesit havarijnu poistku?Manzelka je skvela pilotka,zatial bez akejkolvek pu.
    Nejake skusenosti s cenami originalnych dielcov resp dostupnost aj napr neoriginalnych nahradnych dielcov..Jasne ze karosarcinu viacmenej kedze tej mechaniky tam vela nieje okrem tej klasiky ako capy ,platnicky ale to je bezna udrzba ..

    Dakujem vopred za vsetky rady..
    Naposledy upravené jaron; 20-06-2019, 15:31.
  • milan84
    Senior Member
    • Jun 2015
    • 858
    •   

    #2
    havarijne pri aute v tej cene ako si kupil vobec neries.
    U poliakov je celkom dost rozobratych Leafov, keby k tomu prislo, bezne diely karoserie tam zozenies. Kedze sa poistka rata z ceny noveho vozidla, straca to uplne zmysel.
    PZP tiez nie je pri elektromobile automaticke. Najprv som uzavrel tusim v Uniqa, no volali mi po mesiaci od zaplatenia !!!! ze elektromobil je ina trieda a musim doplatit )))) tak som slusne podakoval, ze zaujimava strategia a vybral som v rovnakej cene genertel za necelych 90 na rok.

    Komentár


    • jaron
      jaron komentoval
      Upraviť komentár
      Dakujeeeeeem

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Kvoli PZP je lepsie pouzit nejakeho priekupnika PZP, Maju prehlad, kto je najlacnejsi. Napriklad superpoistenie...
      Staci im zavolat, posledne mi dali 84,55eur. Wustenrot.

    • jaron
      jaron komentoval
      Upraviť komentár
      Skusal som aj to ale ja som sa dopracoval k naj cene cez 95 eur ale mozno je to dane aj regionom .Ale uvazujem ze si dame zakonnu poistku ktora by kryla toho viac ako je zakonom stanovene minimum,nehody,zrazka so zverou ,zivel ,okna atd a ciastocne by mi to suplovalo havarijnu poistku.Spoluucast je 100 eur...

    • jaron
      jaron komentoval
      Upraviť komentár
      Nie,nie to zase nie...uz 10-20 € hore dole ,skor mam dilemu či ten základ s krytím (1,05 míl €/5,24mil €) alebo radsej to “fullkovejsie”PZP poistenie s doplnkovym (2,5 mil €/10 mil €)cca 150-190€...
  • Miroslav Rojko
    Senior Member
    • Nov 2016
    • 1316
    •   

    #3
    Treba hladat vzdy cez agentury, maju lepsie ceny ako samotni predajcovia poistovni.Ani v poistovni mi nemozu dat taku cenu ako da agentura. Ja mam minuly rok uzavretu Uniqu, za 1.Leafa 88 a za druheho Leafa a Ioniqa 80 € (zlava 10% za druhu poistku). Tento rok mi ceny nedvihli.
    Tento rok som poistoval Konu, tam je vykon aj hmotnost vyrazne vyssia ako pri Leafe alebo Ioniqu a podarilo sa mi natrafit na Kooperativu za 89€, pricom v cene je aj havarijne pripoistenie proti zivlu a hlavne stretu so zvieratom, co nema konkurenciu. Je to mesiac a pol, tak to mozno este maju.
    [priezvisko]@me.com

    Komentár


    • milan84
      milan84 komentoval
      Upraviť komentár
      Miro neviem ci si uz mal tu cest nieco riesit s kooperativou...
      ta cena sa premietne a nie je to v prospech poisteneho, tomu ver. Zazil som viackrat v praci.
      Moje odporucanie je kooperative a komunalnej sa daleko vyhybat.

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Sice neviem co na pzp ma ma trapit (skor poskodeneho), ale bol som dvakrat aj druha strana - poskodeny a uhradili. Prvy raz celne sklo uhradili az potom ako som ich dal na sud a pred dvoma tyzdnami som mal vacsiu skodu a uhradili uz hned (na 7. den odkedy im poslal servis fakturu) v plnej vyske faktury (mozno maju evidenciu tych co to nenechaju tak). Takze ano mal som tu cest a do centu som skodu dostal zaplatenu.

    • milan84
      milan84 komentoval
      Upraviť komentár
      presne to, ze ak sa im neozves a nedas auto do nimi urceneho servisu, platia 0 az nejaku ciastku. Keby som ja niekomu sposobil skodu a nepreplati mu to moja poistovna, mal by som moralny problem, ze som niekomu uskodil nehovoriac o neprijemnostiach v komunikacii.
      Takze ano, vyhybam sa tomu dobrovolne, hlavne ked v cenovej tolerancii 5-10 percent mam na vyber poistovne, ktore funguju normalne

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Pri PZP musia značkovému servisu preplatiť celú sumu faktúry, ak je správne podľa normohodín stanovených výrobcom. Auto Pola nie je ich zmluvný servis a zaplatili mu do centa všetko ako som uviedol. Spomenul som si na tretí prípad, tam sestra na Fieste, ktorú mám vo firme, mala pred dvoma rokmi škodu na havarijné a tiež do centa zaplatili. Komunálnu poisťovňu som riešil na firemnom Mondeu asi pred 8 rokmi udalosť na PZP a tiež to bolo bez problémov.

      Milan nestraš ľudí ako poisťováci, s ktorými nemá Kooperatíva zmluvu, tak ich ohovárajú. Ja nemám rád žiadnu poisťovňu, všetky za účelom svojho zisku sa snažia platiť čo najmenej, ale pri PZP sú striktne dané pravidlá, v akej výške musí každá poisťovňa plniť. Len pri HP si môžu dať do zmluvy svoje podmienky (v akom servise, aká maximálna normohodina atď.).

