Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Hyundai Kona EV

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Teq
    Teq
    Member
    • Nov 2017
    • 240
    •   

    #91

    Komentár

    • SKolja
      Member
      • Dec 2018
      • 244
      •      

      #92
      @Teq: ked to pocitas bez DPH tak ti vychadzaju super cisla :-), z DPH to mas za 0.15€ podla tvojho vyuctovania (stale je to lepsie ako moje ;-)). Ked som si ale nahadzal do kalkulacky tvojho providera moje rocne data vysiel mi rozdiel 8% v prospech tvojho providera pri ich sucasnom pausale (ale davaju garantovanu cenu iba do konca 2020).
      Tes sa ze mas stary pausal, ale mne sa menit neoplati :-)

      Komentár


      • Teq
        Teq komentoval
        Upraviť komentár
        hej mas pravdu, pocital zo 150 eur a mal som zo 180. 15 centov za kWh je stale ok, v Energie Burgenland som mal 22 centov
    • Maco7
      Member
      • Nov 2018
      • 84
      •      

      #93
      Hyundai Kona EV 64kWh spotreba na dialnici Dolna Streda - BA a spat, 108km , tempomat na 120km/h (tachometrovych) , krasne pocasie , vonku 22°C , bez kurenia , iba pusteny ventilator . Spotreba vysla na 17,9 kWh/100km .. Este mam zimne pneu , musim uz prezut ..

      Komentár


      • denial
        denial komentoval
        Upraviť komentár
        Vedel by si k tej spotrebe, prosim, pridavat aj udaj, kolko Eur vyslo 100km jazdy ?

      • Maco7
        Maco7 komentoval
        Upraviť komentár
        denial No nabijam vacsinou zadarmo na nabijackach Kaufland, Lidl... takze tychto 108km vyslo zadarmo. Ak by som nabijal doma, tak to vyjde na 2€ =108km
    • Rasto Danada
      Junior Member
      • Mar 2019
      • 16

      #94
      Ahoj vsetkym, Kona objednana, zaloha zaplatena. Uz len cakat.... do jesene

      Komentár


      • milan84
        milan84 komentoval
        Upraviť komentár
        gratulujeme. Prepac, ak som len nepostrehol, beries verziu s vacsou bateriou? Robil si si vlastnu konfigraciu? To by zodpovedalo dobe dodania.

      • Rasto Danada
        Rasto Danada komentoval
        Upraviť komentár
        Ano, je to 64kWh. Konfiguracia je standard Electric+ bez dalsich priplatkovych veci.
    • juris
      Member
      • Dec 2015
      • 42

      #95
      Tak podla spravy ktoru uverejnil Hyundai nahodou a hned ju aj stiahol, sa uz koncom roka dockame upgradu KONA. 11kw 3f nabijacka, vacsi displej(ako novy Ioniq), vyhrievane sedacky, pravdepodobne BlueLink aplikacia aj pre europu a nejake dalsie male upgrady.

      Komplet sprava tu:

      The article was published my mistake obviously and was taken out quickly - but somebody from the European group managed to get a snapshot of the PR:

