Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Model S - dovoz, firma, DPH

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • Helio
    Junior Member
    • May 2015
    • 22

    #76
    Ahojte,

    tak u mna to bolo este inak.

    Svoj Model S som s bol osobne vyzdvihnut minuly tyzden v Tilburgu a na nej som sa doviezol az na Slovensko, momentalne som v procese vybavovania technicaku a SPZ.
    Auto som kupovall na firmu ako platca DPH.

    Postup bol:
    1. Dostal som standardnu fakturu na auto s 0% DPH (tak ako to ma byt pri intrakomunitarnom dovoze)
    2. Slubili mi (pisomne), ze mi vybavia prevozne znacky a auto si budem moct vyzdvihnut osobne
    3. Ked sa uz blizil cas delivery, moj DS mi oznamil, ze vlastne auto uz k dispozicii v Tilburgu ma, ale predsa len je problem s tou DPH a ak auto chcem hned, musim poslat kamion.
    4. Volal som s sefom DS (Ron Van Vugt, kedze europsky sef obchodu bol ako na potvoru na dovolenke) a dohodli sme sa na 'kompromise': prerobili fakturu tak, aby obsahovala holandskych 21% DPH a miesto dodania bolo Holandsko, nasledne som im uhradil aj tu DPH
    5. Vybavili mi prevozne znacky (na to nepotrebuju auto nalozit na kamion; potrebuju si len cez internet u RDW vyziadat zdara docasnu 24hodinovu znacku, ktoru si vytlacia na tlaciarni, daju za okno a mozu s tym ist do najblizsieho RDW (od Tilburgu je jedno 11 km), kde (ak maju vopred dohodnuty termin) im auto skontroluju a nasledne na druhy den im poslu 'transito license plate' platnu 14 dni a tiez zelenu kartu platnu tych 14 dni; toto vsetko pre mna urobili a (na pocudovanie) za to nepytali ani ziadne peniaze navyse
    6. V dohodnuty den som vkracal do Tilburgu, nabite auto ma tam cakalo (aj s CoC, zelenou kartou, nasadenymi prevoznymi znackami) a po prehliadke fabriky som do auta nasadol a vyrazil domov
    7. Na Slovensku treba uradne prelozit CoC a fakturu, urobit kontrolu originality, vybavit kladne stanovisko OU, ze sa s tym da na Slovensku jazdit (dostanem velky technicak) a nasledne poziadat o Slovensku ECV policajtov
    8. Pri nasledovnom danovom priznani DPH treba vyplnit (elektronicky) ziadost o vratenie DPH zaplatenej v inom clenskom state; to sa podava na prislusnom slovenskom danovom urade a DPH by mala byt vratena do troch mesiacov; na DU ma ubezpecili, ze to nebude problem, tak som zvedavy :-)

    PS: Ta prehliadka tovarne za unuvaciu nestoji; len tam zmontovavaju dokopy 3 diely: baterku, zadnu napravu a 'zvysok auta' - ktore boli predtym zmontovane, otestovane a nasledne rozobrate v Kalifornii. To cele je 'z danovych dovodov': Tesla tak do EU dovaza 'nahradne diely' z ktorych neplati clo - z hotoveho auta by totiz clo platit museli.
    PPS: Ale road trip z Tilburgu za tu cestu stal - velmi prijemne zoznamenie sa s autom na trase, kde je dostatocne husta siet superchargerov; snad sa aj u nas raz dockame.

    Komentár


    • ICE666SVK
      ICE666SVK komentoval
      Upraviť komentár
      Dajte potom vediet, ci tu DPH vratili.
  • 1fisker
    Senior Member
    • Aug 2014
    • 1542
    •   

    #77
    Úprimne povedané, bod 8 sa mi vôbec nepozdáva. Silne pochybujem, že by náš daňový úrad vrátil DPH zaplatenú v cudzine. Je to nesprávny postup. Čo sa týka ostatných bodov, zdajú sa byť logické.
    Ale celkovo sa mi nepáči prístup Tesly. Pri tak drahom aute je to príliš veľa komplikácií pre zákazníka. Mali by byť vďační, že je niekto ochotný vysoliť vyše 2 mil. (v starej mene za auto.