    • jaron
      jaron komentoval
      Upraviť komentár
      Ja som skusal cez agentury a vsetci borci z poistovacich agentur na ktorych som natrafil to asi pozerali na tych istych strankach na nete ako ja ,tie iste ceny[inak do kolonky objem motora som dal 0cm3]..A ako som hore uviedol,skor pojdem asi do tej plnsej verzie.Desi ma prestava ze sa nieco udeje a v oblasti motora ale v mieste kde je chulostiva elektronika a mozem to vysrotovat.V klasickom servise si stym nebudu vediet rady a v Nissan servise bude asi na toto vozidlo ina taxa,normohodina ako na klasicke traktory.Nie kto mi spominal ze tam uctuju sialenu sumu a jednotka nieje normohodina ale 15 min interval za vela,neviem presne kolko eur..Ale nemam to v praxi overene tak neviem.Zajtra to mam v umysle preverit..A este je mozne ze mi taku full verziu PZP ani neumoznia uzavriet lebo im docvakne ze to asi nebude v cenach ako pri spalovakoch..Uvidim..

    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      jaron Co riesis na PZP, aka "full verzia" , preco? Ved PZP chrani poskodenu stranu presne zakonne definovanym sposobom. Je uplne jedno ake PZP si zaplatis. Ja povazujem PZP za vypalne a havarijne len za vynosne podnikanie poistovni spojene s korupciou, rodinkarstvom a okradanim malo zdatnych klientov. Preto nemam a nikdy som nemal ziadne HP, pricom vasa virtualna rodinna poistovna je za tych cca 45 rokov stale ziskova.

    • jaron
      jaron komentoval
      Upraviť komentár
      jux,,hmmm v podstate ano ,ked niekto do nas vpali tak jasne ,ma PZP cko a co si doma rozmlatim pri cuvani do garaze ,to budem musiet rozdychat...Ale aspon tie okna + zivel,to by sa mi hodilo a ta zver musi byt...,kedze obcas ked idem vecer z prace mam pocit ze som v safari parku a nie na ceste..
  • Jiri GrandPa
    Senior Member
    • Dec 2016
    • 707
    • viera8131
    •      

    #4
    jux - keď niekomu spôsobiš škodu za 2 milióny a poistka ma limit milión tak zvyšok platíš ty.
    Ja by som nechcel žiť v krajine kde by nemuselo byt PZP. Na to je u nás príliš veľa nezodpovedných. Vo Švajci majú super systém ako nemať nepoistených vodičov. Do štátnej databázy aut, kde je identifikácia robená cez “rodné číslo” auta (nie značky) majú poisťovne povinnosť hlásiť existenciu PZP pre dane auto. Keď chceš značky, tvoja poisťovňa tam musí zadať túto info, inak ti ich nedajú. Akonáhle poistku zrušíš, musíš do 7 dni vrátiť značky, inak pokuta.

    Komentár


    • jux
      jux komentoval
      Upraviť komentár
      Prave existencia PZP vychovava nezodpovednych vodicov. Ked urobis skodu, jednoducho ju mas zaplatit, alebo sa mas poistit dobrovolne ak chces.
      Aj v PZP je korupcia a podobne nesvary ako som pisal vyssie o HP. Poistovne sa dusuju, ze ako je pre ne PZP nevyhodne, no aj tak sa vzajomne podliezaju aby za kazdu cenu ziskali klienta aj na PZP. Je to cele zle. Neviem ako je to teraz, ale pred nedavnom poistovne tvrdili, ze 20% aut v nas jazdi bez PZP.

    • Miroslav Rojko
      Miroslav Rojko komentoval
      Upraviť komentár
      Presne tak. Do ženy nacúval dodávkar, vypísal 5 údajov do tlačiva o nehode, podpísal a fičal ďalej. My sme mali Nissan mesiac a pol v servise, náhradné auto dali len naftové (EV nikde nemajú) a mali len samé starosti. Vinník nanajvýš na budúci rok si dá do inej poisťovne, keď mu táto zvýši poistné.
      Dodávkar cúval do križovatky a nedal prednosť. Keď zavolala policajtov aby spísali záznam o nehode, len si zapísali údaje, aby nemohol odmlčať nehodu ale zápis o nehode nechceli urobiť, lebo by museli mu dať pokutu. Nestálo ho to ani €. Keď človek len niekde na pár minút zaparkuje, už sú tam aby pokutovali. Keď druhému rozbije auto, nič sa nedeje.

    • Marcel Pavlík
      Marcel Pavlík komentoval
      Upraviť komentár
      máme PZP, zákon, ktorý zakazuje odísť z miesta kým sa škoda nezdokladuje, ALE aj tak je "milión" hajzlov, ktorí oškrú a premačknú bok, bez mrknutiaoka utečú. poslednú lampáreň čo bola v Žiline dávno zrušili a baba, čo býva vedľa parkoviska a všetko sleduje NIČ nevidela.
      ten úrad, čo je nad pzp (kancelária poisťovateľov?) síce žije z platieb, ale nič nepomôže. takže rada - nenechávajte si auto tam, kam chodia mamky s deťmi - škola, škôlka, pediater, kadejaké centrá, ...

    • jaron
      jaron komentoval
      Upraviť komentár
      Myslím že je dobre že mame pzp.Ak by nebolo povinne a bolo by iba o tom že ked poškodis tak zaplat tak by trpeli hlavne poškodený keďže ten co spôsobil škody by nemusel mat zdroje na zaplatenie a boli by to nekonečne natahovacky a takto to zatiahne poistovna a ta sa uz potom naťahuje s tým co poškodil a nemal pzp.
Pracuje...
X