      Hyundai Motor to upgrade Kona Electric
      • Hyundai Motor extends its leading position in the future mobility segment
      • Faster three-phase charging offered in many European markets
      • New connectivity features added with Hyundai Blue Link®
      • New optional navigation system with 10.25-inch centre display, standard new eCall safety feature
      Offenbach, 08 May 2019 — The Hyundai Kona Electric has exceeded customer demand across Europe, thanks to its powerful electric drivetrain, long driving range and its stylish SUV looks. With demand for the original Kona Electric having surpassed all expectations, Hyundai is now already announcing the enhanced specification of the new model year Kona Electric. With newly offered features like an 11-kW three-phase on-board AC charger cable, Kona Electric increases its appeal to environmentally conscious drivers seeking no-compromise future mobility. Deliveries of the upgraded Kona Electric will begin in European markets from the end of 2019.
      After its first full year of sales, Kona has captured new customer groups and significantly contributed to Hyundai's strong position in the trending segment of compact SUVs. The impressive worldwide demand for the popular Kona Electric version in particular has exceeded even Hyundai's expectations. Hyundai is responding to this pent-up demand by announcing the latest enhancements planned for the emission-free SUV.
      Another useful feature for the latest Kona Electric is Blue Link® telematics: Hyundai’s Connected Car service in select markets* enables drivers to start their Kona Electric using the Blue Link smartphone app, as well as activate the climate control before setting off on a trip to heat or cool the interior of the car on cold or hot days. It is also possible to unlock the car doors remotely by entering the Blue Link User PIN. In addition, Blue Link serves as a convenient diagnostic tool, notifying customers of any service that requires attention or where the driver last parked the car. Standard eCall service – which in addition to the manual eCall button automatically contacts emergency services in the case of a more serious road incident resulting in the airbag sensors being triggered – is also there to assist passengers.
      As an available upgrade now as well, customers will be able to choose the latest satellite navigation package with new 10.25-inch AVN centre display touch-screen and wide split-screen graphic user interface (GUI). Meanwhile, passengers sitting in the rear of the Kona Electric can benefit from new rear heated seats that are now available.
      "With emission-free, connected vehicles such as the Kona Electric, Hyundai is not only one of the pioneers for clean mobility, but is also striving constantly to meet the demands of the growing number of consumers for more eco-friendly cars," says Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer at Hyundai Motor Europe.
      The Kona Electric will make available a three-phase charger that can charge the battery pack with up to 11 kW, making compact electric SUV drivers even more flexible in their everyday lives. This charging capacity allows for significantly shorter charging times using public 3-phase AC charging stations or with a private compatible wall box at home. The convenient and quick charging option makes the compact SUV ultimately practical for any driving situation. Choosing ECO mode optimises the driving performance in terms of battery capacity and helps achieve maximum driving range.
      The charging control system provides information on the expected charging times and ranges at a glance. In case only partial charge is required, or if the Kona is to be charged at a specific time, consumers can easily programme both options in advance. These functions can also be managed via the Blue Link app on your smartphone.
      The progressive range of hybrid, electric and fuel cell vehicles which Hyundai is steadily expanding, is one of the company’s key success factors. In addition to the Kona Electric, environmentally conscious drivers may choose from a future mobility portfolio consisting of the IONIQ electrified trio of models (Hybrid, Plug-in, Electric), 48-Volt hybrid versions of Tucson and the fuel cell-powered NEXO. This portfolio makes Hyundai a market leader in electrified vehicles, offering consumers an unprecedented choice of low-emission to zero-emission vehicles.
      *Exact Blue Link features offered as standard or optional may vary depending on the market in which Kona Electric is acquired by the customer.

      Komentár


      • Joe79
        Joe79 komentoval
        Upraviť komentár
        Tak dufajme, ze sa to dostane aj do eNira... kedze Kona je zufalo mala.

      • Jiri GrandPa
        Jiri GrandPa komentoval
        Upraviť komentár
        Na papieri sú skoro takí super ako VW group. A kedy REÁLNE to auto (hociake EV) dodajú záujemcovi?
        Aby sa normálny smrteľník čo nie je ako tuná skupina nadšencov rozhodol pre EV a nie benzín tak to auto musí mat v rukách v rozumnom čase a nie za rok.
        Všetko sú to len hry dinosaurov aby odložili nástup EV a mohli ostať u valova čo najdlhšie.
        Naposledy upravené Jiri GrandPa; 07-05-2019, 12:21.

      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        Reálne ho dodajú skôr ako Tesla. Kto vážne chce, Kona aj eNira si kúpi. Ale kto čaká, že ho budú prosiť a rozdávať dvojciferne zľavy, ten nech ostane pri spalovaku. Aj eNiro sa dá zohnať, nie na Sk ale keďže nemáme dotácie je to jedno. Kebyže nemám Konu, ktorá je dizajnovo o moc krajšia, už som eNiro mohol mať.