    Komentár


    • ICE666SVK
      ICE666SVK komentoval
      Upraviť komentár
      Ja ked vidim ako to u nas vypada na uradoch, tak sa necudujem uz nicomu. Kazdu chvilu sa nieco meni a podnikat a nespravit chybu v tomto prostredi, proste aby bolo vsetko podla zakona je takmer nemozne.

      Co sa tika Tesly tiez sa mi nepaci ich pristup k zakaznikom mimo krajin, kam dovazaju oficialne auto. Tu nejde o trh o pocet kusov, ale o zakaznika ako takeho. Platiaci zakaznik, je proste platiaci zakaznik a je jedno z akej krajiny pochadza.

      Toto by mala ale riesit uz Kalifornia, teda Tesla Motors com v USA, ale to by tomu museli pomoct aj Teslaci z inych krajin a to ci uz other Europe, alebo aj z tych kde sa Tesla oficialne predava. Keby sa Tesla kluby v Europe spojili a poziadali o pomoc aj kluby, kde sa Tesla predava, tak toto by uz malo svoju vahu. Lebo taku situaciu, by uz musela Tesla riesit.

      To ze to v Holandsku v Tilburgu robia ako chcu sveci aj o tom, ze vtom maju bordel. Neexistuje, ze by to jeden vybavil a druhy nevybavil, alebo bolo viacej postupov. Prakticky ste tu vsetci napisali vela postupov ako komplikovane ste sa k autu dostali. Stalo Vas to cas aj peniaze.
  • enfko
    Member
    • Dec 2014
    • 183

    #78
    pupik a Bluesman vyriesili problem tak, ze zaplatili DPH, co bola vlastne jedina podmienka Tesly, ktoru som nechcel zo zasady splnit, ked som si chcel ist auto vyzdvihnut osobne.
    V harmonizovanom zakone o DPH sa totiz pise, ze DPH sa plati az pri prihlasovani auta v domovskom state. Bud Tesla alebo holandsky danovy urad si ohli zakon a nutia zakaznikov DPH platit u nich.
    Cele to smeruje k tomu, ze ked si to auto chcem zobrat osobne, musim zaplatit +21%. Tieto peniaze su moje, preco by som ich mal zbytocne posielat Telse resp. danovemu uradu, ked zakon hovori nieco ine..
    Nehovoriac o tom, ze ak mi medzitym danovy urad zacne robit kontrolu, to sa potom vratka DPH za prislusne obdobie moze pretiahnut aj na pol roka.

    S autom som zatial maximalne spokojny. Jedine minusy zatial su:

    1. Delivery experience - nekonala sa, pretoze som nebol v Tilburgu
    2. Road trip domov a vyskusanie SuperCharger infrastruktury - taktiez sa nekonal
    3. Zverenie auta "do ruk" dopravcovi za ucelom dovozu - aspon, ze som mohol cez Tesla Model S aplikaciu sledovat pohyb auta..

    Komentár


    • pupik
      pupik komentoval
      Upraviť komentár
      enfko Ja jsem neplatil DPH v Holandsku ale v CR, protoze nas zakon narizuje platcum u novych aut z EU zaplatit zalohu na dan kterou vam pak vrati v nasledujicim danovem obdobi jinak ti nove auto nezaregistruji. Stat si z nas dela pujcovnu penez!!! Auto mi pojede autodopravou. Vzdal jsem to
      Jak jsi sledoval sve auto? Zatim mi pise iPhone auto not ready. Chapu dobre ze az ho ozivi, tak nabehne s prihlasovacimi udaji k "MY TESLA"? Super
      Naposledy upravené pupik; 05-08-2015, 10:44.
  • enfko
    Member
    • Dec 2014
    • 183

    #79
    pupik auto bude aktivne az po "nalozeni" na kamion, resp. v momente, kedy auto odovzda Tesla dopravcovi.
    Pre istotu este povedz svojmu DS, aby aktivoval remote access a nastavil energy saving na always connected. Tato moznost sa da totiz zapnut/vypnut cez touch screen v aute.
    Naposledy upravené enfko; 05-08-2015, 11:15.

