Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Ako si objednám Model S?

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
Toto je prilepená téma.
X
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky

  • teslafan
    odpovedal
    Keď je firma platcom DPH, tak nemôžu účtovať DPH.

    Pridajte komentár:


  • PeterKaras
    odpovedal
    aha , takže ak to mu rozumiem tak môžem dať polovičku teraz .a druhu potom ?...holandská daň je cca 11500euro .,. to je na ich Teslamotors.com ..a keď je firma a si platca dph tak sa platí alebo neplatí ?

    Pridajte komentár:


  • Juro
    odpovedal
    Platba prebieha tak, že si sadneš za počítač, prihlasiš sa na účet banky z ktorej chceš poslať peniaze a pošleš ich na číslo účtu, ktorý Ti dá Tesla. Môžeš ich posielať aj postupne. Neviem aká je holandská daň.

    Pridajte komentár:


  • PeterKaras
    odpovedal
    môžem sa opýtať ako prebieha platba ? Model s...ci sa dáva cela suma alebo polovička ? a koľko sa platí Holandska daň ....

    Pridajte komentár:


  • lopoko1
    odpovedal
    Super návod :-) keby som bol bohatší hneď si idem kupiť. Zatial pokukujem po niečom malom. A stymi SK uradníkmi som mal skúsenosť s ineho sudka : kupoval som motorku z Anglcika : ešte že sme boli v EU a nechceli odomna na vsetko certifikat (kamarat kvôli tomu neprihlasil) , ale anglicania maju elektronické odhlásenie vozidla tak asi dva mesiace mi trvalo kym uradnik pochopil že to je odhlásné a nadriadený povedal že to nieje žiadny problem prihlásiť...

    Pridajte komentár:


  • Juro
    odpovedal
    Tesla Club Slovakia stačí spomenúť pred jazdou, alebo mi dajte vedieť a ja im zavolám (pre istotu). Vážneho záujemcu, pokiaľ by bol čas, som ochotný zaviesť aj do Viedne (idem asi v pondelok s jedným Slovak čo si ide objednať Teslu, môžete sa pridať) na Tesle a pomôcť s prekladom ak treba. Lebo Slováka tam nemajú. Poliak, to ma neprekvapuje, ak tam je. Poliaci sú všade. Minule v Kanade spadol z oblohy vrtuľník a zabil pritom chodcu, bol to Poliak.

    Neviem, či sa dajú prevozné značky vybaviť na viac ako 2 týždne, ale ak sa dá tak by som odporúčal vybaviť ich na mesiac. Mne sa stalo, že auto skoro 2 týždne stálo lebo neboli značky ešte vybavené. Ten certifikát dá Tesla a to sa používa na veľký technický (ten je ešte bez značiek). S tým technickým sa tuším potom utekalo na iný úrad po značky, keď boli značky, vystavili nový veľký technický aj so značkami a potom sa čakalo kým príde malý technicky poštou. Na kontrolu originality treba zavolať a opýtať sa koľko majú roboty, podľa toho.
    Inak celý ten postup záleží dosť aj na akého "múdreho" úradníka narazíte. Ja už som mal chvíľami pocit, že sa to ani nepodarí zaregistrovať a som rozmýšľal ako to auto vrátiť spať Tesle. Ale teraz už by to malo byť ľahšie, lebo už sa vie dokázať, že už boli nejaké tie Tesly na SK zaregistrované.

    Pridajte komentár:


  • ICE666SVK
    odpovedal
    Dve otazky mam. Hore je spominane, ze mam clovek pri testovacej jazde spomenut Tesla Club Slovakia. No klikol som len tak na Test Drive na ich stranke a treba tam vypisat meno, priezvisko, telefon, e-mail, zip code (asi PSC) a stat. Takze neviem, kde by som tam uviedol Tesla Club Slovakia. Ale to je detajl, skor moja prva otazka znie, ci ku testovacej jazde dostanem niekoho cesko-slovensky hovoriaceho zaskoleneho pracovnika Tesla Motor Co. Videl som Testovacku vo Viedni a natocili to poliaci a je to na youtube a maju cloveka, ktory im to vysvetluje po polsky.

    No a druha otazka znie: Cloveka, ktory si ide uz po auto do Holandska a nevybavia mu prevozne znacky, na kolko si ich ma dat, aby neplatil zbytocne vela penazi ale zase aby ich mal na dostatocne dlhu dobu kim dostane auto na slovenske znacky. Pretoze hore je toho pisane dost co treba vybavit. Vybavit zakonu poistku nieje take zdlhave, ked clovek navstivy poistovnu, potom ju treba hned zaplatit. Ten certifikat to kdo vystavuje Tesla? Kontrola originality, to moze trvat, neviem ci sa tam objednava, alebo...??? Na okresnom urade, odbor cestnej dopravy vystavia ''zakladny technicky opis'' na zaklade coho? Tesla da daky technicky, ktory je trebarz v anglictine a treba ho dat prelozit? A na zaklade toho prelozeneho technickeho mi vystavia aj velky a maly technicky + vydaju znacky. Alebo som na daco zabudol? Neviem pitam sa.