      • Jiri GrandPa
        Jiri GrandPa komentoval
        Upraviť komentár
        Pobavil si. Lenže keď sú takí pionieri elektromobility tak musia práve cieliť na masy a nie aby to človek naháňal ako Zigulaka v 75tom.

      • mozeg
        mozeg komentoval
        Upraviť komentár
        Miro, odkial by si mal eNIRO, u nas je objednanie bez sance. Pozeral som v AT cena v GOLDE 48000,- co je uz fakt asi dost. M3 vychadza lepsie. dik

      • SKolja
        SKolja komentoval
        Upraviť komentár
        @Jiri GrandPa: Mal som zaujem o Konu, a predajca mi ju bol schopny zohnat z prvej dodavky ktora bola urcena pre predvadzacky. Nakoniec som zobral Ioniq (Kona mi bola mala), tie maju v desiatkach kusov na sklade (ked uz hovorime o hociakom EV) a su schopni dodat v priebehu tyzdna (mozes si normalne vybrat farbu a vybavu). Ked sa bavime o velkobaterkacoch, je to horsie, pokial si chces vybrat tak cakas. Ked by si zobral hocico, nejaky sa hadam najde. Specialne eNiro kedze teraz zacnu prichadzat predvadzacky
        Tesla skladom nema nic (tiez som uvazoval o M3 a toto mi bolo povedane priamo v predajni). Info plati pre Vieden.

      • Miroslav Rojko
        Miroslav Rojko komentoval
        Upraviť komentár
        O tom píšem, že keď niekto chce, tak to zoženie. Ale keďže je veľký záujem, tak za cenníkovú cenu. Ja som sa pýtal v Mníchove a tam tiež mali skladovku, vystavenú, nie predvádzačku, za 47.
        Ale keďže dokedy sa tu o eNire nezačalo písať, ani som nevedel, že také niečo existuje, až potom že veď toto som už pár krát videl, lebo ten dizajn ala japonský hatchbach 90-tych rokov s ostrým zadkom, ma odpudzoval. Tak ako starý Leaf. Ale keďže nebola iná možnosť, kúpil som ho.
        Kona sa mi páči veľmi. To že je trocha menšia, najprv som sa toho bál, no nie som otecko troch detí so sedačkami a nevozím v kufri komplet stan aj s výbavou na týždeň aby som potreboval o 100 litrov väčší. Prvýkrát som ju videl na eSalone v Prahe a vtedy som poskúšal nastaviť sedadlo na seba a hneď to bolo lepšie aj priestorovo aj vzadu. Keď ideme dvaja so ženou a vzadu dve deti, 1/3 vzadu je sklopená, 4 snowboardy, v kufri tašky, bundy, topánky a odvezieme sa pohodlne. A keď chcem previesť práčku alebo niečo veľké, tak sklopím zadné sedadlá.

      • Teq
        Teq komentoval
        Upraviť komentár
        kona je super ale za tu cenu 48k sa viac oplati TM3...

      • milan84
        milan84 komentoval
        Upraviť komentár
        mam pocit, ze zastupenie Hyundai pre nasu republiku nie je az take blbe a zabezpecuje, aby nejaky kus vzdy bol k dispozicii, objednavaju do vyroby priebezne:
        https://www.hyundai.sk/auta-bez-caka...-electric-2018
        pri tomto za 42500 pisu,ze je vo vyrobe, ale najdete tam aj auto hned k odberu.
        Ak sa z tejto ceny odrata od decembra este dotacia, je to za cenu Leafu a technologicky a dojazdovo uplne niekde inde