    Komentár


    • pupik
      pupik komentoval
      Upraviť komentár
      enfko ok, diky moc
      A ty jsi to nechaval aktivovat nebo to bylo aktivovane.
  • enfko
    Member
    • Dec 2014
    • 183

    #80
    pupik Myslim, ze remote access DS aktivuje pri odovzdani auta dopravcovi automaticky. Pre istotu by som ho ale o to explicitne poziadal.. Za to predsa nic nedas :-)

    Komentár

    • Janek72
      Junior Member
      • Apr 2014
      • 22

      #81
      Tak u mňa to dopadlo tak, že minulý týždeň vo štvrtok som tam nahnal prepravcu z Trenčína (za 750 bez DPH aj to len do Trenčína). Čakal do 17:00 až mu povedali že sa auto pokazilo... Auto opravili tento týždeň vo štvrtok a ide na náklady TESLA až ku mne domov na Liptov :-) Aspoň to že spravili ale ako vidíte všetko sa môže pokaziť. Presnú príčinu ešte neviem. Ono to pokazenie mne skôr vyzerá že zabudli na to že som si objednal Dual Charger a na poslednú chvíľu v deň exportu to zadali robiť... Nebudem však špekulovať, žiadal som o zdôvodnenie. Môj predajca mi ale v piatok poslal foto, tak prikladám, v pondelok mám auto konečne doma...

      Komentár

      • Juro
        Administrator
        Gold Member
        • Mar 2014
        • 2208
        • juraj1702
        •   

        #82
        Helio, Bluesman, Janek72, pupik, vďaka za zdieľanie vašich skúseností. Gratulujem k autám a prajem veľa šťastných kilometrov.
        Ako zdieľať odkazy na príspevky, Ako pridať obrázok, Ochranná fólia Xpel Ultimate
        Moje príspevky sú mojim duševným vlastníctvom chránené autorskými právami a NESMÚ byť použité/citované mimo teslaclub.sk bez môjho súhlasu.

        Komentár

        • Vrso
          Member
          • Aug 2015
          • 70
          •   

          #83
          V piatok 30.10.2015 som na firmu objednal Teslu S P90D s dorucenim na konci januara. Farba bude Titanium metallic a som z Presova. Agent sa mi este neozval, takze neviem ako to bude s DPH. Kto ma podobny termin dodania, uvitam spolocny postup, pripadne spolocny dovoz na SK. Ozvite sa pls

          Komentár


          • nemo
            nemo komentoval
            Upraviť komentár
            Ja som objednaval a potvrdil 28.10.2015 s preferovanym dorucenim v Januari. DS mi hned napisal ze dodanie bude predbezne druha polovica Januara 2016. Dnes sa konecne zmenil status na 'Production Complete. Your Model S is in transit from the factory.' po 14 dnoch od vstupu do vyroby.
            Podla mailu od DS bude trvat 4 az 5 tyzdnov kym ju dopravia do pristavu v NY a ked vyrazi lodou do Tilburgu sa mi DS ozve a upresni termin dodania. Moj (kvalifikovany:-) odhad terminu na prevzatie v Tilburgu je 9.2.2016.

            Bude to S70 s apckom (fakt sa uz na nu tesim:-), tiez na firmu a budem riesit prepravnu spolocnost na dorucenie do Bratislavy. Je este aktualna ta ponuka na spolocny dovoz na SK?