    Pridajte komentár:


  • Juro
    odpovedal
    OK, pokúsim sa detailne rozpísať čo všetko treba spraviť keď Tesla zavolá, že auto už je pripravené na prevzatie v Tilburgu:

    Treba im povedať, že či chcete auto odtiaľ doniesť na SK odťahovkou, alebo či sa na ňom odveziete. V prípade, že sa chcete domov na ňom odviesť, treba im povedať aby vám vybavili prenosné značky. Vraj v poslednom čase sa im to moc nechcete robiť a snažia sa zákazníkov ukecať nech si to vybavia sami.

    Prídete do závodu v Tilburgu (vlakom, lietadlom alebo na inom aute) podpíšete preberací protokol, sadnete do vášho novučičkého Modelu S a veziete sa pekne zadarmo až na Slovensko s použitím nabíjačiek Supercharger. Je dobré prísť do Tilburgu deň predtým a prespať tam na hoteli.

    1. po príchode na SK si treba hneď utekať vybaviť zákonitú poistku.

    2. preložiť certifikovaným prekladateľom faktúru a doklad "CERTIFICATE OF CONFORMITY - potvrdenie o zhode".

    3. ak auto bolo kupované na firmu, tak si zadovážiť čerstvý výpis z obchodného/živnostenského registra.

    4. s týmito dokladmi treba utekať na kontrolu originality. To stojí 60,- €. Od začiatku 2014 aj nové autá vraj musia ísť na kontrolu originality. Tam samozrejme nebudú vedieť nájsť VIN číslo. Jeden majiteľ sa tam zdržal dva dni kvôli tomu. Ak ste z BA a okolia, oplatí sa behnúť to spraviť sem, www.kontrolaoriginality.eu, tam už s Teslou majú skúsenosti. na KO by vám mali dať šek na sumu 66,39 € na vyplatenie recyklačného fondu.

    5. so všetkými získanými dokladmi treba ísť na okresný úrad, odbor cestnej dopravy (Obvodný úrad dopravy) vystaviť "základný technický opis", typové schválenie, vystavia veľký technický preukaz. Platí sa 106 €.

    6. podať žiadosť o zaevidovanie na dopravnom inšpektoráte dopravy v mieste trvalého bydliska držiteľa ( 33 € za zápis do evidencie + 33 € za 2 nové ECV)

    7. ak ste platcami DPH, treba ísť na daňový úrad.

    asi tak všetko...

    Pridajte komentár:


  • teslafan
    odpovedal
    To by si on musel na seba kúpiť to auto. Nemecko alebo Holandsko to je úplne jedno, podla mňa. Tam už sú supernabíjačky, takže tam sa dá v pohode jazdiť na Tesle.

    Pridajte komentár:


  • Sonny
    odpovedal
    Ale myslím čisto teoreticky že by som si auto dal doviesť na nemeckého rezidenta (známy) a potom ho podobne ako milión ďaľších áut doviezol na Slovensko

    Pridajte komentár:


  • teslafan
    odpovedal
    Do nemecka sa dováža ale pre nemeckých zákazníkov. Pre zákazníkov napr. zo Slovenska, Česka, alebo iný štát kde Tesla nemá pobočku sa auto kupuje z Holandska. Tam má Tesla hlavnú pobočku a distribučné centrum, vrátane závodu. Preto z Holandska.

    Pridajte komentár:


  • Sonny
    odpovedal
    Do nemecka sa nedováža? predsa len sa mi to zdá bližšie než spomínané Holandsko

    Pridajte komentár:


  • Bejo
    odpovedal
    Ta registracna daň aj mňa napadla, ale poteší, že je len 33. Aj keď pri cene auta sa to strati...

    Pridajte komentár:


  • Juro
    odpovedal
    Hej, tá suma 2997€ sa za Model S neplatí.

    Pridajte komentár:


  • Dominik46
    odpovedal
    Zápis na SK len nejaké drobné? Na elektromobil sa nevsťahuje ten poplatok na základe výkonu motora? Lebo podľa výkonu mi to vychádza na 2997€ + 33€ čo nie je tam celkom málo.

    Dik

    Už som to našiel na elektromobil je to 33 + 33= 66€
    Naposledy upravené Dominik46; 23-06-2014, 14:04.

    Pridajte komentár:

Pracuje...
X