      • Wilo
        Wilo komentoval
        Upraviť komentár
        Kona je krpata je to mestske vozitko. Vo stvrtok som sa so zenou cestou na letisko stavil na Autosalone bohuzial aj s cestovnymi kuframi kedze sme bol taxikom a nemali som ich kde nechat. Bolo to jedine vystavene EV kde by sme tie kufre nedali. Zmestil sa tam len jeden na sirku, druhy sa nan uz nedal dat lebo sa nedal zavriet kufor. Do Ioniqu sa krasne zmestili oba vedla seba a dala sa zatiahnut roleta. Keby ju schovame tak tam dame na tie kufre na sirku este treti velky kufor, alebo 2-3 mensie a par igelitiek, bund a drobnosti. Do eNira by sa zmestia 4 kufre s prehladom aj do EQC. iPace bol zamknuty. A sorry jako ale ist s detmi so sklopenou castou sedadiel a plnym kufrom je diagnoza. Pri naraze to narobi nepeknu paseku. Stacilo mi ked som raz na spalovaku zle zacvakol sedacky po vrateni do zvislej polohy. Debil predomnou prudko zbrzdil ja tiez, sedacky sa sklopili a vsetko z kufra letelo vpred. Zadny plast vodicovej sedacky rozlamany a jedna taska preletela celnym sklom 3 metre od auta. A to bolo len silne nudzove brzdenie. Nehoda so silnym narazom amen mozes dat rovno hlavu do mlynceka na maso
    • SKolja
      Member
      • Dec 2018
      • 244
      •      

      #96
      @QTeq: No ved o tom hovorim, pokial by boli ceny podobne a mam cakat podobne dlho tak beriem TM3 (ale bez normalneho instrumentoveho panelu mi to vobec nesedi). Ale ja som potreboval auto prihlasit v 2018. A predajca mi hned na Konu/Ioniq prihodil 3 tisicovu zlavu ako vernostnu premiu (iba som u nich servisoval) :-).

      @Miroslav Rojko: My chodime kazdy den 2+2, tyzdenny nakup ako tak dam do kufra, ale roletu niekedy uz nezatiahnem (inac ta roleta v kufri je naozaj dost zle urobena a asi najvacsi fail v Ioniqu z mojho pohladu)

      Komentár


      • Teq
        Teq komentoval
        Upraviť komentár
        tak super, je to inac velmi dobry elektromobil, ked si dostal na to zlavu o to lepsie. tiez by som nevahal menit za svoj LEAF, za dobru cenu
        TM3 je cielene a myslene ako robotaxi, preto nema ten instrumentovy panel, za nedlho bude mozno aj rovno bez volantu. Ale ludia hovoria, ze sa da na to zvyknut a nie je to az taky problem.
        Naposledy upravené Teq; 07-05-2019, 18:34.
    • ICE666SVK
      Senior Member
      • Jul 2014
      • 1997

      #97
      Hyundai Kona Electric 64 kwh
       

      Komentár

      • Wilo
        Member
        • May 2019
        • 337
        •      

        #98
        Na teslamagazin sa objavila informacia ze by tam mohla byt az 22kwh nabijacka. Vraj dve 11kwh nejako spojene. Toto je celkom podpasovka pre skorych majitelov Kony ak je pravda ze sa to dostane do predaja uz koncom tohto roka. Kona sa tu este ani poriadne neohriala a uz vydavaju hromadu naozaj dobrych vylepseni (aplikacia, rychlejsie nabijanie). Pri Ioniqu pockali 3 roky. Tu to je pomaly menej ako rok. Z nedopeceneho polotovaru sa stava naozaj vymakane vozidlo. Skoda tej velkosti. Ktovie ako sa to dotkne existujucich objednavok s dodanim buduci rok. Ci uz ludia dostanu vynovene auto alebo ako. Mozno budu rusit objednavky a posunie sa poradie a dodacie lehoty?

        Komentár

        • juris
          Member
          • Dec 2015
          • 42

          #99
          Info od dealera Hyundai: objednavky na KONU momentalne nie su mozne, caka sa na cennik, materialy atd. a bude sa objednavat uz len model 2020. Okrem toho z 8 aut ktore sa v Decembri zadavali do vyroby, prisli zatial 2ks (jeden mam doma) a jedina info je taka ze vsetky doposial objednane auta budu dodane do konca tohto roka.