          • Vrso
            Vrso komentoval
            Upraviť komentár
            Dodavku mojej TMS P90DL som presunul na august 2016, takze v januari doviezt nemam co Navyse, sedim v kazdej Tesle, ku ktorej sa dostanem a zistujem, ze sa v ziadnej nemozem pohodlne ulozit. Takze zrejme niekedy v marci uplne zrusim objednavku TMS. Prosim o vyradenie zo zoznamu Tesilakov MS P90DL do Presova

          • enfko
            enfko komentoval
            Upraviť komentár
            @Vrso: To je skoda. Nevyhovuju ti ani klasicke ani next gen sedadla? Co konkretne ti prekaza?

          • Vrso
            Vrso komentoval
            Upraviť komentár
            enfko skusal som klasiku aj NG sedadla. Mam 188 cm vysku a kratsie nohy a dlhsi trup. Ked sedim v TMS, opierka hlavy ma tlaci niekde medzi lopatky A ked si narovnam sedadlo do vzpriamenej pozicie (ako odporuca lekar sediet), tak oci mam na urovni vyskoveho stredu slnecnej clony V sobotu pridem a mozem to nazorne predviest. Ale nasiel som riesenie, len to chce sloniu davku trpezlivosti Rezervoval som TMX a tam sa uz vojdem mozno aj po stojacky

          • ICE666SVK
            ICE666SVK komentoval
            Upraviť komentár
            Cize mas atipicku postavu. Mozno by ti tuning sedadiel pomohol. Daka uprava sedadla, ale to by muselo byt asi vyrobene na mieru, alebo upravene na mieru. Mas teda problem aj v inych autach co? Nezavidim.

          • Vrso
            Vrso komentoval
            Upraviť komentár
            ICE666SVK Vyrazne atypicku postavu nemam. Keby som Ti to nepovedal, tak to nezbadas. V autach vacsinou sedim komfortne, a uz roky jazdim Chevrolet Suburban a tam mam miesta dost Ale pre porovnanie s TMS som skusal aj sedenie v Oktavii a tam tiez nemam problem. Dnes som sa od Janek72 dozvedel, ze TMS je o dost nizsia ako napriklad Oktavia. Doteraz mi to nenapadlo, ze TMS je vlastne nizky sportiak A som rad, ze nezavidis. Zavist je nepekna ludska vlastnost
        • JanoS
          Member
          • Aug 2015
          • 95
          •   

          #84
          P90D - Ludicrous? Gratulujem!

          Komentár

          • enfko
            Member
            • Dec 2014
            • 183

            #85
            Vrso gratulujem, skvela volba. Delivery Specialist sa ti urcite ozve pocas pracovnych dni. Ked som objednaval ja, tak to trvalo 1 pracovny den. Bude od teba potrebovat nejake dalsie udaje / dokumenty ( obciansky preukaz, vypis z OR, ...) . Uz si nepamatam, ci rezervacna faktura prisla automaticky mailom alebo mi ju posielal DS..

            Komentár

            • Helio
              Junior Member
              • May 2015
              • 22

              #86
              Slubil som, ze sa ozvem, ked Holandsko vrati 21% DPH. Vratilo, trvalo to necele 2 mesiace. (V mojom pripade som mohol poziadat az v septembri, lebo som bol platitelom DPH len od juna.)

              Uctovnicka podala elektronicky ziadost (cez financnasprava.sk pomocou ZEP), pripojila sken faktury; po par dnoch som dostal emailom potvrdenie, ze ziadost eviduju a ze ju vcas vybavia (maju na to 3 mesiace). Dnes prisli peniaze na ucet.

              Takze ak si chcete odviezt Teslu z Holandska po vlastnych, takto sa to da. Nie je to idealne, ale je to legalne, lebo v tomto pripade miesto dodania bolo NL.

