Oznámenie

Zložiť
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Reálna budúcnosť?

Zložiť

1000,- € zľava na Model S, X

Zložiť


Objednajte si nový Model S, alebo Model X cez tento odkaz a získajte zľavu 1000 eur! Zároveň získate osobnú konzultáciu s majiteľom Tesly a zážitkovú jazdu na Tesle Model S P85D zadarmo (kdekoľvek na SK/CZ). Pre viac info nás kontaktujte.

teslaclub blog bok vrch detaily konverzacie

Zložiť
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Ukázať
Vymazať všetko
Nové príspevky
  • 1fisker
    Senior Member
    • Aug 2014
    • 1542
    •   

    Reálna budúcnosť?

    http://automix.atlas.sk/revue/866145...-auto-nezmysel

    Môj komentár:
    Tesla 3 nebude v Európe pod 45000 eur, stačí si pozrieť európsku cenu Tesly X a hneď nám svitne, že prečo. Možno po 5 rokoch od nábehu výroby dajú nejakú lacnejšiu, oklieštenú verziu. Ale ani to moc neverím, lebo Tesla S od začiatku výroby stále ceny zvyšovala.
    Bohužiaľ realita je iná ako naše sny a s tým sa treba vedieť vyrovnať. Aj keby auto stálo raz 30 tis. eur, stále to nie je ľudová cena a väčšina ľudí si to nemôže dovoliť.
  • JanoS
    Member
    • Aug 2015
    • 95
    •   

    #2
    Musk potvrdil tieto ceny: $35000, 35000 EUR, 25000 GBP.

    Model S stoji v Europe tolko isto bez dane ako v USA.

    Komentár

    • 1fisker
      Senior Member
      • Aug 2014
      • 1542
      •   

      #3
      Aby som upresnil môj komentár. Ako ste si všimli, tak na stránke Tesly sú uvedené ceny bez DPH. Aj keby Musk potvrdil cenu 35 tis. eur, znamená to cenu bez dane, t.j. +20% k tomu znamená 42 tis., ak beriem do úvahy príplatky za výbavu a tie tam určite budú, vychádza to na tých min. 45 tis. eur a to som nerátal neustále zdražovanie.
      Ak to auto má byť pre bežných ľudí, predpokladám, že väčšina sú občania, ktorí nemajú možnosť odpočítať si DPH na vstupe.
      Pre nich teda bude konečná cena ako som písal min. 45000 eur a to v žiadnom prípade nie je ľudová cena.
      Takže môj odhad je, že na masový rozvoj elektromobility si budeme musieť počkať a ešte pekných pár rokov dýchať tie smrady dieslových áut.

      Komentár


      • ICE666SVK
        ICE666SVK komentoval
        Upraviť komentár
        Tu cenu co spomina EM je hlavne pre USA trh. Ostatny musia pocitat, ze to bude vysia cena. Co sa tika vybavy ani presne nevieme co tam vlastne bude a co tam oproti TMS a TMX nebude. Cena v USA priemerneho auta je vraj okolo cca 32 000$ v priemere. Takze TM3 sa k "ludovemu" autu aspon na tomto trhu blizi. Tam su este zastupene dotacie ci uz federalne, alebo kazdeho statu. Neviem presne ako to tam maju. Rozmach elektromobilov v niektorych krajinach je oproti SR ci CR vyssi aj koli dotaciam, ale aj koli poplatkom za znecistovanie pri beniznovych a naftovych autach. U nas sa o tomto ani neuvazuje. Racej vymyslaju nove technologie, aby auta nepresli cez STK ci uz TK alebo EK. A tym pdoporuju kseft pre ludi co robia na STKckach, lebo oni najdu sposobob ako to obist. Keby povedali auta, ktore nemaju Emisnu normu tu a tu, tak uz neprejdu vobec STK, ani sa nebudu moct prihlasit ci prehlasit na druheho majitela, tak by vela aut skoncilo a ludia by museli bud kupit auto, ktore este sa da prihlasit a prejde aj STK, alebo pouzit iny dopravny prostriedok, trebarz verejnu dopravu. No ak taketo daco presadi EU, tak to pride aj sem, ale regionalne vlada taketo daco nespravy.
        Naposledy upravené ICE666SVK; 22-04-2016, 17:26.
    • iceberg1
      Junior Member
      • Aug 2016
      • 16

      #4
      Ono aj v IT (pc, mobil, atd), ked bol kurz EUR/USD 1.3 ba dokonca 1.45, tak predajcovia mali kurz 1:1
      Mozno individualny dovoz bude lacnejsi ?
      Inak, dovolim si poznamenat, ak by bola Tesla s rozumym dojazdom za 30 tisic, tak by sa to oplatilo, kedze tam uz je priestor na setrenie na palive.. (od isteho najazdu)
      Dovolenku by sa dalo riesit pozicanim auta.. Na nejaky tyzden 200eur plus palivo,keby je to dovolenka bez lietadla..
      Aj ked neviem no, trh je este prilis mlady, ale tak, ak by niekto v toto veril, moze kupit akcie Tesla Motors a ak podu hore, zarobi na auto Skoda ze som si nekupil, ked to bolo na 30USD...
      Ale 45 tisic, to je dost no.. nie je to dost ludove.. Super Europske dane a polena pod nohy...

      Ale ak predaju 500 tisic so stratou dajme tomu 10 tisic na 1 kus, to je 5 miliard v strate, neviem kolko ma Musk v rukave, ale tak ci tak, je to paradne osviezenie na nudny, kapitalisticky a uzerne predrazeny trh nekvalitnych haraburd.. Ale tak ma kapitalizaciu 33 miliard aktualne, co je zaujiamve.. kazde podnikanie je najskor stratove, pokial na tomto ziska nejake know how, ziska nadskok.. Popravde, nic proti VW, ale som rad, ze by gigant ako VW mal silnu a schopnu konkurenciu..

      Ale ak by Tesla mala vlastnu litiovu banu
      http://fortune.com/2016/03/29/lithiu...a-mine-nevada/
      tak by ceny fakat mohli stlacit dole znacne.. asi s tym aj pocitaju... lebo nakupovat tolko litia len tak na trhu, to by asi mali blbe a ziskyby prudili aj mimo Teslu samotnu...

      Komentár

      Pracuje...
      X