          Komentár

        • Miroslav Rojko
          Senior Member
          • Nov 2016
          • 1314
          •   

          Ak sa caka na novy cennik, to nie je dobra sprava. Kazdy novy cennik u elektromobilu znamena zdrazenie. Napr. Leaf zdrazel za rok o tri tisicky a navyse rapidne ponizili koncove aj fleetove zlavy. U Hyundaju to bude podobne. Ale ma preco, lepsi elektromobil sa teraz kupit na SK neda.
          [priezvisko]@me.com

          Komentár

          • Wilo
            Member
            • May 2019
            • 337
            •      

            Caka sa na novy cennik lebo to bude vylepsena Kona. Ako bolo spominane do vyroby pojdu uz len modely 2020 a tie maju rychlejsiu nabijacku 11kwh a mobilnu appku. Zdrazenie je na mieste. Su to dost dolezite zmeny. Zdrazovali by zrejme aj keby vyrabali normalne pocty a lezali im auta skladom. Za online konektivitu si vacsina vyrobcov v priplatkoch pyta od 300€ vyssie. Za rychlejsiu nabijacku si aj Tesla dala kedysi zaplatit extra. Je to pochopitelne.

            Komentár


            • Miroslav Rojko
              Miroslav Rojko komentoval
              Upraviť komentár
              Tesla dala autopilota do ceny, S a X vyrazne polacneli, takze Ta ide v ustrety lepsim cenam. Za mobilnu app nevidim dovod priplacat, modul so Sim tam musia dat kvoli EU poziadavke. Tiez ci to ma 3x16A alebo 1x32A, nie je az taky rozdiel pre mna, co nabijam len mobilnym konektorom co najmensim prudom kvoli najvacsiemu vyuzitiu fotovoltaiky. A cakanie na AC nabijacke mimk domu - to uz mohlo byt 22kW, ci je tam 11 alebo 7, je stale moc dlho.

            • Miroslav Rojko
              Miroslav Rojko komentoval
              Upraviť komentár
              Podstatnejsi je vyhrev zadnych sedaciek, to chyba detom.

              Mne zas chyba auto-tilt u spatnych zrkadiel (co ma aj Ioniq), ale to nikde nespominali, ze tam daju.
          • Miroslav Rojko
            Senior Member
            • Nov 2016
            • 1314
            •   

            Velmi zaujimavy test spotreby, Kona ma pri 130 aj 150 km/h mensiu spotrebu ako Model S, co ma troska vzhladom na vyssiu stavbu karoserie prekvapilo. Co neprekvapilo, je eTron (aj ked spätaky robia pomaly kW/100km), tak spotreba ako obycajne.
            Ale s najnovsim Raven updatom Tesiel by to boli lepsie vysledky, toto budu podla vsetkeho "starsie" verzie, kedze Raven sa este len dodava v USA a nestihol priplavat lodou do EU.
            [priezvisko]@me.com

            Komentár


            • head
              head komentoval
              Upraviť komentár
              Ku Teslam pisu 100D co je oznacenie pre stare verzie. Nove su Long Range (i ked aj medzi nimu su nejake stare verzie).
          • Miroslav Rojko
            Senior Member
            • Nov 2016
            • 1314
            •   

            ROAD TO BUSAN - 18000 km

            cesta na Kone z kanárskych ostrovov do Kórei, včera išiel chlapík aj cez Bratislavu
            #RoadToBusan Entrando a #Bratislava. Llegamos a #Eslovaquia. Sin límites y con cero emisiones 🚘🌍🌿 #TheWorldLooksBetter #ElMundoSeVeMejor #CeroEmisiones...
            [priezvisko]@me.com

            Komentár

            • Peterka
              Member
              • May 2017
              • 196
              •      

              Kona nema pamat nastavenia sedadla vodica? Tlacitko som nenasiel, ani polozku v menu. Manual sa mi zatial nechcelo citat..

              Komentár


              • Wilo
                Wilo komentoval
                Upraviť komentár
                Nema. Po kazdom navsteve servisu stelujes odznova. Ak striedas auto s manzelkou tak stelujes pravidelne.