              Komentár


              • pupik
                pupik komentoval
                Upraviť komentár
                A slovensky financni urad po tobe nechtel zalohu na DPH jako v cesku? Povinnost v CR pred prihlasenim noveho auta z EU na dopravni inspektorat i pro platce DPH, jinak ti nevydaji TP. Delaji si z nas pokladnicky! V CR bys takto musel zaplatit 2x DPH a cekat na jejich vraceni.
                Naposledy upravené pupik; 06-11-2015, 05:00.
            • pupik
              Junior Member
              • Jul 2015
              • 17
              •   

              #87
              zde je pro uplnost form pro nove Teslaky platce DPH v CR

              Komentár

              • petki
                Junior Member
                • Jan 2016
                • 1

                #88
                Zdravím, som tu novo registrovaný, ale fórum sledujem od leta a zaujala ma problematika DPH. Dnes som na konfiguračných stránkach objavil novinku, akýsi oznam, že v prípade obstarania vozidla Tesla z iného členského štátu sa už aplikuje 0% DPH. Podmienkou je zaslanie dokladov do 30 dní od dátumu nadobudnutia, a to priznanie k DPH a registrácia v krajine vývozu. Dokonca, ak auto pôjde po vlastnej osi, nebudú požadovať ani CMR, ten chcú iba v prípade, že vozidlo pôjde prepravnou spoločnosťou. Pokiaľ sa doklady nedoručia do 30 dní, Tesla vystaví faktúru s holandskou DPH.

                Tento spôsob nie je úplne v súlade s pravidlami intrakomunitárneho obstarania nového vozidla v inom členskom štáte EÚ, ale je to stále lepšie riešenie ako zháňat prepravu alebo zaplatiť NL DPH a následne vyžiadať späť od Finančnej správy SR.

                V cenovej kalkulácii a aj podľa všeobecných obchodných pravidiel je už cena bez DPH + 440 € za vystavenie dokladov (asi CoC). V objednávke zmenili aj zálohu, požadujú 2000 € tak, ako v minulosti, naviac na dokončenie objednávky ďalších 23000€ (celkovo 25000€), čo v roku 2015 nebolo.
                Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	ScreenHunter_09 Jan. 18 21.54.jpg
Videní:	158
Veľkosť:66,4 KB
ID:	7372
                Kliknite na obrázok pre väčšiu verziu

Meno:	ScreenHunter_08 Jan. 18 21.54.jpg
Videní:	206
Veľkosť:20,9 KB
ID:	7373

                Komentár

                • Juro
                  Administrator
                  Gold Member
                  • Mar 2014
                  • 2208
                  • juraj1702
                  •   

                  #89
                  Zdravím petki. No. Vyzerá to tak, že už sa to znova zmenilo. Práve riešim jednu objednávku Modelu S a DS mi potvrdil, že sa bude dať auto vyzdvihnúť osobne v Tilbugu bez platenia holandskej DPH. Už nie je treba použiť prepravnú spoločnosť. Tiež mi potvrdil, že auto sa dá osobne prebrať len v Tilburgu a nie vo Viedni.

                  Viem už aj o jednom čo si bol tento mesiac osobne po auto v Tilburgu. Len sa rozhodol ísť na ňom domov cez Česko, namiesto toho aby využil sieť Supernabíjačiek v Rakúsku. Ostal visieť s vybitou baterkou niekde pred Brnom. A nemal nabíjacie káble na 32A ani CHAdeMO. Auto tam vraj ostalo pár dni, domov ho odviezli na fosílnom aute.
                  Ako zdieľať odkazy na príspevky, Ako pridať obrázok, Ochranná fólia Xpel Ultimate
                  Moje príspevky sú mojim duševným vlastníctvom chránené autorskými právami a NESMÚ byť použité/citované mimo teslaclub.sk bez môjho súhlasu.

                  Komentár

                  • enfko
                    Member
                    • Dec 2014
                    • 183

                    #90
                    V kazdom pripade by som bol opatrny s dodanim tych dokladov do 30 dni, tak ako chce Tesla. Moj danovy urad to riesil cez 30 dni a nevedel som s nimi pohnut. Podla vyjadrenia dotycnej pani, co to vybavovala "bola na to sama a ma toho moc".
                    Tesla ale pise nieco o svojom vlastnom VAT declaration formulari, to je pre mna tiez novinka.

                    Komentár

                    Pracuje...
                    X