              • Peterka
                Peterka komentoval
                Upraviť komentár
                Hmm, tak predsa je nieco, v com je ioniq od kony lepsi (ak nepocitam spotrebu) :-D

              • Miroslav Rojko
                Miroslav Rojko komentoval
                Upraviť komentár
                Ale zasa Kona má aj sedadlo spolujazdca elektrické, kdež to Ioniq nie.

                Ioniq má výhrev sedadiel vzadu, Kona nie.

              • Wilo
                Wilo komentoval
                Upraviť komentár
                Cudna politika. Elektrika na spolujazdcovi je vacsinou na nic len zbytocna hmotnost. Spolujazdec steluje sedacku malokedy. Manualna spolujazdcova sedacka sa da ovladat aj zo sedadla vodica co je niekedy plus. Ta absencia vyhrievania vzadu je vsak uplne divna. Maju technologiu, maju to aj starsie auta ako Ioniq alebo dokonca Leaf1. Nechapem. Mozno si nechavaju priestor na vylepsenia ktore potom s velkou slavou odprezentuju ako obrovske novinky.

              • milan84
                milan84 komentoval
                Upraviť komentár
                Wilo vela veci je aj v elektromobilite postavenych na hlavu a zvlastnych. Napr. ak dobre viem, model 3 neponuka vobec vyhrev volantu. Funkciu, ktora je pre mna v zime najkomfortnejsia. A tiez to pritom maju v Sku,Xku.
                Zas maju vyhrev vsetkych sedadiel, Leaf vzadu len dve na kraji. Proti logike.

              • Wilo
                Wilo komentoval
                Upraviť komentár
                Model 3 nema vyhrievany volant? To ako fakt?

              • milan84
                milan84 komentoval
                Upraviť komentár
                zijem s tou info, ze nie. Ak sa to zmenilo, nech ma teslaci opravia.

              • Miroslav Rojko
                Miroslav Rojko komentoval
                Upraviť komentár
                Spolujazdcova elektricka je prave velmi dobra, lebo vodic je vacsinou jeden ale vozi kade koho a ten si konfortne vzdy nastavi elektricky. Tiez ked sklapam zadne sedadla, je prijemnejsie podrzat tlacitko ako dvihat rucku na posuv a tlacit do sedadla, co z pozicie stojaceho vedla auta nie je tak jednoduche ako sediaceho.

                Kona model 2020 vyrabana od augusta uz bude mat vyhrev zadnych sedaciek ako jednu z troch komunikovanych vylepseni (este vacsi displej zo eSoul a 11kW 3F nabku).
            • Peterka
              Member
              • May 2017
              • 196
              •      

              Som na Kone 64 v KE. Velka baterka (teda velka oproti Ioniqu) je ozaj uplne ine jazdenie na dlhsich trasach. Nepotreboval som sledovat dojazd ani rucicku tachometra. Prestavku som mal na Budci, UFC jej dala cca 70kW. Zacal som nabijat pri 36% SoC, na zaciatku bol nabijaci prud az 195A, po chvili sa ale ustalil na 180A a ten potom drzal. Ked nabijaci vykon klesol na cca 50kW (v podstate "skokom" a tusim okolo 60% SoC), nabijanie som ukoncil. Otestoval som aj GW DBT CCS, Zvolen aj obe kosicke dali Kone plnych 110A (44kW). Neviem,v com je ioniq iny ci "fajnovy", ze z DBT vie zobrat iba 32kW

              Komentár


              • Miroslav Rojko
                Miroslav Rojko komentoval
                Upraviť komentár
                A ides do toho ? Menis Ioniq ?

                DBT Ti pojde aj Poprad a Ruzomberok, ale blizsie k BA uz nic (Zilina, TN a BA ani jedna nezacne nabijat).

              • Peterka
                Peterka komentoval
                Upraviť komentár
                Zatial nie, pockam ci bude mat nova kona aj bluelink a ozaj 3f nabijacku a potom este ked bude u nas dostupna TM3... zatial mi Ioniq musi stacit
            Pracuje